Rodina ženicha...

Ahojda nevěsty budoucí i minulé :-) 1 - Potom, co jste oznámili zasnoubení, zajímala se rodina sama od sebe o plánování svatby nebo jste museli s tématem svatba začínat vy? 2 - Jak se zapojovala budoucí tchýně do plánování svatby? Je zvykem, aby něco zařizovala? 3 - Pokud rodina ženicha svatbu skoro ignoruje, neřeší jí, neptá se, nic, řešili byste to nějak? 4 - Pokud vám řeknou, že pokud se o svatbě chcete bavit, tak s tím máte začít vy, že oni nebudou, co si o tom myslíte? Děkuji :-)
Odpovědět
Nám tchýně oznámila, že ji naše svatba nezajímá a že přítel hořce zapláče, že si mě bere, takže je to jednoduché - nezapojuji ji, neptám se, vlastně ji ani nenavštěvuji, taktéž mě nezajímá a přeji si, aby se pokud možno svatby vůbec neúčastnila. Vědu z toho dělat nebudu, kdo chce kam, pomožme mu tam. Argumenty typu "je to rodina" neřeším, protože rodina je pro mě ten, kdo se tak i chová.
Odpovědět
Nemyslím si, že by to měla nějak řešit, proč by měla? Já jsem ráda, že mi do toho nikdo nekecá a můžu si všechno zařídit sama podle svých představ. Asi by mi vadilo, kdyby mi někdo neustále něco diktoval. Svatba je moje, tak si jí taky hodlám sama (s mým drahým samozřejmě) zařídit já, ne tchýně a moje maminka. On totiž normální člověk jaksi tu svatbu neprožívá, protože nemá proč. Pro něj se svět nemění ani nehroutí, na to asi my-nevěsty zapomínáme. My prožíváme celé ty přípravy x měsíců předtím, ladíme každý detail, ale pro drtivou většinu je svatba o tom jednom dni. A tak to má asi být :-)
Odpovědět
já nevím, kdo co má zařizovat, já beru všechny pozvané rovnocenně tzn že to s přítelem uspořádáme(tzn já vymyslím on schválí já udělám a zařídím :D) a koho pozveme (včetně blízké rodiny) ten přijde a bude s námi v tento den a pak to s námi oslaví. Nevím proč by se někdo měl nějak zajímat o naše rozhodnutí, tzn že to že se my dva rozhodneme že se vezmeme neznamená automaticky že se každý hned aktivně zapojí a dostane nějaký úkol. Když se někdo zeptá klidně, ale já primárně ani nechci nikoho zapojovat.
Odpovědět
1 - ano, obě naše mámy se zajímaly, až mi to bylo nepříjemné 2 - zda je to zvykem, nevím. myslím, že tu narazíš hlavně na extrémy, že se buď vůbec nezajímala, anebo příliš. u nás se zajímala poměrně hodně, nebylo to vyloženě konfliktní, ale vymezování pozic to bylo slušné... 3 - ne, byla bych šťastná 4 - to nám neřeknou. kdyby ano, akceptovala bych to, všeobecně tak nějak nikoho nikam netlačím PS: Proč prostě nenapíšeš úplně normálně: "Snoubencova rodina se nazajímá a já bych o to stála. Co mám dělat?" :-D
Odpovědět
@sikinos 1 - Ano, zajímaly se obě rodiny, ale rozhodně ne hned po oznámení zasnoubení (to bylo rok před svatbou), spíš až když se to začalo opravdu blížit. Se spoustou příprav nám pomohli :-) 2 - Řekli jsme jí, ať si přijede užít, že nemusí nic zařizovat. Svatba byla v místě bydliště mých rodičů, oni bydlí 100 km daleko, takže jsme to zařizovali hlavně s mojí ségrou a mamkou. Pokud chcete tchýni zapojit/ona chce, zapojte, ale nutnost to určitě není. 3 - Ne, proč? Je to vaše svatba, oni jsou