Svatba u moře bez rodiny, nebo v ČR s rodinou?

Ahoj všichni, ráda bych Vás požádala o radu nebo Váš názor. Již jsme zasnoubení rok a plánujeme svatbu na 19.6.2009. Avšak, včera se mě přítel zeptal, zda bych nechtěla mít svatbu u moře místo v ČR. A tak mám dilema. Na jednu stranu svatba u moře je romantická, neobvyklá a všechno super, jenže těžko se budu po pláži producírovat ve vysněných šatech alá princezna, nebudou tam ty krásné věci, které by byli v ČR. Nebudu tam jistě mít všechny lidičky, které bych ráda měla na své svatbě zejména by nemohla babička a to díky svému vysokému věku. Nebudou peníze na to, abych všem zaplatila cestu a ostatní výlohy. Na druhou stranu vím, že svatba pro mého přítele bude určitým způsobem trauma a nervy z mnoha lidí. Tak nevím, zda respektovat přítele a brát ohled na jeho ,,strach z lidí,, mít svatbu u moře a nemít tam mamku s babičkou, nebo mít svatbu v ČR mít tam mamku s babičkou a vědět, že přítel momentálně trpí a neužívá si dne D. Děkuji za Vaše, ať už jakékoliv, názory Veronika
Odpovědět
Ahojky, a co oboji? Taky mame takove plany 8-)
Odpovědět
Ahoj, já právě vůbec nevím, myslela jsem, že by v ČR byla jen taková párty něco jako poslat všem pozvánky, pustit jim svatební ,,video,, ugrilovat prasátko, vše již neformálně a pod. Jenže, i když mamka říká vemte se jen vy dva a pak si dáme oběd, myslím, že by ji moc mrzelo, kdyby tam nebyla.
Odpovědět
Profilova fotka
O tomhle by ses mela radit s pritelem. Je to vase svatba a musite si ji udelat podle vasich spolecnych predstav. Tady ti lidi reknou ruzna pro a proti, ale ta na vas treba nemusi platit. Takze musite spolu vy dva vymyslet svatbu, kde ty budes mit blizke a on nebude trpet.
Odpovědět
A co udelat kompromis a mit malickou svatbicku tady v CR? My ji takovou mit budeme, bude nas 12, jen rodice, sourozenci (=svedci) a prarodice ;-) Jinak se po plazi klidne muzes producirovat v satech ala princezna, takove fotky uz tady taky jsou ;-) (nemusi to byt nutne jednoduche letni saty ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
vercace: Já bych volila svatbu tak, abyste byli spokojení oba dva. Svatbu, kterou by měl přítel protrpět, bych rozhodně nedělala! Jako řešení bych viděla, že se vezmete u moře a vezmete tam s sebou jen rodiče. Babičky pak pozvete doma na oběd, ukážete jim fotky, video a bude ;-)
Odpovědět
nunacek: asi toto bude nejlepší řešení, tedy nic jiného mě zatím nenapadá. :-(
Odpovědět
zezulicka: myslím, že to by asi nevyšlo. Malá svatba je u nás cca 20 lidí. Jenže máme mnoho přátel a ty by se určitě na obřad zašli podívat .. Hlavně moje klientky by mi daly pěkně za uši, teší se na to již od mého zasnoubení :-D
Odpovědět
Profilova fotka
vercace: Myslim, že to opravdu asi bude nejlepší řešení. Kvůli tomu, aby vás ve svatební den viděli všichni přátelé a celá bůh ví jak široká rodina, bych manžela žádnému stresu nevystavovala. Má to být především Váš den a užít byste si ho měli Vy dva, abyste měli na co vzpomínat - v dobrém, ne aby pak tvůj manžel při každé vzpomínce na svatbu si v duchu říkal "jéééžiš, to byl den, těch lidí, toho stresu, byl jsem rád, že byl konec". To by asi nebylo dobré :-|
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky na svatbě nechtěli moc lidí, ale shodli jsme se na tom oba dva hned ;-)
Odpovědět
Vzdycky bude jedna strana nespokojena. Ja jsem ustoupila od varianty svatby ve 4, resp. v 6, pritul je nadsen, ja uz o poznani mene, ale preziju to, svatba neni pro me nejdulezitejsi veci v zivote :)
Odpovědět
aha, tak to je pak tezke. Hlavne musite byt spokojeni oba, oba musite slevit ze svych pozadavku a nejak se urcite domluvite. Ale nemelo by to byt jen podle jednoho, aby ten druhy musel svatbu jen "nejak prezit"... S tim ti tady asi nikdo moc neporadi, nezname vas, takze nevime, co by konkretne pro vas bylo nejlepsi ;-) Kdybych to tedy mela resit ja, asi bych rekla rodicum, ze bychom se chteli vzit nekde u more, ale ze bych je tam chtela mit, tak jestli by si nechteli udelat zaroven peknou dovolenou... (pokud bych nemela penize, tak at si to zaplati sami s tim, ze uz bychom nechteli zadny svatebni dar.... )
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych teda neváhala a byla bych pro moře, když by jeli rodiče také tak jen lépe, mno a potom sezvat všecky někam na párty, ogrilovat maso, pustit video bo tak, přesně jak psala nunacek :-) zas svatba na pláži pod palmama je romantika jak blázen ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme byli v podobné situaci, akorát opačně. Já chtěla svatbu ve 4 nebo u moře ve 2+ nějací tamní svědci a po příjezdu grilovačka pro přátele. Manžel chtěl pozvat rodinu a přátele, že prý to rodičům udělat nemůže. Když jsme spočítali náklady na svatbu a svatební cestu, dostali jsme se +- na stejnou cenu, jako kdybychom jeli k moři. No, ale vzhledem k tomu, že jsem otěhotněla, tak jsem tak trochu ustoupila a měli jsme to tady s rodinou i přáteli a nakonec se to moc vyvedlo a ani mě to moc nestresovalo. Souhlasím s názory, že byste si to měli udělat hlavně podle sebe. Myslím, že rodina, pokud jsou rozumní, to pochopí. Bude to Váš den...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?