Jak na svatbu bez oběda :)?

Ahojte, pořád řešíme, jak přejít "trapnou situaci", že všichni přijedou z obřadu načančaný a sednou k prázdnýmu stolu? Obřad máme plánovaný na 13:00 a je to 3 km z domova, kde potom chceme mít na zahradě raut, žádný oběd... Všechno venku pod stany, mokrá varianta taky zajištěná. Takže když dorazíme z obřadu, jen se usadíme ke stolu a připijeme? Nebo máme zajistit předkrm nebo se na to úplně vykašlat a pak vyzvat hosty k občerstvení u rautu? Nějak si to nedokážu dobře představit, ale chceme opravdu upustit od klasiky s obědem :-) Je to taky z důvodu, že máme kamarády zdaleka a nechceme separovat na rodinu a "nerodinu" a k obědu pozvat jen někoho a zbytek později, ale prostě chceme mít všechny u všeho ;-) Nemáte někdo nějaký fotečky nebo případně odkazy pro inspiraci? A jak s výzdobou? Nechceme, aby to bylo úplně neformální, ale nic přehnanýho. Moc děkuju :-)
Odpovědět
myslím, že to není trapné, my jsme to měli podobně, jeli jsme se nejdřív fotit a hosty jsme s koordinátorkou poslali na hotel, tam dostali nějaký welcome drink a jednohubky, jak jsme přijeli tak bylo přivítaní, sedli jsme si ke stolů, na nich byly koláčky, otec řekl přípitek a pozval všechny k rautu, kde si každý dal co chtěl naopak bylo to velmi příjemné a neformální, myslím, že mnohem lepší než servírovaný oběd, kdy musí jíst všichni zároven a to stejné menu
Odpovědět
Separování na rodinu a nerodinu je fakt blbý. Zažila jsem to na pár svatbách. Když se ženili bráchové, měli jsme oběd před obřadem. Vůbec to nebylo divné, protože nějaké tradice, jako rozbíjení talířů, nedržíme. Kamarádka to měla tak, že si dali se všemi rodiči a sourozenci doma trochu slavnostnější oběd, pak jeli na obřad. Po obřadu všechny pozvali k nim na zahradu na raut. Ještě se fotili, takže byl několikahodinový prostoj. Tam ale úplně nezvládli ten začátek. Bylo to takové neoficiální. Nikdo moc nevěděl, co má dělat, co si může vzít. První společná část byla až krájení dortu. Takže na jasné zahájení a seznámení hostů s volným programem je potřeba myslet. Fandím vám ve snaze udělat svatbu netradičně tak, aby vám dvěma vyhovovala.
Odpovědět
ahojky :-) My to máme naprosto stejný - obřad ve 12, hostinu na zahradě formou domácího rautu s prasátkem apod., hosty z 80% pozvané z větší dálky než z místa... Takže já to mám vymyšlený tak, že se ve 12 bude na obřadě, kde je i něco jako malé občerstevní (je to poutní místo a tam to mají na to jako už dnes všude uzpůsobeno ;-) ), takže pozvaní na nás zatím počkají tam, než se vyfotíme... A pak společný přesun na místo, kde bude hostina a tam se teprve v tuto chvíli postupně začne vše (už předem připravené) nosit, svatební hosté jsou i přeci našimi kamarády, tak nám doufám pomůžou.... Tím se zabije i ta trapná chvíle, kdy se většinou právě sedí a popíjí a přitom ještě nejí, když to není bez oběda... Na stůl se dá spousty už předem upečeného masa, které se bude dělat přes noc a ještě těsně před obřadem se vypne, gulášek a polévka... Vše domácí. Do toho sýry, spoustu zeleniny a třeba i apod. a mezitím se bude dělat prasátko na večer... Takhle je to tedy v mých představách, snad to vyjde i v reálu ;-) Jinak výzdobu plánuju taky přesně po domácku... Už mám krásné barevné ubrousky a takhle nějak plánuju i to ostatní ;-) Nějaká organza, krepák, lucerny, lampiony, balonky... Uvidíme, snad to vyjde. Ale chceme mít právě víc lidí, tak to musíme zase zkompenzovat na hostině, která nebude vyladěná přesně do jednoho stylu.. Ale myslím, že když se sejdou lidi, kteří se mají rádi a bude sranda, i tak to bude super :-) A tak bych byla ráda, kdyby má svatba byla - o nás a o lidech, které máme rádi :-) Jinak
