Nevěsty žijící v zahraničí a svatba v ČR

Profilova fotka
:-) Taky bydlíte v zahraničí a měli jste nebo budete mít svatbu v česku? Proběhlo vše bez komplikací??
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@radulka57 ahojky, my žijeme momentálně v Rakousku,ale svatbu budeme mít doma. je to trochu komplikovanější vše zařizovat takhle na dálku,ale s pomocí rodiny a internetu se to vše v pohodě dá :) v květnu jsme byli na chvilku doma, tak jsme všude poplatili zálohy a zbytek budeme muset doladit v září před svatbou . ale u nás je to tak,že vždy děláme sezonu,letní zimní a mezitím jsme nějakou dobu doma,takže nejsme celý rok v zahraníčí jen 9 měsíců z 12.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep Aha, no my máme oba trvalý pobyt v Německu a tím to máme komplikovanější a ají dražší, protože po nás chtějí 3000kč navíc za to že nebydlíme v ČR, kde vy máte trvalý pobyt??
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 no to je běžný, to i kdyby jsme se brali mimo místo bydliště,tak je poplatek 3000 KČ. my máme trvalý pobyt hlášený doma,tady to máme jako přechodný,takže to problém nebyl. ale pokud máte oba české občanství,tak by to jinak problém být neměl. ovšem pokud je přítel němec,tak už to bude komplikoanější, tam už se to musí řešit nějak přes ambasádu, sestřenice si brala španěla a potřebovali apostylu a to bylo lítání. a pak samo překladatele.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep Přítel je čech, ale žije tu od 5let... tudíž apostily nás fakt neminou :-( Musíme vše ověřit apostilou a přeložit do češtiny, jen prachy navíc, achjo, kam jsem se to zas dostala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 no tak to vám nezávidím,to vás čeká pěkný maraton po úřadech. segra si taky brala němce a byl to děs.ale naštěstí vidím,že máte ještě spoustu času,takže je fajn,že můžete vše v klidu plánovat a vše potřebné zařídit. tu apostylu jí vyzvedávali naši,takže ti můžou pomoct i rodiče. ale nejdřív jsme museli do Olomouce pro jedno razítko,pak se to muselo zanést na ambasádu v Praze,pak to asi tři týdny trvalo a pak jí ju vydali.ale bylo tam špatné datum jejího narození,takže vše znovu :-( tak až vám jí dají,tak to raději hned zkontrolujte. a je platná myslím jen určité období,tak se na to poinformujte,kdy je třeba jí žádat.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivanep Proto už plánuji teď, nechci mít stres 2 měsíce předem, hezky vše v klidu... ale tu apostilu prý máme vyřídit tady v německu a pak úředně přeložit do češtiny! Takže ne v česku.
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 no je fakt,že sestra to měla obráceně, brali se v Německu. ale sestřenice se brali v ČR a vím že museli nejdřív do Španělska a pak to vyřizovali v Praze. ale je možné,že to má každá země jinak. to fakt nevím. Tak přeji ať se vám to moc nekomplikuje,aby jsi si ty přípravy mohla užít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my s přítelem žijeme v Anglii a svatbu taky zařizujeme na dálku. Snažím se mít s předstihem co jde, ale i tak se bojím že něco nestihnu
Odpovědět
Profilova fotka
@deniikd A kdy ji plánujete?? A kde? :-) Já v březnu a už to mám zamluvený na matrice, jen musím ještě dodat spoustu dokladu přeložených z němčiny do čestiny a ověřeny apostilou.
Odpovědět
Profilova fotka
máme to 13.7.2013 ve Valašském Meziřičí, asi s tím nebudeme mít nějaké problémy, protože jsme tu krátce.
Odpovědět
Tak u nas je svatba az pristi rok v srpnu, ale jelikoz dlouhodobe zijeme v Cine a v Praze jsme vzdy pouze v lete na prazdniny, tak jsme zacali s pripravou uz takhle dlouho dopredu. A k tomu partner je z Belgie, takze k tomu jeste komplikace se svarbou s cizincem. Jako prvni jsme s partnerem proto najali svatebni agenturu, aby nam se vsim pomohla, jelikoz nebudeme jak mit moznost vse zarizovat z Ciny :)
Odpovědět
Ahoj, zijeme uz nekolik let v Anglii a pred mesicem jsme se brali v CR. Komunikovala jsem ohledne svatby s lidmy pres email. Hledani webovych stranek je obcas tezke, protoze hodne lidi, ktere nabizi sve sluzby nemaji web, coz je v dnesni dobe myslim skoda. Urcite zarizovani stihnete a vyberete si vse podle vasich predstav:). Preju hodne stesti :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@minenka tak to jsem ráda, vidíš, ty by jsi to mohla vědět. jak dlouho po svatbě jste se vraceli zpátky a jak jste to měli z občankama?
