Zařídili jste první termín na matrice nebo restauraci?

Dneska me pritel pozadal o ruku. Tak jsem si rikala, ze by se mi libilo datum 8.9.2012. Coz je za temer dva mesice... Co jste zarizovali jako prvni? Kam jste nejdriv sli? Do restaurace nebo na matriku? od ceho jste se odpichli? Navic asi budeme zarizovat i ubytko pro moje pribuzne, aby tam mohli prespat - maji to k nam cca 80km, tak asi nejaky penzionek a svatbu primo tam... Ne ze bych na svatbu nejak pospichala - kdyz jsme to vydrzeli i s jednim synkem do ted, ale v zime bychom chteli zkusit druhe mimco, a tehotna se opravdu vdavat nechci (kdyby to vyslo...)
Odpovědět
Já jsem jako první řešila matriku - nejdříve vyzjistit, jestli vůbec mají ještě místo, případně, zda vůbec ten den oddávají a od toho se zařídit... obejít pár restaurací, taky zjistit, jak mají volno a nějakou vybrat. Problém by nastal, kdybyste chtěli restauraci, která v den vaší svatby má rezervaci... Pokud by vám na tom extra záleželo, tak pak by se musel nějak sladit volný termín v restauračce s volným termínem na matrice ;-) pak bych si nechala vypsat termíny od matriky nejbližší a s těma zajít do restauračky.
Odpovědět
My taky jako první řešili matriku... Pak jsme nechali napsat oznámení a naši ho dostali při večeři, jako překvapení.. Pak šaty, pozvání hostů, restaurace, prstýnky... Ale doporučuju jako první matriku.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem první blokovala fotografku (říjen). Na místě mi nijak moc nezáleželo, takže jsme zamluvili nejdřív ji s tím, že když nevypíšou ten termín na zámku v Pardubicích, tak se holt vezmeme jinde. No a když byla fotografka, tak jsme blokli i hudbu (konec listopadu) a začali řešit restauraci (to ale jen formou dotazů v několika restauracích na termín a kalkulaci) a až pak (5.12.) jsme blokli termín na matrice (ten den je vypisovali).
Odpovědět
diky za reakce... odpichnem se od terminu ;-)
Odpovědět
Ahojky, my jsme také řešili nejdříve datum a teprve potom jsme rezervovali služby.
Odpovědět
Ahoj, myslim, ze by si si mala stanovit priority - ci je pre teba dolezite prostredie, kde to cele bude prebiehat, alebo cisla v datume....my sme zacali svadbu riesit v dubnu a datum bolo posledne, co nas zaujimalo....presli sme si par miest a vybrali to pre nas najlepsie a termin sme si prisposobili im. Uz vtedy mali ale zaujimave miesta plne vsetky soboty od kvetna do rijna. nechcem ta strasit, ale zari je velmi oblubeny mesiac na svadby a stanovit si termin len 2 mesiace dopredu podla mna znamena to, ze budete hladat vhodne miesto velmi dlho (a mozno to bude nakoniec otazka stastia - niekto iny zrusi svadbu) ..... napokon si myslim, ze oddavajuci sa najde vzdy (ked nie u vas, tak v prvom vacsom meste alebo vedlajsej dedine) za poplatok sa to tusim robi aj mimo oficialneho terminu
Odpovědět
Profilova fotka
já nejdřívě byla v místě obřadu(zámek),protože na matrice uz po me chtěli rovnu datum a čas...takže nejdřív obřad a pak matrika a pak vše okolo :-)
Odpovědět
@chezzie Gratuluji k zásnubám! :-) My jako první řešili penzion s restaurací dohromady se zámkem - u nás v penzionu je totiž docela "našláplo" takže jsme to dělali rok předem a krom toho na matrice už taky chtěli hned vědět místo,datum i čas... Matrika ještě ani nerezerovala termíny na další rok, takže u té jsem čekala ještě dva měsíce a i tak se na naší matrice cukali, že mi přece nebudou rezervovat termín tak brzy. Ale ukecala jsem je:-D A pokud jsi náročnější ohledně výběru šatů, tak určitě i půl roku předem vybírat. Já mám svatbu za 14dní a šaty mám od listopadu a už tehdy bylo v tom salonu dost šatů rezervovaných. Stejně tak pokud chceš nějakého zavedeného fotografa,tak včera bylo pozdě:-D Tady se holky třeba perou o Zuzku Scharf a mají ji rezervovanou i rok a půl dopředu (což já nechápu,ale budiž:-) ) nicméně je to dobré vědět - mě tohle neustále na mém plánování překvapovalo - když se mi např. asi 10fotografů téměř vysmálo, že v únoru už volám strašně pozdě,když mám svatbu v červenci:-D Ale třeba muziku jsme rezervovali až dva měsíce před - ale my nemáme ty klasické kapely,co na svatbách hrávají. Ty je potřeba taky objednat jako jedny z prvních - pokud jsou "profláklí". Jinak přeji krásné svatební plánování:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně přijde logický zařídit si první termín na matrice a od toho odvíjet zbytek, vono by bylo beztak trochu na palici objednat si svatební holuby a šňuptychle na svatební holuby na patnáctýho července a pak zjistit, že se nevlezu úředníkům do termínu 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chezzie Gratuluji k zasnoubení :) Určitě jako první řešte termín obřadu (v případě zámku, či jiného známějšího místa) a hned v závěsu restauraci, fotografa, kameramana, kapelu a další nezbytnosti ;-)
