Termín na obřad v kostele mi potvrdí až v prosinci

Profilova fotka
Ahoj holky, včera jsem byla zamlouvat termín svatby na 2.6.2012 v kostele a docela jsem narazila. Termín mi nepotvrdí dřív, než na začátku prosince, až budou mít plán "akcí" na další rok. Jsem z toho teď trochu rozhozená, protože jsme o víkendu potvrdili místo na hostinu. Máte podobné zkušenosti? Nevím, jak se k tomu teď postavit....
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzcaa vdávala jsem se téměř před deseti lety, ale mám stejnou zkušenost - v lednu jsme začali chodit na přípravy s tím, že jsme chtěli termín 8.6.a pan farář pořád říkal, že se to nějak udělá, jako by mu vůbec nedocházelo, že potřebuju vědět, jestli s tím můžu počítat.My jsme zase měli nejdřív termín svatební cesty - 3 dny po svatbě. Takže celkem taky nervy.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzcaa taky mám stejnou zkušenost, svatbu chceme v kostele, tak jsem si zamluvila, termín máme v 9.6.2012, na přípravy začneme chodit a až po novém roce. Farář mi slíbil, že to máme rezervované, takže doufám, že nehodí pak nějakou kliku, protože už mám rezervované místo hostiny. Když jde o cokoliv jiného, tak zaplatíš zálohy aje to prostě už závaznější ale v kostele to tak nefunguje, škoda...
Odpovědět
Holky, oni ti kněží nemají na starost jen svatby, jejich činnost je daleko rozsáhlejší a taky nejedou sami za sebe, ale za celou farnost (i více farností), takže to prostě nejde jako na matrice, no :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ne že bych chtěl dělat chytrého farizeje, ale my máme také problém: s termínem, kolizí termínu s jinou arcidiecézní aktivitou, mým předchozím životem atd. Tož děláme, co můžeme. A ostatní bych (samozřejmě někdy se strachem a pochybnostmi) přenechal tomu povolanějšímu. Všem přeju nádhernou svatbu a moudrého partnera.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, já jsem třeba termín na srpen 2012 v kostele domlouvala včera a farář si rovnou ověřoval, jestli tam nekolidují odpustkové slavnosti, které tou dobou bývají. Termín si zapsal, tak to považuju za domluvené :)
Odpovědět
Já bych byla docela klidná. Ono sice záleží, jak kde, ale těch svateb se v kostele zase tak moc nekoná. Když by se náhodou stalo a v tom termínu by se ještě konalo v kostele něco jiného, tak lze šibovat s časem. Pokud by náhodou nemohl kněz, lze domluvit někoho jiného. Fakt bych byla klidná. Pokud to nechci v nějaké katedrále či na nějakém jiném vyhlášeném místě.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to už jsem klidnější.....a pokud je tady varianta domluvení někoho jiného, můžu si odškrtnout místo obřadu :-) Ve Ždáře právě čekají na termín vysvěcení nového kněze a ten budou vědět až na konci roku, proto mi nemohl slíbit, že tam bude... ;-) díky za uklidnění :-) :-)
Odpovědět
@zuzcaa Určitě si můžete domluvit někoho jiného. My jsme to tak taky měli.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzcaa Abych Tě taky podpořil: my plánujeme, děláme pro to něco, jezdíme, sháníme, mluvíme s příbuznými, s duchovním, bojíme se, jak a co vyjde ... a skutečnost je po tom všem vždycky mnohem krásnější. Krok za krokem, v upřímnosti a práci pro vztah a rodinu. Náš mladý skvělý oddávající říkal, že si nás Pán Bůh vede a dovede :-) Hodně klidu pro šťastné přípravy a těšení!
Odpovědět
@zuzcaa Tak já šla za naším farářem cca 6 měsíců předem a bylo mi jasný, že z něj potvrzení termínu nedostanu, on je tak trochu zabržděnej a navíc nevěděl, jak to bude s dovolenýma (měli jsme to uprostřed léta), později jsem mu také řekla, že bychom byli rádi, kdyby u toho obřadu byl ještě jeden náš známý farář, který by případně obřad vedl, kdyby náš nemohl, že bychom si teda jen "vypůjčili" kostel...jinak u nás nehrozilo, že by se to krylo s jinou akcí, (malá vesnice) maximálně tak pohřeb :-N
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?