Zakládání nových témat!!!

Nevím, jestli to pomůže, ale holky, nestálo by za to, před založením nového tématu, zadat do vyhledávače v diskuzích klíčové slovo? Objevují se tady čím dál častěji témata, která už byla několikrát probrána. Vyhledávání je dobrý způsob jak najít diskuzi o žádaném tématu a když tam přidáte dotaz, tak ta diskuze naskočí nahoru, takže se nemusíte bát, že to nikdo nepostřehne. A myslím, že ten, kdo k tomu má cokoliv, tak se ozve. Co říkáte, nebylo by to pak přehlednější? Díky za přečtení.
Drapink, bylo, jednoznačně, ale pro někoho je to příliš namáhavé... Taková kampaň už tu proběhla, ohlasy byly bouřlivé, radši se v tom moc neangažuj, nebo se o sobě dozvíš zajímavé věci :-S Třeba tě přirovnají ke mně :-D
Jo, zaznamenala jsem nějaké navážení se do Tebe. Vůbec se mi to nelíbí. Vždyť je to tak jednoduché...
SOUHLAS!!! je to hlas rozumu :)
Profilova fotka
Ja myslim, ze to neni tak jednoznacne. Me treba odrazuji temata, ktera, kdyz otevru, zjistim, ze byla zalozena pred rokem a maji ted 400 prispevku. Protoze, co si budeme nalhavat, v takto dlouhych diskusich se vetsinou najde nekdo, kdo zacne uplne jine tema typu " je vy mate svatbu ve stejny den, uz mas saty?"... Taky si myslim, ze princip tohoto webu je, ze tu kazda z nas stravi jen nejakou dobu, dejme tomu rok (pokud se teda nestane zavisla), takze by se tu sestava lidi mela obmenovat a s tim i nazory. Takze ma smysl se ptat na neco, co uz sice holky vyresily pred rokem, ale ted ten postoj k tomu muze byt uplne jiny. Je to i podstata zenskeho reseni problemu, ne, nechceme az tak vedet reseni, jako to s nekym probrat :) Takze drapink souhlasim napriklad u tech puncochacu ve spreji, kdyz jsme to probiraly ani ne pred mesicem, ale zase se mi nelibi, jak se "zaslouzile prispivatelky" vrhaji na kazdeho, kdo zalozi uz neco probraneho.
Profilova fotka
Mishav, nejde o tom, ze se to tu uz probiralo, ale o zakladani novych temat....tzn. klidne se ptejte na cokoliv, ale otevrete si pro to diskuzi uz existujici, napiste dotaz a muze se znovu diskutovat
Tak by ale stalo za to alespoň tu diskuzi proletnout a zjistit, jestli tam o tom něco není. Každopádně ten dotaz na to a to je možné položit i na konci diskuze, která je již založená a určitě se najdou holky, co poradí znova, popřípadě, pokud tady nebudou ty, co toto téma zakládaly a probíraly, budou tady další, co rády přispějí... To je jen můj názor.
Profilova fotka
1. Nejsem vubec proti tomu, aby si kazda dala praci s tim, podivat se, jestli uz to neni zodpovezene. 2. Yenn, i jsem to tak udelala v tematu, zkusenosti ze svatby, u ktereho jsi mi vytkla nove zalozeni, jen jsem predpokladala, ze toto tema bude v sekci "po svatbe", ne v sekci "jen si tak popovidat". 3. Jak jsem rikala, me proste odrazuje cist prispevky diskusi, ktere maji milion stranek. Staci mi 20 odpovedi, ktere se presne vyjadri k tomu, na co se ptam. 4. A kdyz to otocime - co vas na tom tak irituje? Tak to proste ignorujte, ne? Nezapojujte se do te diskuse, nebombardujte novacky odkazy, kde uz jste to vyresily. Co?
Přesně tak s tím souhlasím, co se týče rušení diskuzí (diskuze se zvrhne trochu jiným směrem), to je problém jiný. Jo, nemělo by se to, ale děje se to, nic vám ale nezaručí, že se za chvilku nezvrhnou diskuze i nově založené. Jediným řešením je, pokud se diskuze ubírá jiným směrem, dotyčné upozornit, ať se vrátí k tématu nebo jdou jinam (JTSP). Může být založeno deset diskuzí o punčochách a ve všech se diskutovat třeba o kyticích, založením jedenácté se to nezlepší ;-) Nakonec dochází k tak absurdním situacím, kdy přímo v hlavním okně se diskutuje ve dvou diskuzích na stejné téma (nedávno třeba tchýně - jedna v levém a jedna v pravém sloupku :-D ), co si má pomyslet chudák nevěsta, která by se chtěla do takové diskuze zapojit? :-D Myslím, že tu nikdo nechce, aby se pročítalo 400 příspěvků dozadu (i když to někdy může být zajímavé, ten čas má málokdo :-) ), ale dát příležitost někomu, koho by třeba všechny různé tipy či názory zajímaly, přečíst si to všecko hezky pohromadě a nemuset pročítat pět různých diskuzí ;-)
Profilova fotka
Ale co jsem si všimla já, tak většinou do tak starší a velmi obsáhlé diskuze ti už málokdo odpoví, ani se třeba nenamáhají ji otevřít, protože je to odradí toť můj názor.Viz.makeup.Takže někdy to nejde tak jednoduše.
