Svatba vonku, ve stodole, ne v restauraci - Ostrava

Profilova fotka
Ahoj holky, svatbu sice planujeme az pristi rok, no uz se zaciname rozhlizet po miste. Moje predstava je ale taka, ze chci mit vlastni catering, ne hospodu, restauraci atd. kde se budu muset s necim prizpusobovat. Taky to chceme castecne i vonku - uplne idealni prostor je pro nas nejaka stodola se zahradou, idealne i s mistem k prespani. Dobre by bylo taky kdyby to bylo dale od civilaze, jelikoz planujeme byt pomerne hlucni. Byli jsme se podivat ve Vraznem v rodnem dome J.G.Mendela a moc se mi tam libilo, splnovalo to vsechny moje pozadavky, ALE nevim jestli se tam vlezeme - chteli by sme priblizne 60-80 lidi. Nevite prosim o nejakem podobnem miste v Moravskoslezskem kraji, ktere by me mohlo uchvatit? :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
nez se k tomu nekdo vyjadri - ano, pisu jak tatar, ted jsem si to po sobe precetla :D cestina neni muj jazyk, snad me omluvite ;)
Odpovědět
Fojtstvi oldrichovice zkus kouknout;)
Odpovědět
Profilova fotka
@t_makovice jooo super diky moc, presne neco take jsem hledala!! :) a ty o tom mas nejake blizsi info? Na netu toho moc zatim nevidim..myslim jako cena atd :)
Odpovědět
Profilova fotka
No tak cenu jsem uz nasla. Je to fasa ale 20tisic jenom za pronajem, nevim :/ ta stodola v mendelove dome stoji 5 :/ promyslime, spocitame, pres vikend omrkneme:)
Odpovědět
Ten najem je sila no....ale zase clovek usetri ma svem piti apod.jeste porad zvazuju a az budu doma behem leta,tak to chcem omrknout. Dobre vypada i grunt no 135 u terlicke prehrad.
Odpovědět
Profilova fotka
@t_makovice a ty ses tam uz byla podivat? Protoze ja ted nasla na strankach gastro sluzby trinec (asi) takove pdfko, ze ktereho mi neni uplne jasne jestli bychom opravdu nemuseli brat piti od nich. Jsem prave pochopila ze to spada pod tu restauraci trisia. Jo a to ubytovani se asi plati jeste navyse,ze jo? Kdyby to byl pronajem i s tou ubytovaci casti tak to beru hned, ale pokud me to vyjde jeste jednou tolik..no nevim,chtela jsem lowcostovou svatbu :) a ten grunt vypada hezky, no co ctu na jejich strankach tak presne tam uz maji tech milion podminek pro ktere se chci vyhnout hospode.. Puvodni plan byl cela svadba v lese, no to by rodina asi neprezila:D
Odpovědět
Profilova fotka
Fojtství je moje vysněné místo pro svatbu, bohužel výše toho nájmu mě také odrazuje. Já četla, že pronájem velkého sálu je 16 000 Kč (to bude ten prosklený, samostatný), ubytování 7 400 Kč (24 lidí) a pak by tam mělo být ještě něco menšího s přístupem do kuchyňky. Našla jsem to tady v nějaké diskuzi, ale už nevím kde přesně.
