Svatba v americkém stylu, kde?

Profilova fotka
Zdravím všechny, jako čerstvý člen si už dovolím založit diskuzi s otázkou na vás zkušenější s lepším přehledem. Je to čtyři dny, co jsme se s přítelkyní zasnoubili, ale já už dlouho předtím přemýšlel nad možnými variantami. 1, Komorní svatba v exotické destinaci, která by již zahrnovala svatební cestu. 2, Střední svatba v Evropě na místě u pobřeží. Cca 35-50 lidí. 3, Větší svatba kdekoli v ČR (100-140 lidí). Pak svatební cesta. Zatím uvažujeme o třetí variantě, tj. u nás. Nicméně mě trochu odrazují některé (zlo)zvyky a české stereotypy. Vždycky se nám líbil "západní" styl. Zkrátka, že z toho udělají největší den v životě nevěsty a ženicha. Že si každý z hostů uvědomuje velikost, důležitost a vážnost akce a neodrazí v nezastrkané flanelové košili a nepřijde se, s prominutím, jen nažrat a během obřadu kecat s kamarády. Vím, že zařídit se dá vše - je to otázka peněz. A mít tuto otázku bez problémů zodpovězenou, nepotřeboval bych snad ani poradit. Peníze se však holt musí počítat vždy. Ale to snad vyřešíme jindy... Čili to, co nás zajímá nejvíc, je místo. Kde? Hledáme komplex, který nabídne místo pro venkovní i v případě nepříznivého počasí krytý obřad pro cca 200 lidí. Komplex by měl disponovat možností ubytování hostů. Rozhodně nemáme v plánu někde trajdat po okolí, proto je nezbytné, aby hostina, rauty, parket, noční afterparty byla na jednom místě. Komplex by měl být opravdu vkusný, prostorný s hezkou, upravenou zahradou. Velkou výhodou by byla možnost zajištění hostiny vlastní cateringovou firmou př. jinými zdroji než z místní kuchyně (důvodem je samozřejmě několikanásobně příznivější cena, která dovoluje objednat i něco jiného než řízek). Ač jsme z jižních Čech, je nám celkem jedno, kde svatba bude. Z praktického hlediska by to v okolí bylo nejpohodlnější, ale jak říkám, malá vzdálenost není rozhodně vše. Budu rád, pokud se se mnou podělíte o vaše zkušenosti, tipy, rady, nápady a případně přihodíte i nějaký odkaz. Místo totiž potřebujeme vyřešit co nejdříve, protože zanedlouho odjíždíme na dva měsíce do ciziny. Mikey :-)
Odpovědět
1
2
5
Pokud chcete organizovat velikou svatbu a jste časově vytíženi a zároveň chcete, aby vše vyšlo na jedničku, doporučuji se spojit s nějakou dobrou svatební agenturou:) Pomohou vám i s výběrem místa
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak pokud mohu na začátek říct, jsem ráda, že je tu i muž :-D Obdivuji, že jsou i takovéto vyjímky jako ty, co se zajímají o přípravy na svatbu a plně se do nich zapojují. Je to super! Pokud bych mohla doporučit tak určitě Chateau Mcely,je to nádherné místo, luxusní zámeček a úžasné prostředí. Dělají svatby na klíč se vším i s ubytováním. A na svatbu v americkém stylu jak dělaný. Pokud bych já na to měla tak bych se vdávala jedině tam ;) Posílám odkaz :-) http://www.chateaumcely.com/cs/lp-sva...
