Plánování svatby - kde a kdy s přípravou začít?

Ahoj nevěsty, s přítelem plánujeme svatbu na příští léto červen - červenec, a já, když tu tak jednotlivá témata pročítám, absolutně nevím, kde a především KDY s přípravou začít. Prosím poraďte, kdy domluvit termín a místo, restauraci na oběd, zaslat svatební oznámení, šaty, květiny, prstýnky atd... Je ještě na všechno čas??? Moc děkuji ;o)
Odpovědět
@anicka157 my se bereme poslední květnový den a už mám zařízené vesměs vše důležité:))Nejprve určitě zamluvit termín a místo plus fotografa, DJe, kapelu, to je většinou už teď problém, pokud máte nějaké speciální požadavky a představy, šaty už mám u švadleny, květiny si budu dělat sama takže mám čas až do návštěvy velkoobchodu, prstýnky plánujeme koupit tak v březnu, ženichův oblek se začne šít v dubnu, teď na podzim mě čeká rezervace na matrice,konzultace s kuchařem a návrh oznámení, které bychom chtěli koncem února rozesílat, výslužky mít nebudeme takže o starost míň a celá svatba bude na jednom místě takže taky pohoda...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) my se bereme začátkem září a máme domluvený termín v kostele, místo oslavy, a předběžně kapelu - s tím,, že v nejbližší době musíme kapelu dořešit, stejně jako fotografa a příp. kameramana (jeslti se pro video rozhodnem). Zbytek budu řešit po novém roce. A jelikož to máte vy o pár měsíců dřív, tak bys měla začít jednat :-) Hodně štěstí a zdaru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anicka157 Mně hodně pomohl místní svatební plánovač, kvůli němu jsem se vlastně zaregistrovala. Svatba se dá naplánovat klidně za měsíc, pokud nemáte nějaké speciální požadavky, podle mých zkušeností na pohodové plánování postačí půl roku (opět pokud netrváte na konkrétním datu, místě, fotografovi...). Nejlepší je sepsat si na začátku přibližný seznam hostů, abyste se měli od čeho odpíchnout, pak zarezervovat místo a datum obřadu a hostiny, no a pak už to půjde samo. Taky doporučuju zjistit si, jestli a kdy se ve vašem okolí konají svatební veletrhy, a určitě tam zajít, nejen že tam najdeš další inspiraci, ale také představy o cenách, setkáš se osobně s dodavateli, s některými se můžeš hned domluvit a v neposlední řadě získáš spoustu slev.
Odpovědět
ČÍM DŘÍV ZAČNEŠ, TÍM LÉPE! NEBUŠ PAK MÍT NERVA, ŽE NĚCO NESTÍHÁŠ,NEBO ŽE NEMŮŽEŠ TŘEBA SEHNAT FOTOGRAFA, PROTOŽE LETNÍ MĚSÍCE JSOU DOST PLNÉ. PŘESNĚ JAK PÍŠE svatba28 A TAKOVÁ TA VYHLÁŠENÁ MÍSTA SE ZAMLOUVAJÍ TŘEBA ROK A VÍCE PŘEDEM!
Odpovědět
Holky moc děkuji, jen se ještě zeptám, jak moc dopředu by se mělo datum a místo zarezervovat, asi bych to moc oddalovat neměla, co? :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@anicka157 Opět záleží na tom, jestli chcete konkrétní místo a datum, nebo je vám to víceméně jedno, ale rozhodně bych tím začala, protože podle toho se budou řídit rezervace u všech ostatních dodavatelů. Vzhledem k tomu, že se chcete brát v době dovolených, nenechávala bych to na poslední chvíli, aby si to hosté mohli naplánovat.
Odpovědět
@anicka157 to záleží na tom, kde chcete svatbu mít. Pokud je to pro svatby oblíbené místo, může být už teď na příští rok zarezervované. Pokud ne, nemusíš spěchat. My měli svatbu letos v srpnu a termín jsme rezervovali v dubnu. Jo a taky záleží na tom, jestli chcete nějaké konkrétní datum - v tom případě je dobré jednat rychle.
Odpovědět
@anicka157 Vubec se nestrachuj, planujeme svatbu bud cerven nebo cervenec a nemam jeste nic, akorat zasnubni prstynek. Samozrejme by to chtelo zacit resit, jen se nedokazeme dohodnout na pribliznem poctu hostu. Jinak koukam, ze jsi z Prahy - zapad, ja take. Ted bude v Listopadu v Praze svatebni veletrh, tak tam chci nacerpat co nejvic inspirace. :-)
Odpovědět
Přemýšlíme o Viničním altánu, abychom využili krásného počasí někde venku - doufám :-S Jinak počet hostů už tak zhruba máme - rodina (cca 32 lidí) a přátelé...celkem asi 50. Tak právě nevím, jak moc s tou rezervací spěchat, ale jak píšete holky, čas dovolených a léto je asi nejžádanější ...
Odpovědět
Profilova fotka
@anicka157 v podstatě bych řekla, že záleží, jak exkluzivní místo, čas a ostatní věci chcete. První svatbu jsem plánovala div ne rok dopředu, ale stejně to hlavní se rezervuje a upřesnuje ani ne pul roku dopředu. A druhou svatbu jsem měla ani ne za měsíc a taky super :-D všechno jde, když se chce! takže není kam se hnát
Odpovědět
Profilova fotka
@anicka157 Jestli je Viniční altán pořád tak v kurzu jako před dvěma lety, kdy jsme se brali, tak bych s rezervací rozhodně neváhala! Chtěli jsme se brát koncem srpna a v listopadu už nebyla volná žádná sobota! Než si však kterékoliv místo vyberete, určitě se tam zajeďte podívat a promyslete veškeré aspekty (je to dobře přístupné pro maminky s kočárky, starší lidi, jak vypadá okolí, lze udělat hostinu poblíž, pokud ne, jak budou dlouhé přejezdy, parkování atd.). Nakonec jsme si vybrali jiné místo.
Odpovědět
Profilova fotka
Milé nevěsty, ať už začnete kdykoliv, určitě by Vám pomohl s plánováním a přípravou celé Vaší svatby zcela nový Svatební diář Smart. Tak neváhejte, čas už Vám určitě běží. V každém diáři výběr ze 7 titulních barev. Hezké plánování Vám přeje Martin Pátek.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?