Bělící zubní pasty, máte zkušenost?

Profilova fotka
Jsem na vážkách co se týče bělících zubních past. Máte zkušenost s některou z následujících? Rembrandt PLUS, Rembrandt Stain Defying nebo SWISSDENT - případně který druh? Moc moc díky. Svatbu máme za měsíc a půl a tak bychom asi po nějaké sáhli, ale nevím moc, na základě čeho vybrat :-|
Odpovědět
@lucyhay ahoj, mě nikdy bělící pasta nepomohla, jen bělící pudr, popř. citron s jedlou sodou - ale to je o zničení zubů, doporučuju ten pudr...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám dost citlivé zuby, tak mi vadil i pudr, ale teď používám bělící pastu od White pearl a pomáhá to. Ze začátku jsem používala jenom tu a teď jsem přidala i gel (půl hodiny denně) a výsledek je znám skoro hned...
Odpovědět
Profilova fotka
Moje zubařka mi řekla, že bělící pasty moc nefungují. Docela jí věřím, protože výsledek jsem u nich nikdy neviděla. Takže jsem si nechala udělat silikonové násady na zuby a koupila přes ni bělící gel a výsledek byl úplně úžasný. Ale bohužel se gel jen tak v lékárně koupit nedá, teď už ani na předpis :-( Ale za měsíc jsem měla krásně bílé zuby a to jsem to nepoužívala pravidelně. Co se týká citlivých zubů, musí se to vyzkoušet, taky mám s tím problém, proto jsem bělící gel nepoužívala denně, protože potom už zuby byly hodně citlivé.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, jsem detální hygienistka, tak přihodím svou trošku do mlýna ;-) Bělící pasty opravdu zuby moc nevybělí, spíš je můžou prozářit, nebo je doporučuju k udržení bělení. Když už ale, tak bych sáhla po Swissdent (stříbrnou nebo červenou). Je dražší, ale ten efekt tam trochu je :-) Co bych já za sebe doporučila, tak zajít na dentální hygienu- odstranit kámen a pigmenty, a pak zuby popřípadě ještě vybělit. Stačilo by domácím bělením- v ordinaci vám zhotoví bělící nosiče- průhledné plastové, do kterých si nanášíte bělící gel. Bělíte si samy doma v klidu, jak dlouho nebo kdykoliv potřebujete. Co bych nedoporučila kupovat bělení v lékárně, drogerii nebo nechat bělit u kosmetiček (což se ale podle zákona stejně nesmí). V bělení z lékarny vám totiž nebudou sedět nosiče a gel vám stejně vyteče mimo, a nakonec to budou vyhozené peníze.. Ještě na závěr ze zkušenosti- dentální hygienu doporučuju absolvovat nejpozději týden před svatbou, bělení ukončit 14 dní před svatbou (aby se vše stačilo zklidnit a ustálit) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ellar A na kolik tak takové bělení u dentální hygienstky vyjde? Jen pro představu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucyhay Swisdent nezabral.. měla jsem červený. Vyhozené peníze podle mě.. lepší je fakt zajít k dentální hygienistce. Kamarádka tam chodi pravidelně a vždycky je to znát.. Pokud jste ale kuřačka a máte opravdu zuby žluté, tak to ani pasta nepomůže. A díky bělení si mé známé rvou vlasy, protože mají nezkutečně citlivé zuby.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulkavikulka To se liší podle města, kde se to provádí. Ale rozmezí asi 1800,- až 3600,-, jedná se o cenu za celou sadu bělení. Ale jak říkám, cena se může lišit, stejně tak značka, kterou se bude bělit ;-) Ordinační bělení je dražší.. Ještě poznámka k dalšímu příspěvku: bělení předchází konzultace a prohlídka zubů a UPOZORNĚNÍ na rizika (tedy např. i citlivost zubů), což znamená, že kdo chce bělit, o citlivosti zubů ví a také ví, co s tím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za rady. My oba kuřáci nejsme, jen si tak 1-2x denně dopřejeme dobrou kávičku a zelený čaj. Asi ty zuby nejsou vyloženě žluté, ale bílé také ne. Toho bělení se hodně bojím kvůli té citlivosti a taky mám obavy, aby se v dlouhodobém horizontu nezničily, protože je máme oba dva zdravé...proto jsem chtěla vědět, jestli ty zubní pasty trošku pomůžou (jsou asi šetrnější, ale je mi jasné, že srovnávat to asi nelze)...