Odpovědět
Profilova fotka
Též si myslím, že ve Vašem případě by bylo nejlepší využít služeb svatební agentury. Často taková agentura nejen poradí s místem svatby, ale má vyjednané i lepší finanční podmínky od svých dodavatelů, takže můžete ještě ušetřit. Kromě toho se může postarat i o detaily svatby jež zmiňujet,e jako je požadavek na dress code hostů, organizaci svatební zábavy, catering apod. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My si představujem něco jako je toto (upřímně, z mého pohledu je to přesně to, co se líbí mně). http://blog.originalnisvatba.cz/2012/... Ale když jsme se koukali na stránky parkhotelu, zas tak slavně to nevypadalo :-|
Odpovědět
cituji: "...že si každý z hostů uvědomuje velikost, důležitost a vážnost akce a neodrazí v nezastrkané flanelové košili a nepřijde se, s prominutím, jen nažrat a během obřadu kecat s kamarády..." Toto přece nezáleží na místě, které si najdete ale je to o lidech, které pozvete. I na střední svatbě kdekoliv jinde než v ČR to může dostat nádech "čecháčkovství". Spíš jde o to důkladně promyslet seznam hostů a klidně jim do pozvánky napsat požadovaný dress code. Co se organizace týče, tak ve vašem případě je asi nejlepší zvolit svatební agenturu. Poradí vám i s místy na obřad podle vašich požadavků a vůbec se vším. Na takto velké svatby se to určitě vyplatí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já si též myslím, že využití svatební agentury, by bylo ve vašem případě asi jedním z nejlepších řešení, ale jinak, jak psala @kacondrejkova , tak Chateu Mcely, nebo třeba park hotel Popovičky je nádherný, byli jsme se tam podívat kvůli svatbě a je to tam úžasné.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@parajan Trošku to spolu souvisí. Většina takových se na naší svatbu do zahraničí či dokonce na druhou polokouli nevydá. A ti co ano, ty už si pohlídáme. :) Ale to je jedno, protože jak píšu výš, tohle je zase jiné téma a to chic pořešit jindy. Teď mi jde zprvu o to místo. Btw ze zkušenosti vím, že napsat do pozvánky požadovaný dress code mnohdy nestačí...
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Hezký den Mikey, co se týká výběru místa, v ČR se určitě nabízí hned spousta variant. Vzhledem k tomu, že máte v plánu až 140 hostů, což není málo, tak je dobré se zaměřit na opravdu větší komplexy, které nabízí dostačující zázemí. Nádherný zámecký hotel Chateau Mcely, jak už tu některé slečny doporučovaly by pro tzv. americkou svatbu mohl být určitě ideální volbou, na druhou stranu si myslím, že jde o místo, kde na zajištění hostiny vlastní cateringovou společností nejsou úplně zvyklý, ale třeba se mílím. Protože pocházím z jižní Moravy, doporučuji i Lednicko-valtický areál, kde je pro svatbu hned několik krásných míst. V jižních Čechách (kde žijete) mě určitě napadá Hluboká, kde jsou krásná místa k obřadu (jednoznačně vede zámek), k hostině i ubytování. Myslím, že místo obřadu je určitě základ, musí Vám vyhovovat po všech stránkách. Další důležitou náležitostí typické americké svatby je určitě bohatá (květinová či jiná) výzdoba, luxusní jídlo, zábava,hudba, dress code, atd. Tohle všechno jsou důležité prvky, které by při Vašem dokonalém dnu měly hrát důležitou roli. V rodině jsem zažila svatbu v zahradě s velkou výzdobou, spoustou jídla, skvělé zábavy a hosté dokonce dodrželi i doporučený dress code a byla to opravdu fantazie. Přesto nešlo o žádný luxusní komplex, ale o docela obyčejnou zahradu, která se ale díky všem zmíněným doplňkům stala v okamžik luxusním místem. Svatební agentura dle mého určitě není špatným nápadem, ale i v rodině se často najde pár osob, organizačně i prakticky hodně použitelných, které rády pomůžou. Přeji šťastný výběr místa a za rok "dokonalou" svatbu nebo přesněji - podle Vašich představ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka My take chteli spise svatbu v zapadnim stylu nez tradicni ceskou veselku, a jeste pred zasnubami jsme se zamilovali do strediska Lions v Nesuchyni (kousek od Krusovic a Rakovnika), takze pri planovani svatby jsme sli v podstate na jistotu.. obrad (venkovni i vnitrni varianta), hostina ve velkem sale (kdyby bylo teplejsi pocasi, tak by bylo i venkovni grilovani) i ubytovani vse v jednom miste, my s manzelem i hoste byli nadseni, takze muzu jedine doporucit svatby i dalsi podobne vetsi akce (kongresy, skoleni, teambuildingy,..) poradaji pravidelne, takze v tom opravdu maji praxi, navic reditel hotelu plne zastoupil svatebniho koordinatora mrknete se snoubenkou na fotky u mne v albu a pokud se vam bude lokalita libit, tak se tam urcite stavte podivat se i osobne, pripadne pokud budete mit ohledne tohoto mista nejaky dotaz, tak mi klidne napiste, mam to vse jeste v zive pameti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka jo jo, to je tady naše drahá nevěsta @cibetka_veronika. Mě se třeba moc líbí Všetice http://www.hotely.cz/netvorice/hotel-... nebo v okolí ještě jeden hotel, ale ted si nemůžu vzpomenout a najít, jak se přesně jsmenoval.