hosté. Asi by mě to zamrzelo, ale ne všichni to prožívají. Můžete se zmínit, co už máte/nemáte, ale předpokládám, že si to stejně chcete udělat všechno po svém, takže není důvod to s nimi řešit. Vaše svatba není středobodem vesmíru ;-) 4 - Nechtějí-li se bavit, ať se nebaví. Kdo si to chtěl užít s námi, užil si to, kdo nechtěl a nebo má rád jiný druh zábavy, ten si buď zábavu našel nebo prostě "jen" jedl a povídal si. Chcete-li se vy bavit, bavte se - hosté tam nejsou proto, aby bavili vás, ale abyste se bavili všichni dohromady, každý podle svého uvážení :-) Já chápu, že tě mrzí, že to tolik neřeší, ale my nevěsty to prostě vždycky zákonitě prožíváme hodně, chceme o tom s každým mluvit a žijeme tím. Ale od toho já jsem třeba měla tuhle stránku. Tady jsem všechno ventilovala, tady jsem byla ta "praštěná nevěsta", co to tak řeší a v reálu jsem pak byla aspoň trochu normální :-D
Odpovědět
Děkuji za názory, ano, mrzí mě přístup rodiny přítele, doufala jsem trochu v něco jiného, vstřícnějšího, ale co nadělám :-) U nás je to tak, že nám je pořád něco vyčítáno, ať uděláme to nebo to, tak bych jen ráda předešla výčitkám, že jsme někoho nezapojili do příprav, atd...ale když nevidím zájem, nechci nikoho nutit a ani se doprošovat. Třeba se to ještě nějak vystříbří :-) Každopádně je to náš den, tak snad si jej opravdu dokážu užít jen za nás dva :-) Díky holky...
Odpovědět
Taky nějak nechápu, proč by se měla moje budoucí tchýně nebo i moje mamka zajímat. Jsem dospělá, snoubenec taky tak předpokládají, že si to zařídíme sami. Ano, když o tom začnu sama taks e zajímají, ale samy o tom nezačínají a já sjem ráda, protože by mě akorát stresovalo, že bych měla mít to a tamto a nemám...... Od budoucí tchýně žádné extra zapojení neočekávám byť vztahy máme dobré - je starší, bydlí mimo naše bydliště a má sama dost práce :) od mé mamky očekávám akorát to,ž e mi poradí s šaty a případně mě vyslechne, toť vše.....
Odpovědět
Ahoj, my to máme s přítelovou rodinou úplně stejně. Mě osobně je to fuk, naopak sem spíš ráda, že nám do toho nekecají, protože zejména tchýně má diametrálně odlišný vkus. Jenže příteli je to hrozně líto, když vidí jak se celá moje široká rodina zajímá (vždycky se ptají co nového sme zařídili, jestli se těšíme, že se oni hrozně těší...). Stačilo by (kvůli němu) aby se občas zeptali jak pokračujeme (jezdime tam jednou za 2-3 měsíce, to by je snad nezabilo). Jinak s mojí maminkou svatbu řešíme opravdu hodně, šije nám oběma šaty, její kamarádky nám budou dělat raut, ona bude vázat kytku a asi další milion maličkostí, o které jsem ji poprosila.
Odpovědět
Profilova fotka
2. Záleží na domluvě. 3. Ne. 4. Nic. Tyhle diskuze typu "tchyně se o svatbu vůbec nezajímá" a za tři měsíce "tchyně objednala cukroví, nikdo se ji o to neprosil" mi fakt pijou krev.
Odpovědět
@pirek Tak se do nich nezapojuj...
Odpovědět
@furcifera Díky, tohle jsi vystihla...právěže mi to příjde, že to snad dělaj naschvál...netoužím po nějaké velké pozornosti, ale oni to úplně ignorujou, tak to prostě nechápu proč to dělají, když tím akorát ubližujou synovi...
