Svatební kniha - je to zbytečnost?

Ahoj nevěsty, jsem tu nová, zatím se rozkoukávám, ale narazila jsem v hodně albech na svatební knihu. Docela se mi ten nápad líbí, ale na druhou stranu si říkám, jestli to není další zbytečnost.... poraďte! Objevila jsem i soutěž, kde se hraje o svatební knihu dle vlastního návrhu, tak váhám, zda se vůbec snažit. Díky za rady a názory. ;-)
Odpovědět
To záleží jen a jen na tobě.Já ji neměla a nechyběla mi,ale každý má jiné představy
Odpovědět
Profilova fotka
@finefren jak píše @pajiji . Záleží to jen na tobě. Pokud to tak budeš brát, tak na svatbě je hodně "zbytečností", ale pokud se ti ten nápad líbí, tak ho prostě uskutečni. Když nad tím přemýšlím, tak na své svatbě mám mraky zbytečných věcí, ale prostě je chci a na ničem mi nesejde a už vůbec ne na názorech jiných lidí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@finefren já nevím zda je to zbytečnost...měla jsem ji (viz.svatební album) a nelituju. Rámeček máme doma a pořád nám to připomíná náš krásný den :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám ráda památky na různé okamžiky a zážitky, takže svatební knihu chci na 100%, i kdyby to pro jiné byla ta největší svatební zbytečnost na světě :-D Vždycky jsem byla zatížená na různé deníčky, které jsem si od malinka psala..později jsem si začala dělat fotoknihy..a žádné z těch věcí nelituju, čas nevrátíš, spoustu toho zapomeneš...takže já osobně jsem ráda, když si některé vzácné okamžiky můžu díky fotkám i různým zápiskům připomenout... Ale jak psaly holky, je to jen a jen na Tobě...svatební kniha se dá pořídit celkem levně, takže bych to nebrala jako investici, která člověka finančně nějak zruinuje... Já jsem teda ještě tu pravou nenašla..ale zaregistrovala jsem soutež na Fleru, tak kdo ví........... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
omílám to po desátý-dle vkusu každého soudruha. Já osobně to považuju za naprostou pitomost, ale pro jiný holky je to naprostá nezbytnost ;-)
Odpovědět
Já jsem ji dostala, prohlížela jsem si ji asi dvakrát - z toho jednou hned po svatbě :-D Dnes si na ni ani nevzpomenu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jde taky o to, jak ji pojmeš:) jestli jako knihu, tak bude pravděpodobně někde v poličce:) ale i tak se na ní můžeš chodit dívat často:) já bych volila knihu jako strom, kde dá každý svůj otisk, přijde mi to super, stačí jeden obrázek, pak koupíš clip-art a pověsíš na zeď třeba v obýváku a máš super obraz, který ti bude každý den připomínat ten váš svatební:) já osobně knihu nechci, ale něco jako ten stromek ano:)
Odpovědět
@denisaho @maroussia @mon_88017 @estrellita86 @petrajavor @petrajavor @ritush @pajiji Nevěsty, díky za názor, ještě to promyslím, zatím ještě ani nemám vybrané barvy - chěla bycha aby vše ladilo - tím pádem i kniha. Nejspíš soutěž nestihnu a nechám si knihu vytvořit později. Tak tady dávám v plén alespoň odkaz na soutěž.http://www.fler.cz/blog/svatebni-rozdavani
Odpovědět
Profilova fotka
Já to beru prakticky - než schovávat doma balík svatebních přáníček, radši budu mít svatební knihu, kde bude všechno na jednom místě. A svým přátelům ulevím, když nebudou den před svatbou panicky pobíhat po kauflandu, že zapomněli koupit přání :D
Odpovědět
ja bych chtěla udělat svatební strom trochujinak...každý bude mít kartičku,na kterou námnapíší, co nám přejou a pak se to v místnosti zavěsí na nějakou vzrostlejší kytku :-) po svatbě přaníčka posbírám a až budu dělat svatební album s fotkama, tak je tam mezi ně vložím
Odpovědět
@zoriazz No myslím, že pokud hostům dopředu nesdělíš že knihu budeš mít, stejně ta přání budou kupovat.Někteří možná i když o té knize vědět budou... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, my si na takové kraviny potrpíme. Po pár letech jsme měli doma slušnou sbírků vstupenek a jiných blbostí z výletů. Tak jsme založili kroniku, vstupenky do ní nalepíme přidáme fotku a máme bordel (pardon cennosti) na jednom místě a ještě hezkou vzpomínku. Takže knihu budu mít :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pajiji předem to vědět budou, samozřejmě, a znají nás natolik, že vědí, že si na přáníčka opravdu nepotrpíme :-) maximálně je přiložíme do knihy, ale aspoň to bude mít nějakou kulturu :-)
