Modrá svatební kytice, prosím poraďte :).

Ahoj všem. Budu mít srpnovou svatbu a jako barvu svatby jsme vybrali světle modrou. Kytici bych chtěla ladit do modra (nejen do světlé modré). Našla jsem tady na beremese tuto variantu. Nevíte, kolik tak může stát? Nemáte případně tip na jinou modrou kytici - ale přírodně modrou (žádné modré růže atd., z toho mám husí kůži) :). Moc děkuji všem :).
Odpovědět
1
2
@lucik_k Ta cena bude různá ve větších městech asi dražší v menších levnější. Myslím, že to bude kolem 1000 -1500 kć. Ty modré kvítka jsou hortenzie a (myslím) frézie.
Odpovědět
@radkaja děkuji za odpověď, snad to bude kolem těch 1500-2000 Kč :)..jsou to údajně hortenzie a květy agapanthus :)
Odpovědět
Profilova fotka
pár inspirací v modrých barevných tónech :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucik_k jenom drobne varovani, neni modra jako modra a dohodni se floristkou, nektera modra muze jit do fialova u hortenzie. Jukni do meho alba, mela jsem kombinaci zelenou, modrou a pavi peri. Komplet kvetiny jsem mela za 5,5 tis (moje, svedkyne, maminky, babicky, korsaz a dve vazby na stul).
Odpovědět
Profilova fotka
možností je veľa... tu je zo pár mojich obľúbených, ale záleží, ako chcete ladiť celú svadbu... či elegantne, alebo ako garden party a tak vôbec... pozri, možno sa ti niečo zapáči :) http://assets.inarkansas.com/21996/br... http://www.thealternativebride.com/wp... https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/... http://handspire.com/wp-content/uploa... http://www.pinkous.com/wp-content/upl...
Odpovědět
@marketaaj já právě vím, proto jsem i slevila z nároku na světle modrou, ale určitě musí být modrá :)..děkuji za upozornění, řeknu výslovně floristce, že hlavně nechci fialovou, snad když to bude vědět předem, tak se podle toho zařídí :)
Odpovědět
@modrokvet ta 4. a poslední kytička jsou úžasné, ta poslední nejkrásnější :)..moc děkuji za fotografie :)
Odpovědět
@petra_spinel moc děkuji za fotky :)..nejvíce se mi líbí: http://handspire.com/wp-content/uploa... .. budeme mít spíš takovou jednoduchou, elegantní výzdobu sálu a téma je světle modrá a bílá :)..nicméně jsem si říkala, že u té kytky vyloženě nelpím na to, že musí být světle modrá, ale hlavně aby nebyla do fialova :)..ty světle modré jsou stejně nejkrásnější, takové jemné a něžné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucik_k súhlasím.... pôsobí to veľmi nežne a príjemne. a poprípade teda možno i niečo v tomto duchu :) http://s4.weddbook.com/t4/1/9/7/19766... https://19fe8458de3b63a94f81-1ed88f26... http://image.rakuten.co.jp/sroad/cabi... alebo niečo netradičné, čo sa mne osobne veľmi páči https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/... - sukulenty sú niečo originálne :)
Odpovědět
@petra_spinel WOW, ta poslední je nádherná :)..sukulent? a to se dá vůbec sehnat? jsem ohledně kytek vážně neznalá :)
Odpovědět
@petra_spinel jéé, dívejte, co jsem ještě našla : http://www.sittinginatree.co.za/wp-co... :)..to je nádhera :)..ale asi to moc nepůjde ke stylu mých šatů :( (mám je tu v albu)
Odpovědět
Profilova fotka
a šaty budeš mať teda tie, čo máš v albume ako posledné? lebo úprimne, v tých vyzeráš podľa mňa najlepšie a mám vyštudované návrhárstvo ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
so succulentami by nemal byť problém... a táto je tiež nádherná http://static.weddingchicks.com/wp-co... ale je pravda že k tvojim šatám by to chcelo asi skôr niečo menej alternatívne a viac elegantné... možno niečo s tými hortenziami... tie sú super a dlho vydržia... nič, na dnes to balím... i zajtra je deň :-)
Odpovědět
@petra_spinel ano, šaty budu mít ty poslední :)..uff, tak jsem ráda, že jsem vybrala dobře :D (teď už "jen" zhubnout)..právě, toho se taky bojím, že by to k šatům nebylo ideální :/..sice jsem chtěla zůstat o bílo modré kombinace, abych ladilo se svatbou, ale něco takového je taky nádherné: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.ne... no nic, nebudu vás tu otravovat, každopádně moooc děkuji za všechny fotky, rady a inspiraci :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucik_k Tady ještě světlemodrá inspirace spolu s bílou (hortenzie a pivoňky) - ta byla má :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Posilam jako inspiraci svoji svatebni kytku. Take jsme ladili svatbu do modre :-)
Odpovědět
@modrokvet @petra_spinel @svatbaspribehem @kamili Tak jsem schválně byla ve 3 květinářství a ukazovala podobné kytičky jako svou představu a skoro všude mě od toho odrazovali :(. Že u hortenzie je v jednom květu více barev a bude se to tlouct a že modrá nic moc, ať jdu do klasiky. Nejhorší z toho je, že mi nutili samé převislé kytky, že se to ke mně hodí, že jsem vysoká (175 cm), což nechci v žádném případě, protože se mi převislé vůbec nelíbí. Ach jo! Taky prý kytky nejdou ke stylu mých šatů, přikládám foto. Co myslíte? Mám se na to vyprdnout a jít do klasiky? Nebo mám na modře laděné kytičce trvat? Hodí se vůbec něco takového k mým šatům? Moc děkuji za rady!
