Místo svatební hostiny, proč nám to nevychází?

Profilova fotka
ahojky nevěstinky, je tady někdo kdo řeší podobné problémy jako já? Přítel mě požádal o ruku o Vánocích... Rozhodli jsme se že svatba bude 20.7, tak jsme začali plánovat... Plánovali jsme hostinu v penzionu u kamaráda, ale ten nám řekl, že je to nevhodný termím, takže smůla.. Tak jsme hledali další místa na hostinu.. Měli sjme vybráno, ale časem jsme se dozvěděli, že je zhřejmě majitel v exekuci, tak jsme se rozhodli hledat dále.. (bylo nám i divné, že by skoro 4 měsíce dopředu chtěl zálohu cca 20000,-) Našli jsme ted další místo, měli jsme schůzku s provozním, který na nás působil velice slušně... Slíbil nám, že mi do 3 dnů pošle mailem kalkulaci, kolik bychom cca dali za hostinu a už je to skoro 10 dní a žádné info nám nepřišlo.. + řešíme tzv špuntovné.. V každé restauraci kde jsme byli nám řekli, že by bylo jednodušší kdybychom si přinesli sami víno a tvrdý, ale pokud bychom si ho donesly museli bychom zaplati za každou lahev 150,- což by se nám prodražilo.. Pořád prostě problémy..
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka Chapu urcitout frustraci, ale ono pri letnich terminech je bezne, ze se rezervuji i rok dopredu, takze ted uz treba neni moc z ceho vybirat :-S Ta zaloha mi divna neprijde, my platili 15tis. zacatkem prosince na rezervaci dubniveho terminu. Ale pokud neni jiste, ze behem te doby podnik nezavrou, tak bych to taky neriskovala (jednu restauraci jsme taky museli kvuli podobnemu problemu zavrhnout). O tu kalkulaci se klidne prihlas a ozvi se, muze se stat, ze popletl adresu a poslal to jinam nebo cokoliv podobneho, nemusi to hned znamenat neserioznost. Neztracej nadeji, urcite najdete neco hezkeho, kde budete spokojeni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ajkaskajka Korkovne / spuntovne je u nas v republice bohuzel bezny zvyk, ale 150,- za lahev je uz prehnane. Vetsinou co jsem videla tak to bylo 50,- za lahev vina a do stovky za litr tvrdeho. Ja osobne nejsem uplne priznivcem noseni vlastniho alkoholu do restaurace, ale zalezi to hodne na konkretnim podniku. Nam nebude korkovne uctovano zadne a mame domluveno, ze si privezeme vlastni sampanske a domaci slivovici, zbytek budeme brat od hotelu.
Odpovědět
Profilova fotka
No nám se taky změnilo místo hostiny a pak i místo obřadu. Ale nakonec jsem si řekla, že na tom tolik nezáleží ;-) Jen zachovat klid. A mi si máme na člověka objednat 2 skleničky alkoholu, zbytek můžeme mít svůj.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já bych to tak černě neviděla. Myslím si, že to chce obejít více restaurací, čistě pro porovnání nabídek. Můžeš tak ušetřit i desetitisíce! Také teď obcházím restaurace, ve všech to zatím klaplo (tj. v mém termínu měli volno, svatba by tam pořádat šla a nabídli něco přijatelného), a stejně ještě hledám dál, vyberu si tu nejlepší. Lidi kolikrát šetří na hovadinách radši by nepozvali jednoho člověka, než aby se zkusili poptat i v jiné restauraci, kde by je to i s tím jedním člověkem navíc vyšlo levněji než v té 'jejich'. Takže to, že ti to v několika restauracích neklaplo, není žádná tragédie, stejně bys jich měla obejít víc. Času na to je spoustu, vdávám se před tebou a nemám pocit, že bych nestíhala. No a se špuntovným 150 Kč na flašku ať jdou někam. Zjistila jsem, že vůbec není na škodu udělat na ně bububu a říct, že se ti něco nelíbí a jdeš jinam.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no my platili za rezervaci před týdnem 10 000,-Kč a to se bereme v půlce září, přijde mi to normální. Navíc máme hospodu, kde je korkovné 150,-Kč/0,5l u vína a u tvrdého je to 500,-Kč/0,5l, pán si tak pojistil, že budeme veškeré pitivo brát od něj, ale ceny má dobré, takže nás to nemrzí. Holt si nepřineseme vlastní slivku, ale budeme pít tu jeho, kterou jsme vyzkoušeli a je super ;) Nic z toho neberu jako důvod proti, je to klasický přístup hospodských ;) Já měla štěstí, že jsem zapátrala rychle a trefila se na poprvé na hezké místo. Po větším hledání taky určitě na něco narazíte ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, věř mi, že co se týče shánění místa obřadu a hostiny, tak jsem si užili taky své. Dokonce jsme se setkali s tím, že jsme platili skoro za každé místo, kde jsme chtěli mít možnost být. Ale co se týče kolkovného tak to máme cca 150,-/ 300,- dle toho co je to za alkohol, zda trdý nebo "lehčí" (víno) :) Jinak my jsme platili zálohu rezervační a cca měsíc zpět jsme posílali 50% zálohu. Zbytek se pak doplací na místě i s útratou. Vzhledem k tomu, že mají dobré ceny za pití, tak to neřešíme. Zálohy budou vždy a všude. Což chápu, z něčeho suroviny musí nakoupit :) Vše je ale o komunikaci.
Odpovědět
Profilova fotka
mě mrzí, že ty hospody ve kterých jsme to chtěli mít nevyšli.. U nás v okolí moc restaurací není, tak musíme hledat dál.. Cca 20 km, vím, že to není tak hrozné, ale chtěli jsme mít prostě hostinu v blézkém okolí.. Začínám si už vyčítat, že jsem si vymyslela tento termín a že jsem ho nechtěla změnit,,.Prostě jsem si zatíms stála.. Děkuji všem reakce...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?