Jak začít?

Ahoj tak konečně jsme se dohodli na termínu naší svatby a to 14.12. je to naše magické datum, kdy jsme se poznali a poprvé se políbili. Už moc času do svatby nemám a proto by jste mi moc pomohli, kdyby jste mi poslali stránky z kterých jste čerpali inspiraci byla bych zavázána, za jakoukoli radu či pomoc. Je toho tolik, jak jste to všechno zvládli? A máte nějaké vychytávky?
Odpovědět
Profilova fotka
to si počkám, já mám až za rok, ale docela se v tom plácám :-D , my máme zatím rezervované místo kde a kdy to bude :-D tím jsme začali a toť vše... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mahulkaok Já jsem měla času dost, takže jsem to všechno dělala postupně v průběhu roku, ale rozhodně bych začla výběrem a rezervací místa, telefonem na matriku a do restaurace. Vybrat fotografa popř. kameramana a pak řešit zbytek jako šaty, kde dort apod. Záleží na tom, jakou svatbu chcete, jestli velkou nebo menší, co si tam přeješ nepřeješ apod. Bez více informací se těžko radí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdříve promyslet velikost a styl svatby, zda budete mít klasicky obed i raut, nebo jen neco z toho. Zarezervovat termín a místo, restauraci, fotografa apod. Pak průběžně vybírat další věci (květiny, šaty...) a vymyslet harmonogram, zasedací pořádek apod. Do rozeslani oznámení byste měli mít jasno koho, na kdy a kam pozvat - z toho bych vycházela a zařídila to první, zbytek lze řešit v klidu poté. @mahulkaok
Odpovědět
@mahulkaok Ahoj, kromě všech věcí, které jsou už napsány, bych doporučovala rychle sehnat i kapelu, tedy samozřejmě pouze v případě, že budete chtít živou hudbu :-) V prosinci už začíná sezóna plesů, takže by mohl být trochu problém. Já osobně jsem se při plánování svatby zapotila právě jen u kapely :-)
Odpovědět
ahoj @mahulkaok , já jsem na to měla 7 měsíců a bylo to tak tak.. budu držet palce! 1. pokud to chceš mít rychle a bez starostí, určitě doporučuji požij EXCEL, kde si budeš zapisovat co chceš, co už máš, kolik to stojí apod. 2. kolik lidí + určit svědky a rozdat jim úkoly :-) mám kolem sebe príma lidi, kteří pomáhali i bez toho, aniž bych jim říkala, ale opravdu pokud to jde, deleguj co nejvíce věcí 3. kde !!!! hned zamluvit obřad i hostinu - zajít na matriku a požádat o uzavření manželství 4. šaty !!! jaké a hodně rychle sehnat, koupit, půjčit, v zimě sice není takový fofr, ale stejně 5. oblek, kadeřnice, vizážistka 6. prsteny, nejpozději dva měsíce před svatbou - záleží zas ejaké chcete, my to nechali na posl. chvíli a nebyl oto dobře, ale i tak jsme sehnali 7. pozvánky + oznámení 8. catering, doplňky, výzdoba 9. DJ, kapela, dort 10. svatební dary - rozmyslet co chcete
Odpovědět
:-D To je sranda, já na to měla 1,5 měsíce, připravovala jsem sama a taky jsem to stihla;-) Jakmile se do toho ponoříš, všechno ti začně naskakovat samo, nepotřebuješ žádný check list:-) Hlavně místo, termín na úřadě, oznámění - to děláš nejdříve a pak už je na všechno čas. Navíc v zimě určitě moc svateb není, takže dodavatelé nejsou tak vytížení. Good luck:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vyzkoušejte svatební diář Smart, pomůže Vám s naplánováním svatby se vším všudy, na mém webu se dozvíte podrobnosti o diáři.
Odpovědět
@mahulkaok Ahoj, buď v klidu, není to start raketoplánu:-) Nejdřív si udělej rámcovou představu kolik lidí, jak si to představujete a za kolik a od toho se odpíchni. Měli jsme 55 lidí a zvládla jsem to v pohodě sama. Svědek mi pomáhal jen s tombolou, kterou zvládl naprosto bravurně.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Svatebni diar je dle meho naprosto zbytecna vec.....staci si vzit blok a udelat si svuj diar.....staci kdyz si projdete tady na beremku na uvodni strance svatebni planovac na rok a vsechno zvladnete
Odpovědět
Profilova fotka
@mahulkaok urcite se to da v klidku zvladnou..:) my teda mame svatbu az v kvetnu ale po zasnoubeni jsme si sedli a vice mene vse bylo do 14 dnu zarizene..krom obkeku pri zenicha ten budeme resit az dyl..jak pisou holky spocitejte si kolik budete mit hostu a podle toho vyberte misto obradu,hostiny pak uz to jde vse samo..neni toho tolik na zarizeni kdyz nebudes resit "zbytecnosti" bez kterych se ale nektere nevesty neobejdou(kaminky,pranicka,,ozdubky,kapesnicky na slzicky,napichovatka, ruzne drobnosti ktere vubec nepotrebujes) zaklad je matrika,misto, saty,boty,prstynky,jidlo,piti,dort ,hudba,fotograf,vyzazistka,dobra nakada,rodina a pratele..
Odpovědět
Článek se načítá
@petull77 Ahoj,jak si to hlidas, co máš kdy udelat? A ten Excel si vytisknes a nosíš ho sebou na schuzky? Diky
Odpovědět
@paresa ahoj, u excelu jsem měla vždy data, dokdy je třeba kterou věc udělat - podle sebe - co bylo hotové, bylo zeleně zabarvené, co nebylo bylo červeně. Měla jsem tam počet hostů, podle nich se mi napočítávala cena za jídlo a pití, jak se počet hostů v průběhu měnil. Excel byl pro mě, nenosila jsem ho sebou na schůzky. Sama jsem si to seřadila podle důležitosti, co je třeba všechno zařídit, kontakty na dodavatele a kdo to má na starosti a kolik to bude stát, kolik je záloha a zda již byla zaplacena a kolik zbývá zaplatit - kolik už máme na to peněz naspořeno a kolik ještě zbývá ušetřit, každý den jsem to aktualizovala.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?