Připravy necelé 2 roky dopředu

Ahoj, jsem fakt takový magor? Řekli jsme si s přítelem, že se vezmeme až spolu budeme 10 let, tudíš je to skoro za 2 roky. (6/2019). Prostě se těším a koukám co kde je a jsem hrozná, ale musela jsem si už něco na svatbu objednat. Jsem fakt divná? Takhle dopředu? Na druhou stranu, když každý měsíc pokoupím něco, tak to pak najednou nebude taková pálka. Prostě se těším..
Odpovědět
Osobne mi to prijde trosku moc brzo. Takhle dopredu bych svatbu neplanovala. 2 roky je pro me dlouha doba a muze se stat cokoli. Ale asi je to na kazdym. Nehlede na to, ze se dost meni trendy, tak ted si neco koupis a pak se ti bude libit neco jineho. Ale tohle je kazdeho vec, je to jen muj nazor.
Odpovědět
Profilova fotka
Co si teď koupíš, za dva roky nepoužiješ. Plánovat a těšit se dlouho dopředu je fajn, ale spíš bych toho využila k vyťukání konceptu, abys pak měla všechno hezky sladěné. A místo dlouhého utrácení šetřit :-)
Odpovědět
My to tak máme / měli. Zejména proto, že v době, kdy jsme se rozhodli se vzít, byl konec léta, všechna krásná místa už byla na další rok rezervovaná a taky proto, že partner je cizinec, tak aby byl čas na osobní oznámení rodině v zahraničí, atd. Teď jsme v půlce. První rok se to vleče, ale pak to začne frčet ani nevíš jak. První půlrok jsem prostě jen přemýšlela Co by se mi líbilo, kde, kolik do toho chceme dát, jaký jsou vůbec možnosti, celkový koncept....Prošla jsem toho mraky, každou chvíli se mi líbilo něco jiného..ale je to moc fajn, nakonec se vytříbí to, co se ti fakt líbí. Rok a půl dopředu jsme zamluvili místo - teď už mají jen 3 volné letní víkendy. Dekorací už mám docela dost, ale pořád se držím představy a nakupuji jen ve velkých slevách, tady na bazárku a jen to, co vím, že zase prodám. Víš kolikrát si vybereš šaty? :-D :-D :-D A přitom máš furt čas si je vybrat znova a znova :-D Je jen jedna věc, kterou bych udělala jinak: dřív jak rok předem bych to nikomu neřekla, jen max nejlepší kamarádce. Všichni to shazovali, že se stihneme dvakrát rozejít, nebrali to vážně a mě to úplně zbytečně mrzelo. Přitom teď už jen čumí jak puci a říkají "to to ale uteklo!".
Odpovědět
Já když to vezmu, tak jsem se připravovala ještě déle. Začalo to šetřením peněz.. přitom začlo hledání inspirace na beremese.. a skutečné přípravy kdy jsem začala něco vyrábět byl asi rok a půl.. ale opravdu si člověk všechno vytříbí až tak v posledních 9 měsících :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já kdybych něco plánovala dva roky, tak bych pak silela z každé maličkosti, která by nevyšla... ale já obecně neplanuji nikdy nic, nechávám život plynout a přijímám, co zrovna přinesl a jsem spíš pro spontánní rozhodnutí :) Za dva roky se může stát opravdu plno věcí, a nemyslím tím jen, že se teoreticky můžete rozejit... můžeš neplánovaně otěhotnět, v rodině dojde k nějakým hádkam a vy se rozhodnete vzít ve dvou u moře, pojedete příští rok na výlet a najdete top místo, kde byste se chtěli vzít, ale už budete mít zarezervovano jinde... jediné, co bych asi udělala, pokud víte, že se chcete vzít, tak bych si založila spořící účet s názvem svatba a začala tam shromažďovat peníze :) ale každý jsme jiný a pokud ti z toho nehrabne, obětovat dva roky přípravě jediného dne... ty bys třeba měla zase osypky z toho, že někdo má svatbu naplánovanou a zorganizovanou za měsíc....
Odpovědět
Ja byla otravena i z toho, ze musim veci resit uz pul roku dopredu, kdyby to slo, tak to naplanuju vsechno za dva tri tydny :-D :-D a popravde treba vyzdobu resim fakt az ted posledni mesic. Myslim, ze ve finale vic utratis, prave proto, ze budes mit cas delat zbytecne a drahe zmeny (ve stylu: ted si koupim saty, za pul roku uvidim jine lepsi, za dalsi pulrok zacnu pochybovat i o tehle, normalne bych to tak nechala, ale je to den D, tak si koupim i ty treti ctvrte, protoze chci byt krasna atd.). Dva roky predem bych teda nic rozhodne neplanovala ani nekupovala. I ta rezervace mista takhle brzo je osemetna. Jedine rozumne planovani dva roky dopredu mi prijde hledani inspiraci a obrazku nekde na pinterestu a samozrejme setreni.
