Tchýně nechce přijít na svatbu

Ahoj, tak právě přemýšlím jestli nějakou svatbu vůbec dělat. Za 3 měsíce se chceme brát a dnes byl přítel u svých rodičů a oznámil jim to. Reakce jeho mamky (se kterou jsem vždycky vycházela dobře), byla taková, že ona na svatbu nepůjde, aby za chvilku řešila, že se rozvádíme. Vůbec to nechápu, už spolu přes 3 roky žijeme, něco jsme vybudovaly a snad se nechceme vzít, aby se za chvíli řešil rozvod. Když se před rokem vdávala přítelova sestra, všechno strašně řešila a přítelovi řekla toto. Přítel to zatím nějak neřeší, prý si to ještě rozmyslí, ale mě to zdeptalo :-(...
Odpovědět
1
2
kašli na ní,je to o Vás a ne o tchýni ;-)
Odpovědět
pokud nechce jít, tak ať nejde. Lepší, než abys tam pak koukala na kyselej ksicht ;-) a to neplatí jen o tchýni, ale i o dalších lidech. Už jsem se nějak naučila tyhle věci přecházet, respektove přítelovo rodina mě naučila, protože bych jinak musela furt brečet, kolik hnusnejch věcí už jsem se na sebe dozvěděla nebo se mě týkaly... my budeme mít na svatbě pouze jednu rodinu- mojí, a taky se to holt nějak udělá :)
Odpovědět
@1adriana1 ale mě to mrzí. Je pravda, že jsme oba hádavé povahy, ale my se vždycky poštěkáme (možná častěji) a za 10 minut už ani nevíme proč. Hold jsme oba dva takové povahy (vždycky se směju, že se k sobě hodíme, protože by si ten druhý nenašel nikoho kdo by sním vydržel), ale za celé roky nám to nijak zvlášť nevadilo. Jsme spolu už roky v jedné domácnosti, máme zařízené bydlení, koupené už druhé auto a snad víme, že spolu chceme být už napořád...
Odpovědět
@nikinnna koho by to nemrzelo,ale porad plati,ze je to vase svatba,vase rozhodnuti ,vas zivot a pokud citite ze se mate vzit,tak se vemte a neres,co kdo rika nebo si mysli . ;-)
Odpovědět
@bailee94 já myslela, že proti mě nic nemají. 3x do týdne volá jeho mamka jestli se stavíme na večeři (bydlí od nás kousek), jsme tam pečení vaření...
Odpovědět
to je zvláštní... třeba měla fakt jen blbý den:(
Odpovědět
Třeba to byla jen rychlá reakce. Nebo možná je uražená, že jste jí neřekli dřív, aby mohla všechno zařídit / zkušenost z okolí/. Karty jsou rozdány, pozvali jste ji, případně bych jí připomenula, že jí rádi uvidíme na svatbě a je to pro nás důležité, ale jestli půjde už bych nechala na ní. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když nechce,ať nechodí. Je to její volba. Ta moje šla (pouze na obřad, pak odjela) a tvářila se tak, že i nezasvěceným bylo jasno, že tam vlastně vůbec být nechce. Nenechte si ten svůj krásný den nikým zkazit ;-) Hodně štěstí a pevné nervy ;-)
Odpovědět
@nikinnna Treba to myslela z recese, akorat si to tvuj mily spatne vylozil. :-)
Odpovědět
@nikinnna ahoj :-) naprosto Ti rozumím, že Tě to vzalo... Člověk by si pomyslel, že všichni z toho budou stejně šťastní jako vy dva a ono ne.... Třeba to opravdu byla jen taková první reakce :-) maminky už jsou takové - dcery by nejradši provdaly hned, ale u synáčků se cukaj :-D moje budoucí tchýně byla velice překvapená, když jsme jim oznamovali zásnuby. Tehdy jsme ještě nevěděli , jestli to stihneme do roka a do dne, nebo dýl. A ona se jen tak blbě uculovala a říkala, že ať nespěcháme a proč bychom se měli brát tak brzo, že za 5 let to bude stačit :-D a jestli je to kvůli tomu, že jsem těhotná (nebyla jsem).. A blaa blaa kecy v kleci.. a to už tehdy jsme spolu byli přes 4 roky a z toho více než 3 bydleli. Ale to chce čas.... Musela to prostě strávit ... A dnes? Už se moc těší (teda myslim! :-D ) a svatba je teď i u nich doma žhavý téma.. Řeší se koláčky a cukroví, který si vzala na starost, že napeče :-) neustále nám nabízí pomoc.... Prostě když to shrnu - dej jí čas a třeba budeš mile překvapená.
