Trápí Vás přecitlivělá pokožka hlavy nebo lupy?

Profilova fotka
I pokožka hlavy může být citlivá k různým změnám. Ať už se jedná o špatnou volbu šampónu, stres či další vlivy. Následkem toho se začne nadměrně mastit či olupovat. Je to i váš případ? Znáte NODE přípravky na vlasy? Pojďte o tom debatovat.
1
2
Profilova fotka
Tak se tu hlásím. Používám biodermu se zelenými nápisy. Od doktorky mám diagnostiku serbo-neco dermatitida a je pravda, že po jiných samponech mě svedi hlava a dělají se mi nepříjemná místa. Jen kdyby toho samponu bylo trochu víc nebo rozumná alternativa na vyměnu, abych nepouzivala dokola to samé.
Pripravky NODE neznam a nikdy jsem o nich ani neslysela...ale je to nejspis i diky tomu, ze nastesti s pokozkou hlavy nemam zadne problemy. To s vlasy jako takovymi bych mohla vypravet...ale pouzivanim kvalitni vlasove kosmetiky se mi kvalita vlasu zlepsila. Mohu se teda zeptat na co jsou produkty NODE urceny?
Profilova fotka
@kapacita Produktová řada NODE je určena na péči o vlasy a vlasovou pokožku. Šampony jsou bez detergentů a maximálně šetrné k vlasové pokožce i vlasům, respektují hydrolipidický film na povrchu pokožky. Ta se nevysušuje a následně zbytečně nemastí (aby se chránila). Najdeš tam jak šampon na každodenní použití NODE FLUID, který je vhodný i jako prostřídání mezi léčebnými šampóny. NODE S vhodný na suché a poničené vlasy. NODE P šampón na suché lupy, NODE G šampon na mastné vlasy. Dále léčebný šampon NODE DS+ šampon na lupy , který působí i proti recidivám (proti opětovnému návrtu). Ještě nesmím zapomenout na výživový doplněk NODE ORAL, který pomáhá omezit vypadávání vlasů, pomůže i jejich kvalitě a zpevnění nehtů, které jsou hlavně před svatbou na pozoru ;-)
Profilova fotka
@chris_n To jsem ráda, že se tu hlásíš :). Podle toho co píšeš, předpokládám, že používáš NODE DS+ anti-récidive. Jako alternativu šampónu bys mohla použít právě jemný NODE fluid. První 3 týdny je vhodné používat alespoň 3x týdně jako TV šampon (namočit, nanést a koukat na telku :) 5 minut), pak spláchnout. Po třech až čtyřech týdnech ho můžeš prostřídat právě za jemný NODE fluid na každodenní použití. Hezký večer.
Profilova fotka
Kompletní řadu i informace najdete tady http://www.bioderma.com/cz/nc/produkt...
Profilova fotka
@bioderma_jana diky, podivam se.
Šampon na lupy sice pomáhal, jedinou a pro mě nepřijatelnou vadou bylo, že vlasy strašně vysušoval. Vlasy byly po něm jako hřebíky.
Profilova fotka
Běžte s tou Biodermou do háje, na lupy, svědění a seboroickou dermatitidu jedině konopí z domácích zdrojů 8-)
Profilova fotka
@2veronika Hezké ráno, díky za reakci :). Předpokládám, že jsi používala šampón na seboroickou dermatitidu NODE DS+. Je to léčebný šampón,proto je jemný a šetrný k nemocné vlasové pokožce. Působí jak na příčinu tak na důsledek lupů. Je bez detergentů. Požij po umytí vlasů šampónem NODE DS+ masku či balzám, který Ti vyhovuje a běžně ho používáš. Šampónu to nijak nevadí a vlasům jen pomůže. Všechny přece chceme mít vlasy, jako korunu krásy ;-)
Profilova fotka
@bioderma_jana Zdravím, od puberty mám problémy s lupy. Prý je to hormonální a dokonce mi jedna doktorka diagnostikovala seboreu... Mám vyzkoušeno už úplně všechno včetně konopí a vždycky to zabere jen na chvíli a pak se to zase vrátí a většinou i zhorší. Teď díky těhotenství a zblázněným hormonům je to vůbec děs... Tak že bych zkusila Biodermu? :-) Mám od přírody kudrnaté a tudíž suché vlasy, tak jakou kombinaci bys mi doporučila?