Odpovědět
Pro mě osobně není svatba jako taková můj životní cíl a ani ji nevidím jako nejdůležitější den mého života, takže si vůbec neumím představit, že bych strávila tolik času plánováním jednoho dne. Když se to pak nepovede úplně podle představ, musí to být devastující pocit, když tím člověk žil tak dlouho, ne? Asi jsem divná, ale fakt to nějak moc neprožívám, samozřejmě chci aby svatba byla hezká a užili jsme si ji, ale víc pro mě znamená ten pocit, že od té doby budeme manželé, než ten den samotný. Je to asi ale věc každého, pokud tím žiješ, klidně se těš a vymýšlej, ale tak moc dopředu bych nic nekupovala, nejspíš to stejně ještě několikrát změníš :-)
Odpovědět
My jsme museli vše zařídit během 2 měsíců, to taky nebylo ideální. Tak pul roku aspoň, to je lepší. My vše zařizoval i ve spěchu. Ještě jsem pracovně odjížděla třeba na 14 dni, to jsem nezvládla nic zařídit. Byl to stres.
Odpovědět
Z vlastní zkušenosti, nic bych nekupovala a hlavně se neunáhlila k placení záloh atd. My jsme plánovali rok a kousek předem a i tak jsme měnili místo, restauraci, několikrát se nám měnili preference co se výzdoby atd. týče (o šatech ani nemluvím). Spíš si ujasněte s přítelem jak velkou svatbu chcete, kolik do toho můžete/chcete investovat a postupně sbírejte inspiraci.
Odpovědět
Myslím, že každý tohle vidí dle sebe, ale je fakt, že my jsme zatím začali šetřit, máme vcelku jasně v barvách svatby a tak nějak v tom stylu uvažujeme nad doplňky a spol. ve smyslu "to jsou pěkné fialové ubrousky, ty bychom mohli mít na svatbě" apod. I když je fakt, že dokonce mám možná doma už shodou náhod šaty na převlečení, páč jsou oranžové, ale to se ještě celkově uvidí :D ale koupeny byly hlavně, protože byly na konci léta ve slevě a předtím jsem půl léta sháněla nějaké pěkné šaty na svatbu kamarádky ;) A taky uvažujeme nad místem svatby, tak uvidíme, ale myslím, že opravdu napevno s termíny a se vším začneme plánovat po zásnubách ;-) Ačkoli oba dávno víme, že se chceme vzít, jen k tomu chceme mít dobré podmínky ve smyslu financí, vlastního bydlení a spol. :)
Odpovědět
My to máme podobně. Máme na plánování přes rok a půl a jsem za to docela ráda. Už ve chvíli, kdy jsem v lednu začala hledat místa na září 2018, byla spousta z nich zarezervovaná a nabízeli nám třeba 4 termíny za celou sezonu :) Místo jsme tak hledali skoro 5 měsíců. Z cateringové firmy mi taky v květnu napsali, že pokud o ně máme zájem, máme si je zarezervovat, protože mají na příští rok plno. Aspoň to budete mít v klidu a bez nervů :)
Odpovědět
Pokud chcete mít svatbu na nějakém hodně žádaném místě, pak bych 2 roky dopředu řešila pouze to místo a termín. I když bych tedy ráda viděla, která matrika vám potvrdí termín 2 roky předem. Já začala shánět místo a termín rok předem a ani jedna matrika nebyla ochotná mi termín potvrdit. Takže tak. Zařizovat vše ostatní takto brzy může být ošemetné, jak už tady holky psaly, budou se měnit trendy a tvoje preference, ve finále na tom nic neušetříš a zabiješ spoustu času, který by se dal využít lépe. Já jsem svatbu připravovala cca 5 měsíců vždy po večerech (mám malé dítě, takže to jinak ani nešlo). Ten čas byl naprosto dostatečný a i tak mě to nebavilo :-D No a svatba dopadla na výbornou ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Také mi to přijde dost brzo :( nikdy nevíš, zda dodavatel bude za dva roky ještě fungovat, takže zálohy bych neplatila a stejně jim to budeš muset za rok a půl znova připomínat a řešit :D a co se týče dekorací, tak do toho bych vůůůůbec nepouštěla :D já svou svatbu připravuji půl roku a už bych to třikrát měnila :D
Odpovědět
Pockej a pozadal te uz o ruku? 🙂Nebo to si zatim planujes sama? Jinak dva roky dopredu mi prijde taky zbytecny, budes mit jen velky ocekavani..
