Morká varianta - jak jste řešily?

Profilova fotka
Ahoj, nevěděla jsem, kam umístit, tak dávám sem... Aktuálně se rozhodujeme mezi dvěma místy, u jednoho z nich řešíme to, že by to byla perfektní varianta, kdyby bylo hezky. Kdyby nebylo, budou uvnitř svatebčané hodně namačkaní. Řešíme variantu velkého stanu, kde by se i sedělo, máte někdo zkušenost? Pak je tu otázka, zda to řešit až na poslední chvíli podle předpovědi, taky jsem si říkala, jestli by nebylo jednodušší ho koupit než pronajmout, ale předpokládám, že u pronájmu by to bylo s veškerým servisem... Jak jste řešily vy (nebo řešíte)? Moc díky! 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Není stan jako stan :) kolik osob plánujete mít na svatbě? Větší stany na hromadné akce mají už poměrně masivní konstrukce (chce to odbornou montáž) a odolají i menšímu větru (aniž by hosté zpozorovali že se venku něco děje). Tyto stany už často trvá nějakou dobu postavit i finančně nejsou nejlevnější. Letos zatím bylo dost víkendů "zasaženo" deštěm, tak přichází otázka jestli slušné stany na poslední chvíli půjdou sehnat :) Jestli plánujete celodenní svatbu a v osazenstvu nejsou jen otužilci, tak určitě doporučím nějaké slušné zázemí pro hosty, aby vám v případě nepřízni počasí neutekli příliš brzy.
Odpovědět
Profilova fotka
@raketka_o Tak přesně tento problém jsme řešili taky. Měli jsme sice super místo, ale svatba musela probíhat celá venku. Do chaty by jsme lidi nenamačkali. Hráli jsme si s myšlenkou dvou menších stanů - jeden na stoly a jeden na tancování, ale lepší je mít vše pod jednou střechou. Mě se ty klasické party strany moc nelíbí, protože jsou takové.... jak na domácí grilování a když už mají být hezké, musí se dost zdobit strop a to je pak hodně drahý. Super alternativou jsou jehlany. Tam stačí pár světýlek a je vystaráno. Záleží teda, pro kolik lidí to plánujete. Měli jsm v hledáčku jehlan, kam by se 50 lidí vešlo. Nakonec ale zvítězilo velké šapitó. Bylo nás tam pohodlně usazených 80 lidí (vešla by se s klidem 100) a místo pro minimalne 6 muzikantů (pohodlně hrající muzikant zabere dost mista!) a misto na tancování. Běžně to tahle firma nabízí se vším všudy, dovezou, postaví, sbouraji a odvezou. My jsme jim z finančních důvodů pomáhali se stavbou. Za čtyři hoďky je to postavený. Bourání bylo rychlejší. Přidávám pár foto pro představu. Jinak takovýhle šapitó se kupovat vyplatí jen, když ho pak budete pronajímat. Stojí to tuším kolem 200.000. Party stan 6x3 metry se dá koupit už i za pár tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Zuzo, mohu se zeptat, kde jste šapitó sehnala? Vypadá to skvěle!
Odpovědět
Profilova fotka
@raketka_o bylo to od https://www.flyevent.cz/sapito/ Jen je potřeba na to mít opravdu dost místa, s kotvením zabírá hodně prostoru. Ale za to je to mnohem hezčí nez party stan a ani se nemusí moc zdobit a vypadá to zajímavě.
Odpovědět
Profilova fotka
@raketka_o záleží bake na tom, pro kolik lidí je stan třeba. Na malou svatbu bych klidně vzala jen jehlan. S bočnicema zajistí stín ve vedru a ochrání před deštěm a jento výrazně levnější! Přiklad:
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?