Jak napsat, že svatebním hostům nehradíme panáky?

Jak sdělujete svatebním hostům, že nehradíte tvrdý alkohol, a že si ho každý platí sám? Nemáte nějakou vtipnou formulaci, kterou bych napsala do nápojového lístku, aby to bylo všem jasné?
Odpovědět
Profilova fotka
@ditulinda nám v restauraci říkali, že připraví nápojový lístek a k tomu co nehradíme napíší ceny. Taky nebudeme platit tvdý alkohol, samozřejmě občas pozveme někoho na panáka a to bude na nás :-)
Odpovědět
No nějak tak bych to tam vložila, aby to hlavně každej pochopil :-D
Odpovědět
My máme na stránkách napsáno, že na rautu bude volně k dispozic to a to, tvrdý alkohol ale půjde na účet každého zvlášť. Stejně jako @hany22 budeme občas zvát na panáka, což zas půjde na účet náš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ditulinda ahojky, my jsme všem hostům dali ke svatebnímu oznámení průvodní dopis, kde jsme jim napsali veškeré organizační informace, co se týkalo příjezdu,odvozu, ubytování,toho v kolik kde mají být,.jak bude celý den probíhat a také jsme tam uvedli,co hradíme my a co si hradí každý sám, my jsme teda alkohol platili,jen si každý platil ubytování, ale tam to můžete napsat,že tvrdý alkohol si hradí každý sám a předejdete nedorozumnění. A nebo druhá možnost je, že poprosíte poersonál,aby hosty kteří si tvrdý alkohol obědnají , na to upozornil,že si to musí hradit sami :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
na stolech budou mit hoste sve napojove listky ( bez trvdeho alkoholu ) s poznamkou,ze ten si mohou objednat s novomanzeli :o)
Odpovědět
Profilova fotka
pěkný den:) minulý rok jedna má nevěsta velice vtipně označovala lidi na hostině puntíkama na ruce :D nebo tak nějak :D bylo to docela vtipné- nejbližší rodina mohla pít i panáky a zbytek měl pivo, víno, nealko a tvrdý si platili :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky přemýšlím jak to udělat. Původně jsem se chtěla domluvit v restauraci, aby na účet šel jen určitý druh tvrdého alkoholu a zbytek by si platili svatebčané sami. Bohužel mi paní provozní řekla, že by v tom byl zmatek a personál to hlídat nemůže. Takže to musíme sdělit přímo svatebčanům, aby si ten vyloženě drahý alkohol nedávali, případně ho rovnou platili.
Odpovědět
@vlajka1 pani provozni bych hned usmernila. od ceho tam asi ten personal je?!?!?! Tohle me vzdycky dokaze spolehlive rozcilit. Kazdej v Cechach chce vydelavat,ale makat to ne! V nasi rodinne restauraci jseme delali nezpocet akci a tohle rozhodne problem nebyl.
Odpovědět
Profilova fotka
@vlajka1 mě přijde že paní provozní asi nemá mozek. To je takový problém přijít s návrhem, aby si vámi neplacený druh alkoholu platli hosté přímo na baru?? U nás to tedy tak bude, že si hosté pro něj budou chodit na bar a rovnou ho platit...
Odpovědět
Profilova fotka
@vlajka1 Co to je za provozni, vzdyt je to normalni praxe, ze se vybere jen urcity alkohol a ten se pise na velky ucet. Pokud by nekdo chtel neco navic, tak at si to zaplati rovnou na baru pri objednani. Pred 15 lety na bratrovo svatbe se nekteri experti snazili na spolecny ucet objednat i celou lahev whisky a karton cigaret, to obcas clovek zasne.. My jsme na nasi svatbe platili vsechno vsem, meli jsme domluvene, ze si dovezeme vlastni slivovici a calvados (nebylo nam uctovano korkovne) a na ostatni tvrde jsme meli domluvenou jednotnou cenu 35,- (od tuzemaku a becherovky pres morgana, beefeater, az po jameson, tullamorku atd.). Domacich palenek se vypilo asi 4 litry a ostaniho 161 panaku, takze nas tvrdy alkohol vysel uplne suprove :-)
Odpovědět
@vlajka1 Tak to mi prijde provozni neochotna a ani nad tím nezapřemýšlela, jak to vyřešit. Nám třeba nabídli, že kdyby jsme nejaky tvrdy platit chteli, tak si treba koupime od kazdeho nejakou celou flasku a ta se da na sal na stul treba k flaskam s vinem a je to...Nakonec jsme toho stejne nevyuzili, protoze tam maji tvrdy za dost velkej peniz a to by jsme se proste nedoplatili! Nehodlam davat za 5-6 flasek tvrdeho treba i 4000
Odpovědět
Článek se načítá
Nám nabídk provozní restaurace, že než budou roznášet jídlo, tak nás všechny hezky uvítá a také řekne, že tvrdý alkohol si každý platí sám. Také oznámí, že si nikdo nemůže na účet svatby kupovat např. cigarety atd.
Odpovědět
@vlajka1 Uhlídat se to dá, ale vyloženě nechtějí. Protože tak narýžují větší peníze. Protože každý, kdo si objedná dražší pití, hned po přinesení může zaplatit a je to. U nás alkohol platíme. Ale bereme si i pár láhví domácího, což je výhoda. S tím, že přesně určujeme restauraci jaký alkohol tvrdý a kolik flašek tam bude a když se to dopije, bude tam víno.
Odpovědět
Profilova fotka
Já to s ní zkusím ještě jednou probrat. Cigarety se na účet dávat nebudou, to jsme si vyjasnili hned na začátku. S tím alkoholem mě to docela zaskočilo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?