Rodiče se sejdou a projednají svatbu. Jaký máte názor?

Jaký máte názor na to, aby se rodiče sešly a projednaly svatbu? Mamka mě asi tak před čtvrt rokem básnila o tom, že by se rodiče měli sejít buď jeho přijet k nám nebo naši k nim a dohodnout svatbu. Kdo co bude platit, jak to bude se zákuskama atd.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj..no u nás to takhle nějak proběhlo :-) naši pozvali přítelovi rodiče a společně jsme to probrali..od koho se budou objednávat zákusky, jak se bude platit hostina atd.Bylo to i docela fajn..:-)
Odpovědět
@jany_sek Já mám z toho trochu strach. Rodiče mého přítele jsou takoví nemastní neslaní. Neumí říct svůj názor. A přijde mi, že by chtěli všichni z jeho strany velkou svatbu, ale ruku k dílu položí tak max. jeho babička, která nám chce upéct koláče.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží, jakej humbuk ze svatby chceš dělat. U nás se obě rodiny o svatbě dozvěděly s měsíčním předstihem, takže na nějaký vymejšlení a dohadování nebyl prostor, jedna paňmáma napekla cukroví, druhá paňmáma uvařila kotel guláše...a obě paňmámy a zbytky rodin se viděly až před na radnici....no a taky se kulový stalo 8-)
Odpovědět
@mon_88017 No, prostě moje mamka je takový vůdčí typ. Prostě ten typ, aby se něco nepokazilo. Všechno musí být v pohodě atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@bianca87 no rodiče mého přítele jsou taky takoví nemastní,neslaní..ale dopadlo to dobře :) jsou úplně jiní, než naši, ale aspon se do ničeho moc nepletou :) A znají se už?
Odpovědět
Profilova fotka
@bianca87 takový jsou nejhorší, kor když sou přehnaně iniciativní (a čim víc, se takovýhle přičinlivý osůbky snaží, aby to všechno bylo OK, tim víc zmatků a nepříjemností se přihodí :-D). Takže nezbejvá než popřát pevný nervy a nenechat si do ničeho zbytečně kecat ;-)
Odpovědět
@jany_sek @mon_88017 Jo, to si myslí i můj, že nám nechtějí do ničeho kecat. Ale jsme mladí a potřebujeme poradit. Nemáme ty zkušenosti to je můj názor.
Odpovědět
Profilova fotka
@bianca87 já myslim, že zkušenosti starších sou potřeba v jiných věcech, než kolik koláčů upéct :-D mě by třeba zajímalo, jak chlapa nezabít po půl roce a vydržet s nim dvaatřicet a více let nebo tak něco 8-)
Odpovědět
@bianca87 Rady a zkušenosti čerpej raději tady, protože maminky nemusí vědět jak se svatby dnes dělají. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
V sobotu se poprvé rodiče setkali (jsme spolu již skoro 5 let). Měli jsme z toho s přítelem trochu strach, ale dopadlo to celkem dobře. Jeho rodiče si vzali na starost cukroví, sami se o to přihlásili, tak jsme je nechali. Chtějí řešit cukroví a minidezertíčky, chtějí to zaplatit, tak ať si v tomto dělají co chtějí :-) necháme to na nich... Alespoň mají nějaký "úkol" a nebudou se plést do ostatních příprav ;-) Moji rodiče jsou takoví, že nás ve všem nechají, abysme si to udělali jak chceme my a do ničeho se nemotají když nic neřekneme, takže od mojí rodiny nejsou žádné "tlaky". Díkybohu jsou moderní a necpou se kam nemají. Takže u nás (zatím) pohoda... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bianca87 tak naše rodiny se poznají až na svatbě, nějak není čas je seznámit dřív a přijde mi to i docela zbytečné, stejně se budou stýkat jen formálně možná jednou za rok, vzhledem k tomu, že jsou dost rozdílní a mají mezi sebou asi 500 km......a vzhledem k tomu, že si svatbu celou platíme a zařizujeme sami, není co by domlouvali.... ;-)
Odpovědět
@yumy no já teď lituju že jsme vůbec mamku s tchánovcema seznámili, mohl být svatý klid a aspoň by neměla trauma z toho že tu rodinu vůbec poznala :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@yumy nápodobně, u nás je tam teda "jen" 200km vzdálenost, ale stejně tak nějak neni důvod, aby se ty rodiny nadále nějak blíž stýkaly....akorát pantáta našim poslal pohled k ježíšku, tak jim matka odepsala, aby se neřeklo a tim to hasne ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás je to tak, že první společný rok s mým přítelem jsem měla snahu je seznámit (my z Prahy a oni z Brna) i moji rodiče je zvali, ale jeho rodiče nějak neměli zájem, tak jsem to vzdala a řekla, že když se chtějí poznat až na svatbě, ať se tam seznámí, už jsem to nechtěla řešit (v té době jsme svatbu opravdu neplánovali).. No a poté, co jsme oznámili, že bude svatba, tak se najednou hrozně chtěli s našima seznámit a svatbu řešit.. Po skoro pěti letech vztahu... Mám pocit, že kdyby nebyla svatba, tak se s naší rodinou snad nesejdou... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 @krizecek mám to stejně, nevidím nějak důvod, proč by se měli vídat nebo stýkat....jako bránit jim nebudu...ale přítel má jen mámu a ta je fakt švihlá, takže nevím, co by si s našima povídala :D mám stariší ségru a přítel bráchu, a oba sourozenci mají rdoinu a jsou podobného věku, ale jsou tak naprosto rozdílní že si nemyslím, že by si jakkoli rozuměli (moje sestra s manželem lezou po kopcích, stanují, jsou hrozně aktivní a mají tlupu kamarádů se kterými dělají akce, navíc vychovávají děti jinak než rodina přítelova bráchy, kteří jsou spíš snobové, co mají doma čisto že se tam jí z podlahy, a na dovolené jezdí do hotelu a na pláž)
Odpovědět
@yumy naši se znají protože zaprvé bydlíme ve vesnících vedle sebe a zadruhé se tak znali od vidění..Je fakt že si tykají, na plese spolu normálně popili ale při momentální "rodinné" situaci už si každý taky udělal názor, navíc přesně jak píšeš, moje mamka a tchánovci to je jako nebe a dudy- mamča je společenská, neustále někde "vymetá", neposedí doma atd... Tchánovci nikam nejezdí, spíše tráví čas doma
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy já měla docela obavy, jak to proběhne, páč ty naše rodiny, to je vážně nebe a dudy, venkov a město, ale naštěstí ok, chlapi pořešili vojnu, ženský vaření a nakonec se tak nějak bavil každej s každym, ale upřímně sem byla ráda, když bylo ráno po svatbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 taky budu ráda, až odjedou :-D ale já je hlavně neřeším, asi jsem divná, ale mě je nějak úplně ukradený jestli si bodou nebo nebudou rozumět....beru si jeho, ne jeho rodinu, a on mě a ne naše.
