Na co se prvně ptát, když si vybíráme místo svatby?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, na co všechno se máme ptát, když si vybíráme místo svatby? Abychom na nic důležitého nezapomněli :-) Dík mooc
Odpovědět
Profilova fotka
no, určitě na to, zda chtěj peníze za pronájem, zda můžete mít vlastní pití (aspoň alkohol), popřípadě kolik je korkovné za lahev. potom na množstevní slevy, jestli vám nazdobí stoly,popř jestli vám umožní přístup abyste si je nazdobili sami. jestli je nějaká hodina,do kdy musí oslavy skončit. jestli můžete mít vlastní sladkosti, popř. i jiné jídlo, když nechcete třeba od nich. jestli mužete u nich nechat den předem dort, jestli jej nemáte čas vozit v den D.. vic mě nenapada:D
Odpovědět
Presne tak...jeste pokud chces ubytovani, tak v kolik je check it-out a pripadne jestli vam treba prodlouzi snidane den po svatbe, pokud pujdete spat pozde a nechcete vstavat vylozene v 8:) Jeste mne napada zeptat se treba i na privitani v restauraci, co pripravuji nebo jestli je potreba se v tom nejak angazovat. Jestli treba mohou dat kohoutkovou vodu na stul, latkove ubrousky, potahy na zidle, zpusob rezervace, zalohy a finalniho placeni... To tak asi co se budu ptat ja..udelala jsem si ve wordu takovy dotaznicek, vytisknu si to a presne s tim vsude pujde a budu si poznamenavat jejich odpovedi:) Pak si to tak hezky vsechno srovnam a spolu s jejich nabidkou k jidlu vyhodnotim:)
Odpovědět
Holky mooc děkuji :-) nechtěla jsem na nic zapomenout:-)
Odpovědět
@kapacita A nemohla by jste mi pro inspiraci ten dotazníček poslat?
Odpovědět
@kapacita Mohla bych také poprosit o dotazníček pro inspiraci?
Odpovědět
@surikam @sarcula posilam do posty. Ja to mam normalne ve wordu, po kazde otazce mam radek volny abych si pak mohla napsat poznamku co mi reknou:) Takhle si to vytisknu pro kazdou lokalitu a hotovo. Samozrejme ty moje dotazy na nektere veci jsou hodne individualni, napr. pritel a cela jeho rodina nemaji radi silne preso, tak by radeji prekapavanou kavu, takze ja se hold budu ptat i na takove kraviny:) A momentalne mi pritel radil, ze jak to budu objizdet (prvni to sjedu s mamkou a udelam mu predvyber jinak ho to strasne nudi), tak at se i divam jak to maji okolo upravene....travu, jestli tam nemaji rozborene veci a ja nevim co. Tak treba i tohle muze pomoct pri rozhodovani :)
Odpovědět
Strašně mooc děkuji, jste moc hodná :-)
Odpovědět
@kapacita Mohu také poprosit o ty otázky do pošty?:) Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Také se přidávám s velkou prosbou o dotazník :-)
Odpovědět
Hezký den, mohla bych Vás také poprosit o dotazníček. Děkuji. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sarcula Nezapomeňte taky zmínit speciální dietní požadavky, jestli nějaké máte (např. vegetariáni, dětská menu apod.), podívat se, jak je to s hudbou (jestli je dostatek prostoru pro tancování/DJ/kapelu, aparatura...), s dodržováním nočního klidu (aby vám neřekli, že v deset musíte hudbu vypnout), myslete taky případně na maminky s malými dětmi (kojicí, přebalovací a dětský koutek, dětské židličky atd.), jak je to s parkováním, jakým způsobem vám zabalí případné zbylé jídlo (mají vakuovačku/krabice, máte si donést vlastní, kolik to stojí?), jestli vám u oběda umožní pustit vlastní hudbu (doporučuju, aby při jídle nebylo úplné ticho, stačí tichý hudební podkres), jestli vám zajistí nějaké zvyky (rozbíjení talíře, společné krmení atd.), pokud chcete, a u všeho se ptejte na cenu, ať pak nejste nepříjemně překvapení. Až si nakonec nějaké místo vyberete, chtějte mít všechno písemně, i kdyby vám to přišlo jako nedůležitá drobnost (např. jestli vám pustí klimatizaci a na jak dlouho), pomůže to při případné reklamaci, i když vám to samozřejmě nepřeju :-)