Odpovědět
Ja myslím, že je to brzy. Nám matrika dřív ani nedala termín, že prý sú dostupné až od ledna na ďalší rok. S objednávaním nejakých drahších vecí by som počkala, ale pokiaľ ti to robí radosť prezerať fotky, plánovať si pre seba, prečo nie...
Odpovědět
A přítel tě už požádal o ruku? A máte už pevné datum?Z vlastní zkušenosti ohledně financí vím, že je fakt lepší každý měsíc koupit něco, ale dá se to zvládnou za necelý rok. A 2 roky dopředu mi přijde zbytečné. Určitě se změní "trendy" a hlavně, změní se ti styl :-) Naplánuješ si svatbu na nějakém místě, ikdyž ti řeknou, že určitě budou mít volno, nakoupíš výzdobu hodící se k místo a ejhle, místo volné nebude a co pak? Pokud plánujete svatbu na 6/19, tak bych už příští jaro/léto začala shánět fotografa, hudbu atd. To jo, ale výzdobu bych ještě nekupovala ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych řekla, že je to ještě brzy. Tedy samozřjemě pokoukávej, vybírej, co by se ti líbilo, však času máš hafo, ale termín na matriku ti nikdo takhle brzo nezamluví, takže na to si budeš muset počkat. Co se týče nákupů, taky bych zbrzdila. Není dneska nic, co by se nedalo sehnat i příští rok. :-) A jak některé nevěsty nademnou již řekly, něco koupíš a pak změníš názor. Budou to zbytečně vyhozené peníze a člověka to zamrzí. Taky jsem dopředu něco nakoupila, protože mě to v té chvíli nadchlo a pak můj nápad vyšuměl. Raději bych ti doporučila, ať si dáváš penízky na stranu, každý měsíc určitou částku, kterou si můžeš dovolit a uvidíš, jak pěkně za rok nastřádáš a pak se bude hned lépe nakupovat a nebudeš muset čekat na další výplatu, když objevíš něco, co třeba bude nad tvůj měsíční limit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja planuju planovat dopredu. Misto, ktere chci a hlavne dodavtele, jtere chci, jsou zamluveni treba rok a pul dopredu.Takze za me nic divneho😊 ale kupovat veci budu spis az tak rok, spis si zatim ujasnime, co chceme a budeme setrit spis
Odpovědět
@iviiiii Restauraci, fotografa, kapelu/dj, cukrářku a tak určitě min. rok dopředu, ty mají plno :-) Ale ty nákupy, výzdoba a tak stačí rok/9 měsíců dopředu :-)
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat Tak otehotnet neee,uz 2 spunty mame a treti urcite nechceme ale sporici ucet s nazvem svatba jsem uz zalozila :)
Odpovědět
Tak samozrejme planujeme s pritelem ne sama. Termin jsme si taky rekli,mame dve deti,jsem na materske,takze to neni planovani jako ze bych pevne neco rezervovala a platila zalohy,spis se tim odreagovavam od deti ve chvilich klidu. To co jsem koupila,tak byl podvazek a sklenicky se jmeny a datem,zatim nic jineho a spis koukam a setrim,ale urcite mi to neda a zas neco koupim. Jinak urcite bych si nekoupila saty tak moc dopredu atak. A rodine to chceme rict nejdriv 2mesice pred svatbou.
Odpovědět
Rok dopředu nebo dva, není to jedno? =) Pokud máte promyšlené jak bude svatba vypadat, je možná i výhoda kupovat to postupně - jak píšete sama, nebude to pálka najednou. Jen šaty bych nechala na později.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj děvčata, pokud by potřebovala některá z vás pomoci se zajištěním svatby (od A do Z), nebo pouze výzdobou, organizací obřadu - neváhejte mě kontaktovat :) Moc ráda svatby zajišťuji a dokáži pomoci a šetřit korunky, kde se dá. Mohu doporučit i vyzkoušené salony, kde šijí šaty, apod. Reference mé práce: marievojikova.cz Budu se těšit na Vaše reakce. Přeji krásný den, M.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?