Květinová aranžmá v srpnu, co vyjde nejlaciněji a pěkně?

Bývalé nevěsty a floristky, prosím vás, chtěla jsem mít jako hlavní květiny na svatbě pivoňky, bohužel mi bylo řrčeno, že v polovině srpna budou pivoňky strašně drahé a těžko k sehnání, proto uvažuju, kterými květinami je nahradit.... Chtěla bych svoji kytku, kytku pro maminky a svědkyně a dekorace stolu a obřadního místa vše v bílé a lehce růžové.. poradíte mi prosím vás co by v termínu 18.8 vyšlo nejlaciněji a bylo to pěkné? děkuju vám moc...
Odpovědět
pivoňka v srpnu stojí ccá. 130,- Kč., ale hlavně kvalita nic, moc. Každá květina chce svoje ;-) Vybírat květiny podle ceny je nesmysl, obejdi květinářství a podívej se co a jak dělají, jaké mají vazby, styl a kvalitu (čerstvost) květin. Ano, kvalitní florista je dražší, ale, myslím, že investice se, vždy vyplatí :-)
Odpovědět
No já o tom taky uvažuji jak @ariana7 těch kytek je kvantum, co budeme potřebovat a ne že by na ceně v tom množství až tak nesešlo. Taky se bereme v srpnu. Do kostela chceme bílé gladioly a na stoly asi astry a jiřiny (pokud to není totéž :) v pastelových barvách, nebo luční kytky..
Odpovědět
mečík je krásný, hezké je doplnit ho výraznějším květem, třeba lilie. Do kostela, raději v bílé barvě. Velká ikebana před oltář stojí asi 2000,-
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
No, u mě je čerstvý odhad ceny je 80 kč za jednu. Takže jestli těch kytek nechceš moc, tak to jde. Já za jednu svatební a dvě malé pro maminky plus korsáž mám strop na 2500,--. Jinak zbytek dekorace vyřeším pěknýma umělýma - těch si pak užiju i dál, a kdyžtak je doplním živou trávou nebo něčím a je to :-) . Ale jestli má někdo tip co vypadá podobně a vychází líp sem s ním :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych možná uvažovala i o karafiátech, vím, že floristky je mají rády, protože vydrží a jsou levný. Na naší svatbě z nich měla kytku maminka ženicha, vydržely parádně a kytka se mi nakonec líbila víc než ta moje, která navíc už odpoledne byla ko. Viděla jsem z nich krásný kytky i tady na beremku. A to jsem k nim měla původně hodně negativní přístup :)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s @baryskaa, karafiáty jsou krásný a dají se z nich udělat nádherný kytky, u kterých málokdo pozná, že to je je vůbec karafiát:-):-) já jsem z nich měla kytku k promoci a všichni se ptali, odkud mam tak krásný pivoňky :-p :-D :-p :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No pravdou je že pivoňky byly k sehnání koncem června a od té doby už jsem je na velkoobchodě neviděla, jejich cena se v té době pohybovala kolem 50kč. Jejich nevýhodou je že v teple rychle rozkvetou a vadnou, proto vám je asi nedoporučovaly v květinkách na polovinu srpna. Nahradit se dají v tonu lehce růžové příp. již zmiňovanými karafiáty, třeba v kombinaci s hortenzií nebo se dají použít také růžové jiřiny. a také existují růže které mají květ podobný pivoňce. jsou dražší, ale krásné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Karafiát, gerbera, růže
Odpovědět
Profilova fotka
karafiáty, růže , gerbery a ostatní zboží nabízím za atraktivní ceny . Ale co se týká levného sortimentu mohu nabídnout: růže , gerbery , chryzamtémy , karafiáty ,jiřiny .
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím jak kde se pohybují ceny květin ale já si vybrala růže budou tam dvě barvy 15ks bude vypichovaná, původně měla být červená s krémovou ale přehodnotila jsem to po návštěvě floristky-takže barva bude poměrančová s bílou,kytice bude do slzy s převisem asi 10cm,pro maminky 3 karafiáty budou žíhané,svědkyně stejnou jen malou kytičku jako já,korzáž pro ženicha s růže,převislá kyice na stůl v podobě mé kytice jen dělaná podoně jako do lodičky a 4 malé bobečky na ozdobu stolu,12x myrta a ozdoba na auto věneček z myrty 10ks,- celková přdběžná cena je 2400 až 2800,což není zase tak velká suma.Ještě jsem asi měla podotknout že jsem si byrala floristku ve vetším zahradnictví né v normálním obchodě.Pokud potřebuji květiny na jakou koliv příležitost volím zahradnictví vždy ceny jsou tam opravdu přijatelnější.Samozdřejmě ale záleží na vkusu a vaší volbě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?