Platíte hostům ubytování?

Platíte hostům ubytování? Nebo jen rodičům?
Odpovědět
Profilova fotka
ano ;-) Měli jsme i s náma ubytovaných 15 lidí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
meli jsme svatbu 70 km od bydliste, nekteri jeli i 200 km, aby s nami mohli byt. Platili jsme ubytovani vsem.
Odpovědět
Ano platime vsem prespolnim cca 30 lidi. Tem co bydli v miste bydliste zajistujeme a hradime odvoz. Vsichni mistni to budou mit ze svatby do 10km.
Odpovědět
Ne, všem neplatíme. Těm, co jsou v dojezdové vzdálenosti zajistíme večerní rozvoz na naše náklady a lidem co jsou z daleka nabídneme zajištění ubytování v hotelu kde je svatba (ale za jejich peníze), nebo jim nabídneme zdarma variantu doma u někoho z rodiny... Bohužel na to zaplatit všem ubytování v hotelu kde je svatba zkrátka a dobře nemáme - stojí to tam 1.100kč na osobu. Bereme to jako formu svatebního daru - od kamarádů nechceme a ani nečekáme nic, pouze to, že si zaplatí spaní sami, pokud by nechtěli spát u nás doma. Zveme jenom nám opravdu blízké lidi, kteří tohle chápou, a nedělá jim to nejmenší problém.
Odpovědět
My budeme mít svatbu v Polsku a můžu říct, že co do cen a svatebních nabídek je to naprosto nesrovnatelné. Ve většině míst nabízejí slevu na ubytování pro svatebčany. Takže v místě, kde budeme mít svatbu máme za 1500Kč a v tom je vše - od přípitku, přes oběď další 3 teplá jídla v průběhu večera a raut + ubytování (to vychází normálně od 800-1600Kč, ale na svatbu dávají ubytování dla hostů za 350Kč i se snídaní). :-) Takže mi platíme všem (cca 80 hostů).
Odpovědět
Na naší svatbě jsme platili ubytování rodině, přespolním a některým kamarádům, kteří projevili zájem; zbytek jel zajištěným autem domů (měli jsme svatbu v hotelu do 20 km od města, takže cesta v noci cca půl hodiny). Ale ani jsme neuvažovali, že bychom po někom chtěli platit za ubytování v hotelu. Pak jsme jeli na svatbu vzdálenou 250 km, a ubytování jsme si měli zajistit sami (dostali jsme informaci o hotelech v okolí). Abych byla upřímná, nelíbilo se mi to. Nemám problém uhradit si tisícovku za noc v penzionu (dražší tam snad ani nebylo), ale přišlo mi to nepatřičné - na svatbě vás chceme, protože jste důležití v našem životě - ale ubytko si vyřešte po svém. Zvažovala bych buď mít všechny hosty na jednom místě a hradit ubytování nebo zvolit celkově menší svatbu a pro ty, na které mi nezbývá, uspořádat párty/grilovačku/cokoliv později. Ale je to na vás, možné je cokoliv.
Odpovědět
Ano, budeme zarizovat a platit ubytovani na dve noci (patek az nedele) vsem, co prileti z CR nebo jsou prespolni. Jedna se o cca 10 lidi. Nejblizsi rodine (3 lide) budem take prispivat na letenku.
Odpovědět
My platili ubytování všem, nikdo tam nebyl místní. Byli jsme rádi, že někteří přijeli i 500 km nebo přiletěli z ciziny. Brali jsme to jako součást svatby a nechtěli jsme po nikom, aby si to hradil sám.
Odpovědět
Hradili jsme my, cca 20 hostů, ostatní bydlí poblíž a odvážel je dle domluvy známý. Nyní se chystáme na svatbu kamarádce, u které si ubytování máme sehnat a zaplatit, a nevidím v tom nejmenší problém. Ve svatebním manuálu uvedli asi pět ubytovacích zařízení, což je podle mě dostačující krok ze strany snoubenců.
Odpovědět
Profilova fotka
My sme ubytovávali cca 80 hostí, takmer všetci sa museli na miesto hostiny nejak dopraviť, keďže bolo mimo miesta bydliska všetkých zúčastnených. Priamo priestor kde sme mali hostinu poskytoval ubytovanie ale nebolo práve najlacnejšie, zaplatiť to všetkým by sme nezvládli. Takže sme to riešili tak, že sme zaplatili rodine (na jednu noc, niektorí prišli o deň skôr a mnohí ostávali o deň dlhšie, ale to si už platili sami). Kamaráti a kolegovia si zaplatili sami, ale dostali na výber krásne, pohodlné a drahšie ubytovanie priamo v mieste hostiny, alebo lacnejšie, ubytovanie s nevýhodami s tým spojenými. Nech je to fér, mohli si vybrať akú cenu sú ešte ochotní zaplatiť (všetci až na 2 si radšej priplatili a využili tú "pohodlnejšiu a luxusnejšiu" variantu).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
My budeme mít kolem 90 hostů a ubytování platit nebudeme. Rodině jsme to nabídli, ale všichni se shodli na tom, že si to zaplatí. Zatím to vypadá na 500 na osobu (50km od Prahy, odkud jsou všichni svatebčané). Ráda bych to všem zaplatila, ale to by se náš rozpočet zvýšil o 50 tisíc a na to už bohužel nemáme. Variantou by byla menší svatba, ale všichni v našem okolí se shodli, že si raději zaplatí ubytování, než aby na svatbě nebyli :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?