Svatba na Karlštejně. Jaké to tam bylo?

Profilova fotka
Ahoj holky, nemáte někoho známého kdo se vdával na Karlštejně? Nebo nějaké info, jaké to tam bylo......? Moc děkuji Lucka
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Moje kamarádka měla svatbu na Karlštejně, je to už pár let. Je to místnost velikosti obýváku (cca 6x6 m), 4-6 židlí (to už si nepamatuju přesně). Parkuje se těsně pod hradem, takže se pěšky vyšlápne jenom ta cesta od silnice nahoru, nevěsta jela až do dvora (jestli se to smí ještě, to nevím, ale kdyby nemohlo, tak by na hrad dorazila pěkně upocená). Když jsme tam přijeli, čekali jsme, až skončí svatba před náma a to samé bylo potom - další svatba čekala po nás. Focení probíhalo za provozu (ale lidi mají většinou pochopení a chvíli počkají, než aby vám vlezli do záběru). Mě se to tam moc nelíbilo, ale asi nemám co říkat, protože budu mít sama svatbu na Křivoklátě (sice je to tam o něco větší, ale taky to tam jde jako na běžícím páse). Ale když se tam zastavíte, tak oni vám tu místnost ukážou - my to taky tam udělali na Křivoklátě a šlo to bez problémů. Pak si uděláte obrázek sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, právě proto, že jsme se tam byli podívat a jsem z toho docela zklamaná, tak vyzvídám. Akorát mi štve jak mi matrikářka líčila jak je to úplně mimo turisty atd atd a pravda je úplně jiná. Největší strach mám z focení, abych tam neměla turisty s foťákama. Pořád se smí jet až pod hrad a 2 auta až k nádvoří. Ale to parkovište pro svatebčany je strašně malé, tam když se potkají 2 svatby, tak nevim nevim. Nebyla by kamarádka takhodná a poslala mi nějaké foto?Nebudu nikde nikomu ukazovat, jen pro představu. Díky Lucka
Odpovědět
Profilova fotka
Luci, my se spolu moc nestýkáme a obávám se, že by mi ty fotky ani nepůjčila :-| . Je moc opatrná. Jestli si dobře pamatuju, tak je fotil dost zblízka - že tam byli vidět jenom oni dva a pozadí žádný, protože by jinak fotil turisty. Někteří ale chvíli počkali, a tak měli pár fotek i s pozadím. Myslím, že když se s někým (třeba sourozencem nebo svědkem) domluvíš, že vám budou hlídat místo a upozorňovat "čumily", že se fotí, ať minutku počkaj, tak to udělaj. Podle mě tady má hodně holek alba z Karlštejna, tak se zkus podívat na seznam členů, a pod Berounem určitě najdeš dost holek, co se tam vdávaly.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, konečně se ozval někdo kdo bude mít svatbu na Karlštejně. Přidávám se, taky ji tam budeme mít, 7.7.2007 v 17hod. Už jsme tam byli během několika měsíců třikrát a jednou nás pustila paní matrikářka Cubrová i do obřadní síně, všechno nám popsala a už se nemůžeme dočkat. Co by tě zajímalo?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahóój, fakt tě pustili do obřadní síně? Nevíš jak se tam vchází?jestli svatebčani a pak přijde nevěsta s ženichem nebo už tam nevěsta s ženichem jsou, když tam jdou svatebčani. Největší strach mám z focení, jakého máš domluveného fotografa? Toho co ti doporučila pani Cubrová?