Odpovědět
Já bych se ji zeptala, jak to myslela s tím rozvodem, jako asi bych to chtěla objasnit, proč to řekla ?!
Odpovědět
@sani91 a to zas já si nemyslim, že je to nutný :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@markyska88 já bych to teda vědět chtěla, proč takovou větu vůbec vypustila z huby.. to nebylo hezký !
Odpovědět
@sani91 jako takhle - že je to na facku .. O tom se nebudeme vůbec bavit :-D to je jasná věc.. Ale ve finále je to podle mě uplně jedno.. Že si nevidí do huby je její vizitka a nejlepší je tuhle poznámku přejít a nepitvat se v tom.
Odpovědět
@markyska88 sto lidí sto názorů, já bych se ji pro její ostudu zeptala .
Odpovědět
Já jsem příteli řekla, že jestli to myslí vážně, tak já už k jeho rodičům taky nikdy nepůjdu. Mám úplně hrozný pocit, Tomáš říká, že si asi myslela, že si dělá srandu...
Odpovědět
Ta starší generace je fakt nějak postižená názorem "nebrat se, protože se všichni rozvádějí" . Není to nijak ojedinělé , že takto reagují na oznámení svatby. Neber si to osobně, asi to bude její nějaké "trauma" a reagovala by tak třeba i kdyby jste byli spolu 10 let.
Odpovědět
Já bych to vůbec neřešila. Chápu, že to zamrzí, ale je to její věc. Buď se chytne za nos a nebude o svatbu syna chtít přijít, nebo prostě nepůjde. Rozhodně bych se neurážela, to jsou takové spory pod úroveň...
Odpovědět
@nikinnna chce to hodne velke sebezapreni a nebrat si to. Nam manzelovo rodice (oba) oznamili, ze na svatbu nejdou 4dny pred svatbou (pry ze zdravotnich duvodu), ale dle meho soudu to bylo uplne jinak (osobni).
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto tě chápu . Tchýně taky nereagovala nejlíp když jsme jí to oznámili byla zaskočená (ne v dobrým) a řikala něco ve stylu jako jestli si děláme srandu proč tak brzo a takový keci byla celá opařená , tak jsem jí řekla že jak vidim tak z toho neni vůbec nadšená že tohle jsme teda nečekali , přitom jsme byli už asi 8 měsícu zasnoubeni.Pak to druhý den okecávala že z toho má radost ale to jen kvuli tomu aby jsme se nezlobili . Taky s rodičema přítele vycházim dobře volá několikrát v týdnu jak se mám a jestli se nechci stavit , vzdycky mi pomuze kdyz neco potrebuju ale v nekterych vecech ji prostě nechapu .... Nebo mě taky zaskočila tim když jsem se jí už dvakrát zmínila že mi je špatně a zvracela jsem tak že doufá že v tom náhodou nejsem a prej jen to nééé ..!! No tak jsem jí řekla i kdybych byla těhotná a chtěla ho tak se může klidne postavit na hlavu že to dítě bude naše a né její .. No už jsem to řikala přitelovi jestli to od ní ještě uslyšim takový kecy že by byla nejradši kdyby její syn měl nejradši dítě v 50ti tak bude vůbec ráda že se na miminko bude moc vubec podívat ...
