Místo svatebního obřadu. Podle čeho si ho vybíráte?

Profilova fotka
Zajímalo by mě, podle čeho vybíráte místo obřadu? Ať už je to kostel, zámek, ... všechny místa jsou něčím krásné... Ale proč zrovna to či ono, čím Vás to místo okouzlilo nebo je to spíše z prktických důvodů? Díky všem ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak my jsme od začátku věděli, že to musí být pod širým nebem, né nic našňořenýho, něco velmi osobního a aby to mělo svoje kouzlo. Nejlépe něco rodinného o co je pečováno s láskou. To se pak hnedka na všem projevý.-) No a samozřejmě,aby jsme se tam všichni vešli.-) Nejdříve jsem hledala na internetu. Pak jsme ale zašli po hodně dlouhé době do naší oblíbené čajovny a bylo rozhodnuto. Nechápu, že mě to hnedka neťuklo. Přitom jsem vždycky řikala, že tam bych se hnedka vdávala.-)))) A ještě na bezvadném místě!
Odpovědět
Ahoj, my jsme vždycky věděli, že to nebude radnice, ale nějaký krásný zámek. No a tak jsme projeli okolí, omrkli co se nám líbí a bylo hned jasno. Zámek Manětín je nádhernej.
Odpovědět
Profilova fotka
mysteria my sme sa brali v kostole u nás v dedine... Najdôležitejší dôvod bol asi tá praktickosť... Kostol máme 20 metrov od domu a mali sme šťastie lebo bol práve na novo zrekonštruovaný...
Odpovědět
Profilova fotka
První místo jsem si vybrala podle dojezdové vzdálenosti - bylo nejblíž (matrika jedné pražské části). Pak jsme museli přesunout termín z pátku na sobotu, na matrice nás odmítli v sobotu oddat, takže jsem začala hledat další možnost. Rezervovala jsem první místo, kde měli volno, je možné vzít se tam v sobotu a dá se tam pohodlně parkovat :-D takže žádná romantika a žádný skrytý význam místa.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme chtěli obřad i hostinu na jednom místě, takže jsem hledala vhodný hotel,kde by byl možný i obřad a to venku (zahrada,terasa)...a pak už jsme vybírali co se nám nejvíc líbilo :-) aspoň nebudeme muset převážet svatebčany někde z obřadu někam jinam na hostinu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zapomněla jsem dodat, že nám šlo hlavně taky o to, aby obřad a hostina byli na jednom místě. Prostě žádný přesuny!
Odpovědět
Ahoj holky, tak já chtěla mít svatbu v kostele,přítel moc ne, je nevěřící. Domluvili jsme se na zámku (venku by to bylo fajn za předpokladu hezkého počasí). Na svabě nás bude 50 tak jsme to nechtěli riskovat. Nakonec po přítelově promluvě s farářem - podotýkám nikdo ho k ničemu nenutil, jen si chtěl pár věcí objasnit máme obřad v kostele. A aby i jemu se to líbilo (pro mě to hodně znamená mít svatbu v kostele, v jakém jsem tolik neřešila), tak jsme vybrali Křtiny, které jsou moc hezké. Takže tak trochu kompromis.
Odpovědět
Profilova fotka
Co třeba tohle: http://www.lidovky.cz/slibte-si-vecno... Jako Romeo s Julií. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My jsme nechtěli svatbu na žádném oficiálním místě, kde je jedna svatba za druhou. Chtěli jsme ji mít na místě, které je nám citově blízké, zároveň netradiční, mystické a bude mít atmosféru. A tak se stalo :-) ... a nejen pro nás to byl nezapomenutelný zážitek x-)
Odpovědět
Profilova fotka
vymejšleli jsme relativně dlouho, původně bylo mé přání a přítel mě podpořil, mít svatbu na hradě, tedy vlastně zřícenine,no teď nevím jak se jmenuje, je u Mnichova Hradiště,ale postupem času jsme byli unavení ze všech svatebních obřadů na zámcích a radnicích.pořád dokola to samé. No a nakonec jsme se rozhodli pro obecní úřad ve vedlejší vesnici.Svatba se tam koná jednou za několik let :-) , vyšli nám v mnohém vstříct, žádné zákazy a nařízení a je jim jedno v kolik, jakej den a že pošlapeme trávník ;-) . a v našem případě bylo taky důležité, že mám maminku, která nemůže dost dobře do schodů a ve většině případů radnic a zámků nemaj bezbariérovej přístup. Takže proto sešlo z té plánované svatby na zřícenině. a ubytování a zábavu máme také v místě, takže doufám, že vše dobře dopadne.
