Venkovní svatba v ČERVNU

Ahoj holky, jakou máte prosím zkušenost s venkovní svatbou a i večerní hostinou v červnu? Mám velkou obavu z počasí :-( V případě deště nebude moc možnost se kde schovat... :-( Jak jste prosím tohle řešili vy?? Díky :-)
Odpovědět
Je jedno jaký to je měsíc... pršet a být zima může kdykoliv. My máme venkovní obřad květnu, ale máme zajištěnou i vnitřní variantu při nepřízni počasí. Bez "mokré varianty" bych do toho nešla nikdy, byla bych z toho na nervy... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Počasí si nevybereš....byla jsem na svatbě v červnu a byla taková zima že jsme večer seděli v bundách a hlavně celý den pršelo a i když jsme byli pod stanem byli jsme prostě zmrzlý....zajistila bych variantu kde to jde venku i vevnitř
Odpovědět
Je pravda, že celý den propršet může i v srpnu, akorát bude tepleji než v červnu... :-| Máme právě možnost udělat svatbu na konci června, ale s tím, že celé to proběhne venku. Schovat se dá jen pod přístřešek nebo pár lidí do místnosti. Ale zase je tam krásné prostředí a skvělý servis. Druhá možnost je na začátku června, kdy je obřad venku a hostina je v uzavřené místnosti. Jen bychom si veškerý servis museli zajistit sami... :-S Jsem hrozně na vážkách... Jak může někdo tušit, jak bude za čtvrt roku??? :-D
Odpovědět
Venkovní svatba . Jirka.
Odpovědět
Neriskovala bych to. Byla jsem na takové svatbě na začátku července, celý den lilo. Bylo relativně teplo, ale bylo vlhko. Nakonec jsme se všichni mačkali v party stanu a řeknu Ti, že už v pět odpoledne jsme byli všichni otrávení. My jsme odcházeli krátce po sedmé, přestože jsme měli domluvený pohodový odvoz kdykoli během noci, počítali jsme s tím, že budeme juchat do rána (bratr by spal s mobilem a byl ochotný pro nás kdykoliv přijet). Navlhlou krabičku s výslužkou jsme vyhodili po odchodu do nejbližšího odpadkáče. Novomanželé neměli připravenou suchou variantu a po pravdě, celou svatbu jim to pokazilo.
Odpovědět
oprava - samozřejmě, že neměli připravenou MOKROU variantu :-)
Odpovědět
Určitě bych si to nějak zařídila i na mokrovu variantu, byla jsem na venkovní na začátku července a rozhodně bych do toho nešla. Pokud je počasí ideální, je to nezapomenutelný zážitek a velmi příjemné, ale nejsme všemocní a nikdy nevíte. Z pohledu hosta: obřad na rozpálené louce v pravé poledne.... byla jsem tam jedna z nejmladších a za těch 15 minut mi bylo na omdlení ( o roztečeném makeupu všech kolem včetně nevěsty ani memluvě), oběd v rozpáleném party stanu byl také zážitek... vešekeré cukroví roztečené, všichni hosté upocení. Kolem 17 h se zatáhlo a liják jak z konve, najednou šílená zima, vlhko, všichni běhali a chytali kdeco, chlapi vylévali vodu ze střechy stanů.... byla jsem v 21hod doma zmrzlá, s bolavou hlavou ze slunce a otrávená a to jsem odcházela jako jedna z posledních. Ale také to mohlo být příjemné venkovní posezení ve vlažném večeru za cvrlikání cvrčků, jen kdyby vyšlo to počasí... nevěsta doteď brečí, že takových peněz a svatba byla příšerná
Odpovědět
Zítra se na obě místa jedeme podívat. Jestli mi ale na tu "jen venkovní" možnost řeknou, že prostě při dešti se není kam schovat, tak sáhnu po variatně druhé. Právě, že se bojím už teď, aby všichni nebyli zmrzlí a neběhali v bahně ;-( Moc děkuji za vaše názory ;-)
Odpovědět
@slunecnice1988 A co třeba popřemýšlet o třetí variantě. Podle původního příspěvku není ani varianta 2 úplně dle Tvých představ. Prostě zkusit najít něco, kde by šla suchá i mokrá varianta. Držím palce :-)
