Co s akné - nechci být škaredá nevěsta

Ahoj nevěsty, měla jsem zkoušku líčení , bylo to krásné, ale akné nejde zamaskovat ani tunou makeupu :-( Bojím se , že budu škaredá nevěsta. Svatba za 14 dní :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Mi hodně pomohl Syoss levandule :-)
Odpovědět
@jenny_s zkus nám sem dát fotku, já mám taky problém se špatnou pletí, ale make-up to zakryl a na fotkách se to dá ještě trochu vylepšit.. jistě budeš hezká nevěsta a jestli máš problém s pletí teď, tak nikdo nečeká, že ve svatební den budeš mít pleť jak porcelánová panenka, všichni tě znají a budeš se líbit, uvidíš, posílám srdíčko :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky je škoda,, že si sem nenapsala dřív, třeba bychom ti poradily více.. Ale vložit sem fotku je dobrý nápad.
Odpovědět
Profilova fotka
kamarádka byla u doktorky na kožním a ta jí dala nějakou antibiotikovou mastičku. Bohužel nevím jak se jmenuje. Ale je absolutně spokojená, říkala že výsledky jsou vidět za týden. Tak se zkuste poptat ;-)
Odpovědět
Mě kosmetička doporučila natírat se 14 dní dopředu alpou - vysušuje pleť a potom tak po hodině se namazat krémem a pokožku zvláčnit ;-) je dobré dělat nejem obličej, ale také dekolt a ruce
Odpovědět
Profilova fotka
@janca188 Alpou???? No já nevím....mně přijde, že právě čím víc budeš tu pleť vysušovat, tím víc se bude mastit. Pokud se jedná jen o poťupání pupínku, tak ok...ale celý obličej se mi nezdá. @jenny_s Máš na mysli akné jako takové ty podkožní boláky nebo prostě jen pupínky?
Odpovědět
podkozni jen nekdy, většinou mam prave hezkou plet s par pupínky, ale jak se blizi svatba prijde mi, ze pribyvaji a pribyvaji :-( Takové to typické akné nemám, ale i tak mne to trápí. Kazda nevesta by chtěla byt dokonala :-)
Odpovědět
@duckie Taky si myslím, že to není dobrý nápad...Nemám sice pleť nějak extra špatnou, ale dokud jsem používala přípravky s alkoholem a snažila se to vším možným čistit, tak to bylo ještě horší...Teď nepoužívám nic, kromě čisté vody na mytí a natírám se meruňkovým olejem, paradoxně pleť mastná potom vůbec není a zlepšení je viditelné :-) @jenny_s Ale je fakt, že švagrová s tím měla velké problémy (velké boláky) a taky ji dala kožní nějaká antibiotika jak v masti tak prášky a zlepšilo se ji to fest. Takže záleží, jaký konkrétní problém máš ty. Držím palce, ať to vyřešíš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenny_s Tak pokud je to takhle, tak bych se na to zaměřila "zevntiř". Hodně zdravá strava, žádný čokoládičky (mám zkušenost ze sebe, že když to přeženu a zfutruju kde co....dá mi to ten xicht pěkně sežrat), dost vody a pak to řešit jen lokálně. Když už se mi objeví nějaká podkožní obluda - pomáhá mi ichtoxyl na noc a pak přes den vysušovat jen ten pupínek něčím (v mým případě třeba takovou tyčinkou od Ryoru). Třeba všeobecně vychvalovaný micerální vody mi způsobily na obličeji hotovou paseku. Používám je večer, před mytím, aby se otevřely póry, vytáhly nečistoty a "vsála" do nich výživa. Ale ráno? Ty kokso...otevřený póry...pěkně parádička se mi v nich všechno usadilo, no la bomba, vážně. Takže já ráno dočišťuju Jarischovým roztokem (aneb za málo peněz hodně muziky) a večer micerálka. Jakmile se celýho obličeje dotknu něčeho s alkoholem.....tak jsem do rána tak mastná a hlavně opupínkovaná, že je to na pytel přes hlavu. No a mně nejvíc pomáhá sluníčko....nesmím to přehánět, protože se opaluju extrémně dobře...takže se cmudit venku každej slunnej den, tak vypadám jak indiánská babička (v kombinaci s těma bílýma šatama fakt šlágr), ale prostě jakmile začne být hezky, mám pocit, že je všechno lepší. I xicht :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie .... micelárka ne micerálka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
chápu tě, dokud jsem nevysadila prášky tak jsem měla pleť dobrou, teď si nadávám, že jsem s tím nepočkala až po svatbě :-( mám pupínky hlavně na čele jak začínají růst vlasy a v dekoltu, ale snad to nějak zamaskujeme...