Odpovědět
No my vybrali místo nám hodně blízské kde se nám hodně líbí budem to mít u mých rodičů :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nase rozhodnuti bylo vcelku jednoduche. Chteli jsme svatbu v Praze a venku. Hledani zaclo internetem a skoncilo, kdyz jsme do onoho mista poprve vstoupili. Nase volba byla Ledeburska zahrada v Palacovych zahradach Prazskeho hradu. Navstivili jsme i jina mista (asi 5), i Vrtbovskou zahradu, ktera je nedaleko od Ledeburske a ma nadherny vyhled na hrad. Ledeburska ale byla vice "my"- jednoducha a elegantni. To, ze tam bylo mozno primontovat do travniku zidle a usadit vsechny hosty a nejen par poskytlo i prakticke oduvodneni naseho vyberu. Byla to proste laska na prvni pohled. ;-)
Odpovědět
ahojte :-) ako tak čítam, väčšinou sem píšu kočky z ČR, že obrad sa nekonal na radnici, ale niekde inde... my to tak s drahým tiež plánujeme a veľmi by sme to tak chceli, máme už aj vybraté vhodné miestečko x-) nemáte, prosím, niekto s tým skúsenosti aj tu v SR? resp. môžete mi poradiť, na čo sa mám odvolať? - lebo u nás na matrike ma teta úradnička s týmto nápadom vypoklonkovala :-( :-| ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme oba z Prahy 8, takže Libeňský zámeček...ani jsme nepřemýšleli, že bysme chtěli někde jinde...a nakonec i moji rodiče se tam před 25 lety brali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Ahoj, my jsme pri rozhodovani o miste obradu i hostiny byli nuceni patrat po mistech s bezbarierovym pristupem. Druha vec byla, ze jsme nechteli zrovna moc blizko bydliste.Podarilo se oboji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme od začátku chtěli obřad venku a obřad i hostinu na jednom místě, takže nejlépe hotel se zahradou. Nejprve jsme hledali na internetu, vybírali podle fotek a základních informací, které byly na netu, a potom jsme několik favorizovaných míst navštívili osobně. Předem jsme si domluvili schůzku s provozním, řekli jsme, že máme zájem si promluvit ohledně možnosti svatby, a na schůzce jsme se zeptali na podrobnosti a ceny, prohlédli si, kde by byl obřad a hostina a jaké mají novomanželské apartmá ;-) A nakonec jsme si nechali poslat předběžnou kalkulaci. No a na závěr jsme všechno porovnali - co všechno nabízejí, jaké mají ceny, jak se nám tam líbilo, když jsme dané místo viděli naživo, a jaké bylo chování pana nebo paní provozní :-) A z tohoto závěrečného zhodnocení vyšlo to vítězné místečko .... v našem případě hotel Čertousy v Praze :-D
Odpovědět
My jsme na začátku věděli hlavně to, že nechceme obřad na radnici, kde je to jak "pásová výroba". Nejdřív byl ve hře hrad Kunětická hora kousek od Pardubic, je to tam moc hezké a svatby se tam běžně dělají. Ale když jsem tam jednoho červnového pátku viděla, jak jedna svatba je nahoře, fotí se a dole už v autech netrpělivě čeká další, tak jsem si řekla, že to ne. Že nechci ve svůj svatební den čekat, až mi "uvolní místo" svatba přede mnou a zároveň pak být omezená tím, že po nás čeká někdo další. Takže nakonec jsme vybrali místo úplně jiné, a to Východočeské divadlo v Pardubicích. Tam se svatby rozhodně běžně nedělají, jsme teprve druhá (co já pamatuju). Prostor je to velice důstojný a krásný, já k němu mám velice osobní vztah (divadlo miluju a v tomhle jsem opravdu jako doma), přítel chodí do divadla taky rád, takže na tom jsme se