Dotaz: Vzdalenost kameramana/kvalita zvuku?

Prosim profesionaly o odpoved - jak by mel byt zhruba daleko kameraman od lidi, ktere zrovna nataci, aby se zachovala dobra kvalita zvuku? Je mozne tocit z vetsi vzdalenosti (nerusit obrad natacenim z velke blizkosti) a pritom slyset rec (napriklad oddavajiciho)? Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@our_wedding To záleží na tom, jak dobrou bude mít Váš kameraman techniku. Já na všech svatbách používám bezdrátové microporty. Jsou to takové malé vysílačky s klipsnou na pas a s dosahem několika set metrů. Takže mohu stát jakkoliv daleko od ododdávajícího a zvuk mám v té nejlepší kvalitě. Je ale pravdou, že spousta kameramanů tyhle věci neřeší z důvodu jejich vysoké pořizovací ceny a pak je zvuk mizerný. A když se k tomu přidá i ozvěna v kostele, pak často bohužel nerozumíte ani slovo.
Odpovědět
Profilova fotka
@our_wedding Dobrý večer, alternativní variantou výše uvedenou, je externě nahrávat svatební obřad na nahrávací zařízení, pokud je takový obřad ozvučen na mikrofony. Neřeší to však jiné chvíle ze svatebního dne. Určitě se však přikláním k bezdrátovým portům (krabičkám), které by při požadavku na zachování kvalitního zvuku neměly chybět. S pozdravem Martin Lysek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@our_wedding Dobrý den, My taktéž používáme bezdrátový systém, který je v dnešní době , pokud chce mít kameraman kvalitní zvuk, velmi důležitý. I když je jeho pořizovací cena dosti vysoká, kameraman, který to myslí se svou prací vážně si ho prostě pořídí. Výhody tohoto zařízení už byly popsány výše. Zvuk pomocí tohoto microportu přenášíme na digitální záznamové zařízení, takže máme zvuk zaznamenán v té nejvyšší kvalitě. A to je náš cíl. Petr Měrka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?