Nevěsta na neschopence, jak je to s vycházkami?

Profilova fotka
Ahoj holky, ptám se za kamarádku :-) Potřebuje poradit, jak to udělat, pokud je v pracovní neschopnosti kvůli těhotenství. Vycházky má odpoledne jen do 18 hod. Jde udělat nějaká vyjímka, nebo jde to nějak zařídit? Přece nebude na vlastní svatbě chvilku. Děkuji za tipy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no fakt nevím to by se chtělo někde poptat... myslím, že by jí to snad prominuli, kdyby jí přišla kontrola... a když tak potom jedině v šest domů na 2hodky a pak už může dělat že spala .-)
Odpovědět
Profilova fotka
oni budou mít svatbu právě mimo místo bydliště...Riskovat by nechtěla... a to chápu, nikdy člověk neví, jestli nepříjde kontrola..
Odpovědět
Profilova fotka
Spis aby neriskovala zdravi miminka...prece je na neschopence z nejakyho zdrav.problemu, takze aby ji to spis neuskodilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@zandi je tam proto, že pro ní zaměstnavael nemá práci... Jí nic extra nebylo, jen nesmí tahat těžké věci
Odpovědět
@misulinka44 V tom pripade ale podle zakoniku prace nema na neschopence co delat.. neschopenka je na rizikove tehotenstvi. Zamestnavatel je povinnen bez vyjimky tehotnou zenu preradit na pozici, ktera je pro ni vhodna. Pokud pro ni praci nema, mela by byt za plnou mzdu doma. At to poresi na personalnim v zamestnani a na socialce.. Takhle zbytecne prichazi o penize a omezuje se vychazkama.. je to nesmysl.
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Presne. Sidi se sama o penize a jeste je omezena vychazkama...
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine ja s vama souhlasim, ale na druhou stranu se dotycne nedivim....ja mam kolikrat taky plnou "hubu kecu" co by jak melo byt ci nemelo byt, ale pritom ani nejsem schopna rict si o dovolenou, na kterou mam ze zakona pravo resp. aspon si ji nechat proplatit...bohuzel ne vzdy je vse idealni a dle zakona :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine zákoník práce je nejméně dodržovaný zákon obecně. A jestli se nechala zneschopnit proto, aby neměl šanci jí vyhodit, protože cesta se vždycky najde, tak jí chápu..
Odpovědět
@esufi Tehotnou vyhodit nemuzou... No ono je na kazdem, co si necha nebo nenecha libit.. znam i zensky, ktery to nevzdaly a hnaly to fakt pres ten zakonik prace hodne vysoko a najednou se pro ne zazrakem jina pozice nasla..
Odpovědět
Profilova fotka
Normálně at si zajde na gyndu a řekne doktorovi že by potřebovala vycházku na celý víkend. On by si to měl napsat k sobě do papíru a kdyby přišla kontrola tak se pak zavolá doktorovi a on potvrdí že jste měla vycházku... Já to tak v těhu dělala furt. Buď jsem zavolala nahlasila že potřebuju např v pátek celý den vycházku nebo celý víkend a vše bylo oki :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine ano, nemůžou. Takže si najdou něco, aby mohli dát jednu důtku, pak druhou a pak letí s paragrafem. Věřte, cesty jak s váma může zaměstnavatel vymést se vždycky najdou ;-)
Odpovědět
@esufi Ja nevim, prijde mi, ze jestli to spravne chapu, tak tehotnou nemuzou vyhodit vubec? - '' nebo porušení jiné povinnosti zaměstnance stanovené v § 301a zvlášť hrubým způsobem [§ 52 písm. h)]; to neplatí, jde-li o těhotnou zaměstnankyni, zaměstnankyni čerpající mateřskou dovolenou, nebo o zaměstnance anebo zaměstnankyni, kteří čerpají rodičovskou dovolenou.''
Odpovědět
Článek se načítá
Já měla napsané místo pobytu na adresu hospody... ale jako musím říct že jsem marodila od začátku těhotenství a kontrola žádná na mě nebyla..
Odpovědět
@esufi Těhotnou vyhodit zaměstnavatel nemůže, stejně jako nemocnou :)
Odpovědět
@misulinka44 Já jsem na PN, vycházky mám taky odpoledne. Zemřela mi babička, tak jsem se ptala doktora, jestli vůbec mám nárok a možnost se zúčastnit posledního rozloučení. Doktor velice ochotně mě vyslechl, pak jsme se domluvili na tom, že si vezmu lísteček o účasti, který se nosí do práce, on napsal na sociálku přímo který den, hodinu a místo se zúčastním kremace a řekl mi, že je to vyřešené. Na kontrolu ten den nikdo nepřišel. Vím že svatba a kremace je úplně jiná věc, ale ať se kamarádka zkusí lidsky domluvit s lékařem, kde má PN vedenou. Koukala jsem jak blázen, že to jde vyřešit i takto.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jí o takové možnosti říkala, že by měla mít 100% platu. Ale nemají v práci moc dobrý kolektiv a ona je taková ,,puťka" takže než se dohadovat a někam to hnát, tak je doma... Ono to taky není jen tak, bojovat se zaměstnavatelem... To by pak se ani neměla kam vracet po rodičáku :-( @zandi @karlajasmine @laka_lacenda @esufi
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?