Je normální platit ubytování a prostory?

Zdravím, s přítelem jsme si vyhlídli místo, kde by jsme se chtěli vzít. Je to penzion, který má i zároveň zahrádku, kde by se dal uskutečnit obřad. Je to v místě, odkud pochází přítel, takže jsme si chtěli pronajmout například jen dva pokoje. Ostatní hosté by ubytování nepotřebovali. Neměli jsme s panem majitelem penzionu zatím schůzku, jen mi poslal mailem se základními informacemi. V mailu zmínil, že ubytování je podmínkou tj.26 lůžek (cca 23 000), s tím, že se platí i pronájem k tomu ještě 30 000. Samozřejmě není možné mít vlastní alkohol, takže plus by jsme tam nechali útratu za alkohol, jídlo což dělá na osobu cca 1600. Bohužel to nemám zatím s čím srovnat. Psala jsem pouze tomuto majiteli, jelikož prostory jsou opravdu pěkné. Opravdu je běžné, že se platí ubytko a k tomu i pronájem?
Odpovědět
Profilova fotka
@claire_a Zdravim , ty blaho tak to je maskar , že má podmínku ubytováni tolik osob . Však to by mělo být na každém zda chce přespat nebo ne . My platili pronájem sálu , pronájem terasy ( tam byl i obřad ) ubytování pouze postele , které se obsadili . Urcitě bych se domluvila na osobní schůzce a tam panu majiteli vysvětlila že jste místní takže zda by šla svatba uskutečnit i tak bez přespání všech . My měli třeba podmínku počtu lidí od kolika osob je možnost sál ponajmout ;-)
Odpovědět
@claire_a Nerekla bych ze je to uplne normalni. Chapu ze chteji napriklad to ubytovani podminkou, protoze pokud ma penzion napr. jen jeden protor, kde se da najist, tak v pripade ze vy byste si ho vyblokovali, tak oni by pak nemeli, kam usadit ubytovane hosty a tudiz ty pokoje nemohou pronajmout a zustanou jim prazdne. Platit k tomu ale jeste nemaly pronajem v podstate za nic, vzhledem k tomu ze utratu jim tam udelate, mi uz prijde prestrelene, pokud naplnite kapacitu restaurace, tak se asi o nejakem uslem zisku neda bavit. Asi bych se majitele zeptala, co ten poplatek za pronajem vlastne obsahuje? Ze Vam udelaji paradni vyzdobu? Ze tam nepusti cyklisty co by si dali na zahradce limcu za 30Kc? Nekde ten poplatek za pronajem maji treba limitovany poctem hostu, napr. do padesati lidi se plati, ale nad padesat uz ne... Ja se tedy setkala jen s tim ze bud meli minimalni pocet ubytovanych hostu nebo pronajem, ale oboje tedy ne...
Odpovědět
Profilova fotka
Na lepších a oblíbenějších místech je tohle celkem běžné. Jestli je cena vysoká nebo ne, to už je jiná otázka, podle mě průměrná cena mezi těmi lepšími svatebními místy. Pokud by to byl ale nějaký zapadlý neznámý penzion kde dělají jednu svatbu za měsíc, pak je to hodně.
Odpovědět
Setkala jsem se s podminkou obsadit pokoje v hodnote 10 000 + 10 000 za pronajem. Podminka obsazenosti se tykala jen oblibene soboty, jine dny ne - pronajem se ale platil vsechny dny. Plus poplatek za pripraveni obradu a za vlastni alkohol. Jinemisto melo podminkouobsazeni celeho objektu, vsech pokoju v top mesice a primo v lete svatby nedelali.
Odpovědět
Profilova fotka
@claire_a Souhlas s @malinaphoto Obepsala jsem xy hezkých populárních míst a je to běžnější, než by si jeden myslel. Podle popisku a ceny si myslím, že možná i vím, kam jsi psala 😁
Odpovědět
Profilova fotka
Je to normální, pokud jde o vyhledávané místo. Někde mají podmínku plného obsazení, jinde alespoň určitý počet pokojů nebo určitý počet hostů bez ohledu na ubytování. Když je to tak žádané místo, že si můžou dovolit takhle omezovat počet zájemců, tak si dovolují různé zvláštní podmínky. My jsme měli podmínku obsadit alespoň 2 chaty a/nebo 3 pokoje, ale, bohužel, museli jsme i tak platit pronájem prostor, jelikož jsme si přinesli vlastní alkohol (finančně to bylo přijatelnější). Ale co jsme hledali místo, tak někde měli podmínku alespoň 80 ubytovaných, jinde útratu alespoň 120tis korun. A na jednom ne moc vyhledávaném ani hezkém místě (jen máma chtěla, abychom se tam koukli) měli podmínku mít alespoň 100 hostů, jinak by nám nerezervovali celou restauraci, ale oddělili nás paravanem od jiných hostů :-D To bylo k smíchu.
Odpovědět
My platili za ubytko+pronajem 70tis, ubytovani nebylo povinne, ale bylo nam blbe to nechat platit hostum, za jidlo 2300 na hlavu +470 na hlavu za napojovy balicek + tvrdy alkohol, ja si myslim ze najem je skoro vsude dnes
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, je to běžné, a vlastně i kdyby nebylo, je to jejich byznys a jejich podmínky, které zájemci buď budou akceptovat, anebo ne. A jasně, že každý majitel chce svůj objekt co nejefektivněji využít, takže proč nabízet jen oslavu, to můžete v každé restauraci. Když se jedná o hotel či penzion, přijde mi velmi praktické a pochopitelné, že se zde budou konat svatby se vším všudy - od obřadu až po nocleh x-)
Odpovědět
@peggynka45 mozem sa spytat na miesto? :-)
Odpovědět
Ano, je to běžné. Hotely a penziony tvrdí a asi mají pravdu, že jiné pokoje obsadit nikým nemůžou, protože svatebčané by ty ubytované hosty rušili. Dá se to představit, jak někteří nad ránem nabo pozdě v noci juchají, zpívají a nevím co ještě. Mně by to asi taky vadilo, kdybych tam byla ubytovaná. Takže chtějí plnou obsazenost, aby nebyli tratní 8-)
Odpovědět
@pvln34 vigvam resort
Odpovědět
Profilova fotka
jo, běžné to je... Z hlavy třeba Chateau Kotěra - tam si musíš pronajmout celý hotel včetně lůžek, podobně to mají i Mcely a zámeček Bon Repos...
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě, že ano. Co je to "normální"? Když někdo vlastní byznys, v rámci legálních věcí si s ním může dělat, co chce. Holt asi vědí, že je to místo populární, proto z toho těží. Ono vlastnit něco taky není zadarmo. A čím turisticky více oblíbené to je, tím víc péče a peněz do toho vražených to potřebuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?