Jak dlouho vám v den svatby trvaly ranní přípravy?

Ahoj, jelikoz nejsem zrovna ranni ptace a mame dost prejezdy, tak zrovna resime v kolik udelat obrad. Ale desi mne ranni vstavani... :-| Muzu se zeptat jak dlouho vam trvaly ranni pripravy? Myslim od vstavani az po prijezd zenicha (pokud jste mely takove to klasicke vyzvedavani nevesty u rodicu)? Ja mam predstavu asi 5 hodin, ale snad je to hodne prehnane... :-S 8-) Dik moc za vase komentare.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no taky se mi nechtělo na vlastní svatbu moc brzo vstávat a po zkušenosti od kamarádky, která měla obřad už v 10:30h jsem svoji svatbu naplánovala až na 13h a stejně jsme nestíhali :-D Pak zas řešíš, aby hosti neměli hlad, když vlastně oběd nebude ve 12, to prostě nevyřešíš. My měli oběd až kolem 15, ale zas bylo občerstvení u našich - chlebíčky, jednohubky, pití, slivovice, teď už nevím jestli byly i řízečky, kde se všichni hosté sešli, pak byly koláčky a voda na místě obřadu no a pak byl ten oběd. Po obřadu jsme udělali jen jednu společnou fotku, přejeli jsme o cca. 10 km dál, kde byla hostina a byl ten oběd. Před obřadem to je o tom za jak dlouho se stihneš ty, tvoje mamka, tchyně, svědkyně načesat, nalíčit, obléknout, nachystat auta, vyzvednout kytky, dorazit svatebčané - jestli mají všichni přijít k vám, nebo až na místo obřadu. Těžko takhle odhadnout. Já to měla naplánovaný dobře, dokonce jsem měla napsaný i program svatebního dne, ale nakonec jsme dobíhali :-) Ale myslím, že 5 hodin je reálný odhad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak předně bych řekla, že s tím vstáváním asi nebude takový problém:-) nevěsty toho noc před svatbou moc nenaspí;-) My měli obřad ve 13.00, vstávali jsme asi kolem půl osmé. Výhoda je, že do obřadu bylo dost času, všechno šlo v klidu a nikdo nestresoval, občerstvení bylo u našich před obřadem, oběd byl mezi 15.-16.00. Nevýhoda byla, že to pak šlo už hrozně rychle a spoustu věcí jsme nestihli, první tanec jsme tančili snad až kolem 20.00.
Odpovědět
@nike007 ano to jsem slysela, ze toho nevesta moc nenaspi, ale ja mam v planu se den pred svatbou pekne unavit a spat jako miminko:) A obecne nemam se spanim zadny problem, tak snad ani v den svatby, ale uvidime... Jelikoz mame presun asi 30 minut z kostela na hostinu a do toho velky pocet hostu, tak to asi nechame uz na 11:30 a snad to vsechno stihnem...nejak mi tam vubec nepasuje foceni...ale treba bude prset a mame o jeden problem min, proste to pak bude rychlofoceni nekde pod destnikem:)
Odpovědět
Profilova fotka
jak už tu bylo zmíněno - taky předpokládám že toho moc nenaspím před svým svatebním dnem... Máme obřad v 10:30 - já naopak chtěla radši dřív, aby ten náš svatební den byl co "nejdelší", takže předpokládám, že budu vstávat tak v 5-6hodin ráno... jsem ale tak zvykla vstávat do práce, takže bych nevidela až takový problém... spíše - jak se znám - bych byla od tech 5hod od rána vzhrůru a přemýšlela jestli jsem na neco nezapomněla atd... a bylo by fuk, kdyby obřad byl treba ve 13h, byla bych vzhůru tak jako tak... A fakt to beru spíše tak, aby byl "náš den" co "nejdelší" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Pokud nemáš problémy se spaním, tak se snad vyspíš. Já nemohla usnout a ještě v jednu jsem měla oči jako tenisáky... Vstávala jsem asi o půl sedmé, přesun ke kosmetičce, od kosmetičky k holičce, v deset hodin jsem byla doma, oblíkla jsem se, o půl jedenácté příjezd ženicha s rodinou, v jedenáct přesun na místo obřadu (měli jsme tam být o půl dvanácté, obřad byl ve dvanáct). Protože jsme měli vše na jednom místě, po obřadu jsme vyfotili skupinky, pak se hosté přesunuli do restaurace, kde bylo připravené občerstvení, mezitím jsme se fotili my, oběd o půl třetí.