Odpovědět
Profilova fotka
Příšerko děkuji, takových "kamarádek" znám taky dost. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáš za co, Luci, ať ti to dobře dopadne a užij si to. Přeci jenom je to tvůj den a ostatním svatebčanům se stejně nikdy nezavděčíš.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám že máš taky plno nezodpovězených otázek,co? Já jsem začala plánovat svatbu na Karlštejně už v listopadu minulého roku kvůli termínu a tak jsem si těmahle depresema spojenýma s průběhem svatby už prošla. To kdy a kdo vchází je čistě na tvé organizaci, můžeš mít klasiku při které to zařídí oni a všichni se schromáždíte na nádvoří tam si pro Vás přijde Cubrová a odvede Vás tam společně. My si to dohodli tak, že nevšsta přijede s družičkama a otcem o něco dřívě, bude schovaná u matrikářky v takové postraní místnosti (kanceláři) a až my se seřadíme a všichni budou v obřadní místnosti tak se zavřou dveře začne hrát hudba, dveře se otevřeou, tam bude družička atd. Řekl bych že se s Cubrovou dá dohodnout na čemkoliv,jednou to stálo 7000,- tak oni pro nás taky něco udělají, ne? Fotografa máme jak svého tak toho jejich, protože ten vlastní nám nedokáže udělat takové ty fotky z interiéru hradu protože ho tam nepustí, a hlavně zná všechny ty zákoutí. ufff, to jsem se rozepsala
Odpovědět
Profilova fotka
A kde se teda všude fotí? To se fotíš i tam kde jsou jen prohlídky? Námtam kastelán nebo kdo to je řekl, že se fotí jen v síni a u tý studniční věže dole a na nádvoří, já si taky myslím, že za těch 7000,- by pro nás něco mohli udělat.Já taky budu mít ještě svého fotografa, krom toho doporučeného. neviděla jsi ty jeho fotky? Já jsem s ním mluvila a říkal, že má krámek v Praze, ať se přijedem podívat. Takže paní Cubrová je přimo u té obřadní síně? Když tam pojedem o víkendu, tak tam asi nebide viď? Chtěla bych tu síň taky vidět? Vipadá jako na netu?My to plánujem od ledna a první když jsme se s přítelem rozhodli, že se vezmem, bylo, že chci svatbu na Karlštejně:)
Odpovědět
Ahoj Luckaivos - vdávám se před Tebou, máme to od 16.00 :), tak se asi uvidíme na živo :) Tak jsem na to zvědavá, když čtu Tvoje řádky - musím se taky zamyslet, co a jak. Jakou budete mít hudbu - varhany? Paní Cubrová říkala, že zní ze zkušenosti nejlépe, chystáme se tam zajet taky na kukajdu a na domluvu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem viděla fotky i toho pána, nepamatuju si jméno, ukazovala nám je Cubrová u ní na úřadě, a byl jsem spokojená, protože řikala že ty krásný fotky z interiéru udělá jen ten jejich nasmlouvanej fotograf, za prvé zná to místo, fotí tam už dlouho svatby, a mají asi sním nějákou dohodu, že mu ledaco projde (interiéry). Pokud si z Prahy nebo okolí tak ti doporučuju projet si přesně trasu na hrad podle popisu, protože mi jsme bloudili, ve finále jsem tam jela sama s přitelem ještě dvakrát, přemýšleli jsme kde se kdo ztratí, projeli jsme i ten zákaz až k hradum, tam nás čapli policajti, no bomba. Cubrová je u síně jen v době konání svateb, protože oddává ona nebo starosta, jinak sedí dole na úřadě. Ta síň je hodně dobová, nic moc uvnitř, ale celé to okolí, hrad atd to vyrovná. Dohodla si se s tím fotografem na nějáké ceně? Můžeš mi ji prozradit, já jsem s ním o ceně toitž ještě nemluvila. Nazapomeň že se na nádvoří nesmí házet rýže, to nás docela mrzelo, škoda, budou bublifuky, balónky a holubice.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj issabel, no téda, takže se tam nezdržujte ať máme kam zaparkovat ,toho místa na auta tam moc není, tak snad to něják vymyslíme a kdyžtak zaparkujeme podél silnice než odjedete. To se teda uvidíme, s tím počítej. Jaký máš názor na ten čas obřadu, odpolední hodiny se zdají někomu divné ale já jsem za to moc ráda, turistů nebude tolik, vedro bude menší a my i ušetříme za celodenní slávu včetně oběda. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