Odpovědět
@bianca87 aby vám pak do toho zbytečně nekecali...nebo ještě hůř, aby se nedohádali mezi sebou! Ať se klidně seznámí, ale ostatní bych nechala na ženichovi a nevěstě. A všechno potřebné (i nepotřebné) najdeš tady. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy asi tak, moje strana to nějak neřešila, všichni se těšili na prase a na sud a otec pravil památnou větu, že maximálně to bude ostuda 200km vod baráku a to jemu může bejt úplně u zádele :-D Já se spíš děsim, až se budu muset zúčastnit rodinného setkání s německými příbuznými mého manžela (polovina famílie po válce odsunutá), to bude teprvá kovbojka :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Naši se taky sešli. Přesně jak píše Míša. Moji rodiče jsou společenští, u nás na vesnici organizují kde co a pak se toho účastní, hodně sportují, do divadla, na koncert a pod. Ondrovi rodiče sedí doma na zadku a nemají žádné kamarády. Umí jen pindat do všeho a každému, samozřejmě že oni ví všechno nejlíp a ostatní jsou blbci co potřebují poradit. Schůzka proběhla u našich, za prvé by to mělo proběhnout u rodičů nevěsty-podle zdejších zvyků, ale tchýně přestože o tomto zvyku pořád mluvila tak si snažila vynutit že to bude u nich, a za druhé jsem to chtěla mít na domácí půde a oni si na mě nemohli dovolovat, navíc před našima, že jo :-D Hodně mi to pomohlo říct rezolutní NE spoustě jejich výmyslů a naši mě podporovali.Navíc se domluvili co kdo bude platit a pod...Občasnému setkání se stejně nevyhnou, jelikož jsme ze sousednch vesnic a tchýně prodává lístky u nás na nádraží, takže se vídá i se ségrou...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
my si to řešíme sami, Tom už tátu nemá a moji rodiče jsou rozvedení, moje máma měla Toma ve školce.. maminky mají za úkol sebe a své šaty a my máme klid :-) díky bohu aspoň za toto :-D o nervy méně 8-)
Odpovědět
Ahoj, no proč by měli rodiče řešit naší svatbu? :-p My jsme se s přítelem domluvili jak by to u nás mělo vypadat a probíhat. Nějaké nápady nám dal i DJ Georgano, který nám zahraje. Měl na schůzku s námi připravenou spoustu nápadů a bylo znát, že to dělá už několik let. Bylo to strašněmoc milý setkání a o to více se už na naší svatbu těšíme ;-) . a všechno budeme mít, tak jak to chceme my dva. Máma sice má pořád nějaký připomínky a budoucí tchýně se taky pořád do něčeho míchá, ale je to náš den, proto si ho plánujeme přesně podle nás dvou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
U nás se rodiče nesešli já mezi nima lítám jako prostředníka mám z toho hlavu jak balon :-S
Odpovědět
Nasi se tedy s pritelovymi rodici setkaji az na svatbe :) uz se tedy drive videli,jelikoz jsme s pritelem spolu 14let :) ale jelikoz muj tatka s pritelkyni bydli dost daleko,tak k nam zajedou jednou za cas.Vubec by se mi nelibilo kdyby rodice meli resit nasi svatbu,proto jsme se s pritelem rozhodli,ze jim nasi svatbu oznamime az budeme mit to nejdulezitejsi zarizeny,pritelovym rodicum jsme to rekli mesic po tom co jsme svatbu zacali zarizovat a mymu tatkovi s pritelkyni jsme to rekli mesic a pul po zacatku zarizovani svatby
Odpovědět
U nás to bylo logické, že se sejdou. Naši rodiče se znali jsme ze stejné obce a s manželem jsme spolu chodili 8 let takže chodili rodiči i na grilování atd.. svatbu platili rodiči na půl a jen se dohodli kolik čeho ale jinak se nám do ničeho nepletli. Vše bylo na nás. Jaké chceme rauty, jídlo, výzdobu,kapelu atd.. prostě jen povolili penízky a my jsme vše zařídili i na nákupy jsme jezdili hlavně my s manželem aby s tím rodiči neměli starosti. Ale je pravda, že já mám super rodinu a další úžasnou rodinu jsem dostala ke svatbě. Vždy udělali jen to o co jsme je požádali. Jsou prostě úžasní :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?