Jak dlouho před svatbou začít s přípravami?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, i když to zde někde možná už zaznělo, jak dlouho před svatbou začít s přípravami? Svatbu bychom chtěli realizovat v létě 2013. Díky za info ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky mi by jsme chtěli v červenci 2013, a když jsem si volala na matriku tak mi řekli že stačí tak měsíc předem, tak nevím raději si tam někdy zajdem osobně. A jinak šaty, představu už mám ale nevim na mé postavě jak budou vypadat , tak bych chtěla někdy zajít si je vyzkoušet, ale nějak není čas :-( a ty už něco řešíš?
Odpovědět
Svatba se da naplanovat i za 14 dni, pokud nejsi narocna na dodavatele, misto hostiny a obradu. V pripade, ze mas zajem o popularni lokality, vytizene a zadane profesionaly, pak je potreba zacit co nejdrive, minimalne rok dopredu. Cim pozdeji zacnes planovat a organizovat, tim vice budes muset brat to, co proste bude k dispozici a tim mensi je moznost vyberu.
Odpovědět
Profilova fotka
No my začali přesně rok dopředu...a 3 měsíce uběhly jako voda. Máme sice zamluvený termín na matrice, místo obřadu i hostiny, ale všechno ostatni je rozjednané a nic není na 100%. Takže i když nás to stálo moře času- telefonování,brouzdání po internetu, osobní setkání, prohlížení prostor, stejně mám pocit, že jsme nic neudělali. Ono taky záleží, zda plánují oba nebo jen jeden. U nás je to spíš na mně, takže než něco vymyslím, najdu, zařídím a ve finále to přítel neschválí, tak je to trošku běh na dlouho trať. I přesto, rok plánovat jeden den je příliš, ale pokud chce mít člověk svatbu dle svých představ, musí si některé věci hold zařídit hodně dopředu, aby ho nikdo jiný nepředběhl.
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla požádána 30/03/12 a svatba byla 08/09/12. Do konce dubna jsem měla šaty, místo, restauraci, pana kameramana a fotografku. Pak se dlooooouho nic nedelo. 20/07/12 jsme se vratili z dovolene a teprve jsem resila zbytek. Je pravda, ze my jsme se obesli bez zbytecnich serepaticek, ale i tak svatba byla hezka. Zalezi jake mas plany :-)
Odpovědět
My jsme měli zásnuby 1.5 a svatbu 22.9., stihnout se to dá v pohodě. A to jsme si spoustu věcí dělali sami, včetně svat. oznámení, dekorací apod. Mé dvě kamarádky stihli své svatby naplánovat a zrealizovat dokonce za měsíc a to měli 50 hostů. Dá se vše.
Odpovědět
Pokud si vybereš měsíce říjen až březen--tak stačí plánovat chvíli.Většina dodavatelů i těch žádanějších má totiž volno..Pokud budeš chtít letní měsíc na žádaném místě, je třeba hlavní body svatby zařídit co nejdřív, i víc jak rok předem ale pak si můžeš dát třeba půl roku pohov a dozařizovat až tak 3 měsíce před svatbou..Je to individuální..Některé stihnou svatbu zařídit za 2 týdny..Jiné intenzivně plánují třeba 2 roky, však už je tu diskuze o svatbách na rok 2014
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, take planujeme leto 2013 a ted mam zamluvene misto na obrad a hostinu, fotografa a svedkyny. Jinak premyslim nad dekoracema a satama, ale to budu resit az koncem roku.
Odpovědět
My začli na začátku února a na konci července byla svatba :-) . Myslím, že 6 měsíců je akorát, měsíc na rozmyšlení stylu, co ano, co ne a 5 měsíců na samotné přípravy :-) ;-) . Ale samozřejmě se to dá zvládnout i za mnohem kratší nebo delší dobu ;-) :-D .
Odpovědět
My sem začali v únoru, v červenci byla svatba. A průběh byl asi takto:) Během 3 týdnů jsem měli zamluvený termín, vybraného fotografa, místo hostiny, pak jsem jela vybírat svatební šaty, protože jsem dost hubená a bála jsem se že neseženu.. pak dlouho dlouho nic se nedělo (akorát jsme mezitím doma něco vyrobili:) a pak cca měsíc a půl dopředu zamluvit kadeřnici, ke květinářce a zbytek... Takže my bychom svatbu zvládli zařídit do týdne:)
Odpovědět
Hele je to o tom co vše chceš a jak moc budeš náročná. Já třeba naplánovala komplet svatbu za 3 měsíce. Pravda, málem mi z toho hráblo, ale jsme svoji a žádné faux-paux.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží, jak si to naplánujete, my se zasnoubili v dubnu 2010 a svatba byla v červenci 2012, dřív to z různých důvodů nešlo a chtěli jsme si svatbu užít, vše vyšlo na jedničku a jsme moc spokojeni,nic bychom neudělali jinak. Ke konci už mi ty přípravy lezly na nervy,ale takové stavy má snad každá.
Odpovědět
Já si myslím, že brzo na přípravy není nikdy. Ale záleží, jaký jsi typ :) Někoho baví chodit na beremko, okukovat a plánovat - takže to dělá třeba dva roky dopředu (jsou tu i holky, které mají svatbu až 2014) a někoho to nezajímá a pak má naplánováno za měsíc a je taky spokojený. Ale i na beremku máš svatební plánovač rok dopředu, takže bych ten rok vyděla jako ideální :)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?