Souhlasila jsem s příspěvkem Drapink, tak :-) Mishabv, iritovalo mě, že je tu v diskuzích bordel, který je stále nepřehlednější (právě pro nově příchozí, mně už můžou být prstýnky ukradené). Teď už je mi to šumafuk, raději se nezapojuji, nechávám nově příchozí tápat a dobře se u toho bavím ;-)
Profilova fotka
Ale někdy ano.Já se taky to snažím prolistovat zpětně, když na podobné nenarazím pak založím.Nebo když chci aby se vyjádřily k mému problému co nikde jinde jsem nenašla.
Když jsem sem přišla jako nováček, zajímalo mě všechno, četla jsem všechny diskuze o všem, co nevěsta musí a chce a potřebuje zařídit. Nejsem tady dlouho, ale od té doby tady vzniklo tolik "zbytečných" diskuzí, že je v tom opravdu zmatek. Je to nepřehledné. Tak proto jsem se snažila tady se o tom zmínit...
Článek se načítá
Profilova fotka
Drapink, presne tak...ja jsem taky procitala uplne vsechno, venovala jsem tomu ten cas a vzdycky jsem nasla, co jsem potrebovlala, pripadne jsem nasla tema, na ktere muzu navazat...jsem tu rok, nezalozila jsem ani jednu diskuzi a kupovidu vim vsechno,co mne zajima :-) Vadi mi, ze nektere nove nevesty si nedaji praci poradne prozkoumat diskuzi a zakladaji zbesile jedno tema za druhym, jenze uz jaksi nema silu s tim neco delat.... A takova to byvala krasna diskuze...
Profilova fotka
Holky souhlas, někdy si toho taky všimnu že jich tu je nějak vícero stejných.A když jsem tu přišla taky mě to zajímalo a doporučuji všem novým přečíst všechny i když už třeba za rok to není moc aktuální něco se vždycky dozví co se může hodit.
Profilova fotka
Mishav: Co mne na tom irituje? Ze jetu 20 diskuzi s nazvem "svatebni dort" a 15x "prstynky"? Prave proto, ze je tu v tom takovy chaos, tak nikdo chut hledat a radeji zalozi novou diskuzi......btw: existuji tady taky "pravidla diskuze" kde se o tom primo mluvi
Profilova fotka
Aha, tak uz to snad chapu, vy to berete jako archiv rad, ne jako diskusi :) Tak to potom rozumim vasemu rozhorceni, protoze cim je toho min, tim lip se v tom hleda. Ja jsem vzdycky cetla jen ty aktualne probihajici pro pripad, ze jsem chtela nekomu poradit nebo se k necemu vyjadrit. A pro pripad, ze sama chci radu, projdu vyhledavac, nenajdu nebo najdu, ale s pro me nedostatecnou odpovedi, zalozim znovu. Souhlasim s lennikem, obnovena temata se az na vyjimky nechytnou.
Profilova fotka
to je nesmysl, obnovene tema se zobrazi v aktualnich stejne jako nove a kdyz ma k tomu nekdo co rict, tak rekne....
V tom případě je tu těch výjimek hromada :-) Problém je spíš v tom, že se témata příliš neobnovují... Kolikrát bych k tématu měla co říct, ale podesáté už mě to prostě nebaví...