Odpovědět
Ahoj:), po svatbe jsme zustali v CR jeste 5 dni. Obcanka Ti bude platit mesic po svatbe a pas dalsi 3 mesice. Udelala jsem chybu, kdyz jsem si nezazadala o pas spolecne s obcankou...Z duvdu lastniho pochybeni a vytizenosti konzulatu budu muset cestovat 2x do CR kvuli pasu...Drzim palce, uzijte si planovani a svatbu:)
Odpovědět
Ahoj, my zili v Dubai, a zarizovala jsem vse ze zahranici. Svatbu jsme meli pred 2 tydny a vse se povedlo na jednicku. Zarizovala jsem vse ale s pulrocnim predstihem, a v hotelu, kde jsem se pak uz nemusela vicemene o nic starat, poradili a pomohli se vsim, a dobre. Takze timto delam i malou reklamu hotelu Akademie, v Hrube Vode :) Ale byli vazne fantasticti a bez nich by to tak neklaplo, tak jak to klaplo. Saty, kadernici apod, jsem vykomunikovala pres email a pak s predstihem priletela na svatbu a vse vyzkousela. Doklady taky nejsou problem, protoze obcanku ti sice ustrihnou a musis si vyridit novou, ale vyzvednout si ji muzes kdykoli az pak budes zase v Cechach, a ty potrebujes hlavne pas a ten plati jeste 3 mesice, a vymenit si ho za novy muzes na ambasade tam kde zijes. Tak hodne stesti a kdyz budes potrebovat radu, ozvi se :)
Odpovědět
Profilova fotka
no jo ještě pas :-D já mám ten svůj starý 5 měsíců na 10 let :-D vědět to tak si ho nedělám a nechám si udělat ten levnější, no ale miláček mile překvapil :-D ale je dobře že si ho můžu vyměnit na ambasádě, to nám ubere spoustu starostí :-) když budu něco potřebovat tak se zeptám děkuju moc :-)
Odpovědět
Ahoj, také se přidávám. Žijeme s přítelem trvale v Irsku a svatbu máme naplánovanou na červen 2013... Ale také se bojím,jak vše na dálku zvládneme :-| Nevíte někdo jak je to s termínem svatby???? na Matrice mi bylo řečeno, že termíny jsou vyhlašovány vždy na začátku roku.... a my letíme do ČR teď a potom kdo ví... A moc jich není(řádných) Potom se může zažádat o mimořádný, ale to je na daném úřadu, zda Vám vyhoví. Nevíte,jestli to nedá zamluvit na základě plné moci, nebo vyplnit papíry předem ? Jinak deniikd , s pasem jsme na tom stejně, před 5 měsíci, jsem si zažádala o nový, ještě jsem si ho ani nestihla vyzvednout a ani ne za rok, budu žádat o nový :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@gami86 Ahoj, my sme si zažádali o termín přes mail, komunikujeme s matrikou přes mail... ještě nebyli dány termíny na přístí rok, ale matrikářka řekla že jestli chceme určitý termín, že ho zapíše a budem ho mít, tak už ho máme na 100%, svatbu máme v březnu. Na matrice sme byli jednou, pouze vyplnit dotazník k uzavření manželství ale ostatní věci můžeš dopilovávat přes net...Pak můžeš lítat vyřizovat osobně jen ty a nebo přítel..jen jednou tam musíte oba dva. :-) My žijeme v Německu.