Odpovědět
@finefren tak já jsem svatební knihu dostala na loučení se svobodou, všem jsme hlásili, že nemusí nakupovat blahopřání, že by se nám líbilo, kdyby nám něco do té knihy napsali a ve výsledku jsme dostali tunu blahopřání a v knize jsou jen 2 příspěvky ;-( . A to přitom ta kniha kolovala celý večer, tak jsme se těšili a nic ... takže teď nám akorát zabírá místo, ale je mi líto to vyhodit, když tam jsou ty 2 přání ... :-(
Odpovědět
@janictourek To je fakticky smutné :-(
Odpovědět
Profilova fotka
no, já si chci svatební knihu taky pořídit, takže si nemyslím, že je to zbytečnost;) aspoň tam budeš mít pohromadě všechna přání lidí, kteří tvůj svatební den budou prožívat s tebou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janictourek Jej, tak to mě mrzí...to teda budu muset svědkyni pořádně připomenout, aby na to dohlídla, bych jim dala za uši, kdyby nic nenapsali :-) Já už se na tu výslednou podobu stráááášně těším :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Mi budeme mit svatebni blok:D protoze mi fakt prijde zbytecne,dat 400 za nejakou knihu..Koupila jsem si klasicky skolni blok(ruzove barvy,se srdickama a motylkama)za 46kc a myslim ze to bohate staci. 8-)
Odpovědět
my jsme svatební knihu napřed chtěli, pak jsme ji už nestihli koupit, ale nakonec nám ji zařídila tchýně a byli jsme moc rádi, protože na přání se lidi většinou jenom podepíšou, zatímco do té knihy nám napsali spoustu pěkných věcí. Takže za mě svatební knihu určitě doporučuju.
Odpovědět
tak my jí taky měli, ale u nás se moc nechytila.. hodně záleží na hostech..
Odpovědět
Profilova fotka
Já koupila v Tchibu bilý fotoalbum, s papírovýma listama, bude to kniha hostů a poté si tam dolepíme fotky ze svatby s rodinou a přáteli a budem to mít jako hezkou památku :-)
Odpovědět
To je prostě o vkusu každého člověka. Moje sestřenice na svatbě knihu hostů měla, ale moc se nechytla, většina svatebčanů nechápala co tam ještě psát, když už jednou poslali přání a většina tam jen napsala přání jak k "narozeninám" tj. vše nejlepší s podpisem. Ale jsou zase tací, kteří se tam vyřádí, tak to spiš chce odhadnout hosty a jejich kreativitu..... ;-)
Odpovědět
My jí měli. Vedle jsme dali popisek, že bychom byli rádi, kdyby v ní každý po sobě zanechal svůj "otisk". Ať už přání, rýmovačku,kresbu nebo recept na šťastné a povedené manželství. Ať popustí uzdu fantazii. Když jsme jí pak druhý den otevřeli, byla plná milých slov, která se radši napíšou, než řeknou. Spousta krásných a vtipných přání a kreseb. Je to hned po fotkách moje druhá nejoblíbenější upomínka na svatbu. Ale chápu, že pokud jí tam někdo jen tak položí, tak polovina lidí neví, co s tím a zůstane prázdná. Záleží taky hodně na lidech. Takže za mě ano, ale záleží, jak se to podá...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Jak to tak čtu, přijde mi to, že z knihy je totální nadšení, nebo totální zklamání:-) taky zatím dumám, jestl ano nebo ne:-) ještě že mám spoustu času:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rozzaarka to je o lidech...pokud ti zanechají zajímavé a osobité vzkazy, vždycky to bude hezčí než obyčejné "hodně štěstí a zdraví" v šedesáti vydáních
Odpovědět
Profilova fotka
Já o knize taky přemýšlela a zavrhla jsem to. Ale pak jsem tady viděla její alternativu... Bílá váza a fixa na porcelán. Každý napíše krátký vzkaz a pak je to i použitelný předmět, který můžete mít pořád na očích. Takže teď sháním vhodnou vázu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na jedné svatbě měla nevěsta plátno a barvičky - tempery, fixy, pastelky atp. A svatebčané jim vytvořily obraz. Byl to moc hezký a originální nápad :)
Odpovědět
Já jsem našla jednu krásnou, kterou prodává slečna tady na bazaru. Už jsem odeslala peníze a slečna (vlastně už paní :-) ) mi ji tedy dnes odešle moc se na to těším. Jsme stiženi ranou osudu, kdy příteli před měsícem zemřel nečekaně tatínek. Byl tady a za pár hodin nebyl. A tak se na vše díváme trošku smutným pohledem. Chceme mít památku. Kdo ví, zda tu budeme za pár let všichni. A když pak otevřu knihu a přečtu si ty vzkazy bude to hezká památka či vzpomínka... Možná to zní hrozně, ale kdo nezažil, nepochopí....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?