Odpovědět
Za 2 měsíce se to zvládnout dá.Je fakt, že něco už může být obsazeno, záleží na lokalitě atd. Svatba určitě bude pohodová a krásná i když na ni nebudeš mít to nejvyhlášenější co se zamlouvá pomalu rok předem, což je mnohdy zbytečné
Odpovědět
Ahoj, my jsme nejdříve rezervovali taky termín na matrice. Letos náš magistrát uvedl poprvé novinku online registrace svatebního obřadu. Jak jsem si to zarezervovala, do 5ti dnů potvrdila a mezi tím jsme zajistili hostinu a fotogrfa... Hodně štěstí a pěkné přípravy. A pokud by na tebe třeba v půjčovně šatů (pokud budeš řešit) koukali blbě, že za dva měsíce chceš šaty, vybodni se na ně :) Já si je byla zamluvit a měla jsem čtyři měsíce do svatby a slečna na mě koukala dost tragicky, že většina nevěst chodí rok předem-to já jsem ještě ani nevěděla, že se budu vdávat :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
prvy zariadte termin, v klude si prejdite kedy za aky dlhy cas chcete svadbu, vyberte si datum a potom na matriku. Tam si prejdete ci je datum volny alebo nie, doladite aj cas obradu. Restauracie potom. Treba si spravit prehlad kde co ponukaju, co sa tyka priestorov a aj menu. Je dobre pripadne zajst do niekolkych restauracii na obed a ochutnat ako varia. My sme to takto robili. A gratulujem k zasnubeniu. :-)
Odpovědět
Já zařizovala svatbu 8 m dopředu a naopak skoro všude koukali, že jdu moc brzy.,že času dost.Dnes bych zařizovala max 4 m dopředu.v naší lokalitě by to problém s dodavateli nebyl
Odpovědět
Profilova fotka
My první na matrice. Až nám potvrdili termín, tak jsme začali zařizovat všechno ostatní
Odpovědět
My jsme měli problém sehnat místo. Nechtěli jsme svatbu na zámku a ni na úřadě. Takže jsme hledali místo. Jedno vhodné jsme našli. Jeli jsme tam se zeptat na možnosti volných termínů. Byli úplně plní a měli volný termín až v září. Místo je to ale krásné a my nechtěli zase rok čekat, tak jsme to vzali. Předběžně si nás napsali s tím, že máme zavolat na matriku, domluvit se tam, zda nám v ten termín přijede oddávající na to místo nás oddat a pak se jim ozvat. Volali jsme tedy na matriku, tam nám řekli, že ty dny nemají vedené jako oddací, ale nakonec že tedy ano, že nás oddají. Domluvili jsme si tedy na matrice hodinu, zavolali na dané místo, kde bude obřad i hostina (je to stejné místo) a potvrdili to. Druhý den jsme složili zálohu a hotovo. Zařízeno. Ale to je jen náš postup, myslím, že tohle bude dost individuální.
Odpovědět
První jsem šla do kostela, pak sháněla sál.
Odpovědět
Tak jako první bych zjistila jestli vůbec mají na matrice volný termín, přece jen jsou to "jen" 2 měsíce a pak od toho odvozovala zbytek:)))
Odpovědět
matriku
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Je moznost zjistit na netu matriku volny termin svatby v Ceskych Budejovicich? Nebo musim dojit na miste, kdyz su z Havirova, ale vdavat chci tam, tak na jihu jezdim malo jednou za 3mesice, coz je opravdu dalka :-( Tak nevim zda bych zvladla vsechno vyrizovani atd.
Odpovědět
@angelina7 Volila bych telefonát. Když jsem volala na matriku já, tak mi datum rezervovali a do nějaké doby, kterou si už nepamatuju, jsem se měla dostavit osobně..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se napřed na termínu svatby domluvili s farářem a pak zařizovali všechno ostatní. Sice jsme třeba s fotografem nebo na místě hostiny už byli teoreticky domluvení předem,ale dokud není termín jistý na 100=,tak se toho moc neudělá. @angelina7 souhlasím s @adletka,telefon je nejlepší,nemusíš tam jezdit a většinou na netu volné termíny nebývají
Odpovědět
dekuji za odpoved
Odpovědět
Já jsem zamluvila termín v restauraci s tím, že do týdne ho potvrdím a druhý den jsem obvolala matriku, cukrářku, kadeřnici a vizážistku zda mají volný tento den. A pak jsem ho fixně potvrdila v restauraci. Hodně štěstí v rychlém zařizování!!
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdříve obřad a potom teprve restauraci...
Odpovědět
@chezzie No my vzhledem k tomu, že jsme měli obřad i hostinu na dost žádaném místě. Tak obě věci se musely řešit najednou.
Odpovědět
Náš termín byl průnik termínů, kdy byla volná restaurace, fotograf a kapela. Největší potíž byl fotograf, ty dobří jsou zadaní třeba od podzimu. V kostele mají naštěstí volno většinu roku :-)
Odpovědět
@jennyexx @okechukwu nakonec to byl kompromis mezi tim kdy mohl nami vybrany areal a kdy matrika, brali jsme se 15/9
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?