Odpovědět
Profilova fotka
tak nadtím taky přemýšlím ... jelikož to musíme na místo obřadu vyjet cca 60-45 minut předem :-) nebo jinak .... v kolik ste museli být v místě obřadu ? :-)
Odpovědět
Já na ranní přípravy moc ráda vzpomínám, protože takový klid jsem si od té doby už neužila :-D Večer před svatbou jsme poseděli u nás ve vinném sklepě, s ženichem jsme šli spát asi v jednu (během svatby jsme bydleli společně na penzionu). V půl sedmé jsem byla vzhůru, v osm vypadla ke kadeřnici, mezitím se ženich oblekl a odebral se do nedaleké restaurace, kde byl sraz hostů. Já se vrátila v deset, přišla za mnou kamarádka, která mi pomáhala do šatů a pak jsme až do jedenácti, kdy byl odjezd na obřad, v klidu klábosily. Ona se pak vrátila do restaurace, odkud vezl hosty autobus a mě za chvíli vyzvedl ženich s našim autem. No prostě pohoda :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ja to mam do kostela 5 minut autem. Obrad ve 12, jeste nevím kde se budu chystat ani kde budu spat :) svedkyne, ze budeme spat u ni a pak pojedeme k babi, kde se nachystam. Muj luky rika, ze muzu spat u nej Pac stejne bude vstavat driv jak ja, tak me neuvidí 😄 sem zvedava. A prvni se líci nevesta a pak ostatní, ci naopak?
Odpovědět
ja teda spala jak drevo :-D, jinak vstavala jsem v 7, zenich prisel v 11 a 11:30 byl obrad :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme obřad na 12:00,takže vstávat budu v 7, 7:45 kadeřnice,9:15 líčení, do 11. budu už aj oblečená,přijede ženich a tradá do kostela..a ten je od nás 2 minuty pěšky,takže žádný stres:-) Jinak s tím líčením a česáním-u nás jdou první maminky,aby stíhaly přivítat hosty,co ráno dojdou na guláš,pak já a potom svědkyně..pěkně jsme si to rozepsaly,aby jsme se všechny prostřídaly a nezůstala někde zbytečná hodinová pauza,ať se kadeřnice a vizážistka nenudí:D
Odpovědět
Profilova fotka
@kapacita Ahoj, my jsme měli obřad v jednu hodinu. Spala jsem normálně se ženichem u jeho rodičů. Vstávala jsem jako vždycky, kolem sedmé (respektive vzbudila mě naše fenka Jackie, jak jinak :)), šla jsem normálně vyvenčit a pak jsem odešla k mamce. Tam jsem se ještě jen tak poflakovala a v půl deváté přijela vizážistka a kadeřnice v jednom, která se nejdříve vyřádila na ostatních zájemkyních (takže já jsem pokračovala v poflakování :)) a v 10 hod. začala česat a líčit mě. Do 12 hod. jsem byla úplně v klídku a v pohodě připravená a družičky mě oblékly do šatů. Na obřad se odjíždělo v půl jedné, protože jsme to měli kousek. Celkově záleží především na tom, jak složitý máš účes (to zjistíš od kadeřnice při zkoušce) a jak dlouho vám bude trvat cesta na obřad. V průměru by měly 3-4 hodiny na přípravu a cestu stačit.
Odpovědět
já chtěla kvůli tom, abych nemsela dopo chvátat,obřad v jednu, přítel nakonec že chce v polodne tak říkám ok to ještě jde no a když volal na matriku tak mi oznámil, že prej v jedenáct...a to dělají jednu svatb denně, takže z důvodu jiných svateb to nebylo....prostě chlap:D. Takže obřad je v jedenáct, obřadní místo je cca 27 km od bydliště, pojede se pomalu aby si kolona neujela...no docela se toho děsim:D. Naštěstí mám vymyšlený uplně jednoduchý účes a líčit mě bude kamarádka u které budu spát, ale než k ní přijedou naši, kteří jsou z daleka, pak mě u ní bude vyzvedávat ženich....no aby jsme měli hodinu na cestu...ještě já jsem děsnej plašan co se času týče a všude potřebuju být o půl hodiny dřív...no bude to hektické:D.