Profilova fotka
Ja myslim, ze se uz trosku tocime v kruhu. Jedine, co jsem vam chtela rict je, ze to podle me neni tak cernobile. Navrhuju: - proste nove zalozena opakovana temata ignorovat (ani nezadavat odkaz, kde je to uz vyresene), a kdyz nikdo nebude odpovidat, nezbude holkam nic jineho, nez si to najit - trvat spise na neodbihani od tematu a vhodnem pojmenovavani temat - umazavat temata, ktera uz si po nejakou dobu nikdo neotevrel (je tu spousta jednorazovych temat, ktera nemaji prinos pro nikoho jineho nez tazatele a nema smysl je archivovat) - zalozit prehlednejsi hodnoceni svatebnich salonu, protoze debaty "jak jste ne/byly spokojeny se svatebnim salonem" jsou jedny z nejhorsich
Můžu-li vyslovit svůj názor - ono u opakovaně založených diskusí nejde ani o to, že někoho ta samá témata iritují nebo co, ale myslím, že tolik témat a příspěvků zbytečně zatěžuje server a zpomaluje načítání beremese, což asi žádná nevítáme ;-) Viděla jsem v poslední době několik diskusí, které byly obnovené po několika měsících či roce, nemyslím si proto, že by aktualizované staré diskuse někoho odrazovaly... S Mishabv souhlasím v tom, že pokud jde opravdu o téma, kde šlo jedné nevěstě o určitou věc, která pro ostatní aktuální není, diskuse by se vymazat po určitém čase (řekněme 3-6 měsících) mohla. Není přece problém hodit žádané slovo do vyhledávače, a když najdu odkaz, byť už staršího data, aspoň zběžně ho prolistovat a na konec vložit svůj dotaz či problém. Toť můj názor ;-)
Mishabv tak to všechno Bobovi a Majce sepiš a oni to promažou ( ta jednorázová témata napřiklad) a pokud ti téma? jak jsem byla/nebyla spokojen vadí tak ho přeci ignoruj, sama o tom píšeš ;-)
Profilova fotka
princezno, ja jsem nemyslela, ze mi tema o salonech vadi, ale ze je to informace, kterou potrebuje takrka kazda z nas a kdyby tu byl nejaky jednoduchy hodnotici prehled, nasla by jsi si jen ty salony, ktere jsou ve tvem okoli, nebo ktere mas v planu navstivit a podivala by jsi se na znamkove nebo procentualni proste nejake neukecane hodnoceni v nekolika kategoriich (treba prostredi, vyber, kvalita, ceny...) a mela by jsi jasno rychleji nez procitanim techto diskusi. A navic by to mohlo pomoct bojovat se spatnymi salony, kdybychom je hromadne ignorovaly. herminka i ostatni - shodneme se na nejakem case, po kterem by nedotcena temata mela byt vymazana? 3 mesice?
Mishabv, určitě ne všechna nedotčená témata, ale taková jednorázová, která byla založena za jediným účelem, který splnila, klidně. Ale chtělo by to souhlas autorky (mohl by být daný třeba předem), protože se přiznám, že tu třeba mám téma Házení kytice, které sice nebylo dlouho otevřeno, ale pokud ho naťukám do vyhledávače, dle mého může být stále aktuální. Na druhou stranu diskuze k měsíc a dýl proběhlým srazům jsou naprosto zbytečné. Prostě bych při založení tématu zaklikla, jestli ho budu chtít nechat po třech měsících bez odezvy automaticky vymazat. Záleží téma od tématu, některá budou aktuální i po roce ( a možno je obnovit), jiná (třeba informace o tom, že tam a tam proběhne tehdy a tehdy veletrh) jsou opravdu po čase zbytečná. Ale bez souhlasu autora bych nemazala nic ;-) Funguje to už u inzerátů v bazaru, ta také po měsíci sama zmizí...
Misha já si raději salony oběhnu sama a přesvědčím se na vlastní oči. jedna špatná zkušenost, ketrá se prezenetuje neznamená, že salon je špatný. každá máme prostě jen jiné potřeby, předsatvy, sny, nároky a podobně
nesouhlasím s lhůtou 3 měsíce paušálně
Profilova fotka
len, ja myslela, kdyz si to tema ani nikdo neprecte po tu urcenou dobu (teda pokud to takto jde, nejsem odbornik) souhlasim se souhlasem tvurce :) princezna, tak to by jsi byla skvely prispivatel do tohoto hodnoceni :) brala jsem to tak, ze tam prispeje kazdy, kdo nekde byl zkouset a bude vznikat opravdu relevantni prumer
Mish nebyla bych skely prispevatel, ja jsem byla vsude zklamana
Princezno, paušálně asi ne, ale předpokládejme, že tu diskuze zakládají jen rozumní lidé ;-) , kteří jsou sami schopni posoudit, zdali bude dané téma použitelné i po nějaké době... Jsem přesvědčená, že se jich tu spousta vztahuje jen k určitému datu a většině autorek by to nevadilo. Čili ne plošně, ale autorka by si předem sama zvolila, jestli jí zakládané téma může být po třech měsících, kdy se do něj nepřispívá, zrušeno ;-)
leni souhlas, ale tak jak to Misha napsala mi to vynělo že paušálně, tak proto jsem to napsala.
To je myslim ideální řešení s tím mazáním. Já jsem se například ptala na zkušenosti s jedno určitou restaurací. To by mohlo být klidně smazáno a takových diskuzí je tady hodně. Dobrý nápad.

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?