Zajímavý interiér pro svatbu na Vysočině, máte nápad?

Profilova fotka
Ahoj, budeme se brát v polovině března. Venku asi bude slota, proto bychom se chtěli obřad v nějakých zajímavých prostorách. Oboum se nám líbí industriál a technické stavby obecně. Takže bychom rádi něco jako pivovar, vodárnu, rozhlednu, letiště (pěkný hangár), nebo historickou, třeba i opuštěnou budovu továrny... Rozhodně nám nebude vadit, když to bude lehce, nebo více oprýskané. Máte některá nějaký nápad? Zatím jsme zkoušeli pivovar Dalešice, ale neozývají se nám. Díky za jakýkoliv typ na Vysočině.
Odpovědět
Ahoj. Pivovar je i v Třebíči. Zajímavý místo je taky Lovecký zámeček Aleje (mezi Kněžicemi a Stonařovem), ale ten asi nesplňuje vaše požadavky na industrialitu. ;-) Potom mě ještě napadá třeba nějaká opuštěná železniční stanice (konkrétní bohužel nevím), cihelna Nová Ves, cihelna Čechtín.. Těžko říct, jak to tam dnes vypadá.. Napadá mě ještě budova bývalého Bopa v Třebíči, ale tam se to teď nějak opravuje a nevím, jestli tam nějaká ta "historie" ještě zbyla. Asi jsem moc nepomohla, viď? Ale snaha byla. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pomohla, už si ty místa prohlížím. Díky... Je zvláštní, že jsi zmínila Aleje. Když jsem tam byla poprvé, tak jsem si říkala, že je to krásné místo, že bych si přesně tam dovedla představit svatbu... No, tak se mi to vrací. :-)
Odpovědět
@rilwen No to je mi zajímavé diskusní téma! Přidávám se s touhou o radu. Prolezla jsem všecičko, už jsem dokonce slevila z požadavků, ale kdyby se něco takového naskytlo, bylo by to super. V Dalešicích jsou zařízení i na svatby, takže by se ti snad měli ozvat. Já jsem jim ještě nepsala, protože to je už z Havlíčkova Brodu daleko. Ale kdyby nabídli krásnou cenu za hostinu, možná bychom do toho šli. Protože pivovar je skvostný. :-) Co najít nějakou starou ne moc "zakrámovanou" stodolu? Ale tam bude asi v březnu kosa... Povzbudila jsi mě, abych své hledání nevzdávala. Třeba nakonec něco najdem. My jsme koukali i po oprýskaných opuštěných kostelech (odsvěcených), ale těch je na Vysočině málo. Přesto, kdyby to bylo i něco pro vás, vím o kostelíku v Kvaseticích u Havlíčkova Brodu, který je téměř zapomenutý. Pak je kostel Kalvárie v Pelhřimově, Od letoška ho vlastní město, takže ho už možná opravili, ale civilní sňatky se tam určitě dají dělat. No a taky hodně zajímavej kostel je v Polomu u Trhové Kamenice v Železných horách, který vlastní občanský sdružení a snaží se ho zachránit. Takže zatím vím jen tohle. Jsem nesmírně zvědavá na další objevy. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Tak to jsme na tom podobně. Stodola, nebo zřícenina by byla prima (třeba Orlík u Humpolce, nebo Lipnice nad Sázavou), ale té kosy se opravdu bojím. Psala jsem přímo do pivovaru v Dalešicích, kde se dá udělat svatba na jednom místě - kdyby se ozvali, tak se o kalkulaci podělím. Také jsem psala do zámečku Klokočov u Chotěboře - tam jsou vstřícní, je to moc pěkné místo a pokud máš svatbu v létě, tak je tam nádherná lípa.... jen jsme si spočítali, že bychom se se svatbou dostali na 100 tisíc. :-| A předpokládám, že to v Dalešicích bude ještě horší... Tak zkusím Třebíčský a Jihlavský pivovar. Každopádně budu hledat dál. Nevzdávej to! Určitě něco najdeme. :-)
Odpovědět
@rilwen To je pěkný. :-) Já jsem tam teda nikdy nebyla, ale chceme se tam jet podívat, protože podle mapy to vypadá dobře. :-) Co se týče ještě toho pivovaru v Třebíči, slyšela jsem, že se tam musí udělat poměrně velká útrata za hostinu, aby to povolili. Mám dojem, že to bylo asi 70 tis., ale možná kecám.
Odpovědět
@celebrant Ten Loveckej zámeček je naprosto kouzelnej! Jakto, že jsem o něm dodnes neslyšela? :-D Nevíš, jestli mají nějaký svoje stránky? Google nic nevygooglil.