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinnna u nás nejde ani jeden otec a jedna ze sester, prý se jí to časově nehodí)))ubohost a to to věděla 3/4 roku dopředu. Ať se chytnou za nos a trhnou si nohou, je to jejich ostuda. V životě už nemají šanci tohle zažít, už se těším, až se jich někdo bude ptát jaká byla svatba)))Jsou trapní a je to jejich blbost, jejich volba. My si to užijeme s těmi s kterými chceme a kteří o to stojí))) :-D Nikoho přemlouvat nebudeme na to máme s drahou polovičkou stejný názo))).Tak ji nech, až byh ji neprosila, třeba se jí to rozleží v hlavě, až se jí báby začnou ptát jak se těší)))
Odpovědět
Profilova fotka
@nikinnna Nic si z toho nedělej. Myslím, že to tchýně tak nemyslela. Když jsme s přítelem jeho rodičům oznámili, že se chceme po deseti letech vztahu vzít (zasnoubeni jsme byli tři roky), tak oba řekli hmmmmm. Skoro tchán chce odjed domů hned po obřadě a pod. Partnerovi to je líto, já se tomu směju, prostě hrajou divadlo a pak budou na měkko ;)
Odpovědět
Ja nechapu proc jim to rikal jen pritel?? Tys tam nebyla s nim?? Nedovedu si predstavit, ze bychom tohle oznamovali kazdy zvlast....mozna by i reakce byla jina, kdybys tam byla
Odpovědět
Než aby se chovala tak jako ta moje na naší svatbě, neřešila bych to :-D Nech to koníkovi,třeba si to ještě rozmyslí ;-) Hodně štěstí ;-)
Odpovědět
my taky tak nějak očekáváme pdobnou reakci - "jako proooč? tak brzo?? a musíte?" jesi se mě někdo zeptá jesi musíme, tak mu vážně asi dám tečku:-D každopádně z toho důvodu sme domluvený že určitě to bdueme říkat oba dohromady, přestože se tam jinak tak často nevyskytuju. doufám že to bude jiná reakce než "to si děláte prdel? jako proč?" :-D ale je to divný, ptž jábtuhle reakci očekávám, protože tam vztahy nejsou moc vřelý, ale pokud se s ní vidíte každej tejden, tak je to dost zvláštní...a ještě spolu bydlíte takle dlouho. fakt ty lidi čemu se dneska divěj..:) všecko podle nich je neideální. myslim že se to srovná:) ale tchýně se teda, pravda, zachovala velmi netaktně. neber si to:)
Odpovědět
Ahojky, my resime podobnou situaci, ale vubec se nad tim nevzrusuju, ba naopak, proste je to nas den a uzijem si ho. Nedovol, aby ti jedna osoba pokazila svatebni den a vse okolo. ;-) Me je akorat lito pritele, ale chlapi to berou trochu jinak, takze nakonec to neni vubec problem a zlotchyne muzeme mit laskave u prdele.. Takze uzivej pripravy a hlavne den svatby a nandej ji to s usmevem a nadsenim.:-D
Odpovědět
@zuzineckah Nebyla by reakce jina, jsou typy lidi, kteri jsou proste zli a ja osobne bych uz pri tom oznamovani taky byt nechtela.. Clovek to oznamuje s radosti a nadsenim a pak se docka akorat tak ledove sprchy..
Odpovědět
No já doufám, že si to rozmyslí. Oznamoval jí to sám, vlastně jsem ani nečekala, že jí to řekne, když tam jel, ale asi se chtěl podělit o radostnou novinu a nebo už to chtěl mít za sebou...
Odpovědět
Tohle bych neřešila,to jsou ty matinky co si myslí že jejich synáčkové jsou jen jejich. Mnoho nevěst by určitě uvítalo kdyby nešla na svatbu tchýně :-D U nás nešel na svatbu otec ženicha (což jsme nechápali),a taky jsme se z toho nezbláznili. A kdyby nešla na svatbu i sestra mého muže,bylo by líp,protože nám tam udělala akorát scénu. Je lepší kolikrát pozvat cizí,protože rodina si toho neváží.
Odpovědět
Profilova fotka
super, aspon ušetříte!!! budete mít klid. jen at pěkně sedí doma a hongá nohama. taková poznámka bolí a o to víc bych si svatbu užila. přejděte to a budte štastní.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?