Odpovědět
Profilova fotka
@jenny_s napravit plet behem 14 dnu je celkem tezke. snaz se vyradit sladke, omezit mlecne vyrobky z kravskeho mleka, pecivo, alkohol, pit hodne ciste vody. a nerypat si do toho! jinak na lokalni bolacky staci na noc obycejny Pityol. potirani Alpou nebo cimkoliv s alkoholem jeste vice vysusuje, cimz stimuluje dalsi produkci kozniho mazu. za me osobne nemuzu doporucit ani opalovani, mne se po slunicku plet zhorsuje. nicmene nestresuj se akne, budes krasna tak jako tak. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, mám taky hodně mastnou pleť a vždy alespoň jeden ošklivej pupen. Pokud nemáš vyloženě ošklivé akné po celém obličeji, prášky ti kožní asi nenapíše. Já si k doktorce zašla 14 dní před svatbou a předepsala mi mastičku - Duac Gel. Od chvíle, kdy ho mažu mi nenaskočil ani jeden pupínek. A pak ještě sluníčko, to je nejlepší lék. Já chodím z práce, když už je slunce za kopcem, tak jsem zašla párkrát na solárko, pro jednou to snad neuškodí.
Odpovědět
Já už tento problém řeším déle. Chodím i ke kosmetičce půl roku a nevidím bohužel žádné zlepšení. Teď jsem dostala doporučení od jedné paní na přírodní kosmetiku, tak uvidím jaké budou výsledky :-) každopádně dekuji za podporu, a náš den D si hodlám užít !! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenny_s pomahaj kortikoidy ale je to humus, takze draha dan..netrap se, budes krasna nevesta i s nedokonalou pleti, ktera z nas ji ma dokonalou? ;-)
Odpovědět
Pokud se vdavas za dva tydny, nedelej s pleti nic. Akne opravdu snadno a rychlepodrazdis a muze se snadno zhorsir. Oproti tomu lecba je dlouhodoba a kolisava. Nevim, jak moc spatne akne mas, ja mela opravdu velmi spatne, cela loziska vystoupleho akne, sposta bolesti, no hnus. A presto jsou vizazistky, ktere to dokazou zamaskovat. Sice nebude plet rovna, ale bude barevne sjednocena a bude tak zneutralizovana, ze hrbolky nebudou napadne. Takze radim opravdu velmi kvalitni vizazistku. Co se tyka lecby, tak prvne doporucuji navstevu kozare, ne kosmeticky, dal pouzivat neparfemovanou oil-free kosmetiku. Z me zkusenosti muzu doporucit vynechat z jidelnicku veskere mlecne vyrobky,pro me je to zazrak. Naopak nejhorsi zkusenosti mam s prirodni kosmetikou.
Odpovědět
Profilova fotka
hlavně nešahat... nemačkat, nesahat si na obličej, to si pak člověk roznese bakterie i do ostatních pórů. Tuna make-upu moc nepomůže, spíše zelený korektor a na to teprve make-up. Dělala to tak ta kosmetička? Ono to pak zneutralizuje tu červenou barvu toho flíčku. A jinak zkuste poprosit alespoň fotografa, aby to akné vyretušoval, vůbec se nestyďte o to říct, aby byly hezké fotky a vzpomínala jste na svatbu, ne na akné. Abych trochu přispěla vlastní zkušností, kdysi jsem měla akné a opravdu hrozné. Asi tak hrozné, že by nešlo ani vyretušovat :-(. Kožní mi nepomohla, pořád mi psala přípravky s alkoholem, které problém jen zhoršily, protože moje příčina byla jinde. Jednou, když se mě 4 letá holčička zeptala, co to mám s obličejem, to už byla poslední kapka a nechala jsem si napsat HA. Ta mi hlavně pomohla, ale také pomohla mast Aknemycin, kterou jsem dostala od doktorky (kupodivu ne od kožní) a ta pomohla taky. Nicméně každý má tu příčinu jinou, já jsem měla příčinu v hormonech. Kvůli onemocnění musím brát doživotně hormony, bohužel ty, které nejsou HA, způsobují těžké akné, takže moc na výběr nemám. Ale hodně lidí má akné ze stresu nebo ze špatné stravy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Jo ze stresu se mi dela take, ve skole pri uceni to bylo hrozne, pak mi ale pomohl odbornik a mam od toho uz pokoj
Odpovědět
A to ti pomohl jak? Prasky nebo nejaky zakrok, je toho ted hodne prave a nevim jak si vybrat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Na jaky zakrok tedy dochazite? Jsou ucinne?
