Pozvání ke svatební tabuli - partneři

Ahojky holky.Máme měsíc do svatby, zasedání pořádek řešíme pouze na straně ženicha - komplikované rodinné vztahy :-D jeho rodina zasedací pořádek řeší až moc.Nicméně klasicky jsme dali oznámení vždy do rodiny, pokud jsme zvali páry, tak přímo jim. Teď si však najednou bratranec a sestřenice ženicha řekli, že by chtěli jít i s partnery. Vůbec je neznáme a vzhledem k tomu, že jsou mladí,tak jsme to fakt neřešili.Jak z toho ven?
Odpovědět
Většinou se považuje za neslušné aby někdo šel na svatbu bez partnera, resp. na ni byl pozvaný bez něho, i když je neznáte, ale přemýšlím nad tím samým, budu zvát sestřenici a jejího přítele osobně neznám, ale přijde mi blbé ji pozvat a aby tam šla bez něho. Pokud by vám to ale vyloženě vadilo, nebo zbytečně navyšovalo rozpočet, nebo to prostě už nešlo změnit, tak si s nimi zkuste promluvit a vysvětlit jim to. :)
Odpovědět
@denisa1511 já chápu, když jsem zvala bratrance a jeho partnerku, ale nevím, nějak mi přijde divné řešit doprovod u mladých lidí, tím myslím, že chodí ještě do školy a jedné nebylo ani 18. U dospělých to samozřejmě beru automaticky, že jdou s doprovodem.
Odpovědět
Ja pocitala automaticky s kazdym +1. Zalezi jaky mate rozpocet. Vetsinou se dva lidi uz se ztrati....Nebo jestli Ti to vadi z jineho duvodu?
Odpovědět
Tak pokud jsou tak mladí...tak asi bych nezvala....řekla bych jim..až se nezlobí, ale že už máte plnou kapacitu a že do sálu (restaurace) se více lidí nevleze.
Odpovědět
Mně by přišlo zvláštní je zvát, pokud je vy sami neznáte nebo spolu nechodí už od školky apod. :-) Středoškoláky mám ještě zaškatulkované jako "děti" a myslím, že tady není třeba tak tlačit na etiketu. Ono každý se zkusí zeptat, jestli něco projde, já takhle dostala dotaz, jestli na raut může přijít sestra (!) jednoho kamaráda, kterou jsem nikdy předtím neviděla. Já slušně odmítla, on to vzal, a tím to skončilo. Prostě bych zdvořile vyjádřila své hranice.
Odpovědět
já bych asi zvážila, jak dlouho spolu jsou a tak. K sestře jsem měla automaticky napsaného přítele, chodili spolu rok, bylo jí 17, a přišlo mi to normální. Před svatbou se rozešli, tak jsem jí +1 škrtla, a ona dva dny před svatbou přišla s tím, že si teda vezme s sebou spolužáka. Tak jsem jí vysvětlila, že takhle to nefunguje, a normálně to pochopila. Ale jejího přítele jsem znala. U sestřenic bych těch věcí zvažovala asi více, a spíš bych se přikláněla k "nezvat", pokud to nejsou opravdu vážné vztahy.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud jim je 16,17 a chodej s nekym 14 dni tak bych asi nezvala partnery...neco jinyho je to treba u sestry, bratra....my nikoho takovyho nemame teda - od nas vsichni dostali pozvani +1....jedna kamaradka nakonec pujde sama, protoze pritele ma nekde na zavodech a druha kamaradka nakonec pritele nevezme (slozite vztahy), ale vezme si kamaradku jako psychickou podporu (ale nekolikrat se me ptala, jestli nam to nevadi, jestli to neni blby - nevadi, jeden "cizi" clovek navic se ztrati :-))...a od pritele jdou dva kamaradi sami, ale ti jsou dlouhodobe sami :-) treba se nakonec s holkama daj dohromady .-D
Odpovědět
Vadí mi to spíš z principu. chápu, že etiketa je jedna věc, ale zase na druhou stranu chceme, aby ta svatba byla o našich přáních. Pozvánky mají přes půl roku a teď najednou se začíná řešit, jestli si s sebou někoho vezmou. Prostě mi to přišlo zvláštní. Ano pokud vím, že spolu chodí dlouho a známe se, tak to beru.Celkově mi asi vadí, že tu svatbu moc řeší :-.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
To že jsou mladí přece nevadí, spíš bych to brala jak dlouho spolu jsou... :) a konec konců si jich nemusíš ani moc všímat :)
Odpovědět
@denina00 sice už máme po svatbě, ale i tak reaguji. Partnera jsme vůbec neznali, byli spolu snad 14 dní a nakonec to dopadlo tak, že stejně byla nemocná a po operaci , takže nedojeli :(
Odpovědět
14 dní je docela málo no :) ale děkuju za reakci :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?