Kde sedí ženich a kde nevěsta?

Při posazení ke svatebnímu stolu - mám sedět po ženichově pravici? I když jsem levák a ženich pravák? Při polívce bychom se asi nenajedli ..
Odpovědět
ahoj ja jsem taky levak a zenich pravak a zvladli jsme to v pohode:-D aspon byla sranda ale sedet nadruhy strane by me asi bylo divny to radsi preziju tu chvilku nepohody
Odpovědět
Ahoj :) my měli ten stejný problém, ale zvládli jsme to bez potíží. Dá se to. Místo pro pravici muže patří jeho ženě :) je to tvoje čestné místo.
Odpovědět
A není to snad jedno? Já to třeba po jeho pravé straně nemám ráda, i za ruku chodím nalevo. A jen proto, že se to tak dělá, tak nebudeme sedět tak, jak nám to nevyhovuje!
Odpovědět
Taky jsem levák :) při jídle to bude asi zajímavý :)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla byste sedět po pravé straně ale dnes to není dogma, na polovině svateb to tak není a všichni to přežijí bez kulturní újmy, ba naopak, nikdo si toho nevšimne. To spíš v kostele, při přijímání, na mě občas andělským hlasem babičky pokřikují: "Teďka by se fotit nemělo!" Prostě si svatbu užijte, je to váš den, takže poučky a pravidla odsuňte pod stůl ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ráda bych obnovila diskuzi. Aby byl zasedací pořádek dokonalý, tak potřebuji sedět opačně - po ženichově levici. Myslíte, že si toho vůbec někdo všimne, že sedíme "špatně"? Jaké máte na toto faux pas názory? Děkuji :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?