Odpovědět
Problém je, že letošní léto je jinak už všude obsazený... :-( Tady se mi ozvali, že mají ještě volno na červen. Já bych jinak nejradši měla svatbu až na přelomu července/srpna. Jednak je nejtepleji a vytvrvalý déšť není tak pravděpodobný.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme všechno také jenom venku ale s tím, že je tam tak velká pergola, obehnaná ze třech stran zdí a jen přední část je otevřená. Vejde se tam v klidu, 50 lidí, kapela a všechno v případě deště a hlavně to má klasickou taškovou střechu.Všem hradíme ubytování, tak upozorňuju, že venku večer může být zima tak teplé oblečení s sebou. Kdyby pršelo na obřad venku, mám vyhlídlé puntíkaté deštníky. Takže kdyby předpověd počasí nevycházela tak jich 30 kusů treba týden pred svtbou objednám. Koupila jsem i malé skleněné lahvičky, které by dostal v případě deště každý host a chytali bychom kapky štestí. Chce to radši všechno promyslet aby ti počasí nemohlo zkazit tvuj den :)
Odpovědět
ahoj, my to máme venku všechno, 1.července. Pro případ deště máme veliký party stan, kam se všichni vejdou, včetně rautu. Kapela má podium s malou stříškou. Loni na stejném místě byla svatba 2.7., ve stanu vedro nebylo vůbec a večerní déšť ( ale jako prase!!! ) přišel v pravou chvíli, kdy dámy dávno přestaly být dámy a všichni jsme si to moc užili, ten tanec v kalužích. Vevnitř bych svatbu nechtěla, myslím, že venku + stan kdyby pršelo, je prostě nej :) Ale uvidíš, kde se ti bude nejvíc líbit
Odpovědět
Článek se načítá
Určitě je lepší mít připravenou variantu na déšť. Brali jsme se v červnu, kromě drobného asi půlhodinového odpoledního deště bylo krásně, ale o den dřív lilo, opravdu se to nedá odhadnout.
Odpovědět
Asi zalezi i na tom, kolik hostu mas. My mame oslavu az v cervenci, ale pocasi neresim. Bude nas jen par a mame mega party stan, kteremu se daji spustit a ukotvit boky, proti desti a vetru ochrani uplne v pohode. Kdyz bude zima, tak predpokladam, ze hoste tomu sve obleceni a boty prispusobi. Porizujem deky na chladnejsi vecer, destniky se prinejhorsim daji sehnat za babku a pokud bude hodne destiva predpoved, tak tomu prispusobime napojovy listek.
Odpovědět
Tak je rozhodnuto ;-) Vybrali jsem si první variantu, tedy za pěkného počasí obřad i hostina pod širým nebem :-D Kdyby pršelo, tak bude postavený stan a případně se část lidí schová do budovy. Prostě nás uchvátilo to místo x-) Navíc pan majitel je strašně moc ochotný a snaží se nám vyjít maximálně vstříc. Takže místo vybráno a teď se bude zažizovat všeeechno kolem :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@slunecnice1988 Svatbu venku bez možnosti party stanu bych asi odmítla i jako host. Přijde mi to jako dost šílený nápad :-D My měli svatbu venku na začátku července, vedro jako prase 8-) Obřad naštěstí ve stínu lesa na louce, pod party stanem příjemně profukovalo a kolem pátý hodiny začali všichni svatebčani hojně využívat bazén :-D Že bude svatba definitivně celá venku jsme se rozhodli dva dny před obřadem (jinak byla morká varianta - v místním kulturáku). Ono jako že v srpnu může pršet, ale být teplo - na takový prognózy bych opravdu nebrala zřetel, neboť je to prostě blbost. Může být klidně 12°C a to i v party stanu bude zima jak v morně. A je fuk, jestli je duben, nebo srpen nebo září ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?