Kdy a jak se sejít?

Profilova fotka
Prosím poraďte, už fakt nevíme jak. :( Už jsme se dostali do bodu, kdy plánujeme příjezdy a tak a zjistili jsme, že jsme v pasti. Podle tradice by si měl ženich vyzvednou nevěstu doma. Jenže já se budu chystat u nás doma (kde bydlíme s přítelem), moji rodiče přijedou z Ostravy. Nastávající bude u svých rodičů a ti bydlí přímo naproti místa konání svatby, stejně jako půlka našich svatebčanů. Všichni bydlí na jedné ulici. :D Přijde mi zbytečné zařizovat další auto jenom proto, aby si pro mě přijel, navíc, když bych měla být utajená nevěsta a neměl by mě vidět. Což v našem mikro bytečku asi ani nejde. :D Je moc hloupé, když se prostě všichni jednotlivě sejdeme až na místě konání? A tam se teprve hosté ozdobí vývazky, předají kytičky maminkám a pod.? A když už se ptám, jak dlouho před obřadem bychom měli být na místě? Moc děkuji za radu
Odpovědět
Proč řešit, jestli je to hloupé? Prostě si to udělejte, jak vám to vyhovuje, záleží to přece jenom na vás. Vůbec bych o tom tak nepřemýšlela.
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici To bych taky vůbec neřešila ;) Pokud máš být utajená nevěsta, měl by tě vidět až při obřadu, ne? A hoste se muzou rovnou sjet na misto, kde jim treba tvoje a partnerova svědkyně dají mašle a ty vsichni se tam pobavi atd a az nastsne cas obradu, prijdes tams tatinkem?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je tam na to schazeni misto, proč ne? Na mistě muže čekat svědkyně, družička, nebo tak někdo, všechny vítat a dávat jim vyvazky, případně instrukce..jen třeba pozor, jestli je tam před vámi jina svatba, ať se vam někdo nezatoula(napr.kdo ostatní nezna), ale to musíš ty vědět, jak to tam vypadá :) proč si to logisticky komplikovat?
Odpovědět
@andromedastoupajici My jsme se scházeli až u kostela. Já jsem na snoubence čekala ve společenské místnosti s rodiči, kde si mne vyzvedl, dla mi kytičku, já jemu připla korzáž. Před kostelem jsme měli připravené malé pohoštění, něco k pití a k přiťuknutí si. Měli jsme 2 chlapi, kteří nalévali štamply a 2 holky, které připínaly voničky. Když jsme si užili svoji chvilku setkání, vyšli jsme spolu se snoubencem před kostel, přivítali jsme se s kým jsme stihli, pak se seřadili do špalíru a "šli na to". Přišlo mi to fajn - byla jsem utajená, užila jsem si první pohled ženicha zblízka, zároveň jsem měla čas se přivítat s blízkými před obřadem.
Odpovědět
Na tradice bych se vykašlala a udělala to, jak vám to nejvíce vyhovuje... já se např. strojila u manželových rodičů, manžel též a sraz byl na místě, kde byl obřad a hostina... a krásně vše klaplo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@azrrael jee to jste měli fakt super
Odpovědět
Profilova fotka
@azrrael Takhle to zní dobře. :)
Odpovědět
My to máme obdobné... Já se budu chystat u svých rodičů, což je asi 15km od místa obřadu. Přítel se bude chystat u nás, což je od tam 200m. Vývazky se dají hostům na snídani, organizaci přesunu zajistí jeho svěděk. Přijede pro mě pouze ženich s rodiči a se zbytkem svatebčanů se sejdeme až před kostelem.
Odpovědět
@azrrael můžu se jen zeptat včem spočívalo že jsi byla utajená? Měla jsem dojem že to znamená, že vidím snoubence až při obřadu a před jinými mi to trochu pozbývá smysl...
Odpovědět
@hitchhiker Mělo by to být asi jak píšeš. Pro mne to bylo - neutajená jsem, když se strojím s ním, utajená jsem, když mne vidí až před obřadem (upravenou, oblečenou).
Odpovědět
@azrrael díky:D
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici v dnešní době to tak má spoustu svateb, my taky budeme. Je to tvoje svatba, udělej si to tak jak ti to vyhovuje. V dnešní době řešit "tradice" za každou cenu mi přijde na hlavu ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@manelka88 To mě taky, ale když do nás všichni okolo rýpou, že by to mělo být tak a tak, tak je z toho člověk pak už zblbnutý. A stejně se snaží vyjít vstříc všem.
Odpovědět
@andromedastoupajici ostatní neposlouchej :-) já jsem měla hrubý scénář toho, jak bude vše probíhat, co se bude kupovat, co budeme jak dělat atd. hned od začátku plánování. Omezila jsem všechny možné tradice, protože nás bude dost a já si chci ten den užít a ne se stresovat, jestli vše dopadlo podle svatebních manuálů, nebo nakládat svědkům víc než je potřeba :-) Jakmile jsme ale svatbu oznámili, tak začali padat dotazy, jak to bude, a téměř na všechny moje zásadní vize padly takové ty negativní otazníky: Jakože vážně? :-) ale co, mávla jsem nad tím rukou a i tak si bud stát za svým. Ať už s tradicemi nebo bez nich, stejně to bude super akce a na svatbě si na to nikdo ani nevzpomene ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici souhlasím s juka22 ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?