Česko nebo Slovensko?

Profilova fotka
Ahoj holky, jdu si pro radu. S přítelem bydlíme v Praze a i jeho rodina bydlí tady. Já mám rodinu na Slovensku. A nevíme se rozhodnout, kde bude svatba. Oba chceme svatbu tady v Praze, je to naše srdcovka a přítel nechce, aby jsme se přizpůsobovali, když jde o nás a naší svatbu. I komunikace se všemi dodavateli by byla mnohem jednodušší. No většina hostů bydlí na Slovensku a tady by jsme si svatbu nemohli dovolit, kdyby jsme museli platit ubytování všem. Na to nám nestačí celý svatební rozpočet. S možností svatby na Slovensku by problém s ubytováním nebyl, jelikož rodina mého přítele se dá spočítat na prstech jedné ruky. Ale platit tady ubytování desítkám lidí? Nemožné. A kdyby si ubytování platili sami, tak se bojím, že půlka by ani nepřišla. A to by mě hrozně mrzelo. Už teď mi je líto, když musím počítat jenom se zlomkem rodiny. Co mám dělat? :-(
Odpovědět
Myslíš, že by opravdu nepřijeli, kdyby si ubytování platili sami? Jdu na několikátou svatbu, kde jsme si vždycky ubytování platili sami a nikdy jsem v tom problém neviděla. Naprosto chápu, že pro novomanžele je to zbytečná finanční zátěž, kterou si každý z hostů může vzít na sebe. Ubytování zaplaťte třeba jen rodičům a prarodičům a ostatní to určitě pochopí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mne prijede z Tater 13 lidi. Plati si sami, pocitam s tim, rovnou rekli, ze si to zaplati, jen abych zaridila rezervaci
Odpovědět
Profilova fotka
@marcetta To mě uklidnilo, když jsi napsala, že si v tom problém nikdy neviděla. :-) Já s tím zkušenosti nemám, tak jsem si myslela, že hosté budou počítat rovnou s tím, že se o jejich dopravu a přespání postaráme sami. Hlavně poté, co jednou nedorazila teta z Anglie na svatbu sestřenky, protože se urazila, když jí nezaplatily letenku. Rodičům a prarodičům ubytování samozřejmě zaplatíme, ale u ostatních jsem se toho nejvíc bála.
Odpovědět
@rencik_a u nás si platili ubytování také sami a nikdo se ani slovem nezmínil, že by s tím měl problém. ;-) Paradoxně nejvíc remcali příbuzní z manželovo strany, kteří měli zajištěné ubytování u jeho rodičů doma, takže o ně bylo postaráno a zadarmo. Asi jim to nepřišlo moc nóbl nebo co. Když jim to dáš vědět předem, aby s tím počítali a nabídneš jim, že rezervaci zařídíš, budou v pohodě ;-)
Odpovědět
No my svatbu budeme dělat tam, kde bydlí nejvíce příbuzných, tedy v bydlišti ženichs. Bylo by mi blbé je všechny tahat na opačnou stranu republiky, když ještě hodně z nich mají dost hluboko do kapsy a my bychom jim ubytování taky hradit nemohli. Je to sice naše svatba, ale zalleží nám i na hostech, takže jsme se přizpůsobili situaci a nebudem lidi lámat přes koleno.
Odpovědět
Profilova fotka
My sme obaja slovaci ale zijeme v Brne, kde bola aj svadba z financnych dovodov, pretoze stale vsetko vychadzalo lacnejsie aj s ubytkom pre 40 ludi akoby bola na slovensku... na SK sme riesili 3 miesta okolo BA a v Brne sme zohnali luxusnejsie prestory aj sluzby tak o tretinu az polovicu lacnejsie... hosti sme mali az spod tatier, BB, BA... ale v prahe neviem ake su ceny, tak aby to nebolo take ista ako s blavou pretoze to je hl mesto. Skuste si to najskor najskor obhliadnut vsetko.
Odpovědět
Profilova fotka
A co aby si ubytovani zaplatili sami? Rozhodne nevidim povinnost platit jim to a jestli rodina neprijede jen kvuli tomu tak to je k zamysleni. Vzdyt nemusi byt v luxusnim hotelu, dneska uz se da sehnat ubytovani levne pres airbnb a podobne a kdyz prijedou na vikend tak nevidim problem, to neni ze leti nekde pres pul sveta a musi zustat aspon tyden...
Odpovědět
Profilova fotka
@marcetta taky jsem byla na svatbach a hoste si platili ubytko. Na jedny jsme meli lespi cenu co nam dohodli novomanzele,nikdy bych po nikom nechtela at mi to plati.
Odpovědět
@lucineni přesně tak. Teď jsme třeba zvaní na svatbu kamarádce do Plzně. Nabídla nám, že můžeme spát u nich doma, že všichni jinak jsou místní a jen část rodiny bude spát v hotelu, kde je obřad a celá hostina. Ale raději si zaplatíme ubytování také v hotelu, ať jim nenarušujeme soukromí u nich doma. Navíc se to povedlo tak, že na jejich svatbě budu mít měsíc do porodu, tak mi určitě přijde bydlení v místě svatby dost vhod :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zaplatiť im autobus, ktorý ich odvezie tam aj naspať :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no tak když jsme zvali hosty z Tater, tak jsme fakt ani nepočítali s tim hradit cestu....nikdy jsem to ani neviděla... Jsme z Plzně a i když jsme jeli na svatbu do Liberce, ani ve snu nás nenapadlo, že by nám to mohli hradit...Do Klatov to samý, i ubytování jsme si platili....nevim, co je to za svatebčany, že berou samozřejmě, že jim všechno uhradíte...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja to tiez nechapem, tychto urazajucich sa svadobcanov. Ako keby vam robili laskavost ze sa mozu prist bavit, pit a jest za vase prachy :D takych by som tam asi tiez nechcela. Inak my zijeme v Ostrave, priatel je odtialto, ja zo Ziliny. Jeho otec je tiez zo SK takze v podstate vacsinu pribuzenstva mame tam, ale svadba bude tu (pri trinci- v podstate skoro na pol ceste, nahodou to tak vyslo). Rodine teda planujeme celej platit ubytko (vyjde nas to asi 250kc/osoba), kamarati si az na vynimky asi zaplatia sami. Vynimkami myslim napriklad kamosov co nemaju teraz moc prachy ale chceli by sme ich tam - ale budeme to s nimi riesit sukromne, nech sa nikto neuraza..
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?