Svatební obřad a hostina - Olomoucký kraj

Dobrý den, s partnerem bychom se letos rádi vzali, avšak nemáme ani ponětí o nějakém krásném místě pro tento osudový krok v našich životech. Prosím tedy o inspiraci na místa vhodná ke svatebnímu obřadu v olomouckém kraji, nejlépe louka, les, apod. Za tipy, kde posléze uskutečnit svatební hostinu, budu jedině ráda. Mockrát všem děkuji !!!
Odpovědět
Záleží na tom, jak moc chcete být blízko Olomouce a jestli chcete i ubytování. My jsme sháněli v okolí Olomouce statek, stodolu, nebo nějaké podobné místo a bohužel něco takového je maximálně v Jeseníkách, což pro nás nepřipadalo v úvahu. Jinak pokud chcete obřad mimo radnici (venku), tak olomoucká matrika má vypsané výjezdní termíny - http://www.olomouc.eu/administrace/re... a těch moc není a bývají plné, tak nevím, jestli to letos stihnete :) Určitě volejte jako první na matriku. Co se týče místa pro hostinu, je jich spoustu, ale je potřeba upřesnit město a okolí, olomoucký kraj je velký pojem :)
Odpovědět
@avu - ano, chtěli bychom obřad, hostinu i ubytování nejlépe v jednom. Co se týče upřesnění, naše představa je do 50 km od Olomouce všemi směry. Přímo v Olomouci je to nereálné, nechceme být limitováni určitými daty, kdy by nám "bylo dovoleno" se vzít. Zkrátka hledáme místo s kouzlem, místo, kde se nekonají svatby jako na běžícím pásu (což mě vede k myšlence na Bouzov, kde je to naprosto otřesné, než skončí jeden obřad, už čekají další svatebčané). Asi máme​ nereálné požadavky. :-(
Odpovědět
Rozumím, měli jsme podobné představy, ale nakonec jsme se "smířili" s variantou penzionu za Olomoucí, kde ubytujeme všechny hosty a na obřad jedeme do města, ale ne na radnici. V tom případě záleží na tom, kde budete mít hostinu a pak podle toho kontaktovat příslušný matriční úřad... Jinak nádherné to je v Sluňákově (ekologické centrum), ale bohužel když jsem tam v dubnu volala, měli na celý rok 2017 plno.
Odpovědět
Zdravím,můžu se zepata jak jste dopadli a co jste kde našli?
Odpovědět
@avu + @kacica01 - dobrý večer, vzhledem k tomu, že mezi hosty budou i malé děti v kočárcích, přehodnotili jsme louku či les na něco lépe přístupného. Svatba tedy bude na zámku Náměšť na Hané a poté se přemístíme na hostinu do restaurace Podkova v Olomouci. Původně se nám líbil Park hotel Prachárna Olomouc, ale když jsme tam jeli na "očíhnutí", jediné, co bylo pěkné, je dané místo. Obsluha nedochvilná, nepříjemná, otrávená z toho, že musí obsluhovat hosty. K jídlu jsme se ani nedostali a po 30 minutách odjeli (podotýkám, že nebylo plno, obsluha jen stála za barem a "šoupala nohama"). Několik dní poté jsme našli restauraci Podkovu a jeli "očíhnout" ji. Byli jsme nadšení z jejího jak interiéru, tak exteriéru. Obsluha milá, vstřícná, dobře komunikativní. Jídlo dokonalé, nemluvě o způsobu servírování. Zkrátka velká spokojenost. A tak skončilo hledání místa pro svatební hostinu. :-) Přípravy finišují a my se už těšíme jak na obřad, tak na hostinu, protože jsme nakonec našli to, co jsme hledali.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?