Komu všemu v rodině větší vývazky?

Profilova fotka
Ahoj, mám několik otázek a zajímá mě váš názor: 1. korsáž pro ženicha je jasná. Ale co vývazky pro rodinu a svědky? Dává se trochu jiný a větší vývazek? Pro hosty mám klasické mašličky, ale rodiče a svědci by měli mít něco trochu víc? Třeba s květem? Jak jste to měli nebo budete mít vy? 2. Na svatbě bude z rodiny jen rodiče a sourozenci s dětmi a děti přítele z prvního manželství. Měli by všichni mít "bohatší" vývazek? 3. Zajímá mě názor, ale ne urážky typu to bych neudělala, to je od tebe blbé atd,.. Nebudu dělat kytičky do ruky pro maminky. Mně to přijde divný. Neoháním se tím, že je to můj den atd... ale nebudu mít družičky, které by kráčely přede mnou, nechceme pro nás "trapné" krmení jednou lžící a svázání obr bryndákem atd. A prostě mi přijde divný aby tam maminky měly kytku jako já, byť v menším provedením. Stejně je to na 20 min na obřadu a pak už to mít ani nebudou. Navíc moje mamka bude mít při obřadu naši osmiměsíční dcerku, takže by ani kytku nedržela. Proto, když jim nebudu dělat kytky, chci aspoň větší vývazek, než jen nějakou mašli, že by u toho byl jeden květ, co budu mít v kytici. Ale právě nevím, komu všemu to tak nechat navázat. Rodičům a i sourozencům a jejich dětem? Děkuji za názory.
Odpovědět
Ahoj :) Co jsem videla u jinych, tak ano, rodice mivali vetsi vyvazek (nebo bohatsi) nez zbytek svatebcanu. Detem z pritelova prvniho manzelstvi bych asi nechala udelat taky nejaky "lepsi", prece jen je to ta nejblizsi rodina. Ten napad s kytkou neni vubec spatny. A co se tyce kytek do ruky, tak je to jen na domluve. My je nasim maminkam urcite delat nebudem. Kdyby vase maminky moc neco takoveho chtely, tak bych asi popremyslela spis o takovych tech kvetinovych "naramcich" na ruku (aby mela Tvoje maminka volne ruce na dcerku :) )
Odpovědět
Zdravím ;) .. my jsme třeba měli korsáž pro ženicha a o trošku menší korsáž pro mého svědka + náramek na ruku pro ženichovu svědkyni. Vývazky měli všichni svatebčané stejné a obě naše maminky měli každá menší kytičku do ruky ;). Když však bude tvá maminka chovat dcerku tak třeba nechejte udělat ty náramky na ruce, ty vypadají moc hezky a nezavazí. U ostatních hostů bych to zase asi tak neřešila...jak si sama napsala, je to na 20 minut na obřad. A ještě poznámečka...píšeš, že nechce urážky atd...ale pak hned za tím píšeš "pro nás trapné krmení jednou lžičkou"...přijdou ti divný kytky pro maminky...sama tím urážíš ostatní co tohle prostě chtěli. Každá má nějakou představu o svatbě, ale nikdy žádná nebude ta "správná" a "nejlepší". Prostě je to jen o lidech ;) Naše maminky si třeba kytice schovali....a z vzájemného krmení lžičkou jsou jedny z nejhezčích fotek :D
Odpovědět
Profilova fotka
@galikl je to trapne pro nas, protoze nam davno neni dvacet a pritel je o dost starsi. To ze to ma nekdo jiny, je mi jedno a neposmivala bych se mu. Kazdy si udela svatbu podle svoji chuti.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím :-) ano, je to tak. V dnešní době už nejsou nějaká striktní pravidla kdo má mít co. Je to jen na domluvě. A to platí i pro květiny pro maminky. Většinou všechny tyto kytice mají nějaký svůj historický význam a každá svatební floristka by vám to měla být schopna říci. Už jen proto, že by nevěsta měla vědět, proč si tam ty květiny má :-) Že to není jen z toho důvodu, že jsou krásné na fotkách :-) I když to je taky krásný důvod. Význam kytic pro maminky je, že se dávají maminkám jako poděkování za výchovu. Ale samozřejmě, že toto nikoho nezavazuje k tomu, aby se kytice dávala. :-) Pokud se jedná o maminku a květinový náramek - ve vašem případě bych to nedoporučovala..bude mít v ruce vaši dcerku a náramek by to nemusel přežít. To samé o nějaké zdobnější korsáži, pokud bude mít malou na rukách. Asi by to taky nemusela přežít :-) Krásný den přeji a užijte si přípravy, Marcela Pobořilová
Odpovědět
Profilova fotka
@kytice_s_pribehem Ano, dcerka bude mit 8 mesicu a uz ted je to chmatalka, takze by kyticka opravdu neprezila. Podekovani rodicum mame vymyslene neco jineho. Takze ne ze by jsme rodicum nechteli podekovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?