Odpovědět
@kapacita Mohu také poprosit o dotazníček? Děkuji :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@lonwenien @hellene1 @jennyssa @endy85 Ahoj, posilam to rovnou tady, sak to neni zadne tajemstvi:) Normalne to mam ve wordu, vzdycky pod kazdym tim tematem trochu mista, at si tam poznacim co a jak a pak si to budu porovnavat. Jinak makovapanenka ma nahore taky par dobrych napadu, asi si je taky zaradim:) Max pocet osob pro usporadani svatebni tabule tak, aby tam zbylo pripadne misto na tanceni, prostor pro DJ a pozdeji pro bufetovy stul a stolek na dort. (ukazka predchozich svateb?, ukazka mista + moznost udelat si fotku?) Usporadani svatebni tabule a dekorace – kdo dela, jak dela, da se s ni/nim domluvit a pripadne si neco prinest vlastniho nebo nadekorovat ( externi dekoraterka? – pristup den dopredu? ) Platba za pronajem mistnosti? Svicky na stole, mozne zapalit? Kvuli pozarni prevenci :) Latkove ubrousky? Barva? Potahy na zidle a masle? Napoje – mozny nejaky vlastni alkohol (slivovice, vino)? Pripadne nabidka jejich vina a ochutnavka? Voda v karafach na stul mozna? Kava – je mozne servirovat prekapavanou kavu? Je mozne si vytvorit napojovy listek specialni pro svatbu? Muzem dostat kopii napojaku? Obedove jidlo – cenova nabidka plus forma servirovani? V pripade masove varianty – mozne servirovat zvlast prilohy? Forma servirovani (kolik osob donasi jidlo?) Vlastni dort a cukrovi? Mozne dovest den predem? Pripadne se domluvit v ten svatby nez prijedem, tak at ho daji na stul? Vecerni raut – nabidka, prase, grilovani? Je nekdo pritomny u porcovani masa? Cokoladova fontana k dispozici? Vyuziti terasy? Do kdy je mozne slavit ve svatebni den? Ubytovani – check in-out. Predpoklad na 3 noci, cca 50 hostu. Moznost domluvit hromadnou slevu (podminky) a postup formy rezervace, zalohy na ubytovani? Kadernice pro hotelove hosty v den svatby? Uvitani pri prijezdu – potreba neco domlouvat, zaridit ap nebo nechat komplet v jejich rezii? Deti – mistnost, koutek, promitani detskych filmu, hlidani? Postup dalsi spoluprace – vypracovani rozpoctu, resp. zaslani cenovych variant pro obed/raut. Forma rezervace, zalohy a finalniho placeni (sleva pro hotovostni placeni?) :)
Odpovědět
@makovaapanenka Muzu se zeptat na tu pisemnou smlouvu? Jsem teprve na zacatku planovani, ale uz jsem se setkala s tim, ze mi jeden fotograf napsal, ze on smlouvy nedela a nepodepisuje...a kamaradka co mela nedavno svatbu taky rikala, ze obecne se smlouvama je v CR problem. Trochu to ocekavam a jeste nevim jak se k tomu postavim, ale co se tyka te lokace, tak tzs to mela na smlouvu? Osobne si myslim, ze se to totiz u nas moc nenosi a ze mi i na hotelich reknou, ze ne...a to nedej boze, pokud bych si tam napsala vsechny ty veci, na kterych se osobne domluvime. Jake s tim mas teda zkusenosti, se smlouvama?
