Svatební hostina v místě, kde žijeme x horské restauraci

Profilova fotka
Mám dilema - rozhodujeme se pro místo hostiny. Svatbu máme v srpnu, obřad bude v místě, kde bydlíme a poté se pojede na hostinu - máme vybrané dvě místa: 1. restaurace v místě, kde žijeme, přesun zabere max 15minut 2. horská restaurace, kde přesun zabere 1,5 - 2 hodiny... Nevím, jak to vše bude probíhat, kdby se dvě hodiny cestovalo na hostinu, i když oslava by byla samozřejmě byla s noclehem. Dále mě vrtá hlavou, že nejspíše nedojde nikdo na večerní párt, jelikož se to neoplatí. Co myslíte? Jak by se vám líbilo, kdy vás jako hosty někdo 2 hodiny držel v autobuse? Co byste volili?? Moc prosím o radu :-)
Odpovědět
2 hodiny to je opravdu mooc, já bych volila variantu 1i za cenu,že je to tam méně hezké
Odpovědět
Profilova fotka
asi bych byla pro tu variantu č. 1. Ty přesuny bývají trochu naprd. Hlavně pokud se budete chtít po obřadu fotit, tak to zabere třeba ještě další hodinku a potom ještě 2hod přesun - to ti budou hosti šilhat hlady. Když jsem se bavila takhle s několika nyní už manželama, tak každej říkal, že čím míň přesunů tím líp. Pokud byste vybrali tu druhou variantu, tak je to fajn nápad s tím autobusem. Pokud by se jelo autama, tak dost reálně hrozí, že by se někdo mohl na takové vzdálenosti někde zatoulat ;-) Jinak my se budeme taky přesouvat, ale hned ráno před obřadem. Velká část mojí rodiny to má 30 km a snoubencovy 50km. Po obřadu už ale všechno budeme mít na cca 15 minut dojezd.
Odpovědět
Profilova fotka
@terezzza Ahoj, já bych volila první variantu. Dvě hodiny už je dost, to by hostům asi trochu vadilo. Než vůbec po obřadu vyrazíte, nejspíš se budete ještě fotit... Přijde mi to zbytečný a to dlouhé cestování by svatební den tak nějak narušilo.
Odpovědět
@terezzza 2hodiny presun je opravdu hodne, navic by se vam to dost prodrazilo o ubytovani pro vsechny, protoze pochybuji, stejne jako ty, ze by lide jinak prijeli, tahnout se takovou dalku. to mas skoro jako obrad v praze a oslava v brne.. to je fakt maso, hrozna streka!
Odpovědět
Pokud tíhnete k variantě 2, proč neuděláte na tom místě i obřad? Pokud byste pak chtěli na hostině nejbližší, zbytek by se mohl podívat po okolí a pak znovu dorazit na zahradní party
Odpovědět
Profilova fotka
No streka to je. Druha varianta je nadherna, dostali jsme uzasnou nabidku-ale az ted, kdy je vse zarizene - obrad, oznameni atd... Tak proto s tim prejezdem... Diky za rady :-)
Odpovědět
doporučuji co nejmenší přesuny...my to měli u nosu jak Bláža Škopkovic - přes kilometr kostelíček, zpátky kilometřík restaurace - od bydliště jen přes silnici a paráda!!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite bych volila hostinu v miste bydliste 2 hod je opravdu moc.
Odpovědět
Profilova fotka
No my se taky budeme přesouvat, ale až na oslavu. Hostinu jsme taky radši zvolili v místě obřadu, asi pět minut cesty. A potom se pojede na oslavu, to je tak třičtvrtě hodiny.
Odpovědět
úpřimně, nelíbilo by se mi mít až tak velkej přesun, je to doopravdy moc....to nemusí některejm sednout, a ne jenom starším....dětem.....2 hodiny je moc :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@terezzza rozhodne varianta 1, je to jednodussi pro vsechny zucastnene i pro vas:-)
Odpovědět
2 hodiny je fakt hodně, ideální je když přesun netrvá déle jak půl hodiny, pak už to začíná být otravné, obzvlášť, když jsou hosti hladoví
Odpovědět
Článek se načítá
Šla bych do varianty 1 - i pro starší lidi by to bylo náročné a 2 h cesty je fakt moc.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máte všechno ostatní už zajištěné, je nesmysl vymýšlet jiné místo 2 h cesty od obřadu...i kdybyste měli obřad na 11, tak než skončí, udělá se min. pár společných fotek a pak než se zorganizuje odjezd...tak na místo dorazíte tak ve tři, a to mezitím polovina hostů "umře" hlady...o nepohodlí pro seniory ani nemluvím, to tu psaly holky přede mnou. Rozhodně varianta č. 1, i když nebude tak "romantická"
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme přesun cca 20 autem po Praze. Všichni hosté byli dopředu připraveni, informováni, kde to je, za kým mají jet atd., aby se neztratili :-). Delší variantu bych neriskovala, i když tam máte přespání. Např. u nás jsou jedinci, kteří prostě jinde než doma spát nechtějí a v takovém případě by nepřijeli ;-). Ale na druhou stranu, je to vaše svatba a volte místo, které je vám bližší a na které budete rádi vzpomínat.
