Platit dodavatelům hostinu na svatbě?

Krásný večer všem, platíte vašim dodavatelům i hostinu? Jako oběd+raut a pití? Protože my to máme rozpočet asi 2000 na osobu, a pokud bychom měli platit navíc fotografovi, muzikantům a DJ, tak je to zase 10.000 Kč navíc 8-( Jak jste to měli vy, je to běžné jim platit, nebo se to dělá jinak? Díky za názory :-)
Odpovědět
Tak je slušnost nenechat je o hladu....
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě občerstvení zajistit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zas třeba DJ nebo kapela přijíždějí až později odpoledne, ne? Tak to bych je pozvala jen na ten raut. Fotografa na všechno, ten je tam s vámi celý den.
Odpovědět
Profilova fotka
Na všech svatbách kde jsem byl to bylo úplně normální, že mám jídlo i pití, hostinu i raut... většinou jsem přímo u stolu kde jsou hosté, občas někde bokem (v tom případě je ideální když to není o dvě místnosti pryč od zbytku svatby, ale pořád v kontaktu ať pořád vím co se děje). Takže je to asi normální :)
Odpovědět
Urcite zaplatit, my davali i vysluzky a dyzka
Odpovědět
Ano, fotografce jsme platili oběd i raut, DJovi raut a pánovi, co nám večer dělal rozvoz, taky raut. Brala jsem to jako samozřejmost.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě to byla taky samozřejmost dát jim najíst a napít. Je to slušné, měli by se cítit jako součást svatby a určitě nechcete, aby na svatbě žvýkali svačinu z domova nebo na hodinu odjeli někam na jídlo..
Odpovědět
Ano, platime. Mame taky drahou lokalitu, kde mi ale sami od sebe nabidli, ze pro dodavatele bude specialni menu (nekteri z nich tam jsou kazdy tyden, takze by v zari svickovou uz treba ani nechteli videt :-D ). Jestli jsem to pochopila spravne, tak i ta cena bude trosku jina. Jinak piti a dalsi obcerstveni bude stejne jako pro hosty.
Odpovědět
Profilova fotka
Všichni (fotografka, rozvoz i kapela) budou jist i pít jako ostatní svatebcane. Dostanou i vysluzku. V životě by mě nenapadlo jim říct, ať si pití a jídlo přinesou nebo zaplatí
Odpovědět
Samozřejmě jsem nepočítala, že je nechám hlady :-) Jen jsem nevěděla, jestli jim platit oběd, raut a vlastně celou hostinu jako všem.
Odpovědět
Profilova fotka
@andaaaaa vezmu to podle sebe. Když dostanu pozvani ke stolu, samozřejmě ho s díky prijmu. Když ne, ráda se posadim někde bokem a vyuziju čas pro refresh sebe i techniky + samozřejmě fotim, když se něco fotitelneho děje. Nemusím mít celé menu, ani se to nedá většinou všechno s zvládnout a ještě pracovat, ale o hladu 12 hodin taky nevydrzim. Nebo vydrzim, ale nechci, i já mám jen jedno zdraví. Když na mne výjimečně někdy zapomněli úplně, domluvila jsem se s personálem, vždycky jsem dostala najíst ;). Určitě najdete vhodný způsob, jak se o dodavatele postarat i bez nadmernych výdajů. Rada se s každým domlouvam konkrétně, záleží na programu a uspořádání. Někdy je Ok byt u stolu jako další host, jindy se děje i X dalších věci a moje věcně odbihani by ostatní hosty u slavnostního jídla rušilo. Je dobře, ze to řešíte a není vám to jedno, dodavatelé to ocení, ale svět se kvůli tomu nezboří, když to uděláte po svém :)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotografa jsme zvali normalne ke stolu - byl s nami cely den. Kapela prijela az pozdeji, ale taky jsme jim rekli, ze jsou zvani na raut, neco z grilu jsem nesla i vratnemu. Ale ja jsem teda neplatila raut podle poctu osob, ale podle mnozstvi jidla. Mam pocit, ze jakmile si to uctuji na hlavu, tak to vychazi 4xdraz...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Fotograf mel normalne misto u stolu na obed. Jinak vecer byl raut a fotograf i DJ se samozrejme najedli, ale extra jsme je navic nepocitali - stejne v rautu vzdycky neco zbyde, u 2 lidi navic to fakt neni treba resit. Pokud mate tlupu muzikantu, tak ti stejne na obed nebudou, ne? Ale do rautu uz bych je radsi pocitala.