Profilova fotka
@mon_88017 a kde ho mám nabrat :-D
Profilova fotka
@kristinasaxi ona asi ani bioderma není zázračná, protože se to furt vrací :-/
Článek se načítá
Profilova fotka
@chris_n stačí se poptat na jakýkoliv základce, voni sou dneska smradi docela zásobený :-D :-D :-D :-D
Profilova fotka
@mon_88017 a pak to mám vykouřit jo? :-D
Profilova fotka
@chris_n to možeš taky, ale já si to extrahuju do lihu nebo do oleje, na vlasy je teda lepší ten olejovej lektvar, lihovej je dobrej na klouby :-D
Profilova fotka
@kristinasaxi Ahoj, na seboroickou dermatitidu (lupy) má Bioderma šampon NODE DS+. Ten působí jak na příčinu lupů, tak na důsledek. Lupy vznikají tak, že vlivem stresu, hormonů, špatného šamponu.. se pokožka začne víc mastit a to je ideální bydlení pro kvasinku :). Ta se tím mazem živí a produkuje kyselé látky, které pokožku dráždí. Proto se pak pokožka začne olupovat (lupy) a tak je to stále dokola. Proto je důležité, aby šampón působil jak proti výskytu kvasinky, tak proti nadměrné tvorbě kožního mazu. NODE DS+ má látky, které působí na obojí. Na víc proti kvasince využívá kombinaci 3 antimykotických látek (to jiný šapon nemá), kvasinka se nestane proti těmto lákám odolnou a stále to na ní funguje. Proto bych doporučila na lupy NODE DS+. Používat 3 týdny 3x týdně, 4 týden 1-2 týdně. Nejlépe funguje, když se po nanesení nechá 4 minuty působit, pak se opláchne. Co se týká suchých vlasů, můžeš používat NODE S (šampón i maska). Je možné oba šampóny kombinovat, že nejdřív použiješ NODE DS+, po opláchnutí NODE S. ;-) Hezký den.
Profilova fotka
@mon_88017 Mám od kamarádky konopí ve vazelíně. Musím uznat, že na ekzém funguje ;-)
Profilova fotka
@bioderma_jana že děkuji, až půjdu kolem lékárny, mám jasný cíl :-)
Profilova fotka
@kristinasaxi že se rádo stalo :-D
Profilova fotka
@bioderma_jana musím říct, že to co jste uvedla je sice hezké... ale když to zdědíte, tak se s tím nedá nic moc dělat.
Profilova fotka
@chris_n Geny jsou hold někdy mršky. Zdědila jsem atopický ekzém, takže Tě chápu. Hezký den.
Bohužel, ač jsou šampóny Bioderma na problematickou pokožku hlavy, všechny obsahují salicyláty, které právě vlasy (a pokožku) vysušují, a krom toho mám na ně alergii:-///
Profilova fotka
Tak sem včera konečně vyzkoušela NODE DS+ a hurááááááá svědění je zažehnáno. Pokračuji v ozdravné kůře :-)
Profilova fotka
@kristinasaxi To jsem ráda, díky za zprávu. Hezký den :)
Profilova fotka
@bioderma_jana dobrý den, můžu se ještě zeptat, kde by se dali sehnat vzorky vašich různých šamponu? Na doporučení v lékárně jsem si koupila několik šaponu, jako alternativu k vasemu DSku, ale bohužel mi nějak nepomáhají, spíš naopak :_(. Takže už bych se chtěla vyhnout vyhazování peněz za něco, co mi nebude vyhovovat. Díky :-)
Profilova fotka
@jana_vondruskova na druhou stranu jsou jedny z mala (teda alespon DS), který vysušuje nejméně.
@chris_n Bohužel nesouhlasím. Skoro to vypadalo že oloupu celou hlavu naráz. Ale to je tou alergií. Jinak věřím, že je šetrný.
Profilova fotka
@jana_vondruskova věřím vám. Já mám zkušenost, že je jediný, po kterém mě nesvědí hlava a neudělají se mi červené svědivé místa na okraji vlasů :-/. To se mi děje s ostatními
Profilova fotka
@bioderma_jana halooo, prosím o odpověd :-)
Potřebovala bych radu na šampón pro manžela - má na pokožce v hlavě jakési ,,stroupky", které už tam má asi 2 roky :-S . Dříve používal několik let stále šampón Head&Shoulders, pak jsem mu začala nakupovat ,,lepší značky" jako Matrix, ) L´oreal, apod.... Byl u kožní lékařky, ta mu řekla, že to jsou jen zacpané vlasové kanálky a nic víc. Lékárnice nám pak doporučila v lékárně šampón od BIODRMY - Bioderma Node DS+, máme to už asi 6měsíců a žádné rozdíly nevidíme :-( . Je někdo, kdo by poradil, jaký šampón třeba na tento problém vybrat? Ještě jsem se chtěla zeptat na radu pro sebe ;-) Máte někdo zkušenosti s mytím vlasů každý den? Už to tak dělám asi 4-5 let a strašně ráda bych to trochu omezila, alespoň na mytí každý druhý den. Já osobně - používám jen H&S (zase ]-( ), protože z ostatních šampónů se mi mastí hlava ještě 10x více :-( . Je nějaká vysušovací verze biodermy na moje vlasy a pokožku? :-D Díky za tipy na nějaké šampónky ;-)
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?