Jak oznámit snoubencově dceři svatbu?

Profilova fotka
Snoubenec má dceru (9let),nevíme jak ji oznámit, že se budem brát - je hodně tatínkovská,dětská a bojím se že začně vyšilovat, jak nechce .... i když mě má teda ráda :-) je v péči jeho EX. Říká, že by mě chtěla jako maminku....že je s nama větší sranda. Přítel nedávno nadhodil, že když se vezmeme, že budu něco jako její druhá maminka a na to hned zpozornila, že neví jestli chce aby sme se vzali, kvůli tomu, že pak se nám narodí dítě a že nechce sourozence...je mi jasný že žárlí a chce být jedinná.. chceme jí o svatbě říct na Vánoce, nevíte jak? Nějak opatrně? Neznáte nějaký způsob? Samozřejmě na svatbě bude dělat družičku.
Odpovědět
1
2
5
Já bych jí dala najevo, že i když si vezmete jejího tatínka, že nebudete chtít vzít pozici její mamince, že maminku má jednu a Vy můžete být třeba nejlepší kamarádky a že i když budete mít děti, tak ji stále budete mít stejně rádi a nic se nezmění. Určitě to bude v pohodě. Máte spolu pěkný vztah a to je základ. Držím palečky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx já bych byla opatrná, devítiletý děcko dokáže bejt sakra umanutý :-| @radulka57 na vánoce bych jí to asi neříkala, přece jen težko říct, co se v takový makovičce může zrodit za myšlenky, aby pak třeba neměla pocit, žes jí zkazila vánoce
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx Tady jde spíše asi fakt jen o to, že má zafixovaný, že když se dva vezmou tak mají dítě....Myslí si asi že dítě bez svatby nejde, proto říká "nevím jestli chci aby ste se vzali" ... jen aby zabránila sourozenci...máme ji říct že se budem brát a když naznačí něco se sourozencem tak říct že se nic nezmění? Stejně začně vyšilovat...tomu chceme zabránit :( Bojím se toho.
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 špatně jsem se vyjádřila, neřeknem to na štědrý den, kdy dostane dárečky..myslím o vánočních svátcích, prostě v tom období
Odpovědět
@radulka57 Tím, že se nic nemění myslím, jak jsem uvedla výše, že i kdyby jste měli 10 dětí, že ji budete mít stále rádi. V tom jsem to myslela. :-) Tak to budu držet pěsti, ať se Vám podaří něco vymyslet, pokud je problém vyloženě s představou příchodu nového potomka.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx Tak myslím si to, protože to nedávno tak řekla...neřekla že nechce aby sme se vzali...ale že pak se nám narodí dítě...mimochodem žádné dítě ještě na cestě není...
Odpovědět
@radulka57 Jasně, rozumím. A nenaznačila z čeho konkrétně v příchodu nového dítěte má strach? Tohle vědět by možná mohlo pomoct s řešením. Jj chápu, že to mimi myslíte do budoucna. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 stejně bych to nechala na leden. Nebo na teď, celej ten vánoční čas umí bejt tak nějak "na hlavu" ;-) A to další děcko do rodiny, ono princezničce neuškodí, když se naučí, že se celý svět netočí jenom okolo ní ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx Nene, jen řekla, že nechce...taky sem z toho byla špatná,co když pak bude na něj zlá? :-(
Odpovědět
@radulka57 To nemyslím, spíše jde o to, že je zvyklá, že byla sama. A neumí si to jinak představit. Když tě má ráda, nemyslím si, že by byla zlá vůči mimi. Myslím si, že to pak bude hrdá na to, že je starší sestra, akorát nezná tuto situaci, kdy je více lidí a pere se s tím, protože neví co má od toho čekat.
Odpovědět
Profilova fotka
@radulka57 mon má pravdu, nechej to na leden. Svátky si užijte v pohodě. Já bych ji možná vzala na nákupy, tyhle malé holky umí být parádnice ;-) že společně vyberete boty a doplňky pro družičku. Na moje holky by to fungovalo ;-)
Odpovědět
Radulko, ta malá se bojí toho, že by tatínek měl vaše mimčo raději než jí, nebo dokonce, že by si ji už přestal brát na víkendy apod. Myslím, že v tomhle by vám mohla pomoci její maminka, přítelova ex. Ať jí tvůj snoubenec řekne, co máte v plánu a ona ji na to může připravit. Takže je důležité jí říct, že svatbou se pro vás nic nemění, jen se to tak prostě dělá, když se 2 mají rádi ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jazd já myslím, že Radka už tu párkrát psala, že od maminky čeká spíš kudlu do zad než pomoc :-(
Odpovědět
Já bych ji určitě neříkala, že budu její jako druhá maminka. Na to je už velká a maminku jednu má. Je jedno, jaká je, ale je to její matka a obě by mohly cítit nějaké ohrožení a tím dělat větší problémy.