Odpovědět
U nás měl fotograf místo u stolu a celé menu. Při večerním rautu se počítalo navíc s Dj a řidičem. Měli jsme teda taky dražší restauraci, ale v tom množstvi už se to ztratilo 😃 dávala jsem výsluzky i floristce a vizážistce. 😊
Odpovědět
Profilova fotka
My na oběd zvali i farářku, která přijela vyloženě jen nás oddat. Zvali jsme ji i s doprovodem, ale přijela sama a seděla u stolu kousek od nás s fotografkou :-)
Odpovědět
jj, já mám taky předběžně napsaný seznam hostů a tady ti, jak doma s nastávajicím v dobrém říkáme "pinčlové", nám dělají nějakých 10 lidí navíc (4 koordinátorky - jedna hlavní, jedna pomocnice, jedna fotografka, jedna vizážistka + kadeřnice; 2 kameramani) - tihle všichni budou mít normálně místo u stolu a dostanou oběd. obsluha teda asi nebude stíhat (nemáme to v restauraci, takže nějací známí), ale taky počítáme, že se nají, ale asi spíš v kuchyni, jelikož u oběda budou lítat a nosit jídlo, kuchař a jeho žena, co mu pomáhá, to samé. odpoledne přijedou řidiči s těmi počítáme na raut a dj to samé. výslužky dostanou všichni, kdo nám budou se svatbou pomáhat a na svatbě budou, takže pan farář, koordinátorky, kameramani, obluha, kuchaři, dj i řidič.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den , pokud připravujme svatbu, tak vždycky myslíme na fotografa a koordinátorku a pod. Vždycky připravíme o několik porcí navíc. Je to slušnost a najezený fotograf , vyfotí určitě krásnější fotky, než ten hladový , kterému se určitě bude klepat ruka, při focení. Příklad menu: Catering Oběd Salátový bar na servírovacím prkně (celkem 100g na osobu) -Pečené papriky, cukety, lilky s balkánským sýrem a extra wirgin olivovým olejem -Plátky rajčat s mozzarellou a bazalkovým pestem -Caesar salát ledový a římský salát s vinaigrett dresinkem -Variace zahradních dipů Rybí bar na dřevěných loďkách vintage styl (suchý led) (celkem 100g na osobu) -Tataráček z uzeného lososa s creme fraiche, křepelčím vajíčkem a blinami -Sushi variace (losos, avokádo, okurka) nakládaný zázvor, ředkev, kikkoman -Sushi variace bez ryb ( blanžírovaný chřest,kapie,okurka) -Tygří krevety v zauzené paprice a bylinkách Kanapky a finger Food a mísy bar na servírovacím stole (celkem 100g na osobu) -Paštika z kachních jater v křupavém košíčku s malinou -Kuřecí roládky z kukuřičného kuřátka s kukuřičnou mozaikou -Variace Francouzských tvrdých zrajících sýrů (hroznové víno, vlašské ořechy) Teplý bar v chafingách na servírovacím stole (celkem 100g na osobu) -Krůtí prsa sous-vide v bylinkové krustě -Hovězí líčka dušená na divoko -Přílohy v chafingách - Batátové pyré s červenou řepou -Smeatanové zapečené brambory s parmazánem Dezerty k obědu(celkem 2ks na porci) Variace ( muffiny, cup cakes) Večeře gril Gril steaky a ryby (celkem 150g na osobu) -Přeštická Vepřová pečeně BBQ -Black Angus hovězí burger (maldonská vločková sůl) -Flank steak (hovězí Namíbie) -Atlantik -Mahi-Mahi filet steak s rozmarýnovým olejem (bagetky,bulky, papriky,kukuřice,dipy,) Grilovaný ananas na medu Sweet bar minidezerty (celkem 3kusy na osobu) -Brownie kostky s čokoládovými boby -Višňový s pařížskou šlehačkou -Tvarohový s čerstvými jahodami Pečivo u každého stolu( bezlepkové) (celkem 3 kusy na osobu) -Domácí ořechový chleba -Bezlepkové chleby (lněný a slunečnicový) bez pšenice -Fokaccia cibulová, olivová, -Banketní rohlíčky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?