Odpovědět
@mikey_von_dricka Když jsem četla příspěvek, hned se mi před očima objevil zámek Zbiroh - není to tedy nijak blízko, ale je to tam nádherné. Velký sál, obřad možný vevnitř i venku v krásné zahradě, mají možnost zajistit i ubytování včetně novomanželského apartmá a je to tam prostě nádherné. Jen by byl nejspíš problém s vlastní cateringovou společností. Každopádně stojí za zkouknutí :-) (http://www.weddingchateau.cz/ )
Odpovědět
Profilova fotka
@susmevem @mikey_von_dricka jo Park hotel Popovičky jsem myslela :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mikey_von_dricka možná bych se i torošku pozastavila nad vlastní cateringovou firmou ...pozor někdy ta cena může být naopak vyšší..notabene když by jste chtěli svatbu "na vyšší úrovni"....
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Popovičky můžu určitě jen doporučit!! Místo je to více než krásné a důstojné. Ani velký počet hostů není problém, můžete se podívat na naše svatební album. Obřad jsme sice měli v Praze, ale běžně je dělají přímo v areálu hotelu.
Odpovědět
Profilova fotka
@parajan Mohu mít dotaz? Co je to "čecháčkovství". Já jsem asi dodnes naivně myslela, že balvani, hlupáci a křupani jsou po celém světě. Zrovna tak maloměšťáci. Svatba s polovinou francouzského osazenstva na které jsem byla já mi i říká, že jsem měla pravdu. Polovina těch hostů z Francie dorazila tak šíleně oblečená, že i nevěsta plakala z toho, jak jejich svatbu znevážili. Není to tak trochu hloupé dávat každému nešvaru název "čecháčkovství" a "typická česká povaha". Kam to může dotáhnou národ, který se chová sám k sobě takhle zakomplexovaně...... Omlouvám se, za tu slohovku, ale tohle mě šíleně nadzvedává ze židle. Němec, Rakušan, Američan, Francouz či Ital by tohle o svém národu nikdy neřekl.
Odpovědět
Profilova fotka
@tilickova Projel jsem skoro celý svět a čím víc jsem toho viděl, tím víc jsem přesvědčený, že "čecháčkovství" a "typická česká povaha" není jen výmysl, ale smutný existující fakt. Samozřejmě je to pouze obecné, nelze to brát na každého (to už by byl pomalu rasismus) a také záleží na oblasti ČR a nebo velikosti města. Balvani, hlupáci a křupani jsou po celém světě. Tohle ale není o omezencích. Je to o způsobu přemýšlení, vnímání, kultury celého národa. Když polovina národa hrdě prohlásí, že věřící jsou pobožní idioti, myslím, že to dost o nich vypovídá. Bez ohledu na to, zda je člověk ateista nebo věřící. Neexistuje jediný národ, který by udělal to samé. Když soused dělá sousedovi naschvály jenom pro to, že mu závidí větší dům a nové auto. Když se člověk přijde do supermarketu jen najíst k ochutnávkám. Když se lidi rozčilujou, že rohlíky nestojí 1,50, ale 1,70. Když stojí všichni před Kauflandem už hodinu před otvíračkou, jen aby koupili mouku v akci. Když je v cizině prodej květin u silnice a kasička na peníze visí přibitá na stromě, co většina Čechů dělá? Přemýšlí. Jakto, že tam ta kasička je, jestli to všichni zaplatí a že kdyby zrovna oni potřebovali kytky, tak tady jsou zadarmo, protože u tý pokladny přece nikdo nestojí a nevybírá. Málokdo se nad tím nepozastaví a neřekne si, že to je zvláštnost. No, není to zvlášnost - jistě, že ne. Jen u nás by to tak nefungovalo. Ale všichni se shodnou na tom, že v Čechách by do druhého dne zmizely všechny kytky, i strom s přibitou pokladnou. A usmějou se nad tím, protože je to vtipné, i když ví, že to je pravda. Tak tohle je čecháčství. Jasně, na Slovensku, v Rusku, v Polsku, na Ukrajině - všude tam by to dopadlo stejně. Ale