Odpovědět
@pirek Hahaha, přesně. Buď se tchýně nezapojuje - a je špatná, nebo se zapojuje - a je špatná :-D :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak u nas to bylo jednoduche, postavili jsme je pred hotovou vec priblizne mesic pred svatbou. Jedinou vec, kterou maji na starost je byt na miste vcas, radne obleceni a pokud chteji kolace navic, tak at si reknou kolik kilo a kdy. To ze si je tchyne chtela poresit nejdriv sama, ale kdyz zjistila kolik stoji, tak je chtela od nas a kdyz jsme ji privezli, tak tam stejne nejake dalsi mela, protoze co by rekli lidi, kdyby ty od nas nebyly dobre....ale to je jina story. Schvalne jsme si vsechno poresili sami, nez poslouchat porad kecy o tom co a jak mame delat, ze ona to chce jinak, takze ja se rada obesla bez tchyne.
Odpovědět
Ahoj holky, v mém případě se ženichovi rodiče o svatbu zatím vůbec nestarají a nic je nezajímá, takže asi tak:) Ale je to jedině dobře. A kdyby měli jakékoliv připomínky, tak je klidně mít můžou, ale vzhledem k tomu, že svatbu neplatí a ani na ni nikterak nepřispívají tak mě nezajímají. Nebo spíš vyslechnu si je, ale myslím si o tom svoje :) Naproti tomu se svými rodiči například svatbu řeším docela často, ale není to tak, že by mi říkali jak si to mám udělat, to vůbec ne, spíš je zajímá je co je novýho a jak to máme v plánu, popřípadě jestli třeba nemůžou nějak pomoct ( spíše z hlediska kontaktů na levnější dodavatele). Nehledě na to, že nám na svatbu příspívají poměrně velkou částku, tak to beru jako samozřejmost s nima o svatbě mluvit popřípadě jim v něčem vyhovět :) Ale zase odsaď podsaď:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já zakázala řeči o svatbě před mýma rodičema, protože to skončí pokaždé u hádky. Nechci, aby mi do toho někdo kecal, mamka se nabídla, co má zařídit a já řekla, že nic nepotřebuju, vše zvládnu sama, neřikám v den D, kdy je potřeba, aby se ostatní zapojili do organizace, ale víc nic. :-) A tchyně se strašně těšila na svatbu, ale nedožila se jí, tak nevím, jak by to bylo z její strany, ale vycházely sme spolu moc hezky.
Odpovědět
@sikinos z dotazů mám rozporuplné pocity: 1. Tchynka a její rodina přijali oznámení velmi pozitivně, ale o plánování se nějak moc nezajimqali. Začínat jsem nemusela, když jsem chtěla svatbu řešit, tak jsem začala, ale nepovažovala jsem za nutné to s nimi řešit. Sami se začali zajímat až krátce před svatbou, nevadilo mi to, přístup mi přišel normální. 2. Nevím, co je zvykem, ale je to vaše svatba, vy si ji zařiďte. My po nikom nechtěli nic organizovat a nikdo se bez nás do ničeho nepoustel a byla jsem za to ráda. 3. Nevím, jak by se to mělo řešit, mně nepřijde zvláštní ze se rodina nezajímá hned od zasnoubeni, většinou se pozornost dostaví tak měsíc až dva před svatbou. Vaše svatba je stredobodem Vašeho vesmíru, ne jejich. Nemusíte to brát negativně, nevidím důvod. Neresila bych to nijak, záleží jaké máte vztahy, ale normálně bych je srdečně pozvala. 4. Podle mě respektuji, že je to Vaše svatba a nechtějí se vmnesovat, ale debatě se nebrání. Za mě ideální přístup. @pirek souhlasím, že mi kolikrát přijde z těch příspěvků, že ať udělá tchýně cokoli, tak nemá šanci z toho vyjít dobře. Jako jasně, některé jsou hrozné, ale to i některé snachy, ale mám pocit, že za spoustu zbytečných neschod můžou přehnaná očekávání novomanzelu a špatná komunikace.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?