A jak si se s ní domluvila, že tě ukázala i tu síň? To jste tam jeli v týdnu? A jaká ta rasa je teda nejkratší? Vy ste jeli přímopodle toho co je na netu? Asi jsem tě nepochopila s těma interierama, takže budem mít i fotky zevnitř z hradu,nejenom ze síně? S fotografem jsem domluvená na 3000,- a dá ti 60 vyvolaných fotek, tenhle výběr ti dá na CD a pak ti dá všechny fotky co nafotil. Mě říkal myslím cca 300ks. Já mám svatbu v sobotu a řekl mi, že bycvh je už v úterý mohla mít. Pak minabízel že mi to i natočí to je 1600,- a zpracování na dvd 360,- a hlavní je to, že ty fotky si pak můžeš nechat dopřidělat kdekoliv. Když jsem jen tak obvolávala i jiný fotografy jen tak kolik se pohybujou ceny tak většina jich je dražších a ještě si pak ty fotky můžeš nechat dopřidělat jen u nich. Jsem z Plzně, tak jsem obvolávala tady v Plzni. Teda holky koukám, že je tam hodně svateb, myslela jsem, že budu mít problém tu najít někoho jako já:)
Odpovědět
Musím s Tebou souhlasit, hlavně já jedu až z Plzně, takže je to báječné. Spoustu lidí to bere jako výlet po obědě :-) a nebudou hoňky, hlavně si hezky pospíme dorůžova ;-) a to nám přidá na kráse, ne? S tím parkováním to snad bude v pořádku, nás - svatebčanů - moc není, ale kolik lidí se přijede podívat, to fakt zatím nevím. Kde máte hostinu? My pak jedem do Loděnice do Století. To je hezký, Ty mě uvidíš už vdanou, ale já Tebe ještě svobodnou ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Lucko, já s ní komunikuju výhradně přes mail, když je to neodkladný a potřebuju nějákou rychlou odpověď tak ji volám ,dala nám na sebe mobil. Cena za fotky jsou opravdu adekvátní té kvalitě a množství. No já viděla jeho fotky a Cubrová řikala že jedině on takový dokáže a hlavně nás vyfotí na některých místech v hradě, kam normálně svatebčani a ostatní nemůžou, je tam nějáké královské křeslo, chodba s obrazy atd. Holky, Karlštejn je opravdu romantická a krásná, stylová záležitost.
Odpovědět
Profilova fotka
My jedeme z Mělníka, asi 70 km, tam a to samé zpět protože hostinu máme opět tady, kvůli dostupnosti ostatních lidiček. Tak yjsem ráda, že můžu spát dlouhu, pak teprve, oblékání, účes, líčení , lehký oběd a hurá na hrad. Už se nemůžeme dočkat. 1. května na den zamilovaných rozešleme oznámení a doufám, že všichni přijmou naše pozvání, to by znamenalo že tam přijede od nás asi deset aut, snad to parkoviště pobere, jinak ještě jedno parkoviště je dole pod hradem, taky vyhrazené pro svatby (ale ten kopec ?!)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo Lucko, my jeli opravdu podle návodu přes Mořinu a následně přes ten zákaz vjezdu až k hradu, tam na nás čekali policajti a trvalo asi patnáct minut než jsme jim vysvětlili, že si jedeme jen spočítat čas, který bude potřeba pro přesun svatebčanů a kam vlastně dojedeme, oni pořád chtěli nějákou povolení k vjezdu, tak jsem jim řekla ať zavolají starostovi nebo Cubrové že to máme povolené (lež) tak se sbalili a odjeli. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Issabel, já jedu taky z Plzně, akorát to mám 4.8. ve 12.00h. Musela jsem to mít na tenhle datum a bylo už volno jen ve 12 a 13h, takjsem si řekla, když už takhle kolem poledne, tak v pravé poledne. Vim že určitě bude hyc k padnutí, ale to se musí vydržet:( Lucko, jsem ti vděčná, že si napsala. Mám spoustu novejch informací, které mi zvedli náladu. Byla jsem malinko zklamaná, ale teď už nejsem, strašně si mi pomohla. Doma to řeklnu příteli, co jsem se tu od tebe dozvěděla a vyrazíme taky do zákazu vjezdu, doufám, že nás nečapnou stejný policajti, protože jim řeknu to samý co ty:)
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně úspěchu, a pokud se tu ještě nestřetneme, tak hodně lásky a porozumnění v novém životě, každá z nás ho bude potřebovat, protože chlapi jsou někdy .... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tobě taky hodně lásky, teda vůbec nevím co jsi chtěla napsat, že jsou někdy chlapi.................ba ne, vím moc dobře. Díky
Odpovědět
Ahoj Luci (amisu), Ty budeš mít určitě auto s klimatizací, tak to snad tolik nevadí. Co Ti na to říkali rodiče?, je to, přece jen, trošku z ruky. Máma omdlévala, když jsem vyslovila slovo "Karlštejn". Budeš zdobit auta v Plzni nebo až před Karlštejnem :-N ?