když jsme tolik na úrovni, s takovými zeměmi se přece nebudeme měřit. Měřme se se západem, kam se chceme řadit. K tomu oblečení. Jako imbecil může na svatbu přijít kdokoli. A o to je to nečekanější, když to přijde z konzervativní země módy, to je fakt. Mně stačí, když jdeme na operu a většina lidí přijde v džínách. A myslí si, že když si k tomu vezmou pletený svetr, jsou už společensky oblečení. Že senioři považují za své nejvíce formální odění kýčovité "oblečení" koupené před dvaceti lety u Vietnamců a k tomu sandály. Každý senior, který jde v Německu v neděli do kostela, je oblečený lépe než senior v Čechách, který se vypraví na svatbu. Vždyť většina chlapů si ani neumí uvázat kravatu. Neví, jak udělat a upravit uzel, jak má být dlouhá kravata. Neví, že sako má být zapnuté a poslední knoflík rozepnutý. Spousta žen si např. neuvědomuje důležitost silonek a za jakých podmínek je mohou nechat doma. A to nemluvím a starých dobrých sandálích s vysokýma ponožkama, mnohdy velice elegantně obohacené ledvinkou přes šusťákovky (ano, letos jsem to viděl několikrát). A proboha - většina lidí (minimálně 90%) ani neumí správně držet příbor! Ale to je na ještě delší rozepisování... I já se omlouvám za sloh :D
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Nam se libila Ledeburska zahrada v Praze lze si ji pronajmout i mimo obrad a mit catering.A pak uz si asi najit cirkevniho oddavajiciho co usije obrad na miru.... Jen k tomu poslednimu prispevku,je dost o etikete a tu nekteri proste dodrzovat nechteji,co se svatby tyka...Jinak napr.ta opera by se dle me mela.Je to vyber tech dvou a urcite muze byt i neformalni svatba bez silonek,v dzinach krasna oslava vztahu.Zrovna nedavno zde bylo nadherne album kdy nevesta oblek zakazala.Ono i v cizine nejsou vsechny svatby ala princezna s princem.Podle mne by mela byt hlavne osobni.
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Ja ten vyraz "cechackovstvi" uplne nesnasim, pokud se nekdo stydi za to, ze je Cech, tak at se odstehuje a zmeni si narodnost.. na reci typu, ze jinde je to lepsi, jsem uz alergicka.. mam rada Ceskou republiku se vsim vsudy, i s nesvary obyvatel :-) ono procestovat cely svet neznamena poznat cely svet, kdyz clovek nekam cestuje, tak vetsinou jede na navstevu za prateli, poznavat pamatky, za praci nebo na sluzebni cestu, na dovolenou do turistickeho letoviska, atd. ale nezije tam, takze nema sanci poznat negativa teto zeme, kultury, systemu a jejich obcanu.. mam spoustu kamaradu i pribuznych trvale ci dlouhodobe zijicich v cizine, na zapade i na severu, to je jedno kde, ale od kazdeho casem slysim i jak nadava co u nich nefunguje, jake blbce kde potkal, apod...
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám většinu příbuzenstva rozestrkaného po světě - Kanada, USA, Filipíny, Malajsie, Austrálie, Francie, Německo, Holandsko. A věř, že procestování u mě neznamenají nějaké pobytové zájezdy :-D Bordel je všude, to je fakt. Pitomci jsou všude, to je taky fakt. Ale nikdy jsem se nesetkal s tím, že by někdo tvrdil, že je to součástí jejich národa ještě na to byl hrdý. Jen u nás jsme s tím spokojeni a když se někdo ozve, že se mu to nelíbí, najednou není vlastenec. Právě proto, že jsem vlastnec a byl bych rád na úrovni západu, se nechci spokojit s tím, co tu je. Kdybych nebyl vlastenec, kašlu na to, a stěhuju se. Nebo si nemyslíš, že by bylo fajn, když by k nám přijeli Holanďani, Angličani a řekli, že máme opravdu být nač hrdí? Mně by se to líbilo. Proč? Protože jsem vlastenec.