Odpovědět
Profilova fotka
mám za sebou ordinační bělení .. naprostá spokojenost. Citlivost zubů byla u mě první den ;) pak už pohoda. Doporučuju :-)
Odpovědět
Mám zkušenosti se Swisdentem a nic moc. Nutno ale podotknout, že je to tak, jak mě upozorňovala pani při prodeji - všechny tyhle bělící věci, pokud nenarušují brutálně strukturu skloviny, mají za cíl jenom to, že odstraní ze zubů zabarvení, které je nad rámec běžné barvy skloviny. Pokud máte přirozeně zuby spíš do žluta, resp. přirozená barva skloviny není jasně bílá, tak se k ní stejně přes tyhle přípravky nedostanete - ty maximálně pomohou návratu k té přirozené barvě zubů, kterou máte. Pro vybělení doběla pak už znamená zkoušet přípravky, které narušují sklovinu a do toho bych nešla.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenelka Promiň, ale toto je blbost. Přípravky zakoupené v ordinaci mají atesty a v žádném případě sklovinu nepoškozují. Z toho důvodu bylo bělení zakázáno např. právě v těch kosmetických salonech, kde se nejednalo o kvalitní přípravky. Bohužel mi kdysi jedna paní donesla na ukázku bělení, které nakoupila na internetu. Nebylo na něm žádné složení, doba expirace a ani koncentrace bělidla :-| Mimochodem přirozená barva skloviny je průhledná a barvu zubu udává barva dentinu (vrstva pod sklovinou), který je žlutý :-)
Odpovědět
@ellar Pár let zpět jsem si také chtěla zesvětlit zuby, nechala jsem si tedy udělat "nosiče" dle otisku. Používala jsem Opalescenci 15%, ale jen asi 3x, neb horní zuby mi světlaly mnohem více než spodní, přestože jsem na dolní dávala gel 2x častěji (každou noc a na horní ob den). Další problém jsem měla s nanášením gelu do nosiče, přestože jsem jej dala jen na horní špičky, protože gel při tom kontaktu sjede po zubu a měl by se rozetřít po celé ploše, tak jsem měla problém s tím, že jsem zuby směrem k dásním měla tmavší a dokonce špička skloviny začala zprůhledňovat. Nepatrně, jen při bedlivém zkoumání je to vidět. Ale byl to impuls k tomu, abych přestala. Poradíš, prosím, nějaký trik, jak se toho vyvarovat? Děkuji :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@dhanim Měla bys ten gel dávat do středu zubu z přední strany, ne na špičku. Neukazovali ti to při předání? Já to svým pacientů ukazuju, kam přesně jej dát.. Dáváš ho jen zepředu. Špička zubu nebo hrana může být průhledná- jak jsem psala, sklovina je průhledná. O tom víš ale jen ty, protože to moc pozoruješ :-) Směrem ke krčku zub zůstává tmavší. Je to obvyklé a i více přirozené.. I špičáky zůstávají tmavší- jsou větší a mohutnější, i to je normální. Pak se můžeš s bělením zaměřit pouze na některé zuby (špičáky), nebo bělit jen dolní zuby. Ono se to sjednotí ;-) Ještě jsem si všimla, že píšeš, že pár let zpátky.. Chtělo by to už nové gely, nosiče by měly sedět.
Odpovědět
@ellar Jj, ukazovala, ale asi jsem to úplně nevychytala. Původně jsem dala gel podle návodu a bylo ho hodně a tak různě... Podívám se na expiraci, co je na gelu a uvidím, jestli se do toho pustím znovu. Jen jsem chtěla vědět, kde jsem dělala chybu. Ještě jednou díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@richna19867 můžu vědět, jak dlouho jste viděla výsledek? @ellar jak dlouho vydrží výsledek? Já se trochu bojím, že vyplaznu 2 tisíce za ordinační bělení a za 3 týdny budu tam, kde jsem začala... :(
Odpovědět
Profilova fotka
@worn Výsledek ti nikdo nezaručí. Je to hodně individuální. Ale poznat to jde :-) Vydrží to tak, jak se o to staráš. Kuřáci a kafaři budou mít pigmenty dřív zpět... Pak není problém dokoupit jeden gel a znovu dobělit. Pak už to jde rychleji a většinou ani nemusíš absolvovat celou kůru. Jak píšeš návrat původní barvy za 3 týdny, tak to si nemyslím.. Pak taky doporučuju výsledek udržet bělící pastou. V tomto případě má bělící pasta větší smysl :-) A absolvovat ideálně 2x ročně dentální hygienu, kde ti zuby přeleští. Proč? Protože pod zubním plakem a kamenem se zub nevybělí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ordinační bělení stojí mnohem více a je to trvalá změna ;) prvních 10 dní nesmíš jíst nic co barví a je to ok ;) @worn
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Někde jsem se dočetla, že ale někdo měl i po bělení v násadách od zubaře velmi citlivé zuby. S tím asi tak počítám, ale spíš by mě zajímalo, co vám potom pomohlo? Vím, že existují nějaké gely pro zpevnění skloviny, nebo stačí pasta? Třeba Elmex sensitive? Díky :-)
Odpovědět
Mám za sebou celou řadu bělení, zuby poměrně bílý, ale zásadně nepiji kafe, colu minimálně, bylo období kdy jsem nepila ani pomeranč. džus a prostě nic, co by nějak zabarvovalo (kečup...). podle mě jinak na bělení nemá moc cenu chodit, možná jen jako nárazovku před tou svatbou. Jinak mám už poměrně dost zničenou sklovinu, takže letos mi už bělení zubař zakázal. A používám pastu Swiss červenou a můžu doporučit.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já měsíc před svatbou používala SWISSDENT a super, ale nekouřím, nepiju kafe ani čaj, Své zuby mám bílé, ale myslím, že to trochu zuby rozzářilo. Viz moje album. Jinak ale doporučuju ještě kokosový olej ! ten je super a fakt bělí, já na to přišla až po svatbě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pippik kokosovy olej doma mam... jak s tim belit zuby? na kartacek jako pastu?
Odpovědět
Profilova fotka
@lavender23 no dáš si lžičku do pusy, a ono se to tím teplem rozteče v puse...a měla by jsi vydržet tak 20 min převalovat ten tuk v puse a jazykem přejíždět po zubech. Pak vyplivneš zbytek a vyčistíš zuby normálně, nebo čistíš před tím. Jak jde to píšou. Na mě je to teda trošku nechutné a 20 min určitě nevydržím, ale snažím se no ;-)
Odpovědět
Tak o kokosovém oleji jsem ještě neslyšela, ale asi bych to nedala :-D Zkoušela jsem toho dost, ale furt jsem měla pochybnosti, jak moc to zubům prospívá a narazila jsem na tenhle článek, kde píšou, co všechno to může způsobit https://www.nazuby.cz/recepty-na-doma... a asi už žádný domácí novinky zkoušet nebudu :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?