Odpovědět
Profilova fotka
@h88 no pujdeme se tam asi tento vikend podivat, tak pak hodim info. A nahodou nejaky link na to ubytovani si nenasla? 24 lidi je i dost malo pokud je to max kapacita
Odpovědět
Profilova fotka
nene nenašla, to psal někdo v diskuzi a myslím, že 24 lidí je právě max, jen pár pokojíčků
Odpovědět
Profilova fotka
@h88 to je smula no, i kdyz nam by teoreticky stacilo, kdyby tam krome tech 24 ubytovanych byla nejaka spolecenska mistnost, kde bychom mohli dat kamarady, jim by stacili spacaky :) tak uvidime :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak co, byla ses tam podívat? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my teď měli svatbu v Gruntu v Hradišti, určitě tě uchvátí ;) http://www.hotelgrunt.com/
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@h88 ahoj, jojo byli jsme, ale jelikoz jsme se neobjednali a nikdo tam nebyl, tak zatim jenom zvenku. Me to vyhovovalo protoze jsme si to mohli v pohode projit a nikdo za nama nestepoval :D Ale jako za me rozhodne jooo, vsechno skvele, i prostory kolem uzasny.. Museli by se hodne snazit, abychom si to rozmysleli. :) Priste si uz tedy domluvime prohlidku a budeme se bavit konkretne. :) ale jestli to bude cenove cca tak jak si psala tak to asi berem, stoji to za to. @m0net diky, no grunt tady uz psal nekdo vyse.. jakoo vypada to tam hezky, to ne ze ne :) ale predpokladam ze tam bychom uz nemohli mit vlastni catering, vlastni pivo, alkohol.. taky tam asi nebude "nocleharna" pro kamose.. ale mozna se tam skocime podivat, stejne jsem byla nestastna, ze sme hned nasli TO misto a nebudeme objizdet hospody :D :D Muzu se zeptat, jak vas to tam vyslo cenove?
Odpovědět
Já jsem z Ostravy a svatbu budem mít v Dole Michal. :-D přespat nevím - leda stanovat venku na trávě, ale jinak můžeš řvát jak na lesy a donést si cokoliv vlastního, nicméně nevím, jak moc tě to uchvátí.
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella :D taky diky, mas pravdu ze je to asi prakticke, no pro me opravdu neee... chlap jako rodily ostravak by to mozna ocenil, no ja tuto cast mesta, a vlastne ostravu celkove zrovna nemusim :D takze to by pro me byla nic moc symbolika..
Odpovědět
Profilova fotka
tak paráda :-) kdy máte termín svatby? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@m0net ahoj a byla jsi spokojena se svatbou v Gruntu? A i obrad jste tam meli ? Nedáš sem par fotek ? Premyslime o svatbě prave v Gruntu pristi rok díky moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
@markettka1 Já byla nadšena a hosté snad ještě více. Víc ti napíšu do zprávy :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@m0net ahoj, prosim prosim aj ja teda to info do zpravy, asi se tam pujdeme podivat :) @h88 termin jeste presne nevime, az cerven nebo cervenec 2017.. Takze casu dost.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbubble taky to tak plánujeme, tak snad si navzájem nevyfoukneme termín (pokud to teda budeme mít obě na tom fojtsví)
Odpovědět
Profilova fotka
@m0net Grunt je krásný, ale nějak se mi nepozdávaly podmínky pronájmu apod. Můžeš mi taky do zpráv hodit více info, pokud budeš tak hodná? :-)
Odpovědět
@m0net Ahoj, o svatbě v Gruntu přemýšlím. Líbí se mi, že je areál uzavřený, takže nám děti nikde neutečou :-). Plánujeme cca 30 hostů, jak je to s vlastním alkem, cukrovím atd. Můžeš mi prosím napsat bližší info?
Odpovědět
Profilova fotka
@h88 snad nee :) tak my tam jedem v pondeli znovu, pry uz by tam mel i nekdo byt :D tak snad donesu nejake lepsi info :)
Odpovědět
Ahoj:) Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má svatbu až v létě příští rok a už shání místo.:D Naše představa je skoro stejná - svatba venku, hezké okolí, velká stodola kdyby nebylo hezké počasí, bez restaurace, abychom si mohli zařídit vlastní catering, případně grilování atd. Ještě navíc bychom rádi ubytovali tak polovinu hostů (z 50-60) + lidi na výpomoc. Taková místa jsme zatím našli pouze dvě v okolí Ostravy. Vražné a jednu chatu v Beskydech. Ale proč sem píšu.:D Už jsem aktivně psala, jak to vychází cenově. Ve Vražném nám to na víkend s přespáním a pronájmem stodoly, kuchyně atd, vypočítali na cca 25000. Takže 5000 ano, ale to je na jeden den a pouze stodola, stejně to nakonec vyjde dráž. Zároveň budu ráda za každou inspiraci, ať máme více možností na výběr:) tak snad zde najdu další inspiraci:))