Odpovědět
Profilova fotka
Chápu tě v tom, že nechceš, ať se vaše svatba zvrtne v pařbu špatně oblečených lidí, kteří se přišli jen "nažrat/ožrat". Ale... ty, u kterých to hrozí, je jednoduché nepozvat, případně jim domluvit, ne :-) ? My třeba nebudeme mít na svatbě tolik rodinných příslušníků, ale spíše přátel a u těch opravdu nemám obavy, že by nepochopili poznámku o dress codu nebo tam chtěli být z jiného důvodu než toho, který se předpokládá, už teď se ptají a nabízejí pomoc... máš pocit, že u vás by to bylo zásadně jiné? Já mám u takových příspěvků vždycky zvláštní pocit - chápu, že někdo chce velkou svatbu na úrovni, ale pořád je na ní nejdůležitější to, že budete manželé... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vca O tom žádná. Já netvrdím, že se nám takové svatby nelíbí, to ano. Kamarádi nedavno měli taky schválně neformální svatbu a bylo to super! On je navíc řidič kamionu, takže svatební vůz byl vyzdobený tahač. Fakt nádhera a mně se osobně nevíc líbila ta myšlenka a že to měli originální. Originální svatby se mně líbejí nejvíc. Ale ať už je svatba sebeoriginálnější a mně se jako hostu líbí sebevíc, tak to neznamená, že bych to tak chtěl já.
Odpovědět
Profilova fotka
jj každý musí dle sebe...jen to tak vyznělo. Myslím, že už i v čechách je možností dost a povede se Vám najít to co hledáte. Jen uhlídat těch 100 lidí už bude horší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle Jako student na tu svatbu šetřím pomalu čtyři roky. Takže chápej, že "nejdůležitější, že budeme manželé" je za čytřroční úspory prostě málo. Taky z toho mám sám divný pocit. A o to divnější pocit bude, když budu nucen svým přátelům vysvětlovat, jak se chovat. Nebo třeba své o 40 let starší tetě. A pokud chci udržet určitou úroveň a noblesu akce, nic jiného mi v mnoha případech nezbyde. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Jestli na to šetříš tak dlouho, nebylo by lepší peníze dát za něco jiného než den, který strávíš celý v křeči, že se to pokazí (a nevhodně oblečení lidé se opijí atd.)? Mě pod takových obav zachraňoval přítel :-) , čili to vůbec nemyslím útočně, sama jsem tu někde psala, že podle mého konvence ke svatbě patří a že bychom je dodržet rozhodně chtěli... ale shodli jsme se, že svatbu s přáteli chceme a jestli někde něco nebude 100%, nebude nám to vyloženě vadit. Pokud ale cítíš, že by tě to mrzelo, zvaž ještě jednou možnost jet někam sami a tuto třetí variantu preventivně škrtnout...
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka No tak to ti nezávidím....To já naštěstí nemusela..tedy až na tchýni, ale v tomto případě máme obvykle smůlu, protože matku svých nastávajících obvykle pozvat musíš. Ale jinak všichni věděli jak se chovat a přes to stejně mnoho věcí udělali jinak. Takže bych si nedělala přehnané iluze a asi zhodnotila seznam hostů :-) Pokud tam nemáš stejně nalazené lidi jako ty, moc nepočítej s tím, že se na tvé požadavky naprosto narovinu vykašlou.