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Ahojky, já jsem taky smlouvu chtěla mít, ale nakonec jsem ji prostě nestihla vypracovat.... a myslím si, že se vůbec nic nestalo. Ber to tak, že kdyby tě chtěli natáhnout, mají tolik příležitostí, že to nějaká smlouva rozhodně nezachrání. A pochybuju, že kdyby nedodrželi nějakou blbost typu zapnutí klimatizace dle předchozí domluvy, budeš se obracet na soud a dokládat, že na to máš kus papíru. Jinak když jsem sháněla místo svatby, zajímaly mě tyto věci: - Dopravní dostupnost, parkovací místa (na to se ani tak neptám, jako to vidím) - Kapacita restaurace, možnost mít někde v oddělené místnosti taneční parket (to opět spíše vidím) -Jestli je možné udělat občerstvení formou rautu (chtěli jsme pouze raut) a přibližná cenová relace - Náhled do nápojáku a přibližná cenová relace - Co si můžeme přinést svého - Pronájem sálu (zda se něco platí), výzoba (kdo dělá, zda se něco platí), barevné ladění - Kdy je třeba zábavu ukončit - No a samozřejmě jestli mají můj termín volný. To si myslím, že pro prvotní kontakt bohatě stačí. Na základě těchto údajů už se člověk může po obejití několika míst rozhodnout, kde hostinu udělá. Aby se ale na první schůzce řešilo, zda bude káva překapávaná nebo ne a jestli je možno zapalovat svíčky, mi přijde trošku moc.
Odpovědět
@mysicka_lb no s tou prekapavanou kavou je pritelova libustka, pac rika, ze v cechach je kava fakt hrozna....vsude kde jsme a on si objednava kafe, tak to vypada asi takhle: Dam se kafe. Jako preso? Ne, jako normalni kafe. :-D Takze asi tak...a holandani, kteri pijou standartne tak 10 kav denne, tak proste 10krat preso je pak zabijacke:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Aha, tak to jooo. No, já jsem si úplně zapomněla zjistit, jestli v té naší hospodě vůbec mají v nabídce můj nejoblíbenější nápoj a nejoblíbenější nápoj mého manžela. Sice jsme řešili, jaký druh piva (ani jeden z nás ho nepije) a jaké panáky (opět to nepijeme), ale podívat se, jestli tam mají to, co chceme my, nás prostě nenapadlo. Den před svatbou jsem s hrůzou zjistila, že v nabídce zrovna tyto dva nápoje chybí a že já to bez toho svého asi nepřežiju. Naštěstí ho tam měli, jen ho neměli v nápojáku.... Ufff. Tak to beru zpět, to vám schvaluju, že řešíte kávu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Pokud ti kdokoliv z dodavatelů odmítne podepsat smlouvu, šla bych o dům dál. Netvrdím, že je třeba ji mít na všechno, ale když ji budete chtít mít na cokoliv, nebude s tím mít profesionál žádný problém. Konkrétně u fotografů je to naprostá samozřejmost, řekla bych, že ti to potvrdí i většina profesionálů zaregistrovaných tady. Nejsem právnička, takže nevím, s čím vším (ne)lze uspět u soudu, spíš jsem myslela, abyste to měli v jakékoliv písemné podobě, třeba v e-mailu. Samozřejmě ani písemná smlouva tě neuchrání před jejím nedodržením, ale mně to prostě přijde lepší. Když jsme plánovali svatbu, provozní hotelu nám sama od sebe na konci schůzky řekla, že nám dohodnutou objednávku pošle e-mailem, postupně jsme ji dolaďovali podle našich požadavků, při každé změně nám vždycky poslala nový dokument. Níže je ukázka, ale je to takové rozházené a nepřehledné, protože jsem to zkopírovala z excelu. Různé položky byly zvýrazněny tučně, červeně apod. podle důležitosti. Nakonec jsme byli rádi, že jsme to měli, protože nám konkrétně odmítli zapnout tu klimatizaci, ale kdyby to byla jen jedna věc, mávnuli bychom nad tím rukou, bohužel toho bylo víc. Samozřejmě, že jsme se hned neobraceli na soud, ale druhý den jsme požadovali slevu (nejen kvůli té klimatizaci, opravdu toho bylo daleko víc), majitel nám do očí tvrdil, že to tak nebylo dohodnuté a že to přece máme písemně, pak to viděl černé na bílém písemně, že to tak dohodnuté bylo, nakonec tedy slevu poskytl. Datum: 3.9. 