Rovnátka - jak dlouho před svatbou?

Profilova fotka
Zdravím nevěsty, víte některá, jak dlouho se musí nosit rovnátka? Stačí to rok? Potřebovala bych srovnat, ale nechci mít zdrátovanou pusu na svatební den... Díky za odpovědi!
Odpovědět
Záleží jakou vadu mas, ale většina lidi je ma minimalne dva roky. Já je nosím taky a na svatbě je budu mít, domluvila jsem s doktorkou ze mi těsně před svatbou sunda vsechny drátky a zbydou mi na zubech jenom průhledné zámky (ty sice taky trochu vidět jsou ale ne tak moc, navíc nemám ve zvyku házet americké úsměvy). Klasické kovové zámky by ale mely jít sundat a zase nasadit, i když bych se na to radši zeptala přímo na ortodoncii.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju! Budu si muset k té zubařce zajít, přemlouvám se do toho už strašnou dobu, ale on je to docela ranec za ty rovnátka...
Odpovědět
@katevonf Přesně jak píše alen_ka - záleží jakou vadu máš. Někomu stačí rok, ale většinou je potřeba mít je déle. Já už je rok mám a na svatbu je budu mít určitě ještě také. Mám také ty průhledné a nejdřív jsem se také děsila toho,že je budu muset mít na svatbu, teď už jsem si na ně tak zvykla,že mi to ani tak hrozné už nepřijde. Jinak @alen_ka super nápad s tím sundáním drátků, o tom popřemýšlím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak píšou slečny výše, záleží na tom, jak závažná je vada. Rovnátka můžeš mít 5 let, ale i 2 měsíce, průměr je zhruba 2 roky. Já jsem je nosila 2 roky, ale měla jsem velký předkus a některé zuby hodně křivé. Před 2 týdny jsem si je nechala nasadit znovu, protože se mi předkus rozjel a doufám, že se to do července stihne - doktorka mě tedy přesvědčovala, že by se to stihnout mělo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem :) Musím to vyřešit, rozhodně se nechci vdávat se zubama tak, jak je mám teď...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak já mám rovnátka naštěstí už za sebou, měla jsem tzv.. samoligovací-zrychlovací tzn zkrácení o cca o 1/3 než je běžná doba, ale u každého je to individuální, tyhle rovnátka jsou za příplatek tenkrát to bylo 2000,- za jednu čelist a když to tak spočítam celkově jsem za rovnátka včetně spešl kartáčků dala 40.000,- bylo to v roce 2012 a ještě mi k tomu dělali implantát, který vyšel na 28.000,- :-))) takže cena pomalu jako za jednu svatbu:-))))))
Odpovědět
@endy85 měla jsem to úplně stejně, taky jsem se toho ze začátku děsila a pak už mi to bylo čím dál víc jedno :-) navíc jsem zjistila, že někteří mí známí si až po docela dlouhé době všimli, že je vůbec nosím :-) je docela škoda odkládat léčbu kvůli případné svatbě nebo odkládat svatbu kvůli rovnátkům, je to v podstatě celkem banalita
Odpovědět
Pokud nechces mit rovnatka na svatbe,tak bych je resilz az po. Kamaradce je slibili na pul roku a mela je dva roky:-)
Odpovědět
Rovnatka jsou většinou opravdu dele jak rok. Ale byla jsem u fotogravky v době kdy jsem rovnatka měla a pořád chtěla ať se usmeju. Řekla sem že nechci právě kvůli rovnatkum, řekla mu že nevadí že to se dá v pohodě odretusovat, hlavně aby fotka působila přirozeně, což pro mě je úsměv bez ohledu jestli mám něco schovavat nebo ne. A to jsem mela ty klasické stříbrné, takže pokud bys měla průhledné a ještě na den D bez dratku tak by to pro fotografa neměl byt žádný problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem si nechala loni v květnu dát rovnátka, tehdy mi řekl doktor, že je budu mít rok a půl - měli jsme v plánu se vzít letos v červnu, ale kvůli tomu jsme to posunuli. No a na konci března už jdu na sundání, takže bych ten letošní červen i stihla :-) No, co už.. Mám teda ty kovové, ale je fakt, že na spousty fotkách ani nejde vidět, že je mám, takže pokud si dáš ty keramické, tak si myslím, že i kdybys je měla, nepůjde to vůbec poznat ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?