Odpovědět
@gami86 Ahoj,my zijeme taky v Irsku,doma jsem byla v kvetnu a termin mi bez problemu zarezervovali uz na pristi zari, jinak taky bez problemu funguje komunikace pres ,mail.Termin uz jsme ale museli zrusit,nakonec jsme se rozhodli pro svatbu mimo CR ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@minenka Pas by ti měla vyřídit i místní česká ambasáda. Já do ČR pojedu až v říjnu kvůli OP, ale pas mi udělají tady na ambasádě - nebo asi to budou posílat do ČR, ale osobně tam nemusím (do ČR, na ambasádu ano :-) ) A myslim, že není pravda, že málo lidí nabízí služby přes internet - samozřejmě, jsou takoví, ale spíš jsou v menšině, protože sami moc dobře ví, že kdo není na internetu, jako by nebyl. A taky jsem chtěla dodat do diskuze, že 5 let žiju v Irsku, vzala jsem si Ira, v ČR, mimo místo svého "trvalého" bydliště, většinu věcí jsem vyřídila po emailu (takže ano, jde to - nerada telefonuju, takže to jsem dělala jen v nejnevyhnutelnějších případech, když na email někdo neodpovídal), je to o nervy (i když jsem začala zařizovat asi 8 měsíců dopředu), chvíli před svatbou jsem si říkala, že už bych do zařizování na dálku nikdy nešla, že to příště udělám někde na hotelu za rohem a nechám je všechno zařídit, abych se nemusela o nic starat.... ale musím říct, že to nakonec bylo super, nervy přešly, den nejvíc nejúžasnější a já bych si to nejradši všechno zopakovala :-)
Odpovědět
Vidis, moje zkusenost byla zcela jina. Ze zahranici jsem zvykla vsechno vygooglovat, ale v CR bylo par veci dost slozitych vyridit, treba najit cukrarku ci kvetinarku a videt jeji vyrobky pres internet. Mam stejny nazor, kdo nema webovky je ve velke nevyhode. Uzijte si svatbu, at vam vsechno vyjde:)
Odpovědět
@nikus30 Ahojky, a kde přesně žijete????Takže nakonec se budete brát v září, ale né doma. A skoromanžel je cizinec, nebo Čech???Zkusím teď na dovelené vše zjistit,jak je to tedy s termíny. Bez termínu člověk nezařídí nic :-| A když jsem tady někde v diskuzi viděla, co vše už mají nevěsty, které se vdávají také v červnu 2013, stydím se. Jsem nevěsta na prd, nemám absolutně nic a zatím ani absulutně žádnou představu :-)
Odpovědět
@radulka57 Ahojky, moc děkuji za info......Tak teď až budeme na dovolené, tak se půjdeme zeptat na matriku a rovnou tedy vyplnit papíry a zarezervovat termín. Co tady čtu, tak se opravdu většina věcí dá zařídit přes net.... Zatím víme, že termín bychom chtěli na červen 2013. Snad to vše organizačně zvládneme, oba dva máme velkou rodinu, takže to bude ještě legrace :-D
Odpovědět
@gami86 Cauky ,zijeme v Dublinu.kde vy? no ja uz jsem si tak pomalu planovala,datum,DJ,misto fotograf,barvy vybrane i dorty,no ,a pak zmena :-) Ne ne skoro manzel je take z CR,budeme se brat na Mauriciusu,prave ,ze mame take velke rodiny ,obzvlast ja,tak jsme se na konec rozhodli pro malou svatbu,jen my dva :-) Urcite vsechno zvladnes,je pravda,ze spousta veci ze da zaridit pres net,vlastne sk :-) skoro vse
Odpovědět
@nikus30 My taky v Dublinu. A jak dlouho tady žijete? A to jste se poznali tady, nebo v ČR. Tedy, klobouk dolů Mauricius, to bude tedy nádhera. Když si vezmu kolik nás asi cca svatba se celými našemi rodinami vyjde - bude to asi srovnatelné se svatbou někde v exotice :-) Už se těším na tvoje fotečky, bude to paráda. A rodina vám odpustila, že to bude bez nich? Nebo to je překvápko i pro ně?
Odpovědět
@gami86 pisnu Ti zpravu :-D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@gami86 ahoj co se tyce mimoradneho terminu ja to mela v pohode svatbu mam 23.10.2012 a to je utery. a musela jsem zadat pouze duvod proc. a zaplatit poplatek 1000korun a beru si nemce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my žíjeme v Anglii a svatbu chceme mít 13.9.2013 ... termín ještě není schválený , mám se ještě ozvat v prosinci , kdy budou schvalovat termíny, tak doufám , že s tím naším nebudu problémy :-) Jinak s restaurací , kde chceme mít hostinu i večerní raut komunikujeme přes mail, tak doufáme že vše klapne. Jsem z toho nervózní, jak to je tak na dálku :-| Nemáte některá zkušnost s koupí svatebních šatu přes ebay a pak dovozem do Čech? Mám vyhlídlý nádherný šaty, ale mám strach v jakym stavu by mi přišly a v jakym bych je dovezla do Čech....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?