2011 Den: Sobota POTVRZENO Akce: Svatba Mobil: 123456789 Koordinátor: XY E mail: email@email.cz Kontakt.os. AB Interní sdělení: Květiny zdarma-červená(ne karafiáty), ubrusy bílé Počet: 34(z toho 2 děti) oběd/56 raut Potahy na židle bílé i stoly, Duni svatební Způsob platby: CC/HOT 1.500,-Kč/ 1 hodina po 24,00 Pronájem: 2.000,- parket+možná technika dle skut. Raut-neprostírat ani nedávat potahy na židle Záloha Kč: 36.000,- neplaceno, 14 dní před-převodem 32x dospělé+2x dětské Menu tiskne recepce dle vlastního vzoru viz recepce Místo konání: Afrika, zimní zahrada, terasa zas.pořádek, jmenovky-den předem Uspořádání: upřesní svatební dort, koláčky vlastní- v den 1/2 Ž+N grátis+viz recepce -blokováno přebal.pult+kojící koutek-šatna Afrika Klimatizace 12,30-23,00 Technika: možná dataprojektor+plátno á 1.000,- vázy+svíčky, 1x dětská židle parket, vlastní MP3(možno i v ZZ), večer vlst. DJ Čas Text Program Menu Cena 12,00 obřad v Chvalském zámku por/Kč cca 13,00-13,30 Občerstvení po obřadu terasa nebo zimní zahrada(dle počasí):-založit vlastní koláčky 2 000 Kč parket Nealko mix+pivo 30 Kč 960 Kč 30x obložený chlebíček 25 Kč 750 Kč založit koláčky a džbány s vodou a citronem(doplňovat dle potřeby)+led na tabuli 14,30 přivítání, talířek, 2x skl.sektu zdarma 32x Menu: 28x Martini dry s olivou 55 Kč 1 540 Kč Švýcarský salát se šunkou 55 Kč 1 760 Kč Hovězí vývar Karel - svázat 35 Kč 1 120 Kč 150g Vepřové medailonky na provensálském koření, krokety 160 Kč 5 120 Kč Svatební dort-nakrojí ž+n, my doděláme-peníze 5.360,- dovezou den předem, předají recepci, ta dort v den zaplatí cukrárně 2x Dětské 1/2 menu: 1x 0,75L Rychlé špunty-6x sklo upřesní 125 Kč 125 Kč Šunková rolka s lučinou 40 Kč 80 Kč Hovězí vývar Karel - normální porce 35 Kč 70 Kč 100g Kuřecí řízek s vařeným bramborem 76 Kč 152 Kč Nápoje po celou dobu: nealko mix, káva, čaj, pivo (možná Budvar), víno Valtice mix k obědu: 150 Kč 5 100 Kč k rautu: 250 Kč 14 000 Kč Ostatní samoplátci!! 17,00 založen raut raut celkem: 450 Kč 25 200 Kč Celkový limit: 58.000,- 57 997 Kč celkem dále upozornit 00,00 předpokl.konec Vyhotovil: Datum: CD osob: dospělí děti: abstinenti občerstvení 30 2 4 oběd: 32 2 4 raut 54 2 Detailní výpis zálohy: 750 Kč chlebíčky 9 540 Kč menu 427 Kč dětské menu 25 200 Kč raut 35 917 Kč cena je zaokrouhlena
Odpovědět
@makovaapanenka jo tak s tema smlouvama jsem si taky myslela, ze je to treba u fotografu standard, ale musim rict, ze prave u toho jednoho velmi znameho a nejmenovaneho jsem narazila, ze hold smlouvy nepodepisuje...takze jak rikas, sla jsem o dum dal. Ja ani necekam, ze bych mela neco soudne vymahat, ale clovek chce mit j istotu, ze mu nekdo nekde neco neodkyve, nerekne, ze to nebude problem a nakonec se ukaze, ze vsechno je jinak...presne na to si chci dat pozor. A urcite je dobry napad to s tou slevou...hlidat si co si clovek domlouva, mit to alespon nekde v tom mailu pokud ne primo na papire! Kazdopadne fakt dik za tip
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?