Byli jste šmírovat ještě před svatbou ve vybraný restauraci?

Profilova fotka
Máme vyhlídnutý místo v jednom hotýlku ( obřad, hostina, večírek ) - vše na jednom místě. Chceme jim tam udělat s přítelem přepadovku , abychom věděli ještě před schůzkou s provozním, jak se chová personál a jak tam vaří. ( Když nevědí, že jim chceme vypláznout takovej balík za svatbu u nich, aby se nepřetvařovali a tak :-D ) Byli jste někdo taky tak šmírovací, nebo jste dali na recenze a hodnocení okolí? ;-)
Odpovědět
A co je na tom za šmírování? Pro mě je tedy naprosto normální si do restaurace nejdřív zajít na normální oběd jako normální zákazník (případně i opakovaně) a teprve pak dle spokojenosti podnik kontaktovat s poptávkou svatební hostiny :) Já ybch teda za šmírování považovala vetřít se na cizí svatbu kvůli sledování personálu :D Jinak jen na recenze a hodnocení okolís e moc dát nedá, co chutná ejdnomu nemusí druhému, stejně tak každý vyžaduje trošku jiný přístup....
Odpovědět
To je přece naprosto normální postup a myslela jsem si, že to tak dělají všichni. My takhle vyrazili na nedělní zkušební oběd do jedné celkem chválené restaurace, na krásném místě, které jsme měli vyhlídnuté a to jídlo bylo naprosto otřesné (např. domácí bramboračka v chlebu nebyla v chlebu, ale v nějaké tvrdé mrňavé olezlé housce, když se vydlabala, zbylo tam místo asi tak na jednu mini naběračku té polévky a v ní byly cca 3 kousky brambor a jeden divný kus žampionu - to je taková běžná česká houba do klasické bramboračky, že =-) ), navíc předražené, chování obsluhy velmi laxní. No víckrát nás tam nikdo neviděl, proč taky...
Odpovědět
Profilova fotka
hostinu jsme měli v restauraci, kam jsme běžně chodili a dobře jsme ji znali. Dokud bych nezkusila "běžné jídlo" asi bych tam hostinu neobjednávala.
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt? U známých to bylo tak, že dali na recenze od kamarádů a pak byli zklamaní. Četla jsem to i tady. S podivem kolik lidí dá na chválu kamaráda.. To šmírování myslím nadneseně. Ono jde o to, že jakmile si kdekoliv kdokoliv zamluví schůzku, tak začne divadlo - hra- jak je vše super a nakonec není. Školila jsem marketing, tak mám deformaci asi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ano my jsme se byli podívat a dali jsme si oběd;-)
Odpovědět
V našem penzionu jsme byli na jídle dvakrát, pokaždé po předsvatební schůzce s majitelem. Některá obsluha věděla, proč tam jsme, jiná ne. Ale akce tam mají pomalu každý víkend, nemají se potřebu přetvařovat, aby měli hosty. Každopádně i kdyby, kuchař na nás z kuchyně neviděl určitě :-) Návštěva restaurace předem je samozřejmost, ale zas až tak bych to nehrotila a nepodezírala je předem...
Odpovědět
@tarbo jen na zkušenosti známých (pokud neznáš dobře jejich vkus) bych nedala, ne každý má stejné chutě...my se třeba občas na výletě v cizím městě ptáme lidí na ulici, kam by nám doporučili si zajít na oběd, a už několikrát nás poslali do totálního pajlzu, kde vařili jen ameriky a deset variant kuřecí směsi à la Babica k tomu...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli v tom hotelu kouknout na prostředí a zázemí, jídlo jsme si ale nedávali.... A chyba to nebyla, bylo luxusní :D
Odpovědět
Profilova fotka
My už jsem si teda místo zamluvili, ale to jen z důvodu, že máme svatbu v červnu a bude celkem nával na všech místech i těch méně lepších... víme jak to tam vypadá, ale stejně tam do našeho dne D půjdeme a myslím, že ne jen jednou... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, "šmírování" v tomto případě je naprostá nutnost. Vždy to doporučuji snoubencům okamžitě jak od nich dostanu poptávku. Preferuji aby věděli do čeho jdou, co od nás mohou očekávat, jaká je atmosféra místa atd. Nakonec jsme strašně rádi, když se novomanželé v den svatby u nás už cítí jako doma! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo já přesně tohle udělala, taky jsem se nechtěla na slepou spolehnout a byla jsem spokojená a jsem ráda že jsme to udělali, chutnalo nám, provozní si na nás našla čas i když měla jiné plány a byla naprosto profesionální.