Odpovědět
Článek se načítá
Z mé zkušenosti to byl ráno naprostý masakr. Obřad byl v poledne a od domu jsme vyráželi chvilku po jedenácté. Vstávala jsem myslím kolem šesté. Od 7-8:15 kadeřnice, vyzvednout družičku od kadeřnice, hned pro kytky cca 8:30 (tam jsme se neskutečně asi 40 min zasekli a přitom jsem počítala, že to bude otočka) a pak už se to jen vezlo...kosmetička už na mě od 9 čekala. V 10 měli přijíždět hosti k mým rodičům. Já přilítla asi v 10:15 a ještě jsem se musela obléknout. To i v největší rychlosti trvalo cca půl hodiny. Mezi tím se ještě muselo řešit, že nedorazila kamarádka, která měla organizovat zdobení aut a táta se rozhodl, že změní ženichovo auto. Bylo to šílenství. Mít ještě dřívější obřad si nedovedu představit. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to vymysleli tak,aby nebyl stres, ze si zaplatime pro nas dva ubytko uz den pred, udelame si hezky relaksacni patecni odpoledne..V sobotu rano se nasnidame,v 8:30 prijede kadernice, po 10h vyzazistka,obleknu se a je to.. Rodine a pratelum dame mapku kde presne to je s tim, at tam jsou v 11:30...Venku na ne bude cekat snoubenec a nejake to obcerstveni a ve 12 jdem na to.. Dorty nam tam priveze firma den pred, kytky budou umele a saty mam koupene.. Snazili jsme se to vymyslet tak, aby jsme se co nejmin stresovali a nejvic si to uzili tak doufam ze to tak i klapne svatba nas teprve ceka..:)))))))
Odpovědět
od vstávání po oblekání mi to vzalo asi čtyři hodiny, ale byl tam asi 30 minut přejezd a dlouhá snídaně
Odpovědět
Profilova fotka
Tak teda já jsem asi supernaivní :-D ale místo obřadu máme i chůzí na max. 15 minut od místa ubytování&oběda. Tj. obřad 10:30 - to tam budeme muset být tak 10:10, tj. počítám, že vstanu tak v sedm.
Odpovědět
My jsme měli obřad naplánovaný na 11:30, ale kousek - přejezd tak 5 minut. Manžel mě vyzvedával 10:30. Ale řeknu ti, vstávačka v 6 a stihli jsme všechno tak tak! V šest budíček, přijela kadeřnice a vizážistka 2v1. Načesala a nalíčila během necelé hoďky mamku.. já mezitím sprcha, oholit nohy, vytrhat obočí - bláhově jsem nechávala dost věcí až na svatební ráno. Pak odjela do penzionu v místě obřadu načesat a nalíčit maminku ženicha a přepudrovat a načesat ženicha. Mezitím všude poletovali fotograf s kameramanem. Za dobu co byli pryč jsem stihla jen sbalit věci na svatební noc a naaranžovat prstýnky. Moje představa o pokecání s kámoškama u ranního kafe, nasnídání se.... úplně zcestná. Během toho, co mě česala, líčila a oblíkala dokonale klidná kadeřnice/vizážistka mi kamarádky ještě natrhaly okvětní lístky, což jsem taky měla v plánu stihnout já a ještě jsem neměla ani zašněrované šaty a ženich už zvonil u dveří. Vstaň minimálně určitě o hodinu dřív než musíš podle časového plánu a všechno co můžeš udělat jindy než v ten den, tak udělej dopředu. :D Jo a měj u sebe pořád jednu skvělou kamarádku, která se bude usmívat, bude úplně klidná a plnit všechny tvé rozkazy na co jsi ještě zapomněla.. typu "ježiš a tohle potřebuju ještě sebou, tohle dej prosím družičce, přines mi kytku pro ženicha, tohle patří tam" :D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, desite me :D My mame obrad, obed a raut asi 60 minut autem z domova, kdyz vezmu v potaz ze se pojede pomalu kvuli kolone a ted teda nevim, zda odjet se svedkama uz o den drive a nebo vazne vyrazit az v ten den, obrad je v 11:30 .... Tyjo .... ja nevima to do toho vseho mam v planu zustat utajenou nevestou, takze uplne v planu poprve bylo, ze u nas doma prespim ja se segrou - svedkyni a druzicka a u segry doma pak jeji pritel, svedek a zenich ..... hoste by se sesli u segry, tam by se zdobili auta atd ..... a nas by pak vyzvedli az pri ceste na obrad ..... Nejaky komplikovany, asi si vezmu koordinatorku :D
Odpovědět
Tak my sme mali obrad o 14.00 a bolo to skvelé. Vyspali sme sa, dali sme si kafé. Žiaden stres a zhon. Úplna pohoda. Rodičia sa strašne nudili doobeda :) Svadobčania tiež nemuseli extra stávať (hlavne ak to má niekto z ďaleka). Ja to doporučujem!
