Z čeho udělat kytici, kterou si chci nechat usušenou?

Pěkný den všem, protože jsem skoro absolutní neználek kytiček, potřebovala bych poradit jaké druhy kytiček vybrat do kytice, kterou si pak chci na památku nechat usušit, tedy aby i usušená kytice nadále dobře vypadala? Ladíme do lila, takže barvy v kytici asi bílá, do fialkova, do růžova... nebráním se ničemu, ani lučnímu kvítí... Vím jen že uschlé růže vypadají dobře, a naopak uschlé kaly asi nebudou to pravé co si schovat na památku... tím moje znalosti končí :-) Děkuju za všechny tipy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Domluv se s kvetinarkou, velmi dobre vypadaji pry kytky ususene, resp. vysusene pimoci silikagelu nebo jak se to jmenuje. osobne bych si vybrala kytku, ktera se mi bude libit a az potom resila jestli pujde usit a pak z ni udelat susenou. Rozhodujici je i tvar a velikost. na pamatku si muzes ususit a dat do krabicky jenom neco z velke kytky:-)
Odpovědět
Já jsem měla na první svatbě růže a vydržely mi hooodně dlouho. Ale je to klasika. Teď chci slunečnice, i když vím, že mi asi moc dlouho nevydrží.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem si nechala udělat látkovou-brožovanou v barvě svatby, menší jsem nechala udělat i maminkám. Je úžasná a vydrží mi na památku, mrkni se do mého alba... :-)
Odpovědět
@marketaaj Děkji za odpověd, nejsem moc vyhraněná, líbí se mi skoro všechny kytice, takže vybrat jen ty co se dobře suší pro mne není žádné omezení :-)
Odpovědět
@abby111 Jo růží mám doma pár usušených a vypadají pořád dobře, určitě v kytici nějaké růže budou protože je mám prostě ráda, ale ještě něčím bych to ráda daplnila...
Odpovědět
@catchenka Máš opravdu krásnou kyičku, vlákna probírající jestli živou nebo neživou kytku jsem tu už pročítala, ale když já miluju živé kytky, i když ta v kytici už vlastně až tak živá není protože je ustřižená :-D nejradši dostávám kytky v květináči, ale tu si k šatům raději nevezmu :-D Budu mít ale papírovou jako házecí, už na ni pracuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Růže jsou usušené krásné, ale sušit jde i hortenzie, karafiát, levandule, gypsa, limonium, craspedie, ranunculus...... :-)
Odpovědět
Holky a jak to budete delat s tim, kdyz budete pak kytkou hazet a zaroven si ji chtit nechat na pamatku? Hazet treba tou pro svedka?:)) anebo ji potom slecne, co ji chytne, zase vzit?:) jak se to dela? diky
Odpovědět
Já bych to chtěla vyřešit tak, že udělám na házení nějakou papírovou, nebo látkovou (ze stužek apod.). Nechávat dělat druhou živou extra jen na házení se mi nechce, ale přece jen, svojí kytku si chci nechat a zároveň mi přijde blbé jí slečně pak sebrat, ráda bych, aby jí kytka zůstala a zároveň bych chtěla něco originálního... Nemáte někdo tipy, jak sama vyrobit kytky z papíru, mašlí, látky apod? Něco málo mám, ale ráda bych nakombinovala... Předem díky moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzaa86 ja sem ukradla mamc e a hazela tou jeji, svoji sem si nechtela nicit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzaa86 moje kytka bude veliká, dlouhá a navíc celá z růží. Takže nebude zrovna nejlevnější a také si ji chci nechat usušit :-) Takže na házení budu mít kytici menší, z gerber a takových těch kytek, jak jsou podobné kopretinám, ale mají zelený prostředek (teď si za boha nemohu vzpomenout na jejich název :-D ), cca za 200,-. Tu hodím a dotyčná si ji může ponechat. A taková částka nás už nevytrhne :-)
Odpovědět
@jennifer81 Tipy z alb zdejších uživatelek :-) http://www.beremese.cz/fotoblog/wopic... http://www.beremese.cz/fotoblog/alast... http://www.beremese.cz/fotoblog/alast... http://www.beremese.cz/fotoblog/japrv...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já mam růže a kaly a už suším a vypadá to dobře, tak bych se nebála.
Odpovědět
Profilova fotka
a co využít nevadnoucích květin tedy stabilizovaných květin.....luční kvítí není možné, ale standartně růže, kaly, hortenzie, orchidea a karafiáty i v lila barvě jsou dostupné, vydrží dlouhá léta bez újmy a údržby
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?