Odpovědět
Profilova fotka
samozřejmě jsem myslela 20 minut autem ;-)
Odpovědět
2 hodiny je opravdu hodně hlouhá doba, když si představím, že bude venku pařák. Navíc vám to sebere 2 hodiny času z tak nádherného dne, který taaak uteče, že ani nevíte jak! Budto bych udělala první variantu nebo druhou,ale stím, že tam bude vše už od rána i s obřadem. Ted v sobotu jsme byli na svatbu sestřence a cesta tam trvala hodinu a pul,ale meli obrad az odpoledne a meli tam vse uz od rana. A i tak to byla dalka a v aute vedro. Navic nemeli nikoho, kdo by dorazil az na vecerni party. Meli od rada od 10 snidani pak kolem 12 obed s nejblizsi rodinou, od 13:30 prijizdeli jakoby odpoledni hoste bez obeda ( my ) ve 14 hod obrad a pak uz odpoledni party, raut, krajeni dortu, hudbu atd. Svatbu meli na penzionu, kde kazdy mel svuj pokoj se spanim.
Odpovědět
Taky mám dilema- svatbu jsme odkládali a najednou jsme si včera řekli, na co čekat a na konci července jdeme do toho. Vyhlídla jsem si pěkné místo..zámecký hotel na praze 4- zahrada vše, po obřadu by udělali i rodinný oběd(snad to nebude extremě předražené)- nabídku dostaneme až v týdnu, je to na rychlo tak i když jsme chtěli sobotu- nakonec jim někdo odpadl na neděli a holt můžeme být za to rádi..Co myslíte, není neděle už kvůli svatebčanům nevhodná?Ale na druhou stranu je to v Praze a veliká většina budou z Prahy. Ke svatebnímu stolu pozveme rodinu a svědky, není hloupé v okolí třeba zarezervovat restauraci a domluvit nějaké menu a oznámit jim,že pokud mají zájem je možnost tam , ale za náklady vlastní, nebo to prostě něchat po obřadu být a pozvat některé tedy až na tu zahradní oarty, kteroá by začala odpoledne? Ovšem nevím, zda tu odpolední oslavu neudělat na jiném místě, aby to nebo vše na tom jednom. Ikdyž jak píšete, ty přejezdy zaberou čas a energii a toto by ušetřilo vše- jen ne peněženku..:-) Je hloupé udělat tu pozdejsi oslavu nekde a zahrade u znamych s cateringem atd?Děkuji předem za rady. A nemáte tip na nějaký obchůdek s šaty, pak kde pozvánky a výzdobu atd?