Odpovědět
Profilova fotka
@barkavik ahoj, super, tak to jsem taky rada :D K tomu Vraznemu - ano, vim ze je to takto, byli jsme se tam uz podivat zive. Jenomze napr. na tom Fojtstvi se taky zrejme plati jeste navyse ubytovani a dalsi mistnosti, ktere chces vyuzivat :/ takze to asi draz vyjde, ale snad ne o tolik. Nevim jestli si tam uz byla osobne, no mi prave ta stodola pripadala docela mala.. jako tak 50 lidi uplne maximalne, kdyz chcete mit i prostor na tancovani. A co se mi jeste nelibilo, ze nam pruvodci rekla ze gril muzem postavit jenom dozadu za stodolu, vicemene na takovou sterkovou cestu kdy hned za ni je dalsi dum. A celkove je to tam dost natlacene mezi domy, nevim co by sousedi rikali na zabavu do noci. Takze v tomto vsem za me zatim vyhrava Fojtstvi, zitra jedem na tu prohlidku tak jsem zvedava :) Mohla bys mi prosim dat jeste nejaky odkaz na tu chatu v Beskydech, pripadne nejake dalsi info? Diky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
@h88 ahoj, tak jsme dnes byli i s pani majitelkou na fojtstvi :) cena je tak jak si rikala, 16tisic za sal a 7tisic za ubytovani. Jsou tam tri 2luzkove pokoje, tri 5luzkove a jeden se 4 detskyma luzkama. Nektere maji vlastni koupelnu a dolu v prizemi je jeste velka spolecna. Takze kapacita 21+4. Co se tyce toho mista k prespani ve spacaku - dolu je takova hospoda, pani rikala ze by nam ji otevrela ale za 4tisic - to uz se nam vice oplati asi penzion nekde v okoli (ve vesnici Tyra je jich par v pohode, je to 5km.. v tom co je primo v Oldrichovicich jsme dnes byli na pivo ale moc se mi tam teda nelibilo a ceny taky nic moc). Ale jinak kdyby chteli spat venku pod pristreskem tak v pohode. Co se mi libilo tak rikala ze tam maji jenom jednu svadbu za vikend (my chteli v patek a ptali jsme se jestli tam v sobotu rano nezacnou jezdit dalsi lidi). Obrad taky v pohode muze byt v zahrade.. Ptali jsme se do kdy tam vecer muzem parit, tak rikala ze standartne do 2 a pak za 250 kc/hod, protoze tam musi byt nekdo od nich kdo pak prevezme objekt. Jo a jeste je tam takova "garaz", kde muzou byt veci od cateringu, ale kuchyn tam myslim neni. Jinak jeste rikala ze uz 6 terminu ma na leto 2017 zarezervovanych, my sme 7., takze radsi spechejte :) vic me asi nenapada, kdyztak se ptej :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bbubble děkuji moc za info :-) je tam nějaká lednice, kde by mohl být dort a případně sladkosti na sweet bar?
Odpovědět
Profilova fotka
@h88 no tak v tom hlavnim salu jsou takove 2 velke hnusne pepsi lednice :D doufam ze pujdou dat nekam jinam, ale teda jo, jsou tam minimalne ty :)
Odpovědět
napadá mě bolatický skanzen, mají tam takový altánek, kde by šel udělat venkovní obřad, možná že i venkovní hostina v party stanech
Odpovědět
@bbubble My jsme ještě nebyli nikde. Když jsem psala na Vražné, tak paní byla v šoku, že se ptám na rok 2017 a jestli jsem se náhodou nespletla, takže jsem si říkala, že to asi zas tolik nespěchá. :D Ale jak vidím, tak budeme muset co nejdříve vyrazit na prohlídky, ať pak nemusíme slavit někde v kulturáku. :D Jinak ta chata je tato: http://www.chalupa-pod-bukovinami.cz/ Vypadá taky hezky.:) Nevím, jak je to s tím prostorem vevnitř, ale psali, že tam měli oslavu s 80 lidma a zvládlo se to. Dá se tam přespat přímo na té chatě + pár set metrů od toho ti majitelé vlastní ještě další dvě malé chatky, takže by jedna mohla být třeba jen pro nás, ať máme soukromí.:D No uvidíme, pro nás bude ještě důležité, aby na to místo mohl i pes. Takže uvidíme, jak to kde půjde se všema podmínkama, které máme. :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?