Odpovědět
Profilova fotka
Byli jsme v restauraci na oběd, pak jsme tam vzali i naši mamku s tetou a segrou a líbilo se, tak jsme zamluvili :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já si myslím, že tohle šmírování vůbec není. Taky chceme nejprve zajít do třech restaurací jen jako zákazníci a potom se rozhodnout pro jednu ;-)
Odpovědět
a co když vas prokouknou a pak vam tam hostinu neudelaji????? :-.
Odpovědět
@alexah89 proboha, co má být za dotaz? Jak prokouknou? Jako že si řeknou, tak vy nejste jen obyčejní zákazníci, co přišli na oběd/večeři, vy jste zákazníci, co by u nás chtěli hostinu pro x desítek lidí, ale protože jste to nevykřikovali hned u dveří, tak vám tu hostinu schválně neuděláme?!? To asi nemyslíš, vážně, že? A i kdyby náhodou ano a něco takového by se skutečně stalo, tak o takovou restauraci bych opravdu nestála.
Odpovědět
@wakatobi bych řekla že to myslela ironicky . jestli teda víš co to ironie je...
Odpovědět
@smajlik345 tak tak.... spis co je to za dotaz, ze jit smirovat do restaurace? jinak jako nikam nechodite?
Odpovědět
Profilova fotka
@tarbo My jsme si vyhlidli misto,domluvili si s pani provozni schuzku,na ktere nam sama rekla,abychom k nim zasli na veceri.Tak jsme popadli svedky a za par dnu jsme tam sli :-) Az po tehle veceri jsem ji potvrzovala,ze budeme mit svatbu u nich.Urcite je dobre mistni jidlo a obsluhu vyzkouset jeste driv nez si s restauraci nadobro placnes.
Odpovědět
@tarbo: my jsme se byli jen podivat a jen letecky a byli jsme spokojeni nejen s prostredim, ale i s jidlem a to jako dost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@tarbo To je přece úplně běžné. Jak jinak zjistíte jestli dobře vaří ? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alexah89 :-D Ne, sedíme doma na zadkách a paříme Mortal Kombat :-D Teď vážně - tady šlo o hotel a do hotelu obvykle na jídlo nechodíme, ale to je už jedno, byli jsme tam a jsme zklamaní. :-| Je mi líto koček, co mě nepochopily, na druhou stranu zase děkuju holkám, co mají smysl pro humor ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@video_majek Tak ještě jednou a po lopatičce - pokud půjdu do restaurace a od dveří budu houkat, že tam chci mít svatbu a jdu k nim na kontrolu, jídlo dostane jinou - lepší podobu. To je u nás celkem známá věc bohužel. Jde jim o desítky tisíc. právě to se stalo kamarádce - jídlo i obsluha super, a když byly prachy v kapse a hostina probíhala, kamarádka brečela, jídlo hnus, obsluha drzá.. Možná jsem to špatně napsala. Mě šlo o místo kde bude obřad, hostina i večírek najednou. Znám výborný restaurace, ale nechcem přejíždět na hostinu jinam.
Odpovědět
Profilova fotka
@tarbo Já ale nepsal že musíte u dveří houkat že tam chcete svatbu. To by pak postrádalo smysl. Normálně si tam zajděte na večeři a uvidíte. I tak to nemusí vůbec nic znamenat. Dnes vás obslouží číšník co tam pracuje a bude vše v pořádku, v den Vaší svatby to můžou být nějaké studentky co tam budou na praxi z učňáku protože bude potřeba víc lidí a budou to flákat. Je to celkem běžné, to si nevyberete. Možná by bylo lepší kdybyste založila přímo diskuzi o tý restauraci. Třeba se Vám ozvou nevěsty co tam měli svatbu a budete mít reference přímo od nich.
Odpovědět
Profilova fotka
Samozrejme, misto si vybirame podle toho jak tam vari, jakej je personal, jaky je prostredi. Platit svatbu nekde kde jsem ani v zivote nejedla to bych si fakt neriskla. @tarbo mne by docela zajimalo jak restaurace ktera hnusne vari je schopna uvarit neco extra na dve porce kdyz nekdo prijde na "smirovacku" jak rikas. Pokud nekde varit neumi, tak z toho super jidlo behem par minut neudelaj. Vidim problem ve zmene vedeni ci kuchare pokud ti tam jednou chutna a pak ne.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzdávám to :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Dali sme na recenzie známych a aj tých čo tam už svadbu mali...ale než sme tam išli dohodnúť si prvé stretnutie tak sme zašli na večeru a varili velmi chutne a aj personál bol dobrý:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My treba mame svatbu v rakousku a resime to vse po emailech a jidlo jsme nikdy ani neochutnali :) Ale zase svatba eni jen o tom, jestli jidlo bude vyborny a nebo dobry, myslim ze svatba je o uplne necem jinym :)) Samo ze jidlo ale chutnat musi :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?