Odpovědět
Mám také svatbu v srpnu. A chci modré hortenzie a růžové růže.
Odpovědět
ahoj, podle mě, jde v pohodě i kytice kulatá. pokud ti nutí převislou, kterou fakt nechceš, šla bych jinam, třeba i do jiného města (bydliště ženicha, svědků nebo kteréhokoliv jiného svatebního hosta, aby v den svatby byla přímá spojka ;)) co se týká barev u hortenzie, je pravda, že může přecházet v barevnosti třeba z modré k zelenkavé, což by ale nemuselo vadit nebo k růžové, ale dají se vybrat i čistě modré, akorát třeba mohou být dražší, pokud nebudou zrovna snadno k dostání na květinové burze ( což se třeba může stát - jeden týden jsou a druhý týden zrovna ne) pak je dobré mít záložní variantu (jinou modrou kytku) z modrých jsou ještě moc pěkné ostrožky (ale jsou i do fialova, takže trvat na modré). pak ten Agapanthus. případně Iris. Eryngium - takový bodláček do modra. dá se říct, že všechny kytky v modré mají variantu i do fialova, takže by možná nebylo od věci zkusit objednat kytici v podobném duchu třeba někomu k narozeninám nebo tak a ověřit si, jestli v květinářství jsou na stejné vlně jako ty :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucik_k upřímně nechápu, proč by k vám nemohly jít hortenzie. Ano, mívají x odstínů, ale tak snad z naskladněných x kusů jsou schopní najít do kytice 2-3 stejné?! Do převislé bych nešla (taky se mi nelíbí), blbě se s ní manipuluje, blbě se odkládá. Nevím, proč by ke stylu šatů nešla - stačí jen udělat vazbu trochu volnější a ne tak přísně kulatou a nechat na držení o kousek delší tak, aby čouhalo "zelené" a nepřekrývala omotávková stuha i stonky. Pokud nejsou s to udělat kytku podle vašich přání, poohlédla bych se jinam.
Odpovědět
@jahodova9 @esufi Taky se poohlédnu jinam, chtěla bych prostě něco takového. Nemyslím si, že by se to se šatama vyloženě tlouklo. Je možné, že by mi vzhledem k tomu, že jsem vysoká, převislá kytka slušela, ale mně se prostě nelíbí a nechci se do toho nutit :(. Spíš mě zarazilo, že opravdu ve 3 květinářství mě od toho šíleně odrazovali, tak jsem se chtěla zeptat na názor, jestli nejsem jen já zaujatá.
Odpovědět
@lucik_k Dobrý den, vezmu to od konce: šaty jsou hezké, nevidím důvod, proč by k nim neseděla kulatá kytice :-), pravda - jste vyšší, takže by ji prodloužení slušelo (myslím tím prodloužení klasické kulaté kytice z úvazku např. travinou či nadrátkovanými drobnými květy hortenzie, jež je možné provézt i z vrcholu kytice a stonek nechat krátky). Niméně, pokud se Vám prodloužené kytice či dokonce převislé nelíbí, nenechte si je vnutit. Taktéž bych se nenechala odradit o hortenzií, není pravda, že se barvy budou tlouct a ani to, že modrá je nic moc. Hortenzií je velká barevná škála a modrý květ je opravdu krásný, jen musí floristka objednat ten správný. A kombinace několika odstínů modré např. s bílou je také zajímavá. Z modrých květin lze použít agaphantus, trachellium, modřence, campanula, orchidej vanda, poměnky, africkou fialku, bodláky, chrpu, anemonky, delphinium, hyacinty, ladoňky, iris, modro-fialkové pak frézie, šeřík, modro-bílé gladioly....Na výběr je toho opravdu spousta, záeží na dohodě s floristkou, její kreativitě a dostupnosti druhů v čase svatby....Pak už nic nebrání tomu, aby jste měla kytici v barvě, kterou si přejete ;-) PS: cenově záleží květinka od květinky, průměr by měl být okolo 1200,-Kč
Odpovědět
Zde máte kytku s Hortezii http://www.deluxeflowers.cz/UserFiles...
Odpovědět
Profilova fotka
urcite hortenzie
Odpovědět
Profilova fotka
K vašim šatům by se podobná kytice s jemnou modrou krásně hodila :-)
Odpovědět
@delafleur moc děkuji za krásný, informacemi nabitý komentář ! :) snad tedy najdu někoho jiného, kdo mně a mým přáním vyhoví a s modrou kyticí to nevzdám :)
Odpovědět
@lucik_k není zač :-), věřím, že najdete....ještě jsem zapoměla levanduli, nigellu, statici lemonku, osteospernum (nadech omodra)...a k odkazum na kytice výše rada - pozor na umělý material
Odpovědět
@lucik_k nejste zaujatá, nenechte se znechutit. Určitě na dobrou floristku narazíte. Pokud vám nejde o vyloženě modrou, tak světlejší modrofialové jsou i frezie a eustomy. A určitě víc barev v květu hortenzie není problém, spíše naopak.
Odpovědět
Profilova fotka
@delafleur konečně informace, které se nemůžu v žádných "chytrých" svatebních knihách dočíst! Díky díky díky!
Odpovědět
@lucik_k @esufi Dobrý den, pro inspiraci posílám pár obrázků kytic ze zahraničních webů s použitím modrých květů...Hezký den. Žabková
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?