Odpovědět
My budeme mít obřad ve 12 hod :). Myslím, že to je akorát tak, abychom se šíleně nehonili a nevstávali v 6 a taky abychom si den pořádně užili :).
Odpovědět
My meli obrad ve 14h a byla to pohodicka. Vstavala jsem po osme, na desatou jsem jela ke kadernici, tam jsem byla hodinku, pak do restaurace, kde byla svacinka a na 11h prisla vizazistka. To trvalo necelou hodinku a nakonec cca 30 min velmi pozvolneho oblekani. Meli jsme jeste rezervu.
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi, ze takové ty nestíhačky vznikají hlavne nedostatečnou přípravou a zahlcovanim se zbytečnými úkoly v den D. Tak například - proč by mela květiny vyzvedávat nevesta? Balit si věci až v den D ráno? Nemít připravené vše co si chci vzit na sebe nebo s sebou? To se pak opravdu nedivím, ze některé z vás nestihate a plašíte.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@dmiska Taky mám v plánu zařídit si všechno možný předem a zaúkolovat co nejvíc lidí, aby to v den svatby byla spíš pohoda a ne shon a stres. Můžeš prosím napsat, jak jsi to zhruba měla časově? Právě přemýšlím, na kolikátou se s kým domluvit (kadeřnice, ...). Obřad je v 11. :)
Odpovědět
@dmiska taky si rikam. Holeni nohou v den svatby? Baleni veci? Trhani oboci?? Jako stihnout to jde urcite, ale jak se znam, tak bych se stoprocentne porezala, ve stresu si udelala uprostred oboci diru a pulku veci nesbalila :-D :-D :-D :-D Tohle vsechno udelat vecer predem, tak neni zadny stres a i na tu kavu by cas zbyl...
Odpovědět
Profilova fotka
@juanitka tady v tom článku mam i harmonogram, snad pomůže ;) http://www.beremese.cz/blog/dmiska/ar...
Odpovědět
@dmiska Při čtení si uvědomuju, že už jsem článek jednou četla. :) A už dávno z něj vlastně i vycházím. Mám přehlednou tabulku, kam si všechno píšu, od seznamu hostů, úkolů po playlist, zábavu apod. Moc díky. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,ja mam v planu vstavat v 8hod,snidani (musim jsem diabeticka),sprcha,oholit,oboci atd uz budu mit hotove,v 10hod dorazi kadernice a kosmeticka,v 11hod prijede kvetinarka z kvetinama...a ve 12:30 odjezd na zamek cca 4 min cesta..ve 13hod obrad..a doufam ze to tak klapne..zenich se bude pripravovat semnou..
Odpovědět
Ahoj holky, já o tom samotném dni ani tolik ještě nepřemýšlela, začínáte mě trochu znervózňovat. Máme to všechno na jednom místě, i tam budem spát noc předem. Obřad v 13,00, myslela jsem, že vstanu v sedm, dám sprchu, přijede kadeřnice a vizážistka v jednom, šup do šatů, v 10 přijede fotograf, chtěla jsem stihnout ještě focení s ženichem před obřadem, abychom to nemuseli dělat odpoledne. Myslíte, že je to nereálné?
Odpovědět
Profilova fotka
My to měli rano pohodové, vstávala jsem asi v sedm, připravila jsem snídani pro sebe, ženicha a svedkyni, co u nas spala, najedli jsme se, pak se dochystali drobnosti ohledně jídla, obstarali jsme naši cubu, nějaká ta ranní hygiena...cca v půl devate šel ženich ke svým rodičům a my se svědkyni jsme se chystali, malovala jsem se sama, česala mě svědkyně, po desate přijeli naši, dali jsme si panáka na uklidnění a šli jsme pěšky na radnici, kde byl sraz se zbytkem. Obřad od 11...koupani, holeni, nehty atd, to jsem dělala večer předem.
Odpovědět
Profilova fotka
Já vstavala v 5:15, přijela kamarádka a daly jsme si snídani a šla mě pomalu malovat a česat, po 9 bylo oblékání, zbytek rodiny co dorazil šli nazdobit auta a v 10:10 odjezd na obřad - přejezd asi 500m. :-D obřad od 10:30. Všechno v klidu a pohodě, jen máti stresovala, že se nic nestihne. :-D A šla jsem spát mezi posledními v 0:30. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?