Odpovědět
Profilova fotka
@jazd ano od maminky tohle čekat vážně nemůžu jak říká @kitinka76 ... nesnášíme se všichni na vzájem, dělá nám jen naschvály..komunikace nulová, pouze přes emaily kdy si malou berem. rozhodně ji ani nechcem říkat o svatbě..ještě nám něco provede...to se dozví na poslední chvíli
Odpovědět
Profilova fotka
@jancip Tak ona si to říká sama víš...že by mě chtěla jako maminku..já vím že to říká jen tak....ale je pravda,že furt říká, že chce bydlet radši u nás, že u maminky se ji nelíbí....
Odpovědět
Profilova fotka
Devět let je snad nejdebilnější věk na oznámení svatby... hele, jestli tolik nechce sourozence, tak jí řekněte, že máte právo mít miminko když se máte rádi a že ji nenutíte s ním pak být a trávit s ním čas, ale že ji máte rádi a je to škoda, že mohlo mít dítě v ní takový krásný "dospělácký" vzor... Vím, že jej nechce z důvodu že se bojí, že ji taťka přestane mít rád apod., ale když ji před to postavíte takhle a řeknete jí, že něco nemusí a že sourozenec by to byl stejně nevlastní, jen by bylo hezké, kdyby měl starší sestřičku, tak myslím, že děcko zbystří. Čím víc ji do něčeho budete cpát (jako že malé MUSÍ mít ráda a že je to přece její SOUROZENEC) o to míň to bude chtít, bude dupat a bude protestovat,...děcka jsou zvlášť v tomhle věku umanuté a jdou hlavou prosti zdi. A hlavně, připravte se, že ex bude malou proti vám štvát. To nezměníte.
Odpovědět
Já bych se tím moc nezabývala. Jediné co musíte je říct jí to a ujistit ji, že ji máte rádi a vždycky budete a že se nic neděje a nic nemění k horšímu. Ale čím víc ji budete chlácholit apod., tím víc ona bude cítit, že se něco děje a tím víc bude šílet. Je třeba jí na jednu stranu dát najevo, že se pro ni nic nezmění a na druhou stranu, že je ona dítě a prostě musí respektovat vaše rozhodnutí...
Odpovědět
@radulka57 Co když na něj pak bude zlá? Jak to myslíš? Ty jsi přece dospělá a ona je dítě. Nemůže na něj být zlá, od toho má snad otce ne? A taky tebe!
Odpovědět
@kineka Oni jí chtěj přece jen oznámit svatbu ;-) Téma dítě bych nechala až to bude aktuální :-D @radulka57 Je blbý, že vaše vztahy jsou takové, že se nesnášíte, jak píšeš.. :-S Moc do toho nevidím, neznám vás, ale nějak bych se v tom neplácala a řekla bych jí to tak, že se máte rádi, a proto budete se brát :-) Že s ní pak půjdete vybrat pěkné šaty, že v ten den bude také jako princezna a pak Tě ona zahrne dalšími dotazy, a pokud ne, tak bych tohle téma brala jako uzavřený :-) Já si beru partnera s dítětem, sama dítě mám a u nás vše proběhlo v pohodě, žádný problém, důležitá je upřímnost, toho si děcka cení. Pěkný den :-)
Odpovědět
@radulka57 Pokud Vám dělá ex nachvály, tak upřímně už vím, kde se v malé splodil ten strach z toho, aby jste se vzali a měli mimi. Tohle očkování jsem měla možnost vidět na vlastní oči. Takže se není čemu divit, že malá přišla s tímhle.
Odpovědět
Profilova fotka
@jazd ona se právě vyjádřila tak, že malá protestuje hlavně kvůli dítěti...
Odpovědět
Profilova fotka
@kineka není pravda!! devět je super věk ;-) naše holky měly taky devět a jedenáct a vzaly to v pohodě a měly z toho radost. Horší byla moje puberťačka :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Vohnout přes koleno a nasekat na holou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 je to o povaze děcka....usuzuju z toho, co píše radulka. Tohle bude ten umíněný a trošku sebestředný typ dítěte.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď možná kopnu do vosího hnízda, ale podle mě svět se v zadel obrací, když si devítiletý hůdě diktuje, že nechce bratříčka nebo sestřičku. Proti některým tady už budu stará vykopávka, ale "za nás" o tomhle s náma nikdo nediskutoval a zvládli jsme to ve vetšině případů tak nějak levou zadní 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kineka jo, to jsem pochopila, ale čím bude starší, tím to bude horší :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 Kiti jr.??? šak by mě to vrátila..... :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 ale nemělo by... já souhlasím s @mon_88017 , nevím, že do toho děti vůbec mluví. Takhle život chodí, netočí se všechno jenom kolem nich. A o to je smutnější, když dupe puberťačka. Já bych já prostě vrazila a řekla jí ať se vzpamatuje, že bude sama brzo dospělá a bude mít vlastní vztahy a až dospěje, tak to možná pochopí.
Odpovědět
Profilova fotka
@kineka přesně, moje bábi měla takový výstižný heslo "čim víc se s h.....m (exkrementem) mažeš, tim víc smrdí". Myslim, že to vystihuje situaci vcelku dobře 8-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?