Nevěsta vegetariánka. Jsou na to restaurace připravené?

Ahoj holky! Chci se zeptat jestli některá z vás nemá zkušenost s tím, když je nevěsta vegetariánka. Jak pak napříklas probíhá takové jezení polévky a jak jsou restaurace na tohle připravené? Osobně je stále dost lidí,kteří na vegetariány pohlíží s despektem, jak se tedy přihostině vyhnout nepříjemnostem a konfrontacím s hosty nebo i personálem? Máte nějaké tipy? Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
V hospodě Ti dají k jídlu přesně to, co si objednáš. Tak si prostě pro sebe objednáš něco bez masa. To je problém?
Odpovědět
Za normálních okolností ne, spíš jsem myslela ohledně např. té společné polévky,která je většinou s játrovými knedlíčky. Jestli tedy objednat pro všechny jinou a nebo můžeme mít jinou jen my s ženichem. To je asi lepší varianta.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to Tvoje svatba, uděláš si to přesně tak, jak budeš chtít. My měli s játrovými knedlíčky. Ne proto, že je to tradice. Ale proto, že mi chutná (mně chutnají všechny polívky kromě držkové) a taky že manžel jinou nejí - má rád jen tuhle. Ale nejsme vegetariáni. Takže, objednej si jakou polívku chceš!!! A ostatním můžeš klidně objednat jinou... - a nebo tu stejnou, to je jen na vás... - proč bys musela mít tu knedlíčkovou, na to přece není zákon!!! :-) K hlavnímu jídlu jsme měli svíčkovou, vůbec jsem neřešila nic jinýho, manžel svíčkovou moc rád. Mohla jsem sice řešit, co ženský, jestli jim to nenabourá dietu nebo linii - neřešila jsem. Ale samozřejmě že jsem věděla, že nikdo není vegetarián, takže všichni měli maso. Prostě jsme určili, co se bude jíst, a nikoho dalšího jsme se neptali, co by chtěl - proč taky, svatba to byla naše a zařizovali jsme to všechno my :-D A výsledek - naprostá spokojenost :-) Jídlo bylo na obrovském talíři, 2 masa, 5 knedlíků, nedalo se to ani sníst... - a bylo to moc dobré... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
katka, řešíme podobnej problém, můj přítel jí jen ryby, jiný maso ne, navíc každej z hostů něco nejí, tak jsme se vykašlali na klasický svatební menu a budeme mít hostinu ve formě bufetu a k tomu grilovaný maso, ryby a zeleninu, aby si přišel každej na svý. Původně jsme uvažovali o klasickým menu, ale to by muselo bejt v několika variantách, a to by se na jídlo zase dost dlouho čekalo, což je blbý. bude nás sice cca 20, ale fakt se asi nenajde jídlo, který by jedli všichni :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Jak tak koukám, můžu být ráda, že se nikdo neohrnoval nad polívkou s knedlíčkama a svíčkovou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem vegetarián, a vypadá to na nějaký teplý raut, kde budou i nějaké sýrové specialitky, neni to určitě neřešitelné ;-) Asi by se před svatbou rozeslalo nějaké menu, na výběr třeba ze 3 jídel ať si každý vybere podle libosti, a jedno jídlo by bylo bezmasé. Snad by to nebyl pro restauraci až takový problém.
Odpovědět
martinka3: jestli ti vaši hosti nebyli zdvořilí a radši to zbaštily, ženský pak možná chudinky dva dny nejedly, aby to "dohnaly" :-D kristyn.g: možná mi přijde dobrej ten nápad michvon s tím bufetem, protože když si každý objedná něco z menu,tak budu do poslední chvíle trnout hrůzou, jestli to v restauraci spletou nebo ne. mám s tím ne moc dobré zkušenosti...každý si pak vymyslí všechno možné a je zmatek. při výběru ze tří jídel by se to ale mělo zvládnout. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hele, ono se to stejně sníst nedalo, takže z 5-ti knedlíků jsem snědla 3, přestože jinak jsem žrout :-) Ženský prostě snědly tolik, kolik mohly :-D Nestěžoval si nikdo. Právě naopak :-) Akorát pak byli všichni tak najedení, že už ani nemohli dort... - a zákusky si odváželi domů.