Odpovědět
Profilova fotka
jo budem mít auta s klimatizací, ale jesi bude pršet tak nám asi bude k ničemu:) Mamina mi nejdřív řekla jesi si nedělam srandu, tak jsem jí řekla že ne, samozřejmě, že řikala jesi to neni zbytečný, že to je daleko a v srpnu, v takovém horku. Jo nic s tim nenadělá, prostě jsem si dycky přála se vdávat na Karlštejně, tak se mi to splní a udělám proto cokoliv!!! To mi ještě nanapadlo jak s autama? Jak ty?
Odpovědět
ahoj holky, byla jsem tam na svatbě kamarádce - už je to hodně hodně dlouho. ale moc se mi tam líbilo. pravda je, že to měli v prosinci, tak nebyl problém s turistama. jen byla před nimi svatba a nenechali je jet až do dvora a museli jít z parkoviště pěšky. snad na tom budete lépe :-) jinak fotky nemám, jen video, ale to asi do Berouna nedopravím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, teď otázka co je lepší, jestli mrznout nebo se upect. Budu spoléhat, že až tam pojedem a budem čekat, že bude polojasno a tak 25°C a až se budem fotit, tak bude jasno, aby byla krásná obloha no a zpátky může být zas polojasno.
Odpovědět
Ahoj, taky máme svatbu na Karlštejně - můj snoubenec tam bydlí. Náš den je 30.6. ve 13 hod. Díky za info hlavně o fotografovi, uvažovala jsem o něm, protože se mi jeho fotky líbí. Ovšem bojím se těch turistů, ale paní Cůbrová se tváří, že by to neměl být problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj elisabeths, paní Cůbrová se tak tváří, ale když jsme se tam nedávno byli podívat, tak tam nebylo k hnutí, plné nádvoří. Já mám 4.8., tak doufám, že to už všichni turisti co chtěj Karlštejn letos navštívit, budou mít návštěvu za sebou. Ne já to budu mít děsné. Srpen, prázdniny a ještě v pravé poledene, nobude to prča, ale co, alespoň nějaké vzrůšo.
Odpovědět
Ahoj Lucko, vím, o čem mluvíš. Mnohdy se nedá ani jet na kole kolem nádraží, kolik jde lidí na hrad. Ovšem fotky , které jsem viděla na matrice, mi dodaly naději, že fotograf, který to fotil, zná místa, kde to půjde i bez cizích lidí. Každopádně nám všem držím palce, ať to zvládneme!
Odpovědět
Profilova fotka
Jo snad se to povede. Koukala jsem i do svatebních albíček a našla tam 2 nevěsty, kde maj fotky ze svatby z Karlštejna. Tak mě zas dodalo naději to.
Odpovědět
No určitě. Ale budu mít v záloze "odháněče", co kdyby tam byli nechápaví turisti...
Odpovědět
Profilova fotka
Akorát doufám, že nbeude moc fotek kde budu mít japonce s foťákem v ruce. Dyžtak budu řikat, že se mi tam nepřiplatli turisti, že to jsou příbuzní z Japonska:)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?