Odpovědět
Na akne, dosti ucinny chemicky peeling, nepremyslis?
Odpovědět
Urcite bych na nej zasla, take sem o tom hodne premyslela, nemohla jsem se porad dokopat, nakonec mne mamina obejdnala do Amaryllis centrum a klepu se do hlavy ze jsem tam nezasla drive!
Odpovědět
Dobrý den. Hrozně mi pomohl Zynerit, který mi předepsal obvodní lékař. Je to taková vodička, kterou se akné potírá. Ale to je spíš informace po svatbě, protože po namazání je to několik dnů, možná týdnů horší a pak se to několikanásobně zlepší, ke konci aplikace jsem neměla akné vůbec. Doporučovala bych teď neexperimentovat (před svatbou se to nevyplatí, když něco nemáte ozkoušené), hodně pít, hydratovat, hlavně žádné slupovací masky, které podle mých zkušeností pleť víc podráždí. Držím pěsti, určitě vše dobře dopadne a v den D to bude bezva... A budete krásná nevěsta.:-)
Odpovědět
Ještě mi jedna známá, co se zabývá dermatologií doporučovala nechodit před svatbou ke kosmetičce na hloubkové čistění pleti. Pleť pak může být ještě víc podrážděná a pupínky se můžou zhoršit. :-) Make-up dělá zázraky a vše bude dokonalé.
Odpovědět
Omlouvám se, ta vodička se jmenuje Zineryt. :-D Prohodila jsem i y.
Odpovědět
A o jinem zakroku jsi tedy nepremyslela, kdyz uz jdes k nim? amarylliscentrum.cz/zakroky-a-technologie/problematicke-oblasti-vase-potize/tvar-krk-dekolt/akne-necista-plet, koukala jsem ze toho nabizeji pomerne dosti.
Odpovědět
No z te nabidky si clovek asi sam nevybere ne, sama tomu moc nerozumim :-) tak snad poradi...? :-)
Odpovědět
No jasne ze poradi :-) sama si s tou svoji pleti uz take nevim rady! :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, vysadila jsem antikoncepci a vypadala jsem strašně. Nikdy by mě nenapadlo, že i mě čeká takové zhoršeni, googlila jsem viděla jak holky po vysazení vypadají a za měsíc jsem v tom byla s nima. Nešťastná jsem hledala na netu, lékárně co se dá. Nic nepomáhalo. Potom mi kamarádka poradila sadu na akné ať zkusím, že jsou super výsledky. Ukázala fotky před a po... Nevěřila jsem, ptala se těch holek co to používali ty jsem si vyhledávala na fb pořád jsem přemýšlela ale všichni nadšení. Řekla jsem si ok za gel, pleťovou vodičku a dva krémíky tu 1000 dám. Udělala jsem objednávku cca za 1300 kč tohle vše plus 3 masky. A jsem nadšená a šťastná, že jsem do toho šla! Za 14 dní rozdíl jako blázen, i manža kouká a všichni kolem. Uplně jsem se do toho zamilovala a nic jiného už nechci. Kdo by se chtěl zeptat, klidně pište 💗 Klidně pošlu i fotky. Byla jsem vážně na prášky. Pro mě je vzhled hodně důležitej 🙈😃a když jsem se viděla chtělo se mi brečet. A teď jsem šťastná 💗
Odpovědět
Profilova fotka
https://www.facebook.com/silvinka.gwen tady odkaz že nekecám 😃💞
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?