Odpovědět
Profilova fotka
Huuu. tak na rychlo :) je to ale krasne romanticke... Nedele je na prd pri pondelni kocovine - ale zalezi jak moc to chcete rozjizdet... me se zamlouva ten napad- rodiny obed a pak zahradni party :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aandy77 U svatby v neděli hrozí, že spousta hostů půjde domů dřív, protože bude muset druhý den do práce, navíc je to nepříjemné pro mimopražské, ti by možná nepřijeli vůbec. Ze všeho nejlepší je mít vše na jednom místě, ale pokud nemáte peněz nazbyt a večerní raut by vás vyšel levněji jinde, není to vůbec blbé, už jsem to tak taky zažila a přišlo mi to úplně v pohodě (oběd s rodinou na zámku a raut i pro kamarády na jiném místě). Pokud budete mít jen rodinný oběd, nelámala bych si s ostatními hosty hlavu. Předpokládám, že to jsou dospělí svéprávní lidé, kteří se o sebe dokážou postarat, takže bych jim určitě nezamlouvala extra menu. Kdo bude chtít, zajde si na oběd do restaurace, někdo si zajede domů, třeba se i převlíkne, popřípadě se projdou nebo zajdou na oběd k babičce :-) Sama jsem byla v této situaci několikrát (pozvána na obřad a pak až na raut) a vůbec mi to nepřišlo blbé, vždycky jsem si nějak poradila a celý den jsem si užila 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak asi stejně vyhrálo druhé místo, naše milované Pustevny. I přes všechny logické argumenty... Láska je prostě láska... Obeslala jsem všechny s dotazem, co na to říkají a zatím mám kladné odezvy - snad mi pak nepokazí den D... Cesta trvá nakonec prý jen hodinu dvacet a pojedeme klimatizovaným autobusem, kde bude občerstvení a kořalka :-D ... Ještě jednou děkuji za Vaše doporučení, naprosto souhlasím, že je nejlepší mít vše u sebe, a že je to ztráta času :-( - to mě stále odrazuje... Jsem asi vážně nemocná- při opětovném pročtení- před dopsáním této stránky váhám :-D lol, nerozhodnost je mé druhé jméno... pěkný den ženy
Odpovědět
Profilova fotka
a nechcete si tam dozaridit i obrad? my mame taky vse v beskydech, ikdyz je cela rodina z okoli ostravy... ale vsichni tam sami prijedou, na miste bude obrad i hostina a pak vsichni i sami odjedou, samoze je moznost i noclehu ale ;-)
Odpovědět
Holky a kolik času na přesun si tak cca myslíte, že je ještě únosné? My se budeme asi půl hodiny přesouvat z domova na místo obřadu a pak asi cca 1 hodinu na místo hostiny, myslíte, že to je ještě únosné? Z místa hostiny to pak domů bude mít každý cca 30 minut.
Odpovědět
Profilova fotka
:-) obrad uz tam nevyjde - je na dost pozde a taky mam jiz nadherne svatebni oznameni... kristyvitek- tvoje svatba zni uzasne, hezky ste si to zaridili...
Odpovědět
Byla jsem na svatbě kamarádce, obřad Praha 3, na hostinu cesta 1,5 - 1,75 hod. Každý jel svým autem, byla nás kolona minimálně 12 aut. Většinou mladí lidé, hodně malých dětí (moje dcera měla 2 roky a byla jsem opět těhotná, v sedmém měsíci). Nikdo v tom žádný problém neviděl, všichni o tom věděli dopředu. I když bylo horko, jelo se v pohodě, 2x jsme měli společný sraz na benzínce, kolona se dala i na dálnici jakž takž dodržovat, chce to ale vše domluvit a být ohleduplný a trochu chvílema zpomalit a čekat na sebe. Určitě je ale nutné mít s sebou občerstvení. Nevěsta vezla chlebíčky, minizákusky, na benzínce jsme si zobli, odpočali a jelo se dál. Bylo to fajn. Klidně do toho jděte.
Odpovědět
Profilova fotka
@endy85 Jak píše @jaxinka, důležité je hlavně zajistit občerstvení, s plným žaludkem se cestovní "útrapy" líp snáší ;-) Musí se totiž započítat nejen doba přesunů, ale i prostoje a čekání mezi nimi. Stačí, když vezmeš do košíčku koláčky, případně drobné slané pečivo pro ty, co nejsou na sladké, dáš to třeba přítomným dětem (aspoň je zaměstnáš, budou si připadat důležité a nebudou zlobit) a ty to budou v mezičasech roznášet. Upozornila bych hosty předem na trochu delší přesun, aby si mohli vzít pití, pokud pojedou vlastním autem, jestli se budete přesouvat hromadně autobusem, můžete tam mít pár kartónů vody a papírové pohárky, to by neměla být tak velká díra do rozpočtu ;-)
Odpovědět
@terezzza Ja osobne bych byla pro variantu jedna...s tim presunem to momentalne taky resime a dali jsme si limit max do hodiny...a sama si nechci rusit ten svatebni den dlouhym cestovanim. Ale samozrejme je to tvoje rozhodnuti...pokud tobe osobne ta cesta nevadi a chces to mit na Pustevnach, tak jdi do toho. Svatebni den by mel byt prece Vas, takze co na to ostatni hosti je dle meho druhorade...a jak bude v autobuse nejaka ta slivovice a svatebni kolacky, tak budou svatebcani jen radi:) Muzu se zeptat kde na Pustevnach to planujete? Tanecnice? Ja jsem z Valasskeho Mezirici a taky chceme nejaky horsky hotel s kapacitou alespon 100 osob...
Odpovědět
Profilova fotka
Jj Tanečnice :-)
Odpovědět
@terezzza tak dej potom vedet jak se to tam vyvedlo, jestli stoji za to, to zahrnout do uzsiho vyberu:)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobře :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?