Odpovědět
@martaveg Já myslím, že na vlastní spoluobčany nadávají lidé z každého národa. Já jsem původně ze Slovenska, kde jsem nějakou dobu žila, ale už před nějakou dobou jsem se přestěhovala za prací do Prahy, kde jsem poznala i budoucího manžela, s nímž 5 let žiju. I díky němu se už víc považuju za Češku než Slovenku. A pro většinu slováků nemám moc dobrých slov. V mém případě jsem se tedy opravdu přestěhovala. A příští rok se díky svatbě stanu Češkou doopravdy :-) Netvrdím teda jak je to v Česku úžasné oproti Slovensku, ale mám tady snoubence, práci, přátele a i se mi tu víc líbí všeobecně, tak je jasné, že se víc cítím být Češkou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle To, že na to šetřím takovou dobu, má svůj důvod. :) Určitě ne takový, abych v cílové rovince polevil a řekl si, že to možná není nejlepší nápad. Jasný, že bych si rád koupil pět let starého bavoráka nebo si udělal doma novej bazén nebo půl roku někde cestoval. Ale není to jen o mě. Je to hlavně o nevěstě. A chci aby to byl náš největší den, aby to byl den, na který nikdy nezapomene a den, kdy se ona bude cítit jako opravdová princezna. Že když přijde do toho obrovského mramorového sálu, 150 lidí na ní pohlédne a řekne "wow". Někdo asi namítne, že k tomu není třeba utratit majlant. Pokud se ale chce v ten jeden jediný den cítit jako princezna Diana a ne jako princezna ze mlejna, pak ano, je to zapotřebí. A já to udělám rád. Jen hledám inspiraci, jak na to :-) Tak asi tak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mikey_von_dricka Myslím, že každá z nás tu má toho svýho dokonalýho chlapa, ale po tom co jsem si přečetla tvojí poslední zprávu jsem si já řekla wow. Ty jí musíš mít doopravdy hodně rád ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda A tos neviděla žádost o ruku, tu jsem plánoval půl roku :-D
Odpovědět
Ahoj, tak já mám pro Tebe jedno super místo ;0) Nejprve proč jsme ho zvolili, také hodně cestujeme, předevšim Evropa a USA hlavně Florida, kam za týden jedem na dva měsíce. My jsme se rozhodovali mezi variantou Vaši 1 a 3, nakonec jsme zvolili 3 ;0), máme 3 týdny po svatbě a furt se z toho nemůžeme probrat !!!! A chci se vdávat znovu a znovu, byla to naprostá bomba od začátku do konce. Už jsem tam byla den předem na skrášlujících a odpočinkových procedůrách. Personál, jídlo na 1******** z jejich strany nebyl problém zařidit cokoli. S manželem jsme gurmáni v jídle a pití se opravdu neošidíme a tam vše bylo super, raut sestavˇj jakej budeš chtít, ale my se nakonec drželi toho co maj v jídeláku jelikož jsme tam jezdili snad každý víkend před svatbou na kukačku a večeři. Zhruba celyˇ únor/březen jsme objížděli několik míst po ČR hledali jsme místo cca 100km od PH. Na svatbu bylo zvaných okolo 125hostů včetně dětí, nakonec v den D dorazilo 105. To jak píšeš o oděvu hostů to zas trochu záleží co máte za kámoše, ale já jsem se u některýchntaky trochu bála, ale musíš to od začátku nastavit tak aby si to nikdo nedovolol, což se u nás tak u 95% povedlo :0) na tu hlavní špičku a pak k večeru už se převlíkli a už to neni ono na fotkách, ale tak zas v 30 stupněch trsat v kvádru by zas ta zábava stagnovala.... Nejdůležitějši na den D je podle mě nevěsta-musí být prostě woooow nejkrásnějši, pak místo a dobré jídlo a pak to dodělá několik nezbytných kravinek a zábavy ten velký den, nomto bych se Ti pak rozepsala kdyby Tě něco konkrétního zajímalo. A už k tomu místu, je to Park Hotel Popovičky. Mrkni se na web ;0) ale ve skutečnosti to je ještě krasnější. Mělimjsme tam obřad, a celodeni raut s večerní párty a vyrezervovaný celý hotel ;0) o víkendu budu mít konečně fotky ze svatby, tak můžu pak ukázat. Tak zatím zdravím.... Joma kdy by to vlastně mělo být? Jo a ješť jedna zmínka nedělejte si to jen ve dvou bude Vám to pak líto, všichni za náma furt choděj, volaj, jak to bylo úžasné a že děkujou, že tam mohly být s nama atd.... A to je tak super pocitnp, když vím že má půlrocní denodenní práce se vyplnila, narovinu je toho spousty a žere to dost času, ale stojí to za to!!! I můj manžel kterej mi neustále říkal nehrot tomtak, kam zas jedes, co děláš atd...., tak řekl krásně jsi to zařídila a to že jsme půl roku nevečeřeli ani nevadí ;0)))))
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?