Odpovědět
@hanajdesign Taky jsem nic nenašla, jen pár odkazů z googlu (miniaturní článek na "tetě Wiki", pak článek se dvěma fotkama na "hradech" a článek s několika obrázkama na stránkách Nadace českého výtvarného umění). Jinak nic moc. Měl by být v soukromém vlastnictví a měly by tam být pořádány příležitostné kulturní akce. Jak by to bylo se svatbou, nevím.. Nemám k tomu víc informací. Ale je to pěkný takhle mezi lesama. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@celebrant Aleje jsou opravdu moc pěkný, když se povede světlo, je ten les špičkový. Jen mám obavy, jak to s tím soukromým vlastníkem a kulturními akcemi je. Když jsme tam byli před rokem, byl zámeček zavřený, okna rozbitá a vevnitř nábytek a binec smíšený s listím. Zato v těch okolních budovách byly ustájené ovce. No, Zkusím se tam podívat, o víkendu jedeme do Jihlavy.
Odpovědět
@rilwen Nemáš nějaké aktuální info o Alejích? Nikdy jsem tam nebyla. Myslíte si, že by se tam vešlo 120 hostů a že je prostor vhodný pro hostinu v interiéru? Podle fotek, které jsem našla, to vypadá, že to bude rozdělené na klasické zámecké průchozí pokoje, ale netuším, jak velké. Tím, že to není komerčně orientované na svatby, nemuseli by nám cpát jejich catering, ale měli bychom v tom volnost. Nemá někdo zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Aktuální informace nemám, nestihla jsem tam minulý týden zajet. Spěcháš na to? Měla bych tam jet na začátku prosince. Každopádně Aleje patří státu - takže bych případný kontakt zkoušela přes Brtnici, nebo Jestřebí u Brtnice (do jejíhož katastrálního území patří). Na 120 lidí v interiéru bych to neviděla, hlavní budova je opravdu hodně malá. Aleje mají půvab pokud se všechno koná venku. Kolem zámečku jsou menší stavby a je tam i zastřešené pódium pro hudbu.
Odpovědět
@rilwen Nespěchám na to. Počkám si do prosince. :-)
Odpovědět
@rilwen Už jste se tam byli podívat? Máte nějaké dojmy? :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@hanajdesign zatím pilně sháníme informace po okolních obcích. Během svátku bychom se měli setkat s místostarostkou Brtnice. Napíšu. Když jste koukali po oprýskaných kostelech - musí být nutně odsvěcený?
Odpovědět
@rilwen Nemusí být nutně odsvěcený. Jsme věřící, ale ne katolíci, a ti většinou nedovolí v kostele svatbu jiné církve. Ale záleží hlavně na domluvě. O čem víš? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Mně by se osobně líbila svatba v kapli v Plandrech - http://www.dedictvivysociny.cz/kultur.... Je to v oboře v lesíku, velmi se podobá Santiniho Zelené Hoře (ta byla pro stavbu vzorem). Problém ale je, že je to, myslím, vysvěcená katolická kaple....
Odpovědět
@rilwen Tyjo, tak to je krásný místo. Jakto že ho ještě neznám? Tady bude hodně záležet na počasí a taky na počtu hostů. My jich budem mít k 200... Víš o někom, kdo tam měl obřad?
Odpovědět
@rilwen Vlastní to s největší pravděpodobností obec, což je dobré znamení, protože bychom si tam teoreticky mohli vzít vlastního oddávajícího. http://www.kr-vysocina.cz/plandry-kap...
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign Jsem ráda, že se ti líbí. Pro mne je to srdcovka. Za slunce, sněhu, prostě vždycky... Zatím nevím o nikom, kdo by tam svatbu měl, ale pokud tam nějaké byly, na obci budou mít určitě cenné zkušenosti a poradí, co a jak. Navíc v obecním by neměl být se svatbou nejmenší problém. Týjo! Tomu se říká hodně velká svatba... jinak bych navrhovala i zámek Žleby http://www.zamek-zleby.cz/svatby/, ten je ovšem pro menší svatby...
Odpovědět
@rilwen Žleby jsou na nás moc nóbl. :-) Chceme něco oprýskaného. Těším se, že se brzo zajedem podívat na Plandry. Koukám, že budete mít nakonec svatbu v Tasicích. Předpokládám, že v opuštěné sklárně. To je nádherný místo! Škoda, že je to už od nás daleko.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanajdesign :D Tak mi dejte vědět, jak se Plandry líbí a jestli se pro ně nakonec rozhodnete. Aleje stále zjišťuju, ale prý jsou v havarijním stavu. Jj, svatba bude v huti Jakub. Jsou tam moc příjemní a bude to pro všechny premiéra. ;-) A odkud přesně jste?
Odpovědět
@rilwen Jsem od Havlíčkova Brodu a ideálně by to mělo být někde na cestě z Horní Krupé do Brna (odtud je partner), raději blíže ke Krupé, protože odsud bude většina hostů.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Je taky jsem narazila na tu Alej....chystám se tam mrknout nejlépe někdy na podzim, dám Vám vědět, jak to tam je:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?