Svatba v přírodě (venku), okr. Frýdek-Místek

Profilova fotka
Ahojky budoucí nevěsty či už manželky ;-) . Mám představu o svatbě venku jak obřad tak hostina, vše mít v souladu s přírodou. :-) Hledala jsem na internetu , mám pár typu, ale většinou jsou tam takové podmínky, že nemůžu mít skoro nic vlastního ( pouze cukroví, koláčky). Chtěla jsem se zeptat zda už jste některá měla či plánujete mít podobnou svatbu. Je lepší mít tuto svatbu někde v penzionu, na statku, ... a nebo si pronajmout místo a zařídit si cateringovou firmu. :-( Tak co ???? ;-)
Odpovědět
Ahoj, řeším něco podobného. Prozatím jsem u varianty Fojtství v Oldřichovicích + catering, ale zvažuji i některé penziony v Beskydech. Taky budu ráda za případná doporučení ;)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli svatbu na Hukvaldech - obřad v Zámecké zahradě a pak jsme měli pronajatou mysliveckou chatu dole v Dolním Sklenově (cca 1,5km od místa obřadu). Tabule byla sice uvnitř, ale vzhledem ke krásnému letnímu počasí byli stejně po jídel všichni hosté venku - před tou mysliveckou chatou je velký betonový plac (výhoda - rovný povrch, žádné bláto, neboří se podpatky...), kolem pak je louka, lesík, řeka... je to na takové samotě bokem od všeho. jen je to tedy pro nenáročnou klientelu- není to žádný hotel ani luxus. Ale je tam plně vybavená kuchyně včetně nádobí, hrnců, sklenic, ledniček... tekoucí voda, možnost topení, záchody... Hostina venku je fajn, v tomto případě by to i šlo přímo před tou chatou - je super mít jistotu, že se v případě deště dá schovat a navíc je tam to zázemí kuchyně, voda, wc... to b byl asi někde na louce problém. Jo a žádný catering jsme neměli - vše jsme si uvařili a vychystali přímo na místě (cca pro 50lidí - oběd, raut, studené mísy, pečené maso....).
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mě se libí penzion Jízdárna v Beskydech,pak v Bruzovicích je restaurace Pod Burkem. Ale zaujalo mě si pronajmout místo a tu cateringovou firmu, ale v blízkosti toto nikdo nevyužil tak se nemam koho zeptat.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to tam krásné... Fojtství je nádherné. Akorát kolik by chtěli za pronájem. ;-)
Odpovědět
Pronájem Fojtství je 16.000 za velký sál. Příliš se neorientuji, jestli pak svatba vyjde nějak extrémně dráž než když ji někdo dělá v restauraci nebo penzionu. Kalkulovali jste někdy ty rozdíly? Nejsem ještě v obraze co se cen cateringu týče, ale myslela jsem, že by se zase ušetřilo na pití. Budu ráda za Vaše názory ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanyli měla svatbu na fojství, zkuste mladou paní poprosit :-) , jestli by neposkytla drahocenné rady :-)
Odpovědět
No právě už jsem to studovala - hanyli psala, že měli svou kuchařku a vše si zařizovali sami, ale bylo mi řečeno, že to nelze, že tam chybí zázemí.
Odpovědět
@boonek Ahoj holky, s vlastní kuchařkou to není žádná legrace. Zázemí tam je, ale je potřeba si zařídit vlastní nádobí, lednice, lidi atd. atd., navíc za kuchyň vám napaří dalších 5.000 Kč + energie. S paní správcovou na Fojtství to není žádný med, namísto toho aby se člověku snažila pomoct, tak to jen komplikuje a hledá co všechno nejde a není možné. Jsem šťastná za mamku, která se s paní nemazala a vše dokázala doslova uhádat! Jestli můžu doporučit - pokud chcete svatbu na Fojtství, tak určitě s cateringovou službou, která dodá i nádobí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?