Odpovědět
No my řešime problém taky s vegeteriány, nechci ať se cítí být nějak obráni o jídlo, vaříme sami tak snad se to nějak uděla, jsou tam tři tak jsem přemýšlela nad dušenou zeleninou se sýrovou omáčkou...ale ještě uvidím Nechci aby měl někdo problémy s jídlem,ráda se každého zeptám jestli nemá nějakou dietu než aby tam pak chudák seděl a nemohl si ani zobnout
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně, my jsme měli blízkou rodinu a vím, že všichni jedí všechno... - kdybych věděla, že je problém, tak bych to řešila... - ale zase jsem se neptala, každého zvlášť, co by si dali na mé svatbě k jídlu - prostě jsme to rozhodli sami. Případně kdyby měl někdo problém, o kterém bych nevěděla (nevěděla jsem o žádném), tak by se určitě ozvali. Ale nás bylo fakt málo, takže nehrozilo, že bysme o nějakém vzdáleném příbuzném nevěděli, že je vegatarián nebo tak něco.
Odpovědět
S tím souhlasím, přece nejde jenom o mně, ale chci aby si to užili všichni. Když uvidím, že se nad tím ohrnujou a nechutná jim, tak ani já nebudu spokojená. :-S Jen z pohledu vegetariánky bych ještě zvážila to jídlo. Dušená zelenina se sýrovou omáčkou mi přijde trochu obyčejný, to si vařím běžně k obědu. Minimálně bych zvolila zeleninu restovanou a vymyslela bych nějakou alternativu k tomu sýru...tím se vegetariání ládujou, tak aby se opravdu necítili ochuzení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
katko, ja jsem nevesta vegetarianka ;-) Polivku meli vsichni knedlickovou klasiku, ja se zenichem zeleninovou, aby mohlo probehnout to vzajemne krmeni. Zenich vege neni, ale kvuli me si dal zeleninovou a v pohode. S personalem nebyly absolutne problemy, vysli mi ve vsem vstric, i predkrm mi udelali ... misto sunkove rolky syrovou ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
tak to mě trošku uklidnilo...s tou polévkou to uděláme nejspíš stejně :-)
Odpovědět
katka: se s nima ještě domluvím,děkuju za radu x-) ;-)
Odpovědět
OK,není problém. Pro nevegetariána je to složitější představit si, co by si dali. ;-) a kdy to máte? ráda si pak přečtu odezvy! :-)
Odpovědět
Katka: až za rok a den :-D měla být tento rok ale díky financím se posunula ale s Veg. jsem si dělala asi největší starosti
Odpovědět
treisi: kdyby sis nevěděla rady, tak ti můžu dát tip na vynikající restovanou zeleninu, jednou jsem ji dělala pro rodiče a mamka o ní od té doby pořád mluví a chce abych to zase udělala! 8-) My to měli tedy bez oblohy, ale hodily by se k tomu třeba sýrové špízy...záleží jak moc to může být náročné... :-o
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
My s manželem jsme vegetariáni a na celé svatbě se neobjevil kousek masa. Nikdo si nestěžoval, taky neměl na co. Ukázali jsme všem, že to jde i bez masa. Byla to naše svatba a jsme hrdí na to, že kvůli naší svatbě nezemřel jediný živý tvor!
Odpovědět
Taky budeme mít vegetariánskou hostinu! Budeme mít catering, takže jsme si jídla vymýšleli sami. A polévku máme se sýrovými knedlíčky :-D
Odpovědět
@page007 Tak to je super! Přeji hodně síly a nenechte se odradit, na nás ze začátku lidi koukali divně a i v restauracích se divili :-D My měli polévku minestrone a pak lasagne s houbama. Všichni byli nakonec spokojení :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?