Odpovědět
Profilova fotka
pokud to máte na zahrádce, tak bych je neusazovala ke stolu ale měla připravený stůl se skleničkami na přípitek a a např. kanapkami jako předkrm. Můžou se pak shluknout kolem vás k přípitku. Možná bych i udělala nějaké vyvýšené místečko kam by si stoupnul ten kod by ten proslov měl. Nakonec by jste poděkovali za účast a pozvali k rautu.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme sli ke stolu na pripitek a po pripitku jsme oznamili, ze klasicky obed neni, ale ze uz jsou na rostu pripraveny kyty a kde mohou najit stoly s dalsim jidlem a at si kazdy poslouzi jak chce a cim chce. I kdyz vetsina lidi to vedela uz pred svatbou, ze to bude timto stylem.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame obred od dvou a pak se budeme prrsouvat na zahradu, kde bude raut. jinak ja bych chtela z klasickeho obeda alepon polivku, takze je usadime. myslim, ze ve vasem pripade by bylo fajn, kdyby mel kazdy na svem miste nejaky ten mini predkrm, nic obrovskeho. pak by jste si pripili, pripadne rozkrejeli dort. potom bych nechala volnou zabavu a pozvala k rautovym stolum.... hlavne zadna krec.
Odpovědět
Ahoj, kolega z práce měl vyřešeno rautem, který tam byl hned jak sme všichni dorazili z obřadu a postupně ho doplňovali. Už sme to tak zažili i na jiné svatbě a myslím, že je to celkem chytré, prostě kdo má hlad, tak si jde vzít. Bylo to sice ze začátku takové zvláštní, že se každý bál si jít nabídnout, ale ženich nás pak vyzval, a´t klidně si chodíme kdo jak má chuť a hlad, tak se to pak trošku uvolnilo a bylo to príma. Ten kolega to měl na kaskádě kousek za brnem a můj mužík si tam teda zbustl. On si na dobré jídlo potrpí a tady se teda vyšvihli, měli tam teda řízečky a takové to normální co se dává na raut, a pak pár fakt chuťovek, který byly vynikající :)
Odpovědět
My to budeme mít úplně stejně - obřad od 13:30, kratší focení se všema a pak přejezd 3 km domů na zahradu, kde už bude nachystaný raut. Připijeme, poděkujeme za účast a všem řekneme, ať si berou, co chtějí a kdy chtějí :) večer pak přidáme ještě maso a zeleninu na gril, jinak tam bude nějaká polévka, saláty a různé kombinace masa a zeleniny. Kamarády máme zdaleka, takže je to ideální volba, jak mít všechny pohromadě.
Odpovědět
Profilova fotka
I my to tak planujeme. Ikdyz ne na zahrade. Obrad mame ve 14.00 30km daleko,takze to bude jeste zajimavy. Ale na sale bysme taky chteli jen pripitek a pak at si kazdy bere co je mu libo. jen nevim jak zaridit obed pro ty co prijedou z dalky.
Odpovědět
zuzalinka: pokud hosté, co přijedou z dálky, ví, že bude ořad ve 14:00 a pak bude raut, tak se neboj, oni se nějak zařídí. Nemusíte mít pro ně zajištěný oběd, stačí (pokud se někde scházíte ještě před obřadem) mít nachystané nějaké malé občerstvení - chlebíčky, jednohubky. V létě bych si s tím hlavu nedělala vůbec. Taky jsem byla vloni na svatbě, kde byl raut, obřad byl ve tři, jeli jsme z dálky a cestou jsme si skočili na oběd - ale to jsme ani nemuseli, protože pak jsme prakticky nic nejedli na tom rautu - bylo vedro a každý chtěl spíš pít :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?