shodli. Nebylo lehké to na matrice zařídit, ale díky kolegovi se podařilo a teď už se můžeme jen těšit na náš den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my sme sa dohodli na svadbe v Bratislave, hoci ani jeden sme sa tu nenarodili, ale zijeme tu a budeme tu zit :-) druha vec bola, ze som chcela svadbu v kostole (manzel je agnostik, takze mu to bolo jedno), no a potom sme vybrali kostol, v ktorom je knazom moj kamarat a okrem toho, restauracia, ktoru sme vybrali na hostinu je od neho vzdialena len 10 mn peso, takze sme nemuseli riesit komplikovane presuny... a nevadilo mi, ze pred nami a po nas boli nejake svadby, organizacne to mali zmaknute velmi dobre, nikto nas neobmedzoval aani my sme nikoho neobmedzovali... a okrem toho tu bol aj jeden nostalgicky dovod, ked som bola mala, do toho kostolika som chodila s babinkou, ked sme chodili do BA navstivit jej sestru. No a v neposlednom rade, ten kostolik je tak gycovy, az je pekny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli o místu jasno docela brzy, i když já jsem se původně chtěla vdávat v kostele ve své farnosti. Nakonec jsme se rozhodli pro ten, kam jsme začali chodit spolu a který byl "svědkem" našeho vztahu. Taky je větší a není třeba řešit otázku toho, že jsme chtěli jiného kněze, než který v tom menším bývá. Takže místo - srdeční záležitost. No a místo hostiny vlastně taky. Byla to naše oblíbená restaurace, s majiteli se dalo skvěle domluvit, je tam terasa a ti, co neměli auta to měli blízko domů, včetně nás. Kdybychom neměli svatbu církevní, vybrali bychom si nějaký zámek asi, obřadní síň určitě ne.
Odpovědět
Já jsem chtěla mimo Prahu, protože v Praze má každá radnice nějaký "ale": buď ošklivej vnitřek, nebo okolí, nebo moc lidí a svatby jak na běžícím páse (proto padla třeba právě Libeň - i když naši se tam taky brali a moc se mi tam líbí). Na svatbu venku nemám nervy :-N (Průhonice - ty se mi líběj moc, ale navíc jsou docela drahý a neslyšela jsem o tamní matrice moc fajn věci - prej přímo "hýřej" ochotou :-S ), proto padla i botanická v Troji (moje srdeční záležitost - ale venku si netroufnu a vnitřek kaple se mi nezdá nic moc). Takže někde mimo Prahu - to už jsem vzala podle fotek netu plus vzdálenost tak akorát od Prahy (třeba Benátky nad Jizerou jsou nádherný, ale daleko) a ne nějaká šílená cena (takže Dobříš taky ne). Tak padla volba na Roztoky - ale co se nestalo, v lednu ještě nevěděli, jestli se tam bude v září oddávat, že prej nám řeknou v dubnu. To se mi zdálo pozdě, takže nakonec zámek v Brandýse nad Labem. Navíc je tam úžasná pani na matrice, moc ochotná. Takže u nás tak ;-)
Odpovědět
No my jsem chtěli někde venku v Praze...ale protože jsme se rozhodli až letos v únoru, nikde jsme se nechytali :-( Navíc všehcny matriky byly tak "ochotné", že jiné místo než oficiální nikde nepřišlo v úvahu. Nakonec to vyšlo přes známého na Libenském Zámečku...takže je to přesně tak, jak jsem nechtěla, ale na druhou stranu jsem ráda, že se v ten datum a v sobotu vůbec někde můžeme vzít...
Odpovědět
Kostel jsme měli jasný, byl to ten, kde jsme se poprvé setkali na svatbě našich kamarádů. Vzhledem k citovému vztahu, který k němu máme, naše rozhodnutí nezmění ani to, že se letos rekonstruuje oltářní obraz a je tak před ním lešení a je to zakryté bílou plachtou :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?