Svatba v ČR nebo zahraničí? Nevím, jak se rozhodnout

Profilova fotka
Ahoj holky, mám problém s tím kde udělat svatbu. Že se budeme brát jsme všem oznámili, všichni tedy očekávají příští rok svatbu...klasickou v ČR, jenomže jsme s budoucím mužem přemýšleli i o svatbě v zahraničí jen ve dvou,jemu se to zamlouvá víc... neměli bychom žádné starosti a užili bychom si to jen my dva...což se mi taky líbí, ale zase na druhou stranu by mě trochu mrzelo, že o to celá rodina přijde, hlavně když už to všichni ví a "počítají s tím"...tak nevím jak by se pak tvářili, že už to proběhlo ...z toho mám trochu strach...a nevím jak se rozhodnout.....nebyla některá ve stejné situaci...nebo nemá některá tip nebo radu?:-) Díky Moc
Odpovědět
Ahoj. My jsme také přemýšleli nad svatbou ve dvou (na Slovensku v tatrách na nějaké horském štítu), ale nakonec jsme si řekli, že to rodičům (se kterýma máme hezké vztahy) nemůžeme udělat a rozhodli jsme se pro "tradiční" model svatby v ČR. Je fakt, že svatba bude podána velmi originálně a netradičně. O víkendu jsem se bavila s rodičema a došlo mi, že kdybychom svatbu udělali jen ve 2 mohly by být narušeny momentálně hezké vztahy, které máme. Příprava svatby je neustálé hledání kompromisů.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli ve stejné rozhodovací situaci... oba jsme chtěli zažít tu intimitu, bez stresu na romantickém místě, ale zároveň zažít veselí s přáteli a rodinou...takže jsme to vyřešili dvojí svatbou. Nejprve jsme se vzali jen se svědky (naši rodiče) v Řecku a pak udělali ještě svatbu v ČR. Nikdo o té řecké nevěděl. Rodiče dostali dovolenou loni k Vánocům (jako poděkování za to, co pro nás udělali a udělali jsme jim zážitkovou dovču). A jsme moc rádi, že jsme se rozhodli tak jak jsme se rozhodli, zkusili jsme obojí, obojí se skvěle vydařilo, takže nedovedu odpovědět ani teď PO co bylo lepší. Pokud by byly špatné vztahy v rodinách, tak bych neváhala...prostě bych jim pak řekla, že to takhle bylo ve vašich očích lepší, a bez stresu jak, kdo, kde... a kamarádi to pochopí, tam bych strach neměla. Ale pokud víte, že by to rodiče těžko nesli přes srdce a ublížilo jim to (ještě hůře to nesou třeba u jedináčků...), tak bych to asi nechala na klasiku, a nebo pak jen v zahraničí s rodičema. Přeju správnou volbu v rozhodování ;) Ale ať se rozhodnete tak jako tak, mějte na paměti, že je to váš den ;) a ti kdo vás mají opravdu rádi, tak vás pochopí (někdy to trvá ale déle než to vstřebají - taky vím, o čem píšu :( )
Odpovědět
Jak píše andik.cz, záleží na tom, jaké máte vzájemné vztahy v rodině. My budeme mít malou svatbu na Šumavě s 8mi přáteli, protože mí rodiče jsou čertvě rozvedení, obě babičky řekly, že nemá cenu dělat velkou svatbu, ať se vezmem jen se svědkama, atd., atd.
Odpovědět
my meli ten stejny problem.na konec budeme mit svatbu v zahranici ,rodice to nastesti vzali v klidu pohode :-) Jen jedna teticka to spatne nese :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za příspěvky :) vztahy v rodině máme celkem dobré...až na mýho táta...o toho se trochu bojím....je trochu konfliktní a nemá moc rád společnost, natož takovou akci, tak si nedokážu představit jak by se choval...ale jinak si myslím, že jsou všichni v pohodě...kamarádi, ti budou v pohodě určitě, spíš rodiče a prarodiče nevím jak by to nesli....my bychom jim to ani neřekli, až by bylo po svatbě....ale od mámy jsem už slyšela, že kdybychom chtěli svatbu v zahraničí že by se nedalo nic dělat, ale že by ji ráda viděla...o svatbě nadvakrát jsme taky uvažovali, ale pak jsme to zamítli,že by to stálo moc peněz...Andík.cz můžeš mi popsat jak jste to udělali v ČR...uplně identickou se vším všudy prostě klasickou?
Odpovědět
@tripitaka Ahoj, my se bereme v zahraničí, ale to proto, že nemáme na svatbu koho pozvat, s námi by tam bylo tak maximálně 6-10 lidí, což žádná svatba není. Takže je to pro nás nejlepší řešení, užijeme si to a budeme mít celý život na co vzpomínat. A rodinu svatba nezajímá. Ale kdybysme měli větší rodinu, která by se zajímala, tak bysme jim to neudělali... a asi bysme se "obětovali" a dopřáli jim svatbu se vším všudy, stejně by mě to bez nich asi mrzelo. Ale to mu musíte zkusit představit sami, co vám nejvíc vyhovuje.
Odpovědět
@tripitaka My měli svatbu jen ve dvou v zahraničí u moře a pak v Čechách jsme udělali raut pro nejbližší rodinu. Oblékli jsme se před nimi do svatebního, jedli polévku z jednoho talíře atd....aby z toho taky něco měli. A jako zlatý hřeb dne se promítala naše svatba. Všem se to moc líbilo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to nedokázala vzít se někde mimo domov. Pro mě je to prostě nepředstavitelné, že bych v takovýto den den neměla u sebe rodiče a lidi co jsou mi blízcí. Romantiky a samoty si člověk může užít na svatební cestě. Určitě to neodsuzuji a komu to tak vyhovuje,tak ať to tak udělá. Ale já jak se znám, místo abych byla šťastná, byla bych smutná, že tam nemám všechny ty blízké lidičky :) Navíc ten celý den po obřadu byl opravdu nádherný a nezapomenutlný.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme takovou zlatou střední cestu:-).Bereme se v zahraničí:-)na Slovensku v kostele ,kde budou přtelovi rodiče ,jsou od tamtad :-D ,svědci s rodinama ,naše děti :-D :-D :-D máme dvě velké a jednu 5 letou...dohromady 13 lidí ...pak oběd ..a pak odjedem se svědkama a jejich polovičkama na prodloužený víkend někam do termálů(zkusíme něco najít na slevomatu ..připadně to zaplatíme plně..)ale pořád nás nás to vyjde líp než plnej hotel lidí..oba máme trošku nepořádky v rodinách ..zvali by jsme lidi jen aby se neřeklo...a já jen z plánováni něčoho takovýho měla už žaludeční potíže...fakt ..sotva mi milej řekl tuhle verzi..bolesti žaludku zmizely....Ale je to prostě o tom jaké maté vztahy rodinách...přítelovi rodiče jsem obejit nechtěli ..a proto jsme jim udělali svatbu skoro u baráku:-):-)..věřím že tak si to užijem všichni...hlavně rodiče až jim tam necháme naši malou :-) s kamarádkou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tripitaka Nelze mít 2 svatby uznané matrikou - z toho vyplývá, že si musíš vybrat kterou si necháš uznat a která bude na oko (podle toho postupuješ), my se nakonec rozhodli mít na oko tu v ČR (byla až 2.). Oddávajícímu jsme vysvětlili situaci a neměl problém s tím nás oddat, jen vynechal část znění nějakého zákona (řeč jsme si napsali vlastní veršovanou) a stříhání občanek :D, lze poprosit starostu obce (je to jen o dohodě, když to nepotřebuješ hnát přes matriku), my měli zastupitele (normálně taky oddává-nechtěli jsme, aby to někdo prokouk), nebo pak můžete mít církevní sňatek, to pak není žádný problém, pokud jste křtění. Naší řeckou svatbu jsme oznámili ostatním po půlnoci puštěním videa a úvodní prezentací.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?