Svatební kytice. Nezkoušíte si ji udělat samy?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo nezkoušíte udělat si kytici samy. Napadlo mě to dneska v supermarketu kde jsem viděla balení deseti růží za cca 50 Kč, přitom v květinářství mi bylo oznámeno, že cena jedné růže je 40 Kč....to je celkem nepoměr. Takže bych nakoupila v květinářství jen frézie a zkusila je svázat dohromady s těma supermarketovýma růžema. Je v tom nějaký háček? Je mi jasné, že nevydrží tak dlouho...ale popravdě je mi celkem jedno jestli mi kytice uschne druhý nebo pátý den po svatbě :). A už mě štve jak každá věc, která má před sebou napsáno "svatební" stojí desetkrát tolik co normálně.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Lin, mne kyticu viazal môj manžel a bola nádherná. síce povolaním je niečo úplne iné, ale má s kvetmi prax, takže sa takto rozhodol. Kvety bral ale z veľkoskladu a teda rozhodne by nebral nejaké supermarketové. je to úplne iná kvalita, tenké stonky. sledovala som ho pri výrobe mnohých kytíc a musím teda povedať, že to nie je tak jednoduché, ako by si človek myslel, hlavne kvetinár používa špeciálnu úchytku, ktorá tam má schovaný florex-tj. hmota podobná špongii, ktorá drží v sebe vodu. neručila by som za životnosť kytky, ktorú by si vyrobila sama... možno len pár hodín. dá sa ušetriť na iných veciach. za kytku ale musíš tých 2000,- asi počítať...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj, já se neodvažuju, ale jinak bych do toho šla. Řešíme stejný problém s prstýnkama. Nechci za prsten dát jednou tolik jen proto, že je snubní.. KOupíme si skoro stejné jako snubní, ale za poloviční cenu... :-) V okolí plativi všichni cca 2000 Kč za kytku, pro muže, pro maminky a na auto..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
2000 za kytku mi přijde až moc většinou se do 1500 vejdete v každém květinářství teda pokud neni květina sama o sobě drahá
Odpovědět
@lin18 hodně jsem supermarketové růže kupovala, takže mám s nimi celkem zkušenosti. Tyhle růže jsou pěkné jen ten jeden den, kdy jsou čerstvě v prodeji, druhý den už začínají konce okvětních lístků hnědě osychat, květy už vzhledově ztrácejí na svěžesti. Pokud je budeš zkracovat, tak skoro polovina květů do druhého dne mívá zklopenou hlavičku, prostě už vadnou, protože po zkrácení už dobře nenasály vodu. Určitě je nedoporučuji do tvé kytice, maximálně je můžeš použít jen na výzdobu stolu nebo jinde, kde tolik nebude vadit, že nebudou 100%ní. Raději si i ty růže kup v květinářství, myslím že 10 bude na tvoji kytici stačit, takže za ně dáš 400kč a i tak to budeš mít levnější, než když bys ji u nich nechala vázat.
Odpovědět
Ještě dodám, že pokud se kytice váže normálně, nevypichuje se do florexu, tak to není tak moc těžké. Je dobré se podívat na nějaké videa třeba na youtube, jak se květiny mají k sobě postupně přikládat, aby se udělal kulatý tvar. Třeba si to vyzkoušej několikrát na těch levných supermarketových.
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 Přesně si teď trefila hřebíček na hlavičku, všechno co je svatební je šestkrát dražší. Což mě hrozně štve! Kytici si budu dělat sama, ale mám to celkem jednoduché chci mít levanduli převázanou bílou/krémovou saténovou stuhou. Levandule je ale držák, takže čerstvá vydrží pěkná podle mě nějaký ten den. ;) Zkoušela jsi najít velkoobchod? Přítel mi tam jednou kupoval růže a byly to nejkrásnější růže, které jsem viděla. Kam se hrabou květinářství ;) Teď vidím, že tohle téma je víc jak tři roky staré ;)
Odpovědět
Já si nechávám dělat kytici umělou ze stuh a bižuterie. Cena je sice skoro stejná jako za živou, ale já, maminka i svědkyně jí budeme mít na památku. http://www.fler.cz/zbozi?where=zbozi&...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj, já jsem si kytičku vázala sama i korsáž pro ženicha. I kytičky pro družičky a maminky. Je potřeba si v květinářských potřebách koupit drátek a zelenou lepící pásku, mě to prodala paní v květinářství, a potom stuhu na zakrytí. Myslím, že kulatá kytička se zvládnout dá Co se týká cen, máš pravdu, 'svatební' znamená mnohdy několikanásobně dražší. Ať už se rozhodneš jakkoli, přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem si dělala sama :-) Cena celkem 200,- za svatební kytici pro mě, pro matky, pro ženicha do klopy a ještě mi zbylo na udělání házecí kytice:-) Moje svatební - viz foto. a manželova klopa :-)
Odpovědět
Já jsem vždy chtěla kytici z šeříku.Večer před svatbou stačilo dojít na zahradu, natrhat a ovázat stuhou.Musím říct, že všechny kytice , tak i na stole vypadal šeřík nádherně.
Odpovědět
Ahoj, mě bude vázat kytku maminka, která je výtvarnice. Květiny